Προς το περιεχόμενο

Πως θα cropάρω μια εικόνα στη μέση και θα κρατήσω τα 2 άκρα?

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Έχω κάποιους μεγάλους πίνακες (8 στήλες ο καθένας) με μεγάλα κενά ανάμεσα στις στήλες των δεδομένων. Θέλω να αφαιρέσω τα κενά (λευκά) διαστήματα ανάμεσα στις στήλες και να φέρω τις στήλες τη μια κοντά στην άλλη. Επομένως θέλω να cropάρω τον πίνακα και να κρατάω κάθε φορά το ΑΡ και ΔΕ τμήμα της εικόνας.

Πως μπορεί να γίνει αυτό?

Δημοσ.

Για τι αρχειο μιλαμε?

Για εικονα αν καταλαβα καλα...(edit:ναι,το γραφεις και στον τιτλο..sorry)

...και με τη ζωγραφικη των windows γινεται αυτο.

Δημοσ.

Εγώ θα έκανα copy- paste σε νέο layer (αν μιλάμε για photoshop/gimp), μετακίνηση των κομματιών εκεί που θέλουμε και στο τέλος crop ότι περισσεύει και αποθήκευση

Δημοσ.

Ok θα το δοκιμάσω. Είπα μήπως υπάρχει κάτι έτοιμο γιατι ψιλοβιάζομαι.

Ευχαριστώ

Δηλαδή τι έτοιμο; Να βρεις την εικόνα έτοιμη κομμένη ή να στην κάνει κάποιος άλλος;

Ο anrim σου απάντησε παραπάνω για την ζωγραφική των windows. Επιλέγεις το κομμάτι που θέλεις, το μετακινείς εκεί που θέλεις, μαζεύεις τα περιθώρια και σώζεις.

Το gimp είναι δωρεάν και πολύ καλό, υπάρχει και σε portable έκδοση.

Δημοσ.

Ετοιμο εννοώ να πετάω το μεσαίο και να κρατάω το υπόλοιπο με μια κίνηση. Όχι Layers, copy/paste, μετακινήσεις.

Έχω πολλούς πίνακες της μορφής που δυστυχώς δεν χωράνε εύκολα σε παρουσίαση Powerpoint.

tableexamp.jpg

Δημοσ.

Τέτοια λειτουργία που να γίνεται και αυτόματα δεν γνωρίζω σε κάποιο πρόγραμμα. Δοκίμασα και στο photoshop αλλά δεν βρήκα κάτι που να κάνει cut out και να ενώνει τα περισσευούμενα κομμάτια. Μόνο με τα Actions γνωρίζω να γίνεται.

Μήπως θα ήταν πιο απλό να κάνεις από την αρχή capture τα δεδομένα με μικρότερα κενά ανάμεσά τους;

Αλλιώς, Ζωγραφική και ένα-ένα.

EDIT:

Δημιούργησα ένα νέο action στο photoshop και το κάνει αυτόματα όπως το παρακάτω.

post-100994-0-77514700-1297289030_thumb.png

Αν είναι όλα τα captures ίδια θα μπορούσε να γίνει με batch μέσα από το Photoshop για όλα τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

1. OCR για μαζική μετατροπή των table screenshots σε μορφή κειμένου

2. Κάνεις το κείμενο paste σε ένα Excel-όφυλο

3. Ρυθμίζεις το πλάτος των στηλών όπως σου γουστάρει

4. Copy-paste τους πίνακες απευθείας στην Powerpoint παρουσίασή σου (θα βγει και πιο μικρή σε μέγεθος, μιας και δε θα τους έχεις πλέον σε μορφή bitmap)

5. PROFIT! (or not...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...