Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες.

Coddoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Προσφατα πηρα αυτο το κουτακι http://www.skroutz.gr/s/257827/NOX-Media-II.html?keyphrase=nox+ii με σκοπο να βαλω μητρικες κτλπ μεσα για να μπει ο υπολογιστης στο σαλονι.Πηρα επισης και αυτη την ψυχτρα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Alpenfohn-Panorama-Heatpipe-CPU-Cooler-120mm-Intel-775-1156-and-AMD-AM2-AM3.htm .Ο επεξεργαστης μου ειναι intel core 2 duo 6700.

Το θεμα μου ειναι οτι εχω idle θερμοκρασιες γυρω στα 48-50 ενω μπορει να φτασει 60-70-75 αναλογως τη χρηση ( οχι και καμια πολυ βαρια παντως ).

Θα εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες αυτες?Η ψυχτρα μπηκε προσφατα οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με την παστα κτλπ.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλησπερα,

Προσφατα πηρα αυτο το κουτακι http://www.skroutz.gr/s/257827/NOX-Media-II.html?keyphrase=nox+ii με σκοπο να βαλω μητρικες κτλπ μεσα για να μπει ο υπολογιστης στο σαλονι.Πηρα επισης και αυτη την ψυχτρα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Alpenfohn-Panorama-Heatpipe-CPU-Cooler-120mm-Intel-775-1156-and-AMD-AM2-AM3.htm .Ο επεξεργαστης μου ειναι intel core 2 duo 6700.

Το θεμα μου ειναι οτι εχω idle θερμοκρασιες γυρω στα 48-50 ενω μπορει να φτασει 60-70-75 αναλογως τη χρηση ( οχι και καμια πολυ βαρια παντως ).

Θα εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες αυτες?Η ψυχτρα μπηκε προσφατα οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με την παστα κτλπ.

Ευχαριστω.

Ο ναι θα έχεις θέμα. Βράζει ελαφρώς έως βαρέως.

Πως τις μέτρησες;

Εσύ τοποθέτησες τη ψύχτρα;

Είσαι σίγουρος ότι κούμπωσε σωστά;

Σε idle είσαι ψηλά και οριακά στην ελαφριά χρήση, αν τον ζορίσεις λίγο ακόμα θα σβήσει.

Δημοσ.

Καλησπερα,

Ευχαριστω.

Αν και θεωρητικά όλα αυτά, εδώ αναφέρει κάτι για 60 βαθμούς (θερμοκρασία λειτουργίας)

Δε θέλω να σε ανησυχήσω άδικα, αλλά μου φαίνονται λίγο "τσιμπημένες" οι τιμές...

Είσαι σίγουρος πως πάτησε σωστά η ψύκτρα ?

Ο ναι θα έχεις θέμα. Βράζει ελαφρώς έως βαρέως.

Πως τις μέτρησες;

Εσύ τοποθέτησες τη ψύχτρα;

Είσαι σίγουρος ότι κούμπωσε σωστά;

Σε idle είσαι ψηλά και οριακά στην ελαφριά χρήση, αν τον ζορίσεις λίγο ακόμα θα σβήσει.

με πρόλαβες....

Δημοσ.

Για την ψυκτρα ενδεχομενως να μην εχει κουμπωσει το ενα ποδαρακι αλλα δεν ξερω αν τελικα θα μπορουσε να κουμπωσει και ποτε.

Οσο για τις μετρησεις εγιναν απο ενα προγραμμα Hardware Monitor για Mac os.

Αν και φρεσκο σχετικα δεν παρουσιασε καποια κολληματα για αυτο ρωταω αν θα εχω προβλημα ή αν απλως βραζει ή ζεσταινεται λιγο παραπανω.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Για την ψυκτρα ενδεχομενως να μην εχει κουμπωσει το ενα ποδαρακι αλλα δεν ξερω αν τελικα θα μπορουσε να κουμπωσει και ποτε.

Αν και φρεσκο σχετικα δεν παρουσιασε καποια κολληματα για αυτο ρωταω αν θα εχω προβλημα ή αν απλως βραζει ή ζεσταινεται λιγο παραπανω.

Ευχαριστω.

