Προς το περιεχόμενο

Προειδοποίηση απόλυσης και αποζημίωση

yiannis72

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση πως δεν παιρνεις τιποτα φιλε μου παρα μονο αυτα που πρεπει να παρεις απο δεδουλευμενα και επιδοματα αδειων κτλ αφου δεν εχεις κλεισει χρονο στην εργασια που λες. Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου ομως γι αυτο καλο θα ηταν να κανεις κια μια επισκεψη στην επιθεωρηση εργασιας για να δεις τι πρεπει να παιρνεις.

Δημοσ.

Λοιπον guys, ειμαι φρεσκο-απολυμενος, μολις 2 ωρες εχει και θελω λιγο τα φωτα σας.

Η προσληψη μου εγινε στισ 22/11/2010 και η απολυση μου σημερα(αυριο θα υπογραψω).

Τι θα γινει με την αποζημιωση? Ποση θα παρω? Προειδοποιηση φυσικα δεν υπηρξε,ουτε προφορικη ουτε γραπτη.

Δικαιουμαι να πληρωθω και την αδεια που δεν πηρα?(το υπολοιπο μαγαζι ξεκινησε να παιρνει αδειες απο τον Γεναρη, οι μισοι εχουν παρει).

Sheik.

Δεν έχεις κλείσει δωδεκάμηνο, άρα δεν δικαιούσαι αποζημίωση απόλυσης.

Δικαιούσαι μόνο την αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας (που θα υπολογιστεί με την αναλογία των ημερών που δούλεψες προς την ετήσια άδεια που δικαιούσαι, για πενθήμερο είναι 20 ημέρες τον 1ο χρόνο).

Δημοσ.

Και τοτες γιατι ο υποδιευθυντης μου ειπε να περασω αυριο το πρωι να υπογραψω και να παρω και την αποζημιωση?

Βρηκα επισης κατι εργαλεια μεσω γουγλη που υπολογιζεις την αποζημιωση αλλα δεν ξερω εαν ισχυουν ακομη καθοτι ειναι δημοσιευμενα καλοκαιρι του 2010. Εχω την εντυπωση παντως οτι επειδη η προσληψη εγινε Νοεμβρη του 10 και οχι τωρα στο Γεναρη που εγιναν αλλαγες, δικαιουμαι το κατιτις μου. Καποιος που να ξερει στα σιγουρα ρε παιδια????

Δημοσ.

Sheik.

Δικαιούσαι μόνο την αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας (που θα υπολογιστεί με την αναλογία των ημερών που δούλεψες προς την ετήσια άδεια που δικαιούσαι, για πενθήμερο είναι 20 ημέρες τον 1ο χρόνο).

Και τοτες γιατι ο υποδιευθυντης μου ειπε να περασω αυριο το πρωι να υπογραψω και να παρω και την αποζημιωση?

Βρηκα επισης κατι εργαλεια μεσω γουγλη που υπολογιζεις την αποζημιωση αλλα δεν ξερω εαν ισχυουν ακομη καθοτι ειναι δημοσιευμενα καλοκαιρι του 2010. Εχω την εντυπωση παντως οτι επειδη η προσληψη εγινε Νοεμβρη του 10 και οχι τωρα στο Γεναρη που εγιναν αλλαγες, δικαιουμαι το κατιτις μου. Καποιος που να ξερει στα σιγουρα ρε παιδια????

Sheik.

Αν από κει και πέρα αποφασίσει να σου δώσει αποζημίωση απόλυσης είναι καλός μ@λάκας και συ πολύ τυχερός, διότι δεν δικαιούσαι, εκτός αν την έχετε συμφωνήσει.

Ν.3889/2010

"α. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 74 του ν. 3863/ 2010 προστίθεται εδάφιο ως εδάφιο Α' ως εξής:

«Α. Η απασχόληση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου λογίζεται ως απασχόληση δοκιμαστικής περιόδου για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα ισχύος της και η οποία μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης, εκτός κι αν άλλο συμφωνήσουν τα μέρη.»"

Δημοσ.

Ναι αλλα αυτος ο νομος ψηφιστηκε 12/2010 ετσι δεν ειναι? Εμενα με προσελαβαν 11/2010 με τις παλιες διαταξεις...Μπερδευτηκα...

Δημοσ.

Ο νόμος αναφέρει ότι από 01/01/2011 όποιος απολύεται και δεν έχει συμπληρώσει 12μηνο δεν δικαιούται αποζημίωση. Αφού λοιπόν δεν αναφέρει κάτι διαφορετικό, ισχύει και για συμβάσεις πριν της 01/01/2011. Το θέμα το έχω συζητήσει και με την επιθεώρηση εργασίας, η οποία το ερμηνεύει έτσι ακριβώς.

Δικαιούσαι την αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...