Προς το περιεχόμενο

Arch Linux εγκατάσταση FATAL ERROR

lexmark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερίζω με ένα μικρό μου προβληματάκι.

Η ιστορία:

Χθες είχα ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου και είπα να βγάλω το backtrack που είχα σε dual boot στο eeePC 1005HA και να δω το νέο ubuntu netbook edition. Το έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν μου άρεσε έτσι όπως το έχουν κάνει και σκέφτηκα να δοκιμάσω το arch που τόσο ακούω εδώ. Κατέβασα το iso, το πέρασα σε ένα usb, ξεκινώ το pc από το usb και ξεκινώ και την εγκατάσταση...

Το πρόβλημα:

Στο σημείο που επιλέγω να φτιάξω τα διαμερίσματα manually μου πετά το παρακάτω error:

FATAL ERROR: Bad primary partition 1: Partition ends in the final partial cylinder.

Και η ερώτηση:

Τι είναι αυτό το error και πως μπορώ να το προσπεράσω;

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yeah thnx, αλλά, και καλά που το είπες γιατί ξέχασα να το αναφέρω, αν είναι δυνατό να αποφύγω το re-partitioning όλου του σκληρού γιατί παίζουν και XP πάνω στο netbook και δεν έχω καμία διάθεση να τα ξαναπερνώ.

Ευχαριστώ πάντως twiner! :)

Ο δίσκος είναι 160άρης

Ένα ntfs 50gb για τα windows, ένα swap 2gb και το υπόλοιπο είναι το root του ubuntu. Δεν ήθελα να φτιάξω ξεχωριστό home μέχρι να σιγουρευτώ ότι θα το κρατήσω (που τελικά δεν πρόκειται να το κρατήσω :P) Περισσότερες λεπτομέρειες αν θες, στις βάζω απογευματάκι που θα έχω μπροστά μου το netbook

Λογικά αυτό το error το παίρνεις όταν χρησιμοποιείς το cfdisk. Όταν υπάρχει ntfs partition στον δίσκο το cfdisk μου έχει τύχει να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις το partitioning με ένα live cd που να έχει το gparted.

Λογικά αυτό το error το παίρνεις όταν χρησιμοποιείς το cfdisk. Όταν υπάρχει ntfs partition στον δίσκο το cfdisk μου έχει τύχει να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις το partitioning με ένα live cd που να έχει το gparted.

μην το λες αυτο ... μερικες φορες στησιμο με gentoo χρησιμοποιησα το gparted και μου εβγαλε αυτο το σφαλμα

Και με το gparted από ότι διάβασα μπορεί να σου δημιουργήσει το ίδιο πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι έψαχνα μπας και αποφύγω να ξαναβάζω τα windows μετά (τόσο βαρετή διαδικασία!! :P) αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει τίποτα το νεότερο από τον γοογλη μας.... όποτε τώρα είμαι στην διαδικασία της ψυχολογικής προετοιμασίας για ολικό φορματ :P

Αν εχεις ετοιμο το partition, νομιζω πας στην τριτη επιλογη και του λες σε ποιο sda θελεις να μπει το arch.

Οταν μου εβγαλε το αντιστοιχο μηνυμα... πηγα κι εφτιαξα τα partitions με το gparted και του δηλωσα το sda2 και μπηκε μια χαρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...