vangelis_k Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Εκτός από τη μουσική μας ταξιδεύουν και οι στίχοι. Ας ανεβάζουμε εδώ στίχους ή ποιήματα που έχουν μελοποιηθεί ή όχι και μας έχουν χαραχτεί στο μυαλό. Ξεκινάω λοιπόν με Κατερίνα Γώγου και Κοίτα πως χάνονται οι δρόμοι μες τους ανθρώπους... τα περίπτερα πως κρυώνουνε απ?τις βρεγμένες εφημερίδες ο ουρανός πως τρυπιέται στα καλώδια και το τέλος της θάλασσας από το βάρος των πλοίων πόσο λυπημένες είναι οι ξεχασμένες ομπρέλες στο τελευταίο δρομολόγιο και το λάθος εκείνου που κατέβηκε στην πιό πρίν στάση τα αφημένα ρούχα στο καθαριστήριο και τη ντροπή σου ύστερα από δύο χρόνια που βρήκες λεφτά πως να τα ζητήσεις πως τσούκου τσούκου αργά μεθοδικά μας αλοιώνουνε να καθορίζουμε τη στάση μας στη ζωή από το στύλ της καρέκλας...
vangelis_k Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Για πρόσθεσε και τους δικούς σου να ξυπνάμε λιγάκι
marantonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Ωραιο τοπικ. Και φυσικα μοναδικη η Γωγου. Να ποσταρω μια κομματαρα απο τις λιγες; http://www.youtube.com/watch?v=Sg4N4tgzhUk Θελω να βγω να πεταξω τον κοσμο ν'αλλαξω, θελω να λυσω αυτα τα λουρια που με δενουν να κοψω μα, ο κοσμος ξεμακραίνει, μου κάνει σινιάλο πισω απ'αυτους τους τοιχους μ'αυτά τα ψηλα τους κάγκελα. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩΩΩΩΩΩ ημερολόγιό μου, τώρα βλέπω πολύχρωμα φωτάκια και διαμαντενιες αμαξες με αγαλματενιους χρυσους καροτσερηδες, κοιτα κοιτα τον ηλιο σε μενα γελα, σε μια ακτινα του ανεβαινω αυτες οι νεράιδες που ταξιδευουν μαζι μου ειναι οι ευχες του κοσμου γιατι ολοι μ' αγαπανε εκτος απ' αυτους, αυτους που με κλεισαν εδω μεσα, αυτους που με κοβαν στραβα με τα ματια τους σαν λεπιδες και πονουσα, κ'υστερα, με κρυο παγωμενο νερο με βρεχαν δυνατα σ' αυτον τον αχρωμο κοσμο. Μου παν πως θα με ντυσουν νοσοκομο να βοηθω, μου βαλαν αυτη την ασπρη ποδια με μακρια μανικια και τα δεσαν γυρω μου. Τωρα, δε μπορω να δω τα χερια μου και αυτο, και αυτο με σφιγγει ΛΥΣΤΕ ΤΟΟΟΟ Δεν ειμαι εγω αυτος που ψαχνατε κανετε λαθος. Θθθα σπασω του κλουβι, θα σπασω την πορτα ρε τωρα θα δειτε. Τους τοιχους, εχω τη δυναμη μπουλντοζας εχω τωρα θα δειτε. Αφηστε με δε θελω τιποτα αλλο ρε σεις, ωχ, ωχ, παλι με τσιμπησαν μ' αυτα τα σωληνοειδη πλαστικα εντομα του υπνου αφηστε θελω απλααα.. να φυγω ελευθερος και δεν θα πω τιποτα για σας κι οτι μαλακια κανετε εδω μεσα. Καθως περνουσε προς την πυλη του υπνου του εβλεπε το ημερολογιο του να χει στομα και μιλια να λεει "ολα ειναι περαστικα και κανε λιγο υπομονη ενα πρωι ελευθερο πουλι θα ταξιδευεις αδεσμευτος θα τρεχεις σ' αυτο που γυρευεις" -μα πως θα γινει αυτο αφου εγω