Προς το περιεχόμενο

επιλογή ψύξης e8500

drentas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα καταρχάς. Είμαι κάτοχος ενός e8500 ο οποίος μπορώ να πω θερμαίνεται αρκετά με την stock ψύκτρα ούτε το Intel burn test δεν περνάει καθώς χτυπάει κάτι 90άρια.. Ένας λόγος για αυτό είναι το ότι στεγάζεται σε ένα κουτί asus , το οποίο ναι μεν δέχεται 2χ120 mm ανεμιστήρες τους οποίους και έχω τοποθετήσει αλλά είναι πολύ στενάχωρο και όχι με το καλύτερο air flow. Αποφάσισα να αλλάξω την stock ψύκτρα της cpu με μία από τις παρακάτω και θέλω τα φώτα σας για την επιλογή της ( να ληφθεί υπόψιν το αν χωράει στο κουτί λόγω ύψους. ) :

1) CoolerMaster Hyper 212 Plus

2) CoolerMaster Vortex Plus CPU Cooler

3) CoolerMaster Hyper TX3

4) Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler

5) Corsair CPU Cooler Air Series A70

6) Corsair CPU Cooler Air Series A50

Προσωπικά οι 2 της corsair μου κάθονται καλύτερα απλά κολλάω στο αν χωράνε στο κουτί.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την hyper 212.

Οι corsair μου φαίνονται λίγο μικρή η A50 και λίγο ακριβή η Α70.

Οι άλλες δε λένε και τπτ.

Δες και αυτήν εδώ που έρχεται με 1500rpm fan και λογικά θα είναι η πιο ήσυχη.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22075&cat=7

Και ενω review με ψύκτρες κάτω απο 40ευρό

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-heatsink-roundup,2788-9.html

Στα 36€ που κάνει τώρα (απο 60€) την Α70 για να σου μείνει και μετά ...

άλλο midrange (hyper 212+) και άλλο highrange αερόψυκτρα (A70). Η Α70 είναι στο επίπεδο της Megahalems, καθόλου άσχημα. ;)

Μοναδικό μεονέκτημα το γεγονός ότι οι fans της A70 δεν είναι PWM αλλά τουλάχιστον έρχονται με αντάπτορες που ρίχνουν τις στροφές απο τις 2000rpm στις 1600rpm και μειώνεται ο θόρυβος. Mε τον διπύρηνο άλλωστε δεν θα χρειαστεί να βάλεις και τον 2ο ανεμιστήρα για pull οπότε ακόμα χαμηλότερα db. :)

Στα 36€ που κάνει τώρα (απο 60€) την Α70 για να σου μείνει και μετά ...

άλλο midrange (hyper 212+) και άλλο highrange αερόψυκτρα (A70). Η Α70 είναι στο επίπεδο της Megahalems, καθόλου άσχημα. ;)

Μοναδικό μεονέκτημα το γεγονός ότι οι fans της A70 δεν είναι PWM αλλά τουλάχιστον έρχονται με αντάπτορες που ρίχνουν τις στροφές απο τις 2000rpm στις 1600rpm και μειώνεται ο θόρυβος. Mε τον διπύρηνο άλλωστε δεν θα χρειαστεί να βάλεις και τον 2ο ανεμιστήρα για pull οπότε ακόμα χαμηλότερα db. :)

+1

ακριβώς τα ίδια ετοιμαζόμουν να γράψω, με μια επιφύλαξη:

η Hyper μπορεί να ανήκει τιμολογιακά στη mid range, αλλά σε πολλά reviews τα πάει πολύ καλά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ανάμεσα στις Α70, Α50 και hyper 212 plus είμαι τελικά. Περισσότερο κλείνω στην hyper επειδή η asus p5q3 έχει software για τον έλεγχο των στροφών κάτι το οποίο με έχει βοηθήσει αρκετά και το οποίο λογικά θα χάσω με τις corsair. Μέτρησα το κουτί και είδα πως από την βάση της CPU μεχρι την πλευρά που θα είναι η κεφαλή της ψύχτρας είναι στα 16-17 cm, οριακά δηλαδή, πιστεύετε θα υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτηση και στην σωστή λειτουργία?

Περισσότερο κλείνω στην hyper επειδή η asus p5q3 έχει software για τον έλεγχο των στροφών κάτι το οποίο με έχει βοηθήσει αρκετά και το οποίο λογικά θα χάσω με τις corsair.

Γιατί θα το χάσεις με τις Corsair ?

Λόγω του ότι οι ανεμιστήρες δεν έχουν pwm δεν θα το χάσω? Θα μπορώ δηλαδή με το software που παρέχεται να τους έχω συνδεδεμένους στο maximum της απόδοσης με το αντίστοιχο καλώδιο και όποτε θέλω ησυχία να τους χαμηλώνω και όταν έχω να κάνω καμία προσομοίωση να τους δίνω γκάζια? Όπως τώρα που τους 2 ανεμιστήρες εισόδου και εξόδου τους έχω κλείσει και αυτόν της cpu τον έχω σε χαμηλες στροφές επειδή είμαι στο ιντερνετ μόνο.

Λόγω του ότι οι ανεμιστήρες δεν έχουν pwm δεν θα το χάσω? Θα μπορώ δηλαδή με το software που παρέχεται να τους έχω συνδεδεμένους στο maximum της απόδοσης με το αντίστοιχο καλώδιο και όποτε θέλω ησυχία να τους χαμηλώνω και όταν έχω να κάνω καμία προσομοίωση να τους δίνω γκάζια? Όπως τώρα που τους 2 ανεμιστήρες εισόδου και εξόδου τους έχω κλείσει και αυτόν της cpu τον έχω σε χαμηλες στροφές επειδή είμαι στο ιντερνετ μόνο.

Άλλο το PWM, άλλο η δυνατότητα της μητρικής να ελέγχει τις στροφές των ανεμιστήρων.

Το PWM είναι δυνατότητα των ανεμιστήρων και όχι της μητρικής, απλά οι μητρικές δέχονται τέτοιου τύπου ανεμιστήρες για την CPU.

Σαφώς και είναι προτιμότεροι οι PWM (ακόμη απορώ με την προσπάθεια της Corsair για τέτοιου είδους οικονομία...),

αλλά ακόμη και με τους 3πινους ανεμιστήρες, θα μπορείς (μερικώς) να ελέγξεις μέσω software τις στροφές τους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...