Προς το περιεχόμενο

πρόγραμμα παρακολούθησης διαδικτυακής κίνησης

Kavamarou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Χθες μου έθεσε ένας φίλος μου ένα ζήτημα και δυσκολεύτηκα να βγάλω άκρη. Μένει λοιπόν με την αδελφή του και ο καθένας τους έχει από ένα λάπτοπ που συνδέεται ασύρματα με το router του σπιτιού. Η αδελφή του στο δωμάτιό της μπαίνει κυρίως στο facebook αλλά όταν αυτός θέλει κάποιες φορές να κατεβάζει με μέγιστη ταχύτητα κάτι από το internet, η ταχύτητα της αδελφής του γίνεται πολύ αργή.Θέλει λοιπόν να αποφύγει κάθε φορά να τη ρωτάει εάν μπορεί να κατεβάσει κάτι χωρίς να την ενοχλήσει στο δικό της σερφάρισμα.Με ρωτάει εάν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να παρακολουθεί την κίνηση της αδελφής του στο internet ανά πάσα στιγμή (εάν σερφάρει εκείνη την ώρα και εάν κάνει ή όχι δηλαδή βαριά χρήση εκείνη τη στιγμή) ώστε να ξέρει και αυτός πότε μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα.Δε θέλει ωστόσο να πειράξει κάτι στο router.Θα προτιμούσε να λυθεί αυτό το απλό ζήτημα με ένα απλό προγραμματάκι.Αν γνωρίζετε κάτι παιδιά παρακαλώ βοηθήστε, ειδάλλως προτείνετε μου να το ψάξω το θέμα με κάποιο τρόπο στο google.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόγραμμα που να στήνεται σε ένα pc και να παρακολουθεί αν ένα άλλο κάνει βαριά χρήση internet.

Τέτοιου είδους έλεγχος γίνεται μέσα από το router και με την χρήση QoS (Quality Of Services).

Η επόμενη λύση είναι να έχει μόνιμα το download του torrent στα 3/4 της γραμμής και το upload στο 1/3

Δηλαδή για μια γραμμή 2Mbps down/512Kbps Up μπορεί να βάλει 150 KB down / 20KB up και να το αφήσει μόνιμα εκεί.

Δημοσ.

Όταν λες κατεβάζει, κατεβάζει με τι; utorrent; Βάζει κόφτη που είναι ενσωματωμένος στο πρόγραμμα. jdownloader; Το ίδιο κι εκεί. Για πες τι χρησιμοποιεί και θα σου πούμε τι να κάνει ακριβώς.

Στην τελική μπορεί να βάλει netlimiter στο pc του και να παίξει με αυτό.

Δημοσ.

ειμαι premium user στη rapidshare, προσπάθησα κι εγώ κάποια στιγμή να το μελετήσω το θέμα αυτό αλλά δυστυχώς θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω

Δημοσ.

Κάτω δεξιά σε αφήνει να βάλεις limit στην ταχύτητα που κατεβάζεις. Βλέπει πόση είναι η max ταχύτητα της σύνδεσής του και αφήνει στην αδερφή του όσα θέλει και τα υπόλοιπα τα κρατάει ο ίδιος. ;)

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνεις, μόνο με Limit στα δικά του dls μπορεί να γίνει κάτι. Από εκεί και πέρα πρέπει να ενεργοποιήσει και να ρυθμίσει το QoS στο router. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει σωστός έλεγχος ταχύτητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...