ειμαι κλεισμενος εδω; -μην ανησυχεις και θα το δεις πως καποια μερα και συ θα βγεις εξω ημερολογιο μου, σημερα ξυπνησα στραβα δεν ξερω καν τι μερα ειναι ψαχνω τον ηλιο και δεν τον βρισκω πουθενα. Εχω φαγουρα στο στομα και δεν μπορω να ξυθω, ετσι δαγκωνομαι και τρεχει ενα κοκκινο υγρο, το ειπαν αιμα. Κι εδω εχει τοση σκοτεινια, τι εκανα και με κλεισαν πιο μεσα; Ενα τσιγαρο ζητησα πισω απ' τα καγκελα μου, και απλα αρπαζοντας το χερι αυτου που μου το δωσε του ζητησα βοηθεια, και αμεσως σκασαν οι ασπροντυμενοι φρουροι. Και γω τους ελεγα πως δεν ειμαι φτερο και θα με φτασουν. Και καποιοι σκυλοι φιλοι μου καλοι τους φωναζαν πως μονο αγαπη εχω. Μα αυτοι δεν τους ακουγαν και τοτε αποφασισα να τους φανερωθω. Τους εξηγησα πως ειμαι ο πρωθυπουργος της χωρας και πως θα τους εκανα ιπποτες συνοδους, γαμπρους, Μα τοτε γελασαν ισχυρα και με δεσαν δυνατα πιο σφιχτα απο πριν λεγοντας μου: "τωρα σωθηκαμε" Δε βγαζω ρε. Εδω ειναι ειναι ολοι τους τρελλοι. Οπως εκει στην πατρα στο καρναβαλι φορωντας την φορεσια μου την πριγκιπικη, κι απο πανω στολη βατραχου για να βρω λεει μια κοπελια, και μολις μια πανεμορφη υπαρξη μου εκανε την χαρη. Εγω βαλθηκα να κερδισω το φιλι της και τα καταφερα. Καναμε καλη παρεα. Της εξηγουσα πως ημουν πριγκηπας για τ' αλογα μου μιλαγα και τους τρανους μου αθλους. Ομως οταν την πηγα στο παλατι το γελιο της καρφωθηκε στη μνημη μου για παντα. Καθως περνουσε προς την πυλη του υπνου του εβλεπε το ημερολογιο του να χει στομα και μιλια να λεει: "ολα ειναι περαστικα και κανε λιγο υπομονη ενα πρωι ελευθερο πουλι θα ταξιδευεις αδεσμευτος θα τρεχεις σαυτο που γυρευεις" -Μα πως θα γινει αυτο αφου εγω ειμαι κλεισμενος εδω; Μην ανησυχεις και θα το δεις πως καποια μερα και συ θα βγεις εξω. "ει ψιτ ελα σηκω" "μααα τι εγινε" "σηκω βγαινεις εξω" "αληθεια?" "σηκω πανω ρε... σηκω" "ημερολογιο μου?" "δεν ειμαι το ημερολογιο σου, σηκω" Καθώς περνούσε πια την πύλη της εξόδου έτρεχε και θυμότανε το ημερολόγιό του "μη μιλας σ'οποιον ναναι και μη τους λες ο,τι βλεπεις, μ'ακους? να μοιραστεις ο,τι εχεις μονο μ'ανθρωπους ικανους" Κ'αυτος στ' αληθεια εβλεπε τον ηλιο πια στ' αληθεια εβλεπε να του γελα κι ακουγε τη χορωδια των πουλιων να τραγουδανε χαρμοσυνα τραγουδια για αυτον και να γλεντανε, χεηη Κι ονειρο του θυμιζε που γιν'αλήθεια. Αγάπαγε τους ανθρώπους μ'όποια στραβή τους συνήθεια, στα στηθια, στη δεξιά του τσέπη πάντα μ'ένα στυλό, το ημερολόγιό του τον καθόδηγούσε. Αγαπω αγαπω τους ανθρωπους μη με λετε τρελο. Δε θα το πω γιατι εκει μεσα δε θελω να ξαναμπω, οε Την αληθεια που σας πειραζει δε θα ξαναπω, οε Την αληθεια την αληθεια που σας πειραζει δεν θα ξαναπω, ε Μη με λετε τρελο, σας παρακαλώ.
