Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αγορά τηλεόρασης 42"-46"-50"

Commendatore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τί θα προτείνατε για αγορά τηλεόρασης, στην περίπτωση που η απόσταση κυμαίνεται στα 2,2 - 2,6 μέτρα?

Δεν έχω τίποτα τρελές απαιτήσεις, ούτε και κανένα μεγάλο προϋπολογισμό, αλλά να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής...

Προορίζεται κυρίως για τηλεοπτικά κανάλια και δευτερευόντως για HD ταινίες .

Παιχνιδομηχανή προς το παρόν δεν υπάρχει, αλλά αν σκάσει και κανένα XBOX/PS3 να μην κάθεται σκονισμένο...

Από τα λίγα που γνωρίζω θα προτιμούσα να έχει :

Ανάλυση 1920x1080, αποκωδικοποίηση MPEG-4, δυνατότητα για αναπαραγωγή αρχείων από USB, ανανέωση 100Hz, σύνδεση HDMI,

με λίγα λόγια τις συνήθεις σύγχρονες ευκολίες που διαθέτουν οι σημερινές τηλεοράσεις...

Τί προτείνετε στην περιοχή των 650€?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο lcd αξιοπρεπεις προτασεις ειναι με σειρα απο την καλυτερη στη χειροτερη

Link

Link

Link

Link

Και απο πλασμα η μοναδικη που βρισκω στην περιοχη τιμης που θελεις ειναι αυτη.Μεχρι προχθες εβλεπα και την panasonic 46s20e στα 700 ευρω που θα αποτελουσε την καλυτερη αγορα αλλα τωρα δεν την βρισκω κατω απο 825.

Επισης η lg 50pk550 δεν υπαρχει καθολου ενω την ειχα δει στα 700 ευρω και ηταν εξισου καλη αγορα.

Δημοσ.

Απο lcd αξιοπρεπεις προτασεις ειναι με σειρα απο την καλυτερη στη χειροτερη

Link

Link

Link

Link

Και απο πλασμα η μοναδικη που βρισκω στην περιοχη τιμης που θελεις ειναι αυτη.Μεχρι προχθες εβλεπα και την panasonic 46s20e στα 700 ευρω που θα αποτελουσε την καλυτερη αγορα αλλα τωρα δεν την βρισκω κατω απο 825.

Επισης η lg 50pk550 δεν υπαρχει καθολου ενω την ειχα δει στα 700 ευρω και ηταν εξισου καλη αγορα.

Όσον αφορά κατ'αρχάς τη διαγώνιο μπορείς να μου πείς ποιά είναι η κατάλληλη για τέτοια απόσταση ?

και επειδή μου πρότεινες και LCD και Plasma, τί είναι τελικά καλύτερο ?

edit @ kostas.b : η LG 50PK550 είναι διαθέσιμη (απ'ότι φαίνεται τουλάχιστον)

.....εκτός αν εννοείς πως δεν είναι διαθέσιμη σε καλή τιμή, από κάποιο "γνωστό" μαγαζί

Δημοσ.

Για μενα το καλυτερο ειναι η πλασμα κι αυτο γιατι με λιγοτερα χρηματα περνω συνολικα μια καλυτερη τηλεοραση για θεαση ταινιων τηλεοπτικου σηματος παρακολουθηση αγωνων και hd υλικου με περισσοτερες ιντσες.

Για να παρω μια lcd που να πλησιαζει τα χαραχτηριστικα μιας πλασμα θα πρεπει να δαπανισω τα διπλασια τουλαχιστον χρηματα.

Για την αποσταση θεασης μπορεις να διαβασεις εδω Link

Τωρα μολις ειδα και αυτη Link.Αξιολογη προταση και το avoutlet πολυ καλο μαγαζι με αεκτζηδες αν δεν κανω λαθος ιδιοκτητες.:rolleyes: :rolleyes:

edit @ kostas.b : η LG 50PK550 είναι διαθέσιμη (απ'ότι φαίνεται τουλάχιστον)

.....εκτός αν εννοείς πως δεν είναι διαθέσιμη σε καλή τιμή, από κάποιο "γνωστό" μαγαζί

Ναι αυτο εννοω καλυτερα να μην μπλεξεις με το πρωτο καταστημα που βγαζει.Οι διαφορες της pk550 και pk350 ειναι στο ενα λιγοτερο hdmi και στην μη υπαρξη bluetooth

Δημοσ.

