Προς το περιεχόμενο

Ανάγκη αλλαγής Ψύκτρας Intel Q9550

mike_tein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα την συνδρομή των μελών για την επιλογή μιας αρκετά αθόρυβης ψύκτρας για επεξεργαστή Intel Q9550 quad core στα 2.83GH.

Μετά απο δύο χρόνια υπερ-χρησιμοποίησης η μανίσια ψύκτρα της Intel άρχησε να παρουσιάζει αύξηση θορύβου.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει για την επιλογή κάποιας ήσυχης και δυνατής ψύκτρας;

Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω τα μανίσια case fan της Sarkoon κάνουν πάρα πολυ φασαρία. Έχετε να μου προτείνετε κάτι και γιαυτό;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα την συνδρομή των μελών για την επιλογή μιας αρκετά αθόρυβης ψύκτρας για επεξεργαστή Intel Q9550 quad core στα 2.83GH.

Μετά απο δύο χρόνια υπερ-χρησιμοποίησης η μανίσια ψύκτρα της Intel άρχησε να παρουσιάζει αύξηση θορύβου.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει για την επιλογή κάποιας ήσυχης και δυνατής ψύκτρας;

Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω τα μανίσια case fan της Sarkoon κάνουν πάρα πολυ φασαρία. Έχετε να μου προτείνετε κάτι και γιαυτό;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ποσα χρηματα διαθετεις? Εχεις σκοπο να κανεις overclock?

Δημοσ.

H Mugen δεν υπάρχει δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό στην αγορά, και στο κατάστημα την έχει "μη διαθέσιμη".

Αν είναι να κάνουμε προτάσεις εγώ κλείνω στην Alpenfohn Brocken. Έχω διαβάσει αναφορές που λένε για λίγο πιο καλή απόδοση από την Mugen (η οποία είναι πιο καλή από την Ultra 120).

αρκεί και η Hyper 212 Plus.

Δημοσ.

Πρώτα απο όλα ευχαριστώ πολύ όλους σας για την άμεση βοήθεια.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1.Δεν έχω σκοπό να κάνω over-clocking.

2.Το επιθυμητό budget είναι μέχρι 70 euro(Ψύκτρα-Fans) νομίζω είναι εφυκτό.

3.Έχω το SHARKOON REBEL9 VALUE case :

με 1 x 120mm Μπροστά SHARKOON, 1 x 250mm στο πλάϊ SHARKOON, 1 x 120mm Πίσω SHARKOON SILENT EAGLE 2000RPM 120MM που έβαλα εγώ πρόσθετο.

case:

SHARKOON REBEL9 VALUE case

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804424

back fan

SHARKOON SILENT EAGLE 2000RPM 120MM

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804053

Φίλος μου πρότεινε αυτή:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-CPU-Cooler-Air-Series-A70-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm

την έχει δοκιμάσει κανείς; Απο θόρυβο;

Δημοσ.

Πολύ καλή και η Α70, αλλά από ότι βλέπω έχεις καλό σύνολο κουτί+fans, και με την Hyper 212 Plus θα είσαι ΟΚ. Τίμια όπως λένε λύση και αστέρι.

Αν θες κάτι πιο ντελικάτο όμως εγώ θα αγόραζα την Alpenfohn Brocken.

Αν η Alpenfohn Brocken είναι στα ίδια επίπεδα θορύβου με την Mugen 2 που έχω, απλά να σου πω ότι δεν θα την ακούς καθόλου, αλλά καθόλου όμως. (ενημερώνω ότι ο fan της Alpenfohn Brocken έχει τιμές db: min 16/max 24 ενώ η Mugen 2 έχει 19/24 αντίστοιχα) Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θα τον ακούς.

Δημοσ.

Πολύ καλή και η Α70, αλλά από ότι βλέπω έχεις καλό σύνολο κουτί+fans, και με την Hyper 212 Plus θα είσαι ΟΚ. Τίμια όπως λένε λύση και αστέρι.

Αν θες κάτι πιο ντελικάτο όμως εγώ θα αγόραζα την Alpenfohn Brocken.

Αν η Alpenfohn Brocken είναι στα ίδια επίπεδα θορύβου με την Mugen 2 που έχω, απλά να σου πω ότι δεν θα την ακούς καθόλου, αλλά καθόλου όμως. (ενημερώνω ότι ο fan της Alpenfohn Brocken έχει τιμές db: min 16/max 24 ενώ η Mugen 2 έχει 19/24 αντίστοιχα) Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θα τον ακούς.

Γενικώς είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα Sharkoon αλλά ο θόρυβος πλέον είναι πολύ ενοχλητικός σε σημείο να με πιάνει ημικρανία....