vangelis_k Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Εκπληκτικοί στίχοι, τους RAZASTAR τους είχα παρακολουθήσει σε live αρκετά χρόνια πίσω. Ας συνεχίσω λοιπόν με Γιώργο Τσίγκο και Τετραγωνισμένα Φύλλα : Στίχοι: Γιώργος Τσίγκος Μουσική: Γιώργος Τσίγκος & Μαύροι Κύκλοι Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Τσίγκος & Μαύροι Κύκλοι ( Ντουέτο ) Τετραγωνισμένα φύλλα φύλλα πουλημένης έκφρασης φιγουράρουν αποβλακωτικά πίσω από πάγκους με χυμένα σκουπίδια. Έγινε το rock στοίβες αποτσίγαρων από πελάτες pub που τραβολογιούνται από τα ίδια και τα ίδια από χιλιοτυπωμένες φάτσες λόγια και παραγγελιές για κανάλια φυγής. Ταβέρνα, καφετέρια, pub, στρατόπεδο, σπίτι Κόλλησαν όλα στο μυαλό μου σαν χυμένοι καφέδες ξεραμένοι στα ίδια και τα ίδια λουστραρισμένα τραπεζάκια. Έμποροι μεταπουλούν την ευχαρίστηση με δόσεις άφιλτρων χειμάρρων κοροϊδίας σ' αντάλλαγμα χρυσάφι και πιοτό για παραλλαγή. Ο χοντρός με την κοιλιά με λιγουρεύεται ασθμαίνοντας μια ανάγκη μου κολλημένο κατοστάρικο στη γυαλιστερή καράφλα του. Ένα τσιγαράκι ρε φίλε. Ένα τσιγαράκι ακόμη. Να το κόψω. Να κόψω τον πονοκέφαλο που τσεκουρώνει ύπουλα το κανάλι των σπερμάτων. Φαντάρια με μπλουζάκια παρελθοντολογικών νοήσεων μυρηκάζουν χαμένες ανάσες μέσα σε στενά μπλου-τζιν που ξεβάφουν αίμα και θειάφι. Ξεράσματα ποτάσας ζητούν κατοικία ζάχαρες λύτρωσης μιλώντας για κόσμους γαλήνιους, μπατσοφορεμένους με περιπολικά σε περιπολίες στα στέκια στα στέκια που αλήτες αλήτες αλλάζουν την πορεία στο αίμα τους. Να θυμηθείς ρε, να παραβγούμε στο τρέξιμο σε μια έρημη αμμουδιά να μη μας βλέπει κανένας με πεθαμένα κοχύλια, να ξεφυσήσουμε νικοτίνη και σιχαμάρα στα σπλάχνα τους Να ουρλιάξουμε ματώνοντας το λαιμό μας για όλα τα χαμένα βράδια μας Να ουρλιάξουμε... Νεκροκεφαλές σε μηχανάκια ψάχνουν σάρκα απ' τη σάρκα μας. Ξεράθηκαν τα χείλη μας μιλώντας για τα ίδια και τα ίδια κι εσύ κοριτσάκι να μην έχεις καταλάβει τίποτα τίποτα να μην έχεις καταλάβει Παρά να φεύγεις μακριά ξεπουλώντας, αυνανίζοντας όλα τα βράδια που σου χάρισα με το κορμί μου,με τα χείλη μου σ' όλες τις κοινωνικές τις μασημένες σεμνότητες των ιριδικών καταπιέσεων. Να σε σεργιανίσω σ' όλους τους τάφους που λυτρώθηκαν φτωχοί αυτόχειρες στρατιώτες εικοσάχρονοι με μελανιασμένες κατανοήσεις φτωχοί αυτόχειρες... http://www.youtube.com/watch?v=8yTZBsQ60iM
marantonis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Ξερεις τους Razastarr? Σ' αγαπω Ποσταρω ενα αποσπασμα-ποιημα του Μενελαου Λουντεμη, απο τους πιο αγαπημενους μου ελληνες συγγραφεις. Ερμηνευμενο απο την Όλγα Πολίτου, και "εικονογραφημένο"/κινηματογραφημενο. http://www.youtube.com/watch?v=JxFa1Zr1sX4 (θα γραψω τους στιχους αργοτερα)