Για μενα το καλυτερο ειναι η πλασμα κι αυτο γιατι με λιγοτερα χρηματα περνω συνολικα μια καλυτερη τηλεοραση για θεαση ταινιων τηλεοπτικου σηματος παρακολουθηση αγωνων και hd υλικου με περισσοτερες ιντσες.

Για να παρω μια lcd που να πλησιαζει τα χαραχτηριστικα μιας πλασμα θα πρεπει να δαπανισω τα διπλασια τουλαχιστον χρηματα.

Για την αποσταση θεασης μπορεις να διαβασεις εδω Link

Τωρα μολις ειδα και αυτη Link.Αξιολογη προταση και το avoutlet πολυ καλο μαγαζι με αεκτζηδες αν δεν κανω λαθος ιδιοκτητες.:rolleyes: :rolleyes:

Ναι αυτο εννοω καλυτερα να μην μπλεξεις με το πρωτο καταστημα που βγαζει.Οι διαφορες της pk550 και pk350 ειναι στο ενα λιγοτερο hdmi και στην μη υπαρξη bluetooth

Και τί γίνεται στην περίπτωση, που αγορασθεί κάποια κονσόλα?

Αυτό σημαίνει πως ξεχνάμε εντελώς τις plasma ή μπορούν να την παλέψουν ακόμη και με το gaming?

Ακόμη, σε τί ακριβώς χρειάζονται τα 3xHDMI και το bluetooth ?

H LG 50PK350 υστερεί σε κάτι άλλο εμφανές και σημαντικό, σε σχέση με την PK550 ?

Δημοσ.

καλησπερα καταρχην στον φιλο kostas_b και στην αεκαρα μας....

Commendatore, τα λινκ που σου εδωσε απο την καλυτερη στην χειροτερη ειναι 100% σωστα!! ψαχνω πολυ καιρο και εγω να βρω τις ιδανικες λυσεις μεχρι 700 ευρω και εχω καταληξει αι εγω οτι κορυφη πανω απο ολες(και τις εχω δει και ολες απο κοντα) ειναι η samsung c650...με διαφορα τα χρωματα της και η οθονη της γενικα ειναι απλα ΚΟΡΥΦΗ!

τωρα για την c630 δεν ξερω να σου πω..και μενα με ενδιαφερει καθως ειναι πιο φτηνη απο την 650,αλλα δεν την εχω δει απο κοντα...

χτυπα την samsung και δεν θα το μετανιωσεις!!δεν την ανταγωνιζεται καμια αλλη σ αυτα τα λεφτα!

Δημοσ.

Commendatore, τα λινκ που σου εδωσε απο την καλυτερη στην χειροτερη ειναι 100% σωστα!! ψαχνω πολυ καιρο και εγω να βρω τις ιδανικες λυσεις μεχρι 700 ευρω και εχω καταληξει αι εγω οτι κορυφη πανω απο ολες(και τις εχω δει και ολες απο κοντα) ειναι η samsung c650...με διαφορα τα χρωματα της και η οθονη της γενικα ειναι απλα ΚΟΡΥΦΗ!

τωρα για την c630 δεν ξερω να σου πω..και μενα με ενδιαφερει καθως ειναι πιο φτηνη απο την 650,αλλα δεν την εχω δει απο κοντα...

χτυπα την samsung και δεν θα το μετανιωσεις!!δεν την ανταγωνιζεται καμια αλλη σ αυτα τα λεφτα!

Περί LCD, όντως υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές οι οποίες φαίνονται πολύ αξιόλογες.