Ε ας μην το συζητάμε. Κούμπωσέ το να ηρεμήσεις. Φυσικά και θα έχεις θέμα. Θα αρχίσει να κλείνει με το πρώτο ζόρισμα.

Γιατί να παίξεις και να είσαι με το φόβο αφού ξέρεις την αιτία. 5 λεπτά δουλειά και ούτε είναι.

Δημοσ.

Γιατι δυστυχως δεν κουμπωνει.Θεωρησα ασφαλες οτι 3/4 κουμπωσαν οποτε λεω οκ.Αλλα το 4ο δεν κουμπωνει για καποιον απροσδιοριστο λογο...:P

Δημοσ.

Γιατι δυστυχως δεν κουμπωνει.Θεωρησα ασφαλες οτι 3/4 κουμπωσαν οποτε λεω οκ.Αλλα το 4ο δεν κουμπωνει για καποιον απροσδιοριστο λογο...:P

Προσπάθησε να τα κουμπώσεις αντιδιαμετρικά. Δηλαδή αν πρώτα κουμπώσεις το κάτω αριστερά, μετά κούμπωσε το πάνω δεξιά. Δεν γίνεται να μην κουμπώνει και δεν είσαι ασφαλής σε αμάξι με 3 τροχούς, όταν περάσεις ένα όριο ταχύτητας.

Δημοσ.

Ευχαριστω.

Δεν ζεσταίνεται απλά λίγο παραπάνω...οι παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες, έχουν αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής του επεξεργαστή ...

(έστω και σε θεωρητικό επίπεδο)

πάλι με πρόλαβε :mad: :-)

Δημοσ.

Μπες στο BIOS και ρύθμισε το "cpu temperature warning" στην μεγαλύτερη τιμή που έχει (νομίζω είναι το 90°C).

Έτσι θα αποφύγεις τουλάχιστον να σου σβήνει ο υπολογιστής με το παραμικρό ζόρισμα.

Αυτή είναι μια λύση ανάγκης. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τοποθετήσεις καλά την ψύκτρα ώστε να μην πηγαίνει πάνω από 50°-55°C σε full stress του επεξεργαστή. Αλλά αν δεν... τότε κάνε αυτό που σου λέω παραπάνω.

Δημοσ.

Μπες στο BIOS και ρύθμισε το "cpu temperature warning" στην μεγαλύτερη τιμή που έχει (νομίζω είναι το 90°C).

Έτσι θα αποφύγεις τουλάχιστον να σου σβήνει ο υπολογιστής με το παραμικρό ζόρισμα.

Αυτή είναι μια λύση ανάγκης. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τοποθετήσεις καλά την ψύκτρα ώστε να μην πηγαίνει πάνω από 50°-55°C σε full stress του επεξεργαστή. Αλλά αν δεν... τότε κάνε αυτό που σου λέω παραπάνω.

Τι αν δεν βρε popeye68; Αν με το παραμικρό φτάσει 90 ζήτω που χ....με; Όχι ότι δεν θα φτάσει με ξεκούμπωτη ψύχτρα. Στην ανάγκη να τον πάει σε ένα τεχνικό να του κουμπώσει τη ψύχτρα. Εκτός αν θέλει το pc για να τηγανίζει αυγά.

Να βάλει το pc στους 90οC αλλά πόσο νομίζεις θα αντέξει και η πάστα έτσι; Ένα κούνημα, ένα κάτι, πάπα, μας έσβησε, περίμενε να κρυώσει και αν ανοίξει και αν έπαθε κάτι μπλα μπλα μπλα. Άντε και δουλεύαμε και ένα σημαντικό αρχείο πάμε πάλι από την αρχή.

Μιλάμε για το βασικότερο κομμάτι λειτουργίας (και ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ) και λύσεις με max customize από το bios για να μη σβήσει τις θεωρώ ερασιτεχνικές. ΑΣ ΣΒΗΣΕΙ.

Και στην τελική αν όντως δεν κουμπώνει, που δεν το νομίζω, δύο είναι τα ενδεχόμενα. Ή κάτι έκανε στραβά το παλικάρι και διέλυσε το ένα ποδαράκι (αγοράζει νέα ψύχτρα) ή είναι ελαττωματική η ψύχτρα (εγγύηση και άλλη).

