Προς το περιεχόμενο

Να αναβαθμίσω το Τοσίμπα M30X-113 ή να αγοράσω καινούργιο;

captaintzim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ενα τοσίμπα M30X-113 εδώ και 6,5 χρόνια. όλα καλά μέχρι πρόσφατα που βάρεσε μαύρο. Ένας φίλος μου ξαναπέρασε τα πάντα (γιατί εγώ είμαι άσχετος με τις τεχνολογίες), δούλεψε το λάπτοπ 10 μέρες και μετά ξανά μαύρο.

Βέβαια υπάρχει η υποψία ότι φταίει που μου πέρασε τα W7 και δεν τα αντεξε το μηχάνημα...

Το λάπτοπ ξαναδούλεψε το Σάββατο όταν άνοιξε το κουτί έβγαλε και ξαναέβαλε τον σκληρό. Όμως τώρα πριν ανοίξουν τα γουίντοους μου βγάζει ένα μήνυμα πως έχει πρόβλημα με τον ήχο (όντως έχει, το λάπτοπ είναι βουβό). Μετά κολάει. Τον κλείνω, τον ξανανοίγω και με γουίντοους networking μπαίνω κανονικά στις λειτουργίες, αλλά είπαμε δεν έχει ήχο...

(μετά από 7 χρόνια λειτουργίας το ρικόβερι ντισκ έχει χαθεί καθώς είχε xp πριν και δεν έχει νόημα αφού μου έχει περάσει W7...).

Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι ο σκληρός μου είναι με σύνδεση ide. Από την Τοσίμπα μου είπαν πως μπορώ να βάλω σκληρό μέχρι 140 Gb. Εγώ λέω να πάω σε αυτόν στα 120 gb να μην είμαι και πλεονέκτης... Θα τον αναγνωρίζει το λάπτοπ;

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd....784777B44B55DF

Επίσης αποφάσισα να πάρω και μνήμη. Από την Τοσίμπα μου είπαν πως μπορεί να αναβαθμιστεί στο 1 GB στα 400 Μzh.

Λέω λοιπόν να πάω σε αυτόν...

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd....3737EB9255E42B

Τι λέτε; Θα τα σηκώσει το λάπτοπ. Θα τα αναγνωρίσει; Θα λειτουργήσει ή τζάμπα τα περί τα 110 ευρώ μου;

ΥΓ Περιτό να σας πω ότι είμαι άσχετος με τους υπολογιστές. Θα το έχετε καταλάβει ήδη...

ΥΓ2 Μήπως να αγόραζα άλλο λάπτοπ; Εγώ το θέλω για καθημερινή χρήση ίντερνετ. ούτε παιχνίδια ούτε τίποτα παραπάνω.

Βέβαια δεν θα μου κακοέπεφτε να έχει το λάπτοπ hdmi θύρα ώστε να μπορώ να δω και ίντερνετ tv, ταινίες hd ή youtube στην τηλεόραση χωρίς κολλήματα...

Αν μου προτείνετε νέα μοντέλα, προτιμώ ανάμεσα σε Τοσίμπα ή Ντελ.

Καταλήγοντας εσείς τι θα κάνατε; Θα αναβαθμίζατε το λάπτοπ με 110 ευρώ (άραγε θα αναγνωρίσει το σκληρό και τη μνήμη το M30X-113 τοσίμπα σατελάιτ του 2004 ή όχι) ή θα αγοράζατε νέο;

ΥΓ3 Για να πάρετε μια ιδέα για το τοσίμπα που έχω δείτε εδώ...

type : Intel® Centrino™ mobile technology including Intel® Pentium® M processor 725, Intel® PRO/Wireless 2200BG network connection and Intel® 855GME chipset

clock speed : 1.60 GHz

Front Side Bus : 400 MHz

2nd level cache : 2 MB

Μνήμη

standard : 512 (256 + 256) MB

maximum expandability : 2,048 MB

technology : DDR RAM

Hard disk capacity : 40 GB

certification : S.M.A.R.T.

drive rotation : 4,200 rpm

Graphics adapter manufacturer : ATI

memory amount : 64 MB

memory type : DDR RAM

connected bus : 4 x AGP bus

Δημοσ.