slygeo87 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Ας βάλω κι εγώ ένα τραγουδάκι. Όταν είχε κυκλοφορήσει το album είχει φάει του κόσμου τα repeats. Μου αρέσει πολύ και η μουσική και ο στίχος του, so here it is. KMFDM - W.W. III I declare war on the world War in outer space I declare war in a nutshell War all over the place I declare war on every government War against all odds I declare war on your inner sanctum On your bloodthirsty gods World war three Be all that you can be World war three I declare war on the axis of morons All out war on complacent consent I declare war on the war against drugs Rape and slaughter of the innocent War on big brother Warmongers and profiteers War on your dogma, Dubya Armageddon's engineers World war three We're in for a long and a difficult war It will be conducted on many fronts But as long as it takes We will prevail World war three Be all that you can be World war three War in a heartbeat I declare war on so called "civilization" World trade, globalization Organized disinformation War on ambassadors of pretense War on MTV and CNN McDonald's, Walt Disney, and Bethlehem On Christina, Britney, and Eminem Across the world, governments have heard this message Either you're with us, or you're with the terrorists Tyranny, terror, and lawless violence I declare war on the world of anti-choice On violent unilaterality On the amassment of murderous, high-tech toys And all crimes against humanity War on the moral majority On corporate dot com imperialism On mindlessly bumbling stupidity And police-state terrorism World war three World war three Be all that you can be World war three Be all that you can be Tyranny, terror, and lawless violence World war three The future belongs to the free
vangelis_k Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Φυσικά και τους ξέρω Marantonis το ελληνικό Hip Hop και κυρίως το low bap είναι πολύ ψηλά στη λίστα των μουσικών μου προτιμήσεων. slygeo87 πραγματικός δυναμίτης και από μουσική και από στίχους
yannis27gr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Καλά που υπάρχει η αναζήτηση, καθώς ήθελα να φτιάξω ένα παρόμοιο θέμα. Θα ήθελα βέβαια να σταθούμε περισσότερο στην ποίηση κι όχι στους στίχους, έστω κι έτσι όμως, ας ρίξω ένα πετραδάκι: K. Βάρναλης – Ο οδηγητής Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης Ο πλαστουργός της νιας ζωής. Εγώ ’μαι τέκνο της Ανάγκης Κι ώριμο τέκνο της Οργής. Δε δίνω λύπης παρηγοριά Δίνω μαχαίρι σ’ ολουνούς
marantonis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μαζι με το "Νεοελληνας" απο τα ωραιοτερα ελληνικα ροκ τραγουδια (κι ελληνικα γενικοτερα). Αιχμηρος και καυστικοτατος στιχος. Δεκαπέντε χιλιάδες και μία στραβάδια απολύομαι τριάντα τρία χρονάκια θητεία στραβάδια απολύομαι Όλο εμένανε σηκώνει να πω μάθημα η δασκάλα θα τη σφάξω σαν κουνέλι και θα βγω να παίξω μπάλα Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού Βούλγαροι, Βούλγαροι, χανούμισσες βαζέλες όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες Είμαστε η αδικημένη γενιά του εξήντα δίχως κατοχή και πείνα χωρίς ρετσίνα Τα μπούτια σου Μαρία σκοπιά Κ.Ψ.Μ. αγγαρεία Δεκαπέντε χιλιάδες και μία στραβάδια απολύομαι τριάντα τρία χρονάκια θητεία στραβάδια απολύομαι Μια ζωή παρουσιάστε σαν εκπαιδευμένος σκύλος εγώ δεν θα πάρω άλλο φχαριστώ δεν είμαι φίλος http://www.youtube.com/watch?v=ZT-r0XlwJOs
