Προς το περιεχόμενο

διαγραφη partition

lagoudakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια τα φωτα σας!!!!δεν ξερω πως ο ηλιθιος ο αδελφος μου εφτιαξε ενα partition στον δισκο του mbp,βλεπω οταν ανοιγω το disk utillity 2 partition,ο ενας ενταξει ειναι που εχει το λειτουργικο,ο αλλος μου πιανει 50giga και δεν εχει τιποτα μεσα,πως μπορω να τον διαγραψω εντελως ωστε να εχω ολη την χωρητικοτητα;δηλαδη θελω να ενωθει με το λειτουργικο οπως ηταν απο την αρχη,πως μπορω να το κανω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το GParted υποστηρίζει το HFS οπότε μπορείς και με αυτό να κάνεις την δουλειά σου.

ευχαριστω φιλε μου θα το δω αν και το φοβαμαι μην κανω καμμια @@@@ και τα κανω μανταρα

Απλά θα διαλέξεις το διαμέρισμα των 50GB που δεν είναι πρώτο,τώρα αν έχεις κάποια αμφιβολία ενδιάμεσα καλλίτερα ρώτα μας πριν κάνεις ζημιά.

ενα αλλο παιδι μου ειπε να κανω αυτο, Disk Utility, διαλέγεις τον δίσκο, στην καρτέλα Partition κλικάρεις το κενό partition και πατάς το "-" ακριβώς από κάτω και μετά Apply.

λογικα το ιδιο δεν ειναι;

παντως εχω την εντυπωση οτι κατι δεν εχω κανει καλα,στο istat μου λεει στον δισκο used 18g και free 178 αν τα προσθεσω δεν βγαζει συνολο 250,αν παω στο Disk Utility στην καρτελα partition μου λεει size 249,58 και available space 220,94 τι στο καλο εχει γινει; αρχεια πανω απο 5giga δεν εχω περασει!!!!γιατι αυτες οι διαφορες;

As with hard disk drives, in the DVD realm, gigabyte and the symbol GB are usually used in the SI sense (i.e., 109, or 1,000,000,000 bytes). For distinction, gibibyte (with symbol GiB) is used (i.e., 10243 (230), or 1,073,741,824 bytes).

υπάρχει δηλαδή διαφορά,ένας δίσκος 250GB,gigabyte όπως τα βλέπουν οι κατασκευαστές δηλαδή στρόγγυλα (επί 1000),δεν είναι 250GiB αλλά περίπου 244GiB όπως τα βλέπουν οι κομπουτεράκιδες δηλαδή επί 1024.

Άλλο ένα στοιχείο που καταλαμβάνει χώρο στον δίσκο είναι το File/partition table μια περιοχή στην αρχή του δίσκου όπου καταγράφονται πληροφορίες που χρειάζονται για την λειτουργία του δίσκου.

Αν λοιπών έχεις 250GB δίσκο είναι λογικά αυτά που σου βγάζει.

το θεμα ειναι ομως στο imac που εχω οτι στο istat μου τα βγαζει σωστα αν κανω την προσθεση,προφανως εσβησα το partition αλλα δεν εγινε ενωση με το partition του λειτουργικου,με αποτελεσμα αφου μου την εδωσε να κανω φορματ και αφου εχασα 4 ωρες ολα ειναι οκ τωρα,ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...