Φίλε μου, η γνώμη μου είναι ότι το μηχάνημά σου είναι όχι απλά παλιό, αλλά αρχαίο για τα σημερινά δεδομένα. Πιστεύω ότι αν δοκιμάσεις ένα σύγχρονο λάπτοπ δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. 6,5 χρόνια είναι πάρα πολλά για υπολογιστή, ειδικά φορητό, και είμαι βέβαιος ότι δεν αξίζει να πετάξεις τα χρήματά σου για να αναβαθμίσεις ένα τόσο παλιό μηχάνημα. Αν αλλάξεις το σκληρό, και σου καεί η μητρική τότε τι θα κάνεις, αφού δεν έχεις εγγύηση;

Ψάξε να βρεις ένα καλό λάπτοπ με τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση. Πολλά μαγαζιά πουλάνε με 12 άτοκες, άρα δεν θα σου φανεί. Νομίζω ότι με 700-800 ευρώ παίρνεις αρκετά καλό μηχάνημα, αν και νομίζω ότι ένας σταθερός υπολογιστής θα ήταν πολύ πιο συμφέρουσα αγορά, από θέμα κόστους.με 500 ευρώ παίρνεις μια χαρά υπολογιστή, μαζί με οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο, κλπ.

Περνώντας από την ideal (αντιπροσωπεία Toshiba) έχουν πολλά πράγματα σε προσφορές, μεταξύ των οποίων και πολλά λάπτοπ τα οποία μου φάνηκαν να έχουν πολύ καλή τιμή. Πήγαινε δες, αν μπορείς. Μιλάμε πάντα για μετρητά.

Δημοσ.

110 ευρω για να φτιαξεις αυτο το λαπτοπι;

Καλυτερο οχι.

Μεχρι ποσα χρηματα μπορεις να δωσεις;

Με 600-650 ευρω πλεον παιρνεις πολυ καλα μηχανηματα.

Αλλα τα toshiba ειναι πιο ακριβα και ανεβαινει η τιμη τους.

Με lenovo ή Dell θα εισαι super.

Δημοσ.

Υπάρχουν καινούργια μηχανήματα στα 400 ευρώ που είναι πολλές κλάσεις καλύτερα από το toshiba που έχεις. Επιπλέον σε αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις και ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο μηχάνημα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνεις χρήματα σε αναβαθμίσεις....είναι σαν να έχεις ένα yugo με 15-20 άλογα και να προσπαθείς να του βάλεις άλλα 2-3.

Δημοσ.

Βεβαια για προβολη hd υλικου, θα χρειαστει το λαπτοπ να εχει ανεξαρτητη καρτα για να μπορεσει να

''σηκωσει'' τις πιο βαριες ταινιες.

Εγω θα ελεγα 500και κατι ευρω πως θα σου κοστισει το νεο λαπτοπ.

Δυσκολα θα βρεις με αναξερτητη και καλο λαπτοπ, στα 400 + ευρω.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ενα τοσίμπα M30X-113 εδώ και 6,5 χρόνια. όλα καλά μέχρι πρόσφατα που βάρεσε μαύρο. Ένας φίλος μου ξαναπέρασε τα πάντα (γιατί εγώ είμαι άσχετος με τις τεχνολογίες), δούλεψε το λάπτοπ 10 μέρες και μετά ξανά μαύρο.

Βέβαια υπάρχει η υποψία ότι φταίει που μου πέρασε τα W7 και δεν τα αντεξε το μηχάνημα...

Το λάπτοπ ξαναδούλεψε το Σάββατο όταν άνοιξε το κουτί έβγαλε και ξαναέβαλε τον σκληρό. Όμως τώρα πριν ανοίξουν τα γουίντοους μου βγάζει ένα μήνυμα πως έχει πρόβλημα με τον ήχο (όντως έχει, το λάπτοπ είναι βουβό). Μετά κολάει. Τον κλείνω, τον ξανανοίγω και με γουίντοους networking μπαίνω κανονικά στις λειτουργίες, αλλά είπαμε δεν έχει ήχο...

