Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες.

Coddoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον η βαση της ψυκτρας ηταν ελλατωματικη γι'αυτο λοιπον και δεν πατουσε το ενα ποδαρακι.Τελικα αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω μια παλαιοτερη ψυκτρα που ειχα και πλεον ειμαι σε idle σε 24 και σε full load ακομη δεν ξερω....Το μονο κακο της ιστοριας ειναι ο χρονος που εχασα και το κουτακι που πρεπει να κοπει γιατι η ψυκτρα ειναι θηριο.

Σ'ευχαριστω ολους γιατι ακομη στους 70 βαθμους θα ημουν και θα ψηνομουν.

Δε θα επιστρέψεις την ψύκτρα στο κατάστημα?

Το μονο κακο της ιστοριας ειναι ο χρονος που εχασα και το κουτακι που πρεπει να κοπει γιατι η ψυκτρα ειναι θηριο.

????? ελπίζω να κάνεις πλάκα...

Δημοσ.

Σαφως και θα επιστραφει.Αλλα ειμαι Ιωαννινα και το καταστημα Αθηνα οποτε θα γινει μολις κατεβω.

Οσο για το αλλο,δεν κανω πλακα.Το πανω καπακι δεν μπορει να κουμπωσει λογω της ψυκτρας επομενως θα κοπει ενα τετραγωνο για να μπορει να εξεχει αυτο το λιγο που χρειαζεται η ψυκτρα ετσι ωστε να κλεισει.

Δημοσ.

Οσο για το αλλο,δεν κανω πλακα.Το πανω καπακι δεν μπορει να κουμπωσει λογω της ψυκτρας επομενως θα κοπει ενα τετραγωνο για να μπορει να εξεχει αυτο το λιγο που χρειαζεται η ψυκτρα ετσι ωστε να κλεισει.

Και όταν με το καλό, πάρεις στα χέρια σου τη νέα ψύκτρα (ελπίζω αυτή τη φορά όχι ελαττωματική), θα προσπαθήσεις να βάλεις πάλι αυτή. Σωστά?

Και όσον αφορά το καπάκι που θα έχεις "χειρουργήσει" ήδη ?

Εσύ είπες ότι προορίζεται για το σαλόνι....σκέφτηκες πόσο άσχημα θα φαίνεται ?

Αγόρασες ένα καινούργιο κουτί, για να το κόψεις εξαιτίας μιας ψύκτρας ? :confused:

(εκτός αν δε σου άρεσε το κουτί και ψάχνεις αφορμές για να πάρεις άλλο, οπότε πάω πάσο..... :-))

Δημοσ.

Δεν εχεις αδικο.Απλα για να εξηγηθω:

Η ψυκτρα στο προγοηγουμενο κουτι ηταν η http://www.google.com/products/catalog?client=safari&rls=en&q=zalman+cooler&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&cid=306557581030927374&ei=5hdTTePcAsyVOpzOrJcI&sa=X&oi=product_catalog_result&ct=image&resnum=7&ved=0CEUQ8gIwBg# (την οποια εβαλα τωρα στο καινουργιο).

Πιστευω λοιπον οτι δυσκολα θα εχω τοσο καλες θερμοκρασιες σε ενα τετοιο κουτι με καποια αλλη ψυκτρα.Επισης επειδη προκειται για atx μητρικη και οχι για mini atx χωραει μολις και μετα βιας ( παρα το γεγονος πως το εν λογω κουτι διαφημιζεται οτι χωραει και τις δυο ).Επομενως οποιαδηποτε ενεργεια για να μπει η καινουργια οταν με το καλο ερθει θα ηταν παρα μα παρα πολυ χρονοβορα (παλι).

Τελος του κουτι ναι ειναι για σαλονι.Το ευτυχες του θεματος ειναι οτι εχει τοποθετηθει στο κατω-κατω ραφι (ειναι μεγαλο) του επιπλου της τηλεορασης επομενως η πανω του οψη σχετικα κρυβεται (υπαρχει αρκετος χωρος απο πανω για να αναπνεει αλλα δεν θα κανει μπαμ το κοψιμο - ετσι πιστευω.)

Δημοσ.

Πιστευω λοιπον οτι δυσκολα θα εχω τοσο καλες θερμοκρασιες σε ενα τετοιο κουτι με καποια αλλη ψυκτρα

Στη θέση σου, δε θα ορκιζόμουν πως η zalman θα ήταν : 1) πιο ήσυχη και 2) πιο αποδοτική.

