CtrlFreak Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα, ψάχνω κάποιον compiler για να φρεσκάρω τις γνώσεις μου στην C. Μόλις κάτεβασα το QT SDK για windows. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο? Το qt περιέχει ότι χρειάζομαι για να ξεκινήσω?? Σκοπός μου είναι να αναπτύξω εφαρμογές και για windows αλλά και για linux.
parsifal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Πέραν του γεγονότος ότι το Qt SDK αφορά προγραμματισμό σε C++ και όχι σε C, δεν χρειάζεσαι ολόκληρο το SDK (πιάνει κι ένα σωρό χώρο στο δίσκο) απλά και μόνο για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον compiler. Ο compiler που περιέχεται στο Qt SDK είναι μία έκδοση του MinGW, ένα Windows port του GCC compiler. Μπορείς να κατεβάσεις μόνο τον compiler από το site του. Γι' αυτό που αναφέρεις στην τελευταία πρόταση του μηνύματός σου: Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως το cross-compiling σε περιβάλλον Windows με τον MinGW δεν υποστηρίζεται. Μόνο το αντίστροφο μπορείς να κάνεις, δηλαδή σε περιβάλλον Linux να παράγεις binaries για Windows. Ας βοηθήσει και κάποιος συνάδελφος, αν γνωρίζει περισσότερα για το θέμα αυτό!
CtrlFreak Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Νόμιζα πως είνα C/C++ compiler γι'αυτό το κατέβασα. Τεσπα το έψαξα, κατέβασα το Netbeans και το codeblocks και το τελευταίο δουλεύει μια χαρά!
Timonkaipumpa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Νόμιζα πως είνα C/C++ compiler γι'αυτό το κατέβασα. Τεσπα το έψαξα, κατέβασα το Netbeans και το codeblocks και το τελευταίο δουλεύει μια χαρά! Εάν δεν απατώμαι, το NetBeans και το Codeblocks είναι IDEs και όχι compilers. Εάν σε βολεύουν και εάν είναι αυτό που ήθελες ΟΚ. Θα μπορούσα να προτείνω το NetBeans, κυρίως για τις ευκολίες που έχει στο γράψιμο. Σε Linux, εμένα ήθελε να κατεβάσω extra τα πρόσθετα για C/C++ projects. Δοκίμασέ το!
CtrlFreak Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Ναι IDE είναι παρόλα αυτά το codeblocks πέρα από την εγκατάστασή του δεν απαιτεί κάτι άλλο για να δουλέψει. Περνάει το MinGW αυτόματα. Το Netbeans απαιτεί χειροκίνητη εγκατάσταση, το έψαξα λίγο αλλά δεν είχα την υπομονή να ασχοληθώ παραπάνω.
Timonkaipumpa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Ναι IDE είναι παρόλα αυτά το codeblocks πέρα από την εγκατάστασή του δεν απαιτεί κάτι άλλο για να δουλέψει. Περνάει το MinGW αυτόματα. Το Netbeans απαιτεί χειροκίνητη εγκατάσταση, το έψαξα λίγο αλλά δεν είχα την υπομονή να ασχοληθώ παραπάνω. Εάν ψηθείς... νομίζω πως αξίζει να δοκιμάσεις το NetBeans. Codeblocks δεν έχω δουλέψει... αλλά το Νετ σου δίνει αρκετά καλό autocomplete (ίσως και καλύτερο του intelisense από το VS) όπως επίσης έχει και insert functions (για Java) αλλά και ένα σαν "profiler". Ψήσου..! Και μετά πες μας και μία σύγκριση
CtrlFreak Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Ντάξει δεν νομίζω πως μπορώ να κάνω σύγκριση, δεν έχω την εμπειρία. Εμφανισιακά πάντως ναι μου φάνηκε καλύτερος ο Netbeans. Κάποιο στιγμή, ίσως το Σαββατοκύριακο ασχοληθώ και καταφέρω να το ρυθμίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.