vangelis_k Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Yannis27gr σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και μιας και πιάσαμε τον Κώστα Βάρναλη ας θυμηθούμε την "Καμπάνα" που ραπάρησαν άψογα οι Active Member Μες στο δροσάνεμο που αναγαλλιάζω κι ο νους χανότανε σε χάος γαλάζιο ψηλά ας μ’ αφήνατε να ξεχαστώ φωτοπερίχυτη, στόμα κλειστό. Ποιο χέρι απλώθηκε να με σπαράξει απ’ το χρυσόνειρο στην άγια πράξη! Ο πρώτος ήχος μου πρώτη πληγή, με τραβάς, αίμα μου ξανά στη Γη. Ω! σεις χαμόσυρτα λερά σκουλήκια, η άλαμπη ζήση σας ζήση ναι δίκια! Μια τρύπα ο κόσμος σας και μέσα κει ο Χάρος λύτρωση κι ώρα γλυκή. Δεν είναι κέντρισμα να σας κουνήσει, κορμιά, που η άλυσσο τα ’χει τσακίσει! Σκέψη, ποιος άνεμος θέ ν’ αξιωθεί να σ’ ανατάραζε, σκότος βαθύ; Πίσου απ’ τα λόγια μου πίκρα φαρμάκι, τι κόσμοι απέραντοι βυθοί λουλάκι! Μάτι δε βρίσκεται να θαμπωθεί κι αφτί δε βρίσκεται να λιγωθεί; Να 'ταν να ξήλωνεν απ’ την καρδιά μου Μοίρα καλόβουλη τ’ άγρια καρφιά μου και να με σήκωνε μ’ άξιο φτερό σκέψη που μέστωσε με τον καιρό. Πάνω από θάλασσες πάνω από χώρες με τον καλόκαιρο και με τις μπόρες να με κατέβαζεν αγαλινά όπου τ’ ανθρώπινο πλήθος πονά. Σε μίνες φόνισσες μπουχές καζέρνες, λιμάνια ολόκαπνα, βοερές ταβέρνες, σπιτάλια σκοτεινά και φυλακές, μπορντέλ’ ακάθαρτα και προσευκές. Στα στήθια να μπαινα σαν την ανέσα, σφυγμός βαθύρριζος στις φλέβες μέσα στο νου σαν άστραμα και στην ψυχή, ν’ αχούσ’ αδιάκοπα τη διδαχή: Όλα τελειώνουνε κι όλα περνάνε! Ιδέες βασίλισσες κακογερνάνε. Στις νέες ανάγκες σου κόπος βαρύς, σκοπούς αλάθεφτους κοίτα να βρεις. Αν είν’ η σκέψη σου πριν από σένα, δεν είναι απόκομμα θεού και γέννα. Τη σκλάβα σκέψη σου, σκλάβα δετή σου τηνε πλάσανε οι Δυνατοί. Φτωχέ, σου μάραναν κόποι και πόνοι τη θέληση άβουλη πιωμένη αφιόνι! Αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς! Τ’ άσκημα χέρια σου, των όλω αιτία, βαστάνε μάργελη την πολιτεία! Βγαίνει απ’ τα χέρια σου κάθε αγαθό του ωραίου περίθετο το χρυσανθό. Σφίξε τα χέρια σου, για Σένα κράτει τ’ άμοιαστον έργο σου, την Πλάση ακράτη κι όλο ανεβαίνοντας προς τη Χαρά μέσα σου θά ναβεν άστρων σπορά. Κι όπου σε σφάζουνε δεμένον πίσου, να βρόνταε άξαφνα σεισμός αβύσσου, χίλι’ αστροπέλεκα: Δεν είναι μπρος! Κρύβεται πίσω σου χρόνια ο οχτρός! http://www.youtube.com/watch?v=Qkfbv2AomRg
TwitterLover Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 I'm beautiful in my way 'Cause God makes no mistakes I'm on the right track, baby I was born this way † Lady Gaga - Born This Way Την αγαπω, την αγαπω μα πως να της το πω? @LadyGaga
vangelis_k Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 I'm beautiful in my way 'Cause God makes no mistakes I'm on the right track, baby I was born this way † Lady Gaga - Born This Way Την αγαπω, την αγαπω μα πως να της το πω? @LadyGaga Μιας και εισαι twitterlover μαλλον στο twitter. Και αν ενδιαφέρεσαι ειμαι ο thiseas11 στο twitter. Στο λέω μιας και απάντησες στο θέμα που άνοιξα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.