Μάλλον για το αντίθετο θα ήμουν προετοιμασμένος, αλλά όπως και να'χει εσύ αποφασίζεις .

Επισης επειδη προκειται για atx μητρικη και οχι για mini atx χωραει μολις και μετα βιας ( παρα το γεγονος πως το εν λογω κουτι διαφημιζεται οτι χωραει και τις δυο ).

Φαντάζομαι πως εννοείς στο πλάτος και όχι στο ύψος (μιας και η Alpenfohn είναι σαφώς χαμηλότερη από τη Zalman)

Τελος του κουτι ναι ειναι για σαλονι.Το ευτυχες του θεματος ειναι οτι εχει τοποθετηθει στο κατω-κατω ραφι (ειναι μεγαλο) του επιπλου της τηλεορασης επομενως η πανω του οψη σχετικα κρυβεται (υπαρχει αρκετος χωρος απο πανω για να αναπνεει αλλα δεν θα κανει μπαμ το κοψιμο - ετσι πιστευω.)

Άσε που θα δώσεις και έναν πιο industrial χαρακτήρα στη διακόσμηση του σαλονιού..... :-D

Δημοσ.

Οχι εννοω οτι για να μπει η καινουργια θα πρεπει να ξαναβγει η μητρικη πραγμα σχεδον αδυνατο ετσι οπως εχουν τα πραγματα...:D

Οσο για το industrial μαλλον αυτη τη δικαιολογια εχω και γω στο μυαλο μου....

Δημοσ.

Οχι εννοω οτι για να μπει η καινουργια θα πρεπει να ξαναβγει η μητρικη πραγμα σχεδον αδυνατο ετσι οπως εχουν τα πραγματα...:D

Οσο για το industrial μαλλον αυτη τη δικαιολογια εχω και γω στο μυαλο μου....

Μπορείς να κάνεις και μία πιο ανώδυνη εγχείρηση....

Χωρίς να γνωρίζω για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι στο συγκεκριμένο κουτί,

μπορείς να κόψεις το backplate της μητρικής, ώστε οποιαδήποτε αλλαγή ψύκτρας να είναι παιχνιδάκι και να μη χρειαστεί να χαλάσεις το περίβλημα του κουτιού.

Έτσι, ούτε σκόνη θα γεμίζει και λιγότερο θόρυβο θα παράγει.....άλλωστε μιλάμε για ένα HTPC !

Δε θέλω να σε βάλω σε μπελάδες ή να με βρίζεις μετά, απλά δίνω ιδέες....

ΑΛΛΑ : Θα χάσεις το industrial look ! :-D

Δημοσ.

Μου φαινεται θα κανω και τις δυο εγχειρησεις! xaxaxaxaxaxa

Μαλλον θα παω για το κοψιμο του κουτιου και ελπιζω να πανε ολα καλα! (θα υπαρχει και το industrial!!)

Ευχαριστω και παλι ολους!

Δημοσ.

Καλησπερα,

Προσφατα πηρα αυτο το κουτακι http://www.skroutz.gr/s/257827/NOX-Media-II.html?keyphrase=nox+ii με σκοπο να βαλω μητρικες κτλπ μεσα για να μπει ο υπολογιστης στο σαλονι.Πηρα επισης και αυτη την ψυχτρα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Alpenfohn-Panorama-Heatpipe-CPU-Cooler-120mm-Intel-775-1156-and-AMD-AM2-AM3.htm .Ο επεξεργαστης μου ειναι intel core 2 duo 6700.

Το θεμα μου ειναι οτι εχω idle θερμοκρασιες γυρω στα 48-50 ενω μπορει να φτασει 60-70-75 αναλογως τη χρηση ( οχι και καμια πολυ βαρια παντως ).

Θα εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες αυτες?Η ψυχτρα μπηκε προσφατα οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με την παστα κτλπ.

Ευχαριστω.

Πούλα και πήγαινε σε AMD, δεν θα το μετανιώσεις και θα ξεμπερδέψεις και με τα οικιακά φουρνάκια της Intel. Κάθε 10c μείωσης θερμοκρασίας αυξάνει 2χ την προσδόκιμη 24/7 ζωή του επεξεργαστή.

Δημοσ.

To τελικο αποτελεσμα...καλουτσικο...

