dimsag Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα! Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω win7 Pro x64, και πρόσφατα είδα ότι στον δίσκο "D", είχαν εμφανιστεί 4 φάκελοι τύπου "00342fdsfjhk4389fh" και μέσα περιείχαν το αρχείο mrt.exe ! Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google είδα οτι δεν χρειάζεται να διαγράψω αυτό το αρχείο, αλλά πουθενά δεν βρήκα οτι αυτό θα πρέπει να είναι σε δίσκο εκτός του "C". Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να παίζει...? Α, τους σκάναρα τους φακέλους με Avira και AVG και τίποτα!!
ss13 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Κατέβασε το http://www.superantispyware.com/portablescanner.html?tag=SAS_HOMEPAGE κάνε έναν έλεγχο , διάβασε και αυτό !! http://www.file.net/process/mrt.exe.html
dimsag Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Ok! Τα έκανα αυτά! Δεν βρήκε κάτι το SuperAntiSpyware, και το διάβασα το link που μου έδωσες.. Αλλά δεν βρήκα κάτι το οποίο να λέει οτι αυτό το αρχείο μπορεί να βρίσκεται κάπου αλλού εκτός του "C"..
nikomas50 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 MRT.exe ονομάζεται το αρχείο με το οποίο τα Windows κάνουν έλεγχο για την ύπαρξη και αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Βρίσκεται μέσα στο φάκελο C:\WINDOWS\system32 απ' όπου μπορείς να το εκτελέσεις ώστε να σου κάνει το είδος της σάρωσης που σ' ενδιαφέρει. Όταν κατεβάζεις ενημερώσεις των Windows το αρχείο αυτό ενημερώνεται και "μεγαλώνει" μια φορά κάθε μήνα. Οι φάκελοι τύπου "00342fdsfjhk4389fh" δημιουργούνται από το πρόγραμμα εγκατάστασης των ενημερώσεων προσωρινά συνήθως στο δίσκο με τον μεγαλύτερο ελέυθερο χώρο και διαγράφονται αυτομάτως μετά την εγκατάσταση και επανεκκίνηση του λειτουργικού. Το γεγονός ότι παρέμειναν στον δίσκο σου μάλλον οφείλεται στο ότι κάτι δεν πήγε καλά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των ενημερώσεων ή δεν έγινε επανεκκίνηση όταν προτάθηκε απ' το πρόγραμμα. Μπορείς να τους διαγράψεις άφοβα. Αν συγκρίνεις το εικονίδιο του MRT.exe μέσα στο φάκελο "00342fdsfjhk4389fh" με αυτό του φακέλου C:\WINDOWS\system32 θα πρέπει να είναι ίδια και τα αντίστοιχα αρχεία λογικά θα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος εκτός αν έχουν "ξεμείνει" από προηγούμενου μηνός ενημέρωση. Έλεγξέ το και πες μας τα αποτελέσματα. Edit: Τώρα είδα την εικόνα που έχεις επισυνάψει και επαληθεύει τα γραφόμενά μου περί μεγέθους των αρχείων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.