Όμως ξαφνικά προκύπτει θέμα περί plasma, οι οποίες απ'ότι λέγεται προσφέρουν περισσότερα και με λιγότερα χρήματα !

Μήπως τελικά είναι πολύ καλύτερες και πρέπει να στραφούμε σε αυτές ?

Δημοσ.

για μενα η lcd ειναι μονοδρομος καθως την θελω για συνδεση στον υπολογιστη...διαβασα εδω μεσα οτι η πλασμα δεν ειναι και οτι καλυτερο για pc μονιτορ λογω της στατικης εικονας ενος pc...δεν ξερω αλλα δεν εχω ψαξει καθολου για πλασμα..ειμαι lcdakias μαλλον!ειμαι ηδη κατοχος μιας bravia 40αρας εδω και 4 χρονια(απο τα πρωτα μοντελα φαντασου) και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα στην χρηση που της κανω.συνδεση με pc και 720p ταινιες,και xbox360. γι αυτο και κινουμαι παλι προς τα κει..

Δημοσ.

1 Και τί γίνεται στην περίπτωση, που αγορασθεί κάποια κονσόλα?

Αυτό σημαίνει πως ξεχνάμε εντελώς τις plasma ή μπορούν να την παλέψουν ακόμη και με το gaming?

2 Ακόμη, σε τί ακριβώς χρειάζονται τα 3xHDMI και το bluetooth ?

3 H LG 50PK350 υστερεί σε κάτι άλλο εμφανές και σημαντικό, σε σχέση με την PK550 ?

1. Δεν ξεχνας το gamming στο οποιο οι περισσοτερες πλασμα λογω της αψογης κινησης και του χαμηλου εως μηδαμινου input lag εχουν πολυ καλη συμπεριφορα στο παιχνιδι.

Ομως θα πρεπει αυτο να το κανεις με συνεση που σημαινει οτι καθε δυο τρεις ωρες κανεις ενα διαλλειμα στην τηλεοραση σου για κανενα τεταρτακι και συνεχιζεις.

Βεβαια αν επι τεσσερεις πεντε ωρες παιζεις ενα παιχνιδι χωρις σταματημο τοτε το πιθανοτερο που μπορει να συμβει ειναι να καψεις τον εγκεφαλο σου παρα την tv.

Σε καθε περιπτωση παντως ο φοβος του burn in (μονιμο αποτυπομα) ειναι υπαρκτος αν και στις πλασμα της νεας γενιας τοινει να εξαληφθει εντελως

Πολλα επισης παιχνιδια δεν εχουν για πολλη ωρα στατικες εικονες και οταν αλλαζουν πιστα αλλαζουν και την εικονα τους.

Δεν προτεινουμε καθολου αγορα μιας πλασμα οταν αυτη προκειται να χρησιμοποιηθει ως μονιτιρ ηλεκτρονικου υπολογιστη.

2 Τα πολλα HDMI ισως ειναι χρειαζονται σε καποιους που κουμπωνουν στην tv τους αρκετες περιφερειακες συσκευες οπως λαπτοπ παιχνιδομηχανες ενδεχωμενως εναν ενισχυτη ή εναν home sinema.Παντως υπαρχουν και τα σπλιτερς αν δεν μας φτανουν οι εισοδοι hdmi.

To bluetooth ειναι για συνδεση της tv πχ μ' ενα λαπτοπ ασυρματα.

Πολλα απο τα παραπανω ειναι για μενα καθαρα μαρκετινιστικες διαφορες και οχι ουσιαστικες.

3. Η 550 εχει μια hdmi παραπανω και υπαρξη bluetooht και εχει και διαφορετικη επεξεργασια εικονας σε σχεση με την 350.

Το οξυμωρο ειναι οτι αυτη η επεξεργασια που υποτιθεται οτι θα επρεπε να ειναι προτερημα γι αυτην αποτελει μειονεκτημα γιατι εμφανιζει μια μικρη θολουρα οταν δεχεται σηματα 1080p με αποτελεσμα η 350 να εχει καλυτερη ευκρινεια σε σχεση με την 550.

