Προς το περιεχόμενο

Τα Windows 7 μου τρώνε 1.5GB RAM

pavlos77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τα Windows 7 64-bit και είμαι στην επιφάνεια εργασίας χωρίς να έχω ανόιξει κανένα πρόγραμμα και μόνο το Eset NOD32 τρέχει σε background , καμιά άλλη διεργασία, ούτε έχω κανένα widget ανοιχτό...Είναι φυσιολογικό να τρώει τόση RAM?

To PC μου είναι:

Quad Q9400 @ 2.66GHz

Geforce XFX 9800 GT

4 GB RAM

600 Watt τροφοδοτικό

Asus P5QL-E

Δημοσ.

Σας τρώει τόσο πολύ επειδή έχετε πολύ μνήμη,κάνει το λεγόμενο pre-loading γεμίζει δηλαδή όσοι περισσότερη μνήμη νομίζει ότι είναι καλό για την καλλίτερη λειτουργία των windows,έχει ένα πολύ καλό άρθρο εδώ.

Εμένα ας πούμε που έχω μόνο 1,5gb(win7 ultimate 64bit) σύνολο μου αφήνει γύρω στα 600MB ελεύθερα μόνο με το φόρτωμα.

Δημοσ.

Δεν το διάβασα όλο αλλά τι κερδίζει κάποιος με το pre-loading? To χρόνο που θα κάνει ένα πρόγραμμα να φορτώσει στη μνήμη? Μιλάμε δηλαδή για nanoseconds - microseconds? Άντε, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε μου φαίνεται. :confused:

Πάντως το είδα κι εγώ ότι κάτι διαφορετικό γινόταν αφού τα έκλεισα όλα και πάλι η δεσμευμένη μνήμη στο 1,5 gb ήταν.

Δημοσ.

Από το να κάθεται η μνήμη πάντως καλύτερα,έχεις ποιο γρήγορη προσπέλαση σε φακέλους,πολύ καλύτερη ανταπόκριση γενικά από το σύστημα και ιδίως όταν περνάς από μια εφαρμογή σε άλλη.

• Super Moderators
Δημοσ.

μας έχει μείνει πάντως το κουσούρι από τα XP να θέλουμε να βλέπουμε ελέυθερη διαθέσιμη RAM :P

Δημοσ.

Από το να κάθεται η μνήμη πάντως καλύτερα,έχεις ποιο γρήγορη προσπέλαση σε φακέλους,πολύ καλύτερη ανταπόκριση γενικά από το σύστημα και ιδίως όταν περνάς από μια εφαρμογή σε άλλη.

Κοίτα να δεις που και η μνήμη θέλει ζέσταμα. :-D

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά συγνώμη που ξεθαύω αυτό το τόπικ αλλά θα ήθελα να ρωτήσω εγώ έχω 2gb ram και τα windows 7 ulty 32 bit μου τρώνε 800mb - 1gb ram και κάποια παιχνίδια μου lagarun αν έβαζα windows xp η κατάσταση θα ήταν καλύτερη? δηλαδή δεν θα μου μαγκώνει τόσο ο υπολογιστής τα παιχνίδια θα τρέχουν καλύτερα?

Δημοσ.

intel pentium dual core 2.16 ghz κάρτα γραφικών: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family

αλλά πιστεύω αν είχα περισσότερη ram ελεύθερη θα ήταν καλύτερα

Δημοσ.

Αυτό γιατί το λες; Τα έχεις δοκιμάσει σε XP πχ και παίζουν εντάξει; (λέω xp γιατί υποτίθεται είναι ελαφρότερα).

Πάντως φταίει η onboard κάρτα που έχεις. Μάλλον πρέπει να πάρεις κάποια άλλη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...