Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Ubuntu 10 μετά από επανεγκατάσταση XP: δεν βρίσκει το /home

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, τη βοήθειά σας.

Σε dual boot μηχάνημα όπου έχω εγκατεστημένα τα XP και το τελευταίο Ubuntu σε διαφορετικά partitions, αφού ξαναπέρασα τα XP (γιατί δεν είχαν περαστεί σωστά οι AHCI drivers), επιδιόρθωσα το Grub2 με live cd, αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Μετά τη φόρτωση του Grub, μου βγάζει το login screen, και αφού γράψω το password μου, μου βγάζει ότι "The disk drive for /home is not ready yet or not present".Είχα δημιουργήσει ξεχωριστό Home partition για να διατηρούνται τα settings και οι εφαρμογές μου σε περίπτωση format.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι κάνω λάθος; Αν δεν βρω λύση θα πρέπει να ξανακάνω εγκατάσταση του ubuntu.

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

/dev/loop0: TYPE="squashfs"

/dev/sda1: UUID="94C85C42C85C2530" TYPE="ntfs"

/dev/sda5: UUID="588C12738C124C3E" TYPE="ntfs"

/dev/sda6: UUID="a7fb8bad-f9e8-435f-98d7-76a6f414302c" TYPE="ext4"

/dev/sdb1: LABEL="FreeAgent GoFlex Drive" UUID="808CE0CD8CE0BF32" TYPE="ntfs"

Φιλε μου, απο οτι φαινεται εχεις 3 partitions ntfs το sdb1 μαλλον ειναι εξωτερικος δισκος

και ενα ext4. Θα επρεπε να εχεις 2 partition linux μιας και εκανες ξεχωριστο τον /home.

Κατι δεν εγεινε σωστα στην εγκατασταση των win και ο /home πηγε περιπατο μαλλον :fear:

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Πώς γίνεται να πήγε περίπατο ο home από τη στιγμή που τα windows εγκαταστάθηκαν σε δικό τους partition; Αυτό δεν καταλαβαίνω. Τα windows δεν ακούμπησαν τα partitions του ubuntu.

Αυτό που βλέπω και με τρελαίνει είναι πως αν τρέξω το cd εγκατάστασης των windows, βλέπει το partition του home σαν unallocated space, αλλά είναι τελευταίο στη λίστα.

Δηλαδή, τώρα η λύση είναι επανεγκατάσταση; Κρίμα γιατί είχε τόσες πολλές εφαρμογές εγκατεστημένες που θα μου πάρει μέρες ολόκληρες να τις κατεβάσω ξανά.

Ελπιζω να σε προλαβα.

Μη πειραξεις τιποτα γιατι αν εισαι σιγουρος οτι δεν εσβυσες τον /home,

κατι μου λεει οτι χαθηκε το partition table.

Αυτο διορθωνεται αν οντος ειναι ετσι.Προυποθετει βεβαια μια σχετικη εμπειρια η ολη διαδικασια.Αυριο με καθαρο μυαλο...Δεν τρεχεις και τον gparted μεσα απο το live cd ubuntu που

εχει γραφικο περιβαλον και θα σου ειναι πιο ευκολο να δεις σε τι κατασταση βρισκεται το partition.

Αν θυμαμαι καλα μεσα απ αυτον μπορεις να το διορθωσεις.

Ελπιζω να σε προλαβα.

Μη πειραξεις τιποτα γιατι αν εισαι σιγουρος οτι δεν εσβυσες τον /home,

κατι μου λεει οτι χαθηκε το partition table.

Αυτο διορθωνεται αν οντος ειναι ετσι.Προυποθετει βεβαια μια σχετικη εμπειρια η ολη διαδικασια.Αυριο με καθαρο μυαλο...Δεν τρεχεις και τον gparted μεσα απο το live cd ubuntu που

εχει γραφικο περιβαλον και θα σου ειναι πιο ευκολο να δεις σε τι κατασταση βρισκεται το partition.

Αν θυμαμαι καλα μεσα απ αυτον μπορεις να το διορθωσεις.

Το έτρεξα το gparted με το live cd, αλλά δεν θυμάμαι αν είχε το /home. Έτσι επιδιόρθωσα και τον grub. Αν μπορείς βοήθησέ με, μπας και γλιτώσω την επανεγκατάσταση. Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά, πες μου έναν εύκολο (σχετικά) τρόπο να το κάνω.

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Δοκιμασε με το testdisk.

>sudo apt-get install testdisk

>http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

Αν βρει λαθος και το διορθωσεις, το πιθανοτερο ειναι να ξαναπερασεις τον grub και εισαι ενταξει.Ολα αυτα ισχυουν αν τελικα ειναι χαμενο το partition table.

Διαφορετικα φτιαχνεις καινουργιο /home και καλεις τα προγραμματα που ειχες εγκαταστισει απο κονσολα, τα προγραμματα σου δεν χαθηκαν εκει ειναι απλα δεν βλεπεις εικονιδια.

Προσεχε με το testdisk μη χασεις και τα windows και μετα ...

Καλη επιτυχια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...