eftihios1986 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Κανω μια εφαρμογη με jsp και mysql. Το προβλημα μου ειναι οτι κανω καποιες εγραφες στην βαση σε ελληνικα και αυτες αποθηκευονται κινεζικα. Οταν κανω εγραφη απευθειας στην mysql γινεται κανονικα. Η κωδικοποιηση που χρησιμοποιω σε ολες τα σημεια ειναι utf-8 και collation utf8_general_ci. Δοκιμασα και με utf8_unicode_ci. Εχω κανει πολλες δοκιμες αλλα δεν μπορω να βρω πραγματικα τι φταιει... Μηπως εχει κανεις καμια ιδεα ?
nik1992 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 γράψε μας τον κώδικα που συνδέεσε στην βάση.
eftihios1986 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Η συνδεση γινεται ως εξης: >Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver"); conn = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://" + host + database + arguments, username, password); conn.setAutoCommit(false); και για arguments βαζω: >String arguments = "?useUnicode=yes&characterEncoding=utf-8";
eftihios1986 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Java χρισημοποιω Κανεις να εχει καμια ιδεα ?
_tasos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Χωρίς να ξέρω από java και jsp, θα σου έλεγα να δεις επίσης αν τα αρχεία κώδικα που χειρίζονται τα δεδομένα είναι και αυτά αποθηκευμένα σε utf-8.
eftihios1986 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Σε ολα τα σημεια που μπορω να επιλεξω κωδικοποιηση εχω επιλεξει utf8. Δεν μπορω να καταλαβω τι δεν γινεται σωστα..
_tasos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Θα πρέπει και η φόρμα (κάποιο .jsp αρχείο; ) να είναι αποθηκευμένη σε utf8. Θα σου πρότεινα να κάνεις save το αρχείο με utf8. Εγώ γράφω asp.net με Visual Studio. By default το VS σώζει τα αρχεία σε utf8. Παρόλα αυτά, συμβαίνει να αποθηκεύεται με άλλο encoding το αρχείο. Εκεί χρησιμοποιώ την επιλογή "Save with encoding". Φαντάζομαι πως το IDE σου θα έχει μία αντίστοιχη επιλογή. Επίσης πρέπει να υπάρχει και το σχετικό meta tag στο <head> της φόρμας. ><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
eftihios1986 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Φανταζομαι οτι και το Dreamweaver θα εχει αναλογη επιλογη "save with encoding". Νομιζω οτι αυτο ειναι απο τα λιγα πραγματα που δεν εχω δοκιμασει. Πιστευεις θα πρεπει να αλλαξω ολα τα αρχεια η μονο το αρχειο που κανω την συνδεση στην βαση και την εισαγωγη των δεδομενων ? Στο head το εχω ρυθμισει σε utf8 οποτε δεν ειναι απο εκει το προβλημα.
_tasos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε στα αρχεία που έχεις θέμα, απλά για να σιγουρευτείς ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Αν όντως είναι αυτό, τότε ναι θα πρέπει όλο το project να σωθεί έτσι.
eftihios1986 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μετα απο πολλες προσπαθειες και δοκιμες, στην βαση και τον connector, απλα αλλαξα την φορμα, στη οποια ειχα το προβλημα, απο get που ηταν σε post. Λιγο περιεργο αλλα με αυτον τον τροπο μου δουλεψε τελικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.