Πλάκα,πλάκα φαίνεται πως έκανες αρκετά καλή δουλειά!

Ανέβασέ την με μεγαλύτερη ανάλυση, για να δούμε φινίρισμα και προσοχή στη λεπτομέρεια !

Δημοσ.

το πουλα-αγορασε, σημαινει οτι θα χασει λεφτα

μια χαρα αντεχουν οι c2d και μια χαρα θερμοκρασιες εχουν

Δημοσ.

το πουλα-αγορασε, σημαινει οτι θα χασει λεφτα

μια χαρα αντεχουν οι c2d και μια χαρα θερμοκρασιες εχουν

Αυτά μπορεί να συμβαίνουν στην δικιά σου σφαίρα ύπαρξης, στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται να έχανε λεφτά μιας και υπάρχουν χιλιάδες 8άποδα μαλάκια που θα αγόραζαν και με το παραπάνω την νεκρή εδώ και 2.5 χρόνια 775 πλατφόρμα και επεξεργαστές της Intel, θα πέρναγε σε φθηνή AM3+DDR3+Athlon II σύνθεση με πολύ ελάχιστο παραπάνω κόστος και θα κέρδιζε παντού, επιδόσεις/θερμοκρασίες/κόστος/συμβατότητα με DDR3 και συμβατότητα στην CPU με AM3+ Bulldozer μητρικές, τα λεφτά που έδωσε για να ψύξει το C2D φουρνάκι του ήταν το εισιτήριο του στο μέλλον.

Δημοσ.

Χεχε το φινιρισμα δεν υπαρχει καν!Επισης μου βγηκε λιγο πιο μεγαλη η τρυπα σε σχεση με την ψυκτρα και αναγκαστηκα να την "κλεισω" λιγακι με μαυρη μονωτικη.Αλλα γενικα ειμια ικανοποιημενος....

Οσο για την "αναβαθμιση" ισως και να το σκεφτομουν αλλα το μονο που ηθελα/θελω ειναι να δουλεψει σαν htpc για ταινιες/ιντερνετ/λιγοτερο χωρο/αισθητικη και να μην καιγεται στους 70+ βαθμους.Του εβαλα και τα snow leopard 10.6.6 πανω και τωρα ουτε που το ξανακουμπαω!!!

Δημοσ.

Αυτά μπορεί να συμβαίνουν στην δικιά σου σφαίρα ύπαρξης, στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται να έχανε λεφτά μιας και υπάρχουν χιλιάδες 8άποδα μαλάκια που θα αγόραζαν και με το παραπάνω την νεκρή εδώ και 2.5 χρόνια 775 πλατφόρμα και επεξεργαστές της Intel, θα πέρναγε σε φθηνή AM3+DDR3+Athlon II σύνθεση με πολύ ελάχιστο παραπάνω κόστος και θα κέρδιζε παντού, επιδόσεις/θερμοκρασίες/κόστος/συμβατότητα με DDR3 και συμβατότητα στην CPU με AM3+ Bulldozer μητρικές, τα λεφτά που έδωσε για να ψύξει το C2D φουρνάκι του ήταν το εισιτήριο του στο μέλλον.

ναι οκ , μπορει στο τελος να του περισσευαν λεφτα να παει και διακοπες... :rolleyes:

αμα τον ικανοποιει το συστημα του για τη χρηση που θελει να κανει και σκοπευει να το κρατησει κι αλλο γιατι να μπει στη διαδικασια το αλλαξει? για να χει ντε και καλα amd?

επισης στη δικη μου φαντασια ο c2d μου εχει μια χαρα θερμοκρασιες και στη δικη μου φαντασια δουλευει ασταματητα και απροβληματιστα απο το 2006..

το να λεγες σε καποιον που θα παρει νεο συστημα να παρει amd ωστε να αναβαθμισει στο μελλον cpu (αν τον ενδιαφερει κατι τετοιο βεβαιως γιατι στη δικη μου σφαιρα υπαρξης αυτο δε συμβαινει και ιδιαιτερα συχνα) , να πω οκ.. αλλα να πουλησει αυτη τη στιγμη τη παλιατζουρα για να παρει πενταροδεκαρες (δε νομιζω οτι υπαρχουν τοσα μαλακια πια, οσες φορες εχω βγει να πουλησω κατι , δε τα συναντησα παντως :rolleyes: ) δεν εχει κανενα νοημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...