Προς το περιεχόμενο

wd 500gb δεν μπορω να τον διαβασω πλεον

xampos20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ,

έχω εναν wd 500 που είχα μεσα όλες τις εικόνες μου απο παλια και μνουσικες, και ο αδελφος μου επειδη έβαλε mac στο pc του και χρησιμοποιησε το σκληρό μου για να περάσει τα καινούργια leopard και προφανώς ο σκληρός έγινε format και έχασα τα πάντα, τωρα πλέον τον βάζω στο windows και δεν αναγνωρίζεται ούτε με προγράμματα ανάκτησης μπορώ να τον βρω στις λίστες που μ βγάζουν για ανάκτηση δεδομένων....

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση όποιος γνωρίζει κάτι...

ευχαριστώ...

Δημοσ.

εσωτερικός ή εξωτερικός?

στο bios τον βλέπεις?

ο δίσκος δουλεύει?στροφάρει βγάζει κανέναν ήχο?

στο Mac τον βλέπεις?

Δημοσ.

LLF Tool

LOL Tool,από ότι κατάλαβα το πρόβλημα του παιδιού είναι να ξαναβρεί της φωτογραφίες του,αλήθεια πάει καλά ο αδερφός σου;χωρίς να της κρατήσει κάπου χωρίς να σε ρωτήσει;χωρίς τίποτα απλά πήγε και τον έκανε format σε mac(το υποθέτω αφού λες "δεν αναγνωρίζεται ούτε με προγράμματα ανάκτησης" );

Αν είναι έτσι τα πράγματα κάνε τον ένα quick format σε ntsf και έπειτα έστω σε deep scan θα σου βρούνε τα αρχεία σου,σίγουρα όχι όλα μιας και γράφτηκε ολόκληρη εγκατάσταση για mac πάνω αλλά σίγουρα θα βρεθούν αρκετά, φρόντισε μόνο να έχεις κάπου να τα γράψεις.

Εκτός αν υπάρχει κάνα καλό πρόγραμμα ανάκτησης σε mac οπότε δεν του κάνεις quick format αλλά τρέχεις ανάκτηση από mac.

Δημοσ.

LOL Tool,από ότι κατάλαβα το πρόβλημα του παιδιού είναι να ξαναβρεί της φωτογραφίες του,αλήθεια πάει καλά ο αδερφός σου;χωρίς να της κρατήσει κάπου χωρίς να σε ρωτήσει;χωρίς τίποτα απλά πήγε και τον έκανε format σε mac(το υποθέτω αφού λες "δεν αναγνωρίζεται ούτε με προγράμματα ανάκτησης" );

Αν είναι έτσι τα πράγματα κάνε τον ένα quick format σε ntsf και έπειτα έστω σε deep scan θα σου βρούνε τα αρχεία σου,σίγουρα όχι όλα μιας και γράφτηκε ολόκληρη εγκατάσταση για mac πάνω αλλά σίγουρα θα βρεθούν αρκετά, φρόντισε μόνο να έχεις κάπου να τα γράψεις.

Εκτός αν υπάρχει κάνα καλό πρόγραμμα ανάκτησης σε mac οπότε δεν του κάνεις quick format αλλά τρέχεις ανάκτηση από mac.

πως μπορώ να κανω quick format στο σκληρό δίσκο?

υπάρχει πρόγραμμα στο google?

ή ύπάρχει άλλος τρόπος να τον κάνω format?

Ο δίσκος στροφάρει αλλα δεν τρέχει δλδ δείχνει πως παίρνει ρευμα κανονικα μεσα στο bios οχι δεν τον εχω δοκιμασει αν τον βρίσκει ......

Δημοσ.

LOL Tool

Αφού ρε ξάδερφε έχει τρέξει διαγνωστικά, και δεν κάνουν κούκου.

Συν το ότι -μάλλον- δεν αναγνωρίζεται αφού του πέρασε τα macdonalds ο μπρο. Άρα -όπως τα έλεγε- α) το πήρε απόφαση ότι αρχεία γιοκ β) αυτό που θέλει είναι τον δίσκο.

Συμπέρασμα : LLF Tool, να καθαρίσουν ουλ'.

(...κι άμα βρει αρχεία μετά από "κουίκ φορμάτ", εγώ είμαι ο Κουϊκάρας)

Δημοσ.

Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς το τι έγινε,φαντάζομαι ότι τον κάνανε htf οπότε λογικό είναι να μην τον δουν τα προγράμματα ανάκτησης για windows,με quick format τουλάχιστον υπάρχει περίπτωση να βρεθούν κάποια αρχεία,ακόμα και μετά από full format μπορείς να βρεις αρχεία.