Επειδη φιλε commendatore βλεπω οτι ενδιαφερεσαι για την αγορα της εχω να σου πω οτι προκειται για μια τιμια τηλεοραση που η καθε ιντσα της αξιζει τα λεφτα της.

Φυσικα οτιδηποτε κι αν αγορασεις πρεπει πρωτα να το δεις να σου αρεσει και να διαβασεις εντυπωσεις κατοχων.Σε γενικες γραμμες ομως δεν υπαρχει καποια συνταγη που θα πρεπει ν' ακολουθησεις παρα μονο ισως να δειξεις λιγο επιστοσυνη στα ματια σου.

Σιγουρα πριν απο λιγο καιρο υπηρχαν και υπαρχουν στην αγορα καλυτερες πλασμα οπως η σειρα g και η σειρα s της πανασονικ ομως αυτες ξεπερνουν κατα πολυ το χρηματικο σου οριο οποτε αυτη την στιγμη η καλυτερη που μπορεις να παρεις με αυτα που διαθετεις ειναι η συγκεκριμενη πλασμα και απο πλευρας μεγεθους και απο πλευρας εικονας.

Πριν βεβαια προχωρησεις στην αγορα μιας οποιαδηποτε πλασμα tv θα πρεπει να ξερεις οτι.

α) δεν ειναι plag and play.Θελουν λιγο υπομονη και στρωσιμο για περιπου 200 ωρες.

β)δεν τους αρεσουν τα πολυ φωτεινα δωματια αν κι εδω υπαρχουν καποιες διχογνωμιες.Παντως εχουν αρκετες ανακλασεις οχι βεβαια ολες.

γ)οι περισσοτεροι που ανοιγουν για πρωτη φορα μια πλασμα απογοητευονται απο τα χρωματα που ειναι μουντα και ξεπλιμενα ομως με το περασμα του χρονου γινονται αληθινα και αποκτουν μια απιστευτη ζωντανια.

Ελπιζω να σε βοηθησα να επιλεξεις σωστα αν και οπως εχω πει σε καποιο αλλο μου post η εποχη για αγορα τηλεορασης δεν ενδεικνυται κι αυτο γιατι το πολυ σε δυο μηνες θα εχουν κυκλοφορησει στην αγορα να νεα μοντελα και τοτε θα μιλαμε για εντελως καινουργια πραγματα.

Γει σου φιλε ενωσιτη bakass.Πονεμενη η ιστορια της αεκαρας μας αυτο το καιρο.Δεν βλεπω φως φιλε μου.

Δημοσ.

Γει σου φιλε ενωσιτη bakass.Πονεμενη η ιστορια της αεκαρας μας αυτο το καιρο.Δεν βλεπω φως φιλε μου.

αστα φιλε μου....πικρα!!δεν πειραζει ομως...η που θα συνηθισουμε και θα παθουμε ανοσια σε αυτα που γινονται η που καποια στιγμη θα σκασει το μπαμ και ολα θα αλλαξουν!μεχρι να σκασει ομως, θα προλαβει να μας σκασει!! :eek:

Δημοσ.

@kostas.b

Φίλε Κώστα ήσουν κατατοπιστικότατος ! **

1. Όσον αφορά το gaming, προς το παρόν δεν θα χρησιμοποιηθεί για κάτι τέτοιο, αλλά στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις...

Αυτό που με ανησυχεί είναι οι στατικές εικόνες από τα τηλεοπτικά κανάλια, από τα λογότυπα των σταθμών,

τους υπότιτλους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφήσει το σημάδι του ...

Και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο εμφανιστεί, τί κάνουμε ?

- Την πετάμε, την λουζόμαστε, την επισκευάζουμε, την αλλάζουν στην εγγύηση, ....?

2. Περί HDMI, bluetooth και λοιπών παραφερναλίων, σαφώς και δεν προτίθομαι (όπως και κάθε ενημερωμένος καταναλωτής)

να πληρώσω κερ@τι@τικ@, επειδή οι εταιρείες εφευρίσκουν νέου τύπου "καθρεφτάκια", για τους ιθαγενείς...