(μετά από 7 χρόνια λειτουργίας το ρικόβερι ντισκ έχει χαθεί καθώς είχε xp πριν και δεν έχει νόημα αφού μου έχει περάσει W7...).

Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι ο σκληρός μου είναι με σύνδεση ide. Από την Τοσίμπα μου είπαν πως μπορώ να βάλω σκληρό μέχρι 140 Gb. Εγώ λέω να πάω σε αυτόν στα 120 gb να μην είμαι και πλεονέκτης... Θα τον αναγνωρίζει το λάπτοπ;

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd....784777B44B55DF

Επίσης αποφάσισα να πάρω και μνήμη. Από την Τοσίμπα μου είπαν πως μπορεί να αναβαθμιστεί στο 1 GB στα 400 Μzh.

Λέω λοιπόν να πάω σε αυτόν...

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd....3737EB9255E42B

Τι λέτε; Θα τα σηκώσει το λάπτοπ. Θα τα αναγνωρίσει; Θα λειτουργήσει ή τζάμπα τα περί τα 110 ευρώ μου;

ΥΓ Περιτό να σας πω ότι είμαι άσχετος με τους υπολογιστές. Θα το έχετε καταλάβει ήδη...

ΥΓ2 Μήπως να αγόραζα άλλο λάπτοπ; Εγώ το θέλω για καθημερινή χρήση ίντερνετ. ούτε παιχνίδια ούτε τίποτα παραπάνω.

Βέβαια δεν θα μου κακοέπεφτε να έχει το λάπτοπ hdmi θύρα ώστε να μπορώ να δω και ίντερνετ tv, ταινίες hd ή youtube στην τηλεόραση χωρίς κολλήματα...

Αν μου προτείνετε νέα μοντέλα, προτιμώ ανάμεσα σε Τοσίμπα ή Ντελ.

Καταλήγοντας εσείς τι θα κάνατε; Θα αναβαθμίζατε το λάπτοπ με 110 ευρώ (άραγε θα αναγνωρίσει το σκληρό και τη μνήμη το M30X-113 τοσίμπα σατελάιτ του 2004 ή όχι) ή θα αγοράζατε νέο;

ΥΓ3 Για να πάρετε μια ιδέα για το τοσίμπα που έχω δείτε εδώ...

type : Intel® Centrino™ mobile technology including Intel® Pentium® M processor 725, Intel® PRO/Wireless 2200BG network connection and Intel® 855GME chipset

clock speed : 1.60 GHz

Front Side Bus : 400 MHz

2nd level cache : 2 MB

Μνήμη

standard : 512 (256 + 256) MB

maximum expandability : 2,048 MB

technology : DDR RAM

Hard disk capacity : 40 GB

certification : S.M.A.R.T.

drive rotation : 4,200 rpm

Graphics adapter manufacturer : ATI

memory amount : 64 MB

memory type : DDR RAM

connected bus : 4 x AGP bus

Φίλε μου καλά έκανες και ρώτησες γιατί ρωτώντας πας στην πόλη .Το λαπτοπ που αναφέρεις πρέπει να πάει να βρει τον δημιουργό του είναι εκτός εποχής και τεχνολογικά παρωχημένο .Αν βάλεις λεφτά σε αυτό είναι σαν να τα πετάς από το παράθυρο , ακόμη και netbook είναι ανώτερα από αυτό .Άκου τις συμβουλές των προηγούμενων και πράξε ανάλογα .

Δημοσ.

μια και ανεφερες τοσιμπα, παρε τους τηλ να ρωτησεις ποιες προσφορες εχουν αυτη την εβδομαδα.εχουν ενα μινι καταστημα εντς του σερβις στα σεπολια που πουλαει παλιοτερα μοντελα η και καινουργια σε τιμες θεωριτικα καλυτερες απο τον ανταγωνισμο.

ειχα παει πριν μια βδομαδα για αλλη δουλεια και ειδα κατι προσφορες με 4-500

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...