Ακόμα και να ήθελε απλά να ξανά-λειτουργήσει ο δίσκος με ένα Fdisk και απλό format θα ήταν υπέρ αρκετό.

Δημοσ.

...KΑΛΥΤΕΡΑ όμως ένα γέμισμα με μηδενικά. Σίγουρα πράμματα όταν έχουν προηγηθεί εγκαταστάσεις με διαφορετικά file systems κουτουλουπού - και δεν "επιβαρύνει" ιδιαίτερα τον δίσκο.

...όσο για τ' αρχεία του, ναι, ας κάνει και τον κόπο να ψάξει να βρει πρόγραμμα ανάκτησης να δουλεύει στα Μακ, και μετά απ' όσα έχει "υποστεί" ο δίσκαρος, άμα βρει αρχεία, να παίξει καπάκι κι ένα Λόττο (λέω 'γω τώρα).

*(θεωρητικά, ναι, μπορεί να βρει αρχεία. Πρακτικά, δεν το κόβω. Κι επειδή όπως είπα και πριν, επειδή δεν εστίασε στο "κόβω τις φλέβες για τ' αρχεία μου", αλλά ΜΑΛΛΟΝ στο "να δουλέψω τον ρημαδοδίσκο έστω", γι' αυτό και πρότεινα το κόντρα ξύρισμα)

Δημοσ.

......τωρα πλέον τον βάζω στο windows και δεν αναγνωρίζεται ούτε με προγράμματα ανάκτησης μπορώ να τον βρω στις λίστες που μ βγάζουν για ανάκτηση δεδομένων....

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση όποιος γνωρίζει κάτι...

ευχαριστώ...

αφου δεν αναγνωριζεται απο τα windows πως τον επιλεγης στο "χ" προγραμμα ανακτησης για να το ψαξει;

οπως ειπε και ο profi

εσωτερικός ή εξωτερικός?

στο bios τον βλέπεις?

ο δίσκος δουλεύει?στροφάρει βγάζει κανέναν ήχο?

ρωταω γιατι εχω κανει 4-5 φορες τετοιες μαλ... και μετα απο πολλά καποια αρχεια τα ανέκτησα.

Δημοσ.

αφου δεν αναγνωριζεται απο τα windows πως τον επιλεγης στο "χ" προγραμμα ανακτησης για να το ψαξει;

Αυτό έλλειπε, τα προγράμματα ανάκτησης να έχουν τη στραβομάρα των Windows.

Tέσπα το ζήτημα είναι αρχής γενομένης να αναγνωρίζεται από το BIOS - όπως και 'συ ανέφερες δια ερωτήσεως.

Δημοσ.

Kαλημέρα μετά από καιρό ξανα πιάνω το θέμα γιατί παιδιά δεν έχω βρεί άκρη ....

john Xarxas --->> δεν έχω κάνει αυτό που είπες....

Τι έκανα? εγκατέστησα το προγραμμα macDrive (που λέει πως ψάχνει για σκληρούς τύπου mac ) , αλλά μάταια το εγκατέστησα... γιατί δεν μου βρήκε τπτ....Μεσα από εκείνο το πρόγραμμα θα του έκανα αναδιαμόρφωση και θα τελείωνε η υπόθεση.... αλλά τώρα δεν το διαβάζει....

John αν μου το διαβάσει με το live cd τότε τι κάνω???

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

1.αν γίνεται βάλτον εσωτερικά για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο χαλασμένης θήκης.

2.μέχρι να τον αναγνωρίσει το bios δεν μπορείς να κάνεις τίποτα,είναι το ποιο βασικό.

3.αν φανεί στο bios αλλά πουθενά αλλού κάνεις και το LLF που πρότεινε ο washcloud.

Δημοσ.

Kαλημέρα μετά από καιρό ξανα πιάνω το θέμα γιατί παιδιά δεν έχω βρεί άκρη ....

john Xarxas --->> δεν έχω κάνει αυτό που είπες....

Τι έκανα? εγκατέστησα το προγραμμα macDrive (που λέει πως ψάχνει για σκληρούς τύπου mac ) , αλλά μάταια το εγκατέστησα... γιατί δεν μου βρήκε τπτ....Μεσα από εκείνο το πρόγραμμα θα του έκανα αναδιαμόρφωση και θα τελείωνε η υπόθεση.... αλλά τώρα δεν το διαβάζει....

John αν μου το διαβάσει με το live cd τότε τι κάνω???

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

δεν ξέρω τι κάνεις μετά, απλά έτσι καταλαβαίνουμε αν το πρόβλημα το έχει ο δίσκος ή το λειτουργικό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...