οπότε και γιαυτο σκέφτομαι ολίκή αλλαγή στα fans. Για την μανίσια της Intel το περίμενα οτι μετά απο καιρό θα ήθελε αλλαγή αλλα'απο την Silent Eagle οχι.

Εχει πολύ καλές κριτικές η AlpenFohn την έχεις δοκιμάσει εσυ? Απο θόρυβο τι λέει;

Για τα υπόλοιπα fans έχεις να μου προτείνεις κάτι στα 120mm?

Δημοσ.

Φίλος μου πρότεινε αυτή:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-CPU-Cooler-Air-Series-A70-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm

την έχει δοκιμάσει κανείς; Απο θόρυβο;

Πολύ καλή απόδοση και πολύ καλή τιμή.

Μειονέκτημα οι 2 ανεμιστήρες της, οι οποίοι περιστρέφονται στις 1600/2000 σ.α.λ. αναλόγως του αντάπτορα.

Αν δεν έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία με τον θόρυβο τότε: go for it!

στο κάτω κάτω της γραφής, μπορείς να αφαιρέσεις τον ένα ανεμιστήρα, ή κάποια στιγμή να τους αντικαταστήσεις.

Έχε υπ'όψιν σου και την Α50

Δημοσ.

Πολύ καλή απόδοση και πολύ καλή τιμή.

Μειονέκτημα οι 2 ανεμιστήρες της, οι οποίοι περιστρέφονται στις 1600/2000 σ.α.λ. αναλόγως του αντάπτορα.

Αν δεν έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία με τον θόρυβο τότε: go for it!

στο κάτω κάτω της γραφής, μπορείς να αφαιρέσεις τον ένα ανεμιστήρα, ή κάποια στιγμή να τους αντικαταστήσεις.

Έχε υπ'όψιν σου και την Α50

Οπως γράφω και παρα πάνω ο βασικός παράγοντας επιλογής είναι καλή ψυξη φυσικά αλλά και όσο το δυνατό λιγότερος θόρυβος.

Φυσικά γνωρίζω οτι αν θέλω άκρα του τάφου σιωπή....θα πάω σε υδρόψυκτες λύσεις ...απλά όσον το δυνατό λιγότερο θόρυβο θα ήταν το ιδανικό.

Έχεις δίκιο όμως και η Α50 διάβασα πολύ καλά σχόλια..και πολύ καλές τιμές....

Δημοσ.

Για καλούς 12άριδες θα σου πουν οι ειδικοί, εγώ είμαι χωρίς fans στους υπολογιστές μου (μόνο επεξεργαστή και τροφοδοτικού έχω).

Για την ψήκτρα βλέπω ότι είναι στα ίδια επίπεδα με την Mugen 2 και λίγο πιο ήσυχη. Εδώ ένα συγκριτικό.

Σε ένα ακόμα την βλέπω ακριβώς κάτω από την κορυφή και η τιμή της είναι αρκετά πιο μικρή.

Θα επαναλάβω ότι εγώ έχω την Mugen 2 και πραγματικά δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας όταν σερφάρω/βλέπω ταινία/μουσική και άλλα τέτοια. Για του λόγου το αληθές δες την φωτό από κάτω.

Και αφού δεν μπορώ να βρώ ένα συγκριτικό μεταξύ της Brocken με την Ultra 120, και επειδή είναι ίδια με την Mugen 2 δες αυτή την παρουσίαση στο thelab.gr που την συγκρίνει για την κορυφή!

post-147438-0-89218300-1297128661_thumb.jpg

Δημοσ.

Να έχεις υπ'οψιν σου ότι ενδεχομένως οι ψύκτρες που σου έχουν προταθεί να βρίσκουν στον πλαϊνό ανεμιστήρα εαν είναι παραπάνω από 15 εκατοστά. Μια λύση για να κερδίσεις λίγο χώρο είναι να κάνεις κάτι σαν το ακόλουθο:

rebel9_expand_mod_07.jpg

Δημοσ.

Μετά από αρκετό ψάξιμο η ψήκτρα της Alpen μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει και για την επιλογή των λοιπόν 120 case fans;

Να έχεις υπ'οψιν σου ότι ενδεχομένως οι ψύκτρες που σου έχουν προταθεί να βρίσκουν στον πλαϊνό ανεμιστήρα εαν είναι παραπάνω από 15 εκατοστά. Μια λύση για να κερδίσεις λίγο χώρο είναι να κάνεις κάτι σαν το ακόλουθο:

rebel9_expand_mod_07.jpg

Νομίζω θα είμαι ένταξη από θέμα χώρου πάντως σε ευχαριστώ πολύ για την ιδέα...μπορεί να την χρειαστω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...