Καθώς λέει

Καλησπερα,

Προσφατα πηρα ....

What ever λεπόν στο τεχνικό αν δεν μπορεί.

Δημοσ.
Μιλάμε για το βασικότερο κομμάτι λειτουργίας (και ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ) και λύσεις με max customize από το bios για να μη σβήσει τις θεωρώ ερασιτεχνικές.

Το τονίζω κι'όλας ότι έιναι μια λύση ανάγκης. Δεν είναι κάτι το μόνιμο. Είναι προσωρινή λύση μέχρι να φτιάξει την ψύκτρα ή ότι άλλο τέλος πάντων φταίει. Για να κάνει την δουλειά του μέχρι να το φτιάξει σωστά.

Και του είπα αυτή την λύση με το σκεπτικό να μην είναι ρυθμισμένο το BIOS π.χ στους 60°C και του σβήνει 10 φορές το λεπτό αλλά τουλάχιστον να είναι στους 90°C και να του σβήνει μία ή και καμμία (αν δεν ζοριστεί).

Και βέβαια το ξέρω ότι δεν είναι μόνιμη λύση.

Δημοσ.

Το τονίζω κι'όλας ότι έιναι μια λύση ανάγκης. Δεν είναι κάτι το μόνιμο. Είναι προσωρινή λύση μέχρι να φτιάξει την ψύκτρα ή ότι άλλο τέλος πάντων φταίει. Για να κάνει την δουλειά του μέχρι να το φτιάξει σωστά.

Και του είπα αυτή την λύση με το σκεπτικό να μην είναι ρυθμισμένο το BIOS π.χ στους 60°C και του σβήνει 10 φορές το λεπτό αλλά τουλάχιστον να είναι στους 90°C και να του σβήνει μία ή και καμμία (αν δεν ζοριστεί).

Τις ρυθμίσεις στο BIOS δεν πρέπει να τις αλλάζουμε, ακόμα και αν είμαστε σίγουροι. Το BIOS δεν είναι ρυθμίσεις λειτουργικού, είναι της μητρικής και αυτό δείχνει τη βαρύτητα της χρησιμοποίησης του. Ακόμα και Update να το κάνουμε δεν χρειάζεται εκτός αν παρουσιάζεται σοβαρός λόγος (εφαρμογές που την απαιτούν την αναβάθμιση του.

Οι ρυθμίσεις οι προεπιλεγμένες που έχει, είναι καλές. Στους 90 βαθμούς θα λιώσει το κουτί, δεν θα μείνει τίποτα. Μακριά.

Δημοσ.

Τότε το έθεσες λίγο λάθος πριν. Λες "είναι λύση ανάγκης αλλά αν δεν... (προφανώς αν δεν κουμπώσει η ψύχτρα) κάνε αυτό που σου είπα" .

Κατά την γνώμη μου δεν είναι ούτε λύση ανάγκης. Αν είναι να δουλέψει σε ένα pc, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να κλείσει, τι λύση ανάγκης είναι και πως να δουλέψει δηλαδή; Και γιατί με καινούρια εξαρτήματα να συμβιβαστεί με λύση ανάγκης;

Καλές οι λύσεις έκτακτης ανάγκης αλλά εδώ δεν σηκώνει τέτοια λύση.

Άλλο το κουμπώνω την ψύχτρα χωρίς πάστα για μερικές μέρες και συμβιβάζομαι με καμιά 60αριά βαθμούς. Και άλλο το δεν κουμπώνω ψύχτρα, αλλά βάζω την πάστα για να λέω ότι κάτι έκανα.

Δημοσ.

Λοιπον η βαση της ψυκτρας ηταν ελλατωματικη γι'αυτο λοιπον και δεν πατουσε το ενα ποδαρακι.Τελικα αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω μια παλαιοτερη ψυκτρα που ειχα και πλεον ειμαι σε idle σε 24 και σε full load ακομη δεν ξερω....Το μονο κακο της ιστοριας ειναι ο χρονος που εχασα και το κουτακι που πρεπει να κοπει γιατι η ψυκτρα ειναι θηριο.

Σ'ευχαριστω ολους γιατι ακομη στους 70 βαθμους θα ημουν και θα ψηνομουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...