Από τη στιγμή που μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με 1-2 HDMI και διαθέτει και θύρα USΒ, τα υπόλοιπα είναι απλά υπερβολή!

Εκτός αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό το οποίο προσωπικά αγνοώ, αλλά το προτείνεις εσύ βάσει εμπειρίας .

- Απορία Νο1:

Το στρώσιμο πώς γίνεται και τί κίνδυνοι υπάρχουν αν δε γίνει σωστά ?

- Απορία Νο2:

Το σαλόνι μου είναι από αρκετά έως πολύ φωτεινό, μήπως θα βλέπω περισσότερο τις αντανακλάσσεις παρά την εικόνα ?

- Απορία Νο3:

Είναι σίγουρο πως βελτιώνονται τα χρώματα με τον καιρό, ή .....θα γεράσω περιμένοντας?

- Απορία Νο4:

Η νέα γενιά τηλεοράσεων που αναφέρεις θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση των σημερινών, απαλλαγμένη από τα προβλήματά τους,

ή απλά μια από τις συνήθεις τακτικές των εταιρειών <<....τώρα με 4xHDMI !!!, έναντι των "ξεπερασμένων" 3HDMI .... >>

Δηλ. αξίζει τον κόπο η αναμονή των 2 μηνων ? (αρχίζει και η F1 ρε μαμώτο!)

Ευχαριστώ για την υπομονή σου και ελπίζω να μην σε κούρασαν οι ερωτήσεις μου...

** μακάρι τέτοιες γνώσεις και μεράκι να είχαν όλοι οι υπάλληλοι των αντίστοιχων καταστημάτων

και να μην κάνουν απλώς ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών από το φυλλάδιο του κατασκευαστή...

Δόξα τω Θεώ, γραφή και ανάγνωση γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι μας...

Δημοσ.

Φιλε Commedatore αποτελει ευχαριστηση μου η οποια βοηθεια μπορω να σου προσφερω προκειμενου να καταληξεις στην πιο σωστη αγορα τηλεορασης που αφορα την περιπτωση σου.

Σχετικα λοιπον με τις αποριες σου:

1)To στρωσιμο μιας πλασμας δεν ειναι καποια ιδιαιτερη δοκιμασια και αφορα μονο στην αποφυγη στατικων εικονων ετσι ωστε να μη δημιουργισουμε ανομοιογενης φθορα στους φωσφορους που κυλουν στις φλεβες της.

Αυτο μπορει να επιτευχθει στην συγκεκριμενη τηλεοραση οταν την βαλουμε για τις πρωτες 200 ωρες λειτουργιας της στη ρυθμιση cinema mode που εχει ως επιλογη η tv και στο ζοομ 1 ή 2 ετσι ωστε τα λογοτυπα των καναλιων να εξαφανιστουν απο την οθονη.

Με αλλα λογια ρυθμιζουμε την αντιθεση την φωτεινοτητα και το κντραστ σε χαμηλα νουμερα κοντα στο 50.

Παρολαυτα τις πρωτες ωρες μπορει να παρουσιαστει ενα προσωρινο αποτυπομα (image retension) που ομως εξαφανιζεται σε δυο τρια λεπτα.Το μονιμο αποτυπομα (burn in ) θα πρεπει ο χρηστης να προσπαθησει πολυ για να το πετυχει και αν συμβει κατι τετοιο τοτε ναι θα πρεπει να ζησουμε μ' αυτο.

Ειναι σημαντικο να γνωριζει καποιος οτι οι φώσφοροι μιας μοντέρνας Plasma, σύμφωνα με διάφορες μελέτες των κατασκευαστών, κατά μέσο όρο χάνουν περίπου το 4% της φωτεινότητάς τους στις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας του πάνελ, άλλο ένα 3% στις επόμενες 800, 1% τις επόμενες 1000 και από εκεί και πέρα κάτι λιγότερο από 0,5% για κάθε 1000 ώρες.

Βλέπουμε λοιπόν πως, βάσει των ανωτέρω, μετά τις 2000 ώρες ό,τι ζημιά μπορεί να προκληθεί με 10 ημέρες στατική εικόνα, πριν τις 200 για το ίδιο αποτέλεσμα αρκούν μόλις 6 ώρες...

2) Ειναι αληθεια οτι οι αντανακλασεις ειναι ο μεγαλος εχθρος οχι μονο της συγκεκριμενης πλασμα αλλα και αρκετων αλλων πλασμα και lcd που δεν διαθετουν αντιανακλαστικο φιλτρο.

Φιλος μου που εχει την 550 σε φωτεινο δωματιο οταν ειναι κλειστη και παντα κατα την διαρκεια της ημερας η τηλεοραση ειναι σαν ενας μεγαλος καθρεπτης ενω οταν ειναι σε λειτουργια εξαιτιας της πολυ καλης φωτεινοτητας της εχει προβλημα μονο στις σκοτεινες σκηνες.

Την νυχτα απλα δεν θελει φως να την κτυπαει απο πισω.

Η αλλη μεγαλη αληθεια ειναι οτι στην περιοχη τιμων που κινησε αντιανακλαστικο φιλτρο εχει μονο η samsung 40c650 και πριν απο λιγο καιρο η panasonic 46s20e που θα αποτελουσε την ιδανικη αγορα κατα την προσωπικη μου αποψη.

3) Ναι τα χρωματα μετα απο τις πρωτες 200 ωρες δεν εχουν καμια σχεση με αυτα των πρωτων ωρων.Εξαλλου μολις περασει το διαστημα στρωσιματος ρυθμιζεις την τηλεοραση οπως εσυ θα ηθελες να βλεπεις ετσι μπορεις ν' αυξησεις το χρωμα το κοντραστ την φωτεινοτητα και αλλα πολλα που προσφερει η lg στην παραμετροποιηση της προσφερομενης εικονας της.

4)Εγω θα περιμενα.Δεν σου κρυβω πως τα νεα μοντελα της panasonic της samsung και της lg τα βλεπω και με βαζουν σε μεγαλο πειρασμο και σκεψεις.

Βεβαια καλη τιμη και καποιες δοκιμες για τις καινουργιες θα βρουμε σιγουρα κατα την διαρκεια του καλοκαιριου οποτε θα εχουμε και ποιο ασφαλη συμπερασματα για το τι ρολο θα παιζει το καθε μοντελο.

Δες και μονος σου

panasonic lg samsung

Δημοσ.

To στρωσιμο μιας πλασμας δεν ειναι καποια ιδιαιτερη δοκιμασια και αφορα μονο στην αποφυγη στατικων εικονων ετσι ωστε να μη δημιουργισουμε ανομοιογενης φθορα στους φωσφορους που κυλουν στις φλεβες της.

Αυτο μπορει να επιτευχθει στην συγκεκριμενη τηλεοραση οταν την βαλουμε για τις πρωτες 200 ωρες λειτουργιας της στη ρυθμιση cinema mode που εχει ως επιλογη η tv και στο ζοομ 1 ή 2 ετσι ωστε τα λογοτυπα των καναλιων να εξαφανιστουν απο την οθονη.

Με αλλα λογια ρυθμιζουμε την αντιθεση την φωτεινοτητα και το κντραστ σε χαμηλα νουμερα κοντα στο 50.

Παρολαυτα τις πρωτες ωρες μπορει να παρουσιαστει ενα προσωρινο αποτυπομα (image retension) που ομως εξαφανιζεται σε δυο τρια λεπτα.Το μονιμο αποτυπομα (burn in ) θα πρεπει ο χρηστης να προσπαθησει πολυ για να το πετυχει και αν συμβει κατι τετοιο τοτε ναι θα πρεπει να ζησουμε μ' αυτο.

Αν και θα προτιμούσα να αποφύγω την "ταλαιπωρία" του στρωσίματος της plasma και το ρίσκο του ενδεχόμενου burn in,

παρ'όλα αυτά μάλλον θα κάνω μια παραχώρηση, χάριν της καλύτερης εικόνας, της χαμηλότερης τιμής και γενικότερα της πιο συμφέρουσας αγοράς.

Ειναι σημαντικο να γνωριζει καποιος οτι οι φώσφοροι μιας μοντέρνας Plasma, σύμφωνα με διάφορες μελέτες των κατασκευαστών, κατά μέσο όρο χάνουν περίπου το 4% της φωτεινότητάς τους στις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας του πάνελ, άλλο ένα 3% στις επόμενες 800, 1% τις επόμενες 1000 και από εκεί και πέρα κάτι λιγότερο από 0,5% για κάθε 1000 ώρες.

Βλέπουμε λοιπόν πως, βάσει των ανωτέρω, μετά τις 2000 ώρες ό,τι ζημιά μπορεί να προκληθεί με 10 ημέρες στατική εικόνα, πριν τις 200 για το ίδιο αποτέλεσμα αρκούν μόλις 6 ώρες...

Αυτό σημαίνει πως η διάρκεια ζωής της plasma, είναι μικρότερη από αυτή των LCD?

Την νυχτα απλα δεν θελει φως να την κτυπαει απο πισω.

Εννοείς ότι είναι μειονέκτημα για τις plasma, ο φωτισμός τύπου "ambilight" της philips ?

(δυστυχώς, το σύνθετό μου διαθέτει τέτοιου τύπου φωτισμό περιμετρικά της οθόνης....οπότε πρέπει να το έχω συνεχώς σβηστό?)

Εγω θα περιμενα.Δεν σου κρυβω πως τα νεα μοντελα της panasonic της samsung και της lg τα βλεπω και με βαζουν σε μεγαλο πειρασμο και σκεψεις.

Βεβαια καλη τιμη και καποιες δοκιμες για τις καινουργιες θα βρουμε σιγουρα κατα την διαρκεια του καλοκαιριου οποτε θα εχουμε και ποιο ασφαλη συμπερασματα για το τι ρολο θα παιζει το καθε μοντελο.

Νόμιζα πως θα ήταν νωρίτερα διαθέσιμες οι νέας γενιάς τηλεοράσεις ώστε να χτυπήσω μία από αυτές,

αλλά το να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι, δύσκολα...

Σε ένα link που παρέθεσες πρίν (καθώς και σε διάφορα άλλα), διάβασα τα περί σωστής διάστασης για κάθε απόσταση και ομολογώ ότι ψιλομπερδεύτηκα.

Κάποιοι αναφέρουν πως η σωστή απόσταση εξαρτάται από το άν προορίζεται για τηλεόραση, DVD ή παιχνίδια, άλλοι το αντιμετωπίζουν πιο απλοϊκά και λένε ότι είναι ένα γινόμενο του ύψους της οθόνης επί 4 ή 6 και διάφορα άλλα, ανάλογα με τη σελίδα που διαβάζεις....

Τελικά τί ισχύει και εσύ τί προτείνεις σχετικά με τη διαγώνιο, βάσει της χρήσης και της απόστασης ?

Δημοσ.

Καλημέρα!

Λόγω προβλημάτων διαθεσιμότητας με την Samsung (έρχεται η ίδια στην Ελλάδα και ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση) και αν δεν θέλουμε LG, τί θα προτείνατε στις 42" και με κόστος μεταξύ 600-850 ευρώ;

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

Αν και θα προτιμούσα να αποφύγω την "ταλαιπωρία" του στρωσίματος της plasma και το ρίσκο του ενδεχόμενου burn in,

παρ'όλα αυτά μάλλον θα κάνω μια παραχώρηση, χάριν της καλύτερης εικόνας, της χαμηλότερης τιμής και γενικότερα της πιο συμφέρουσας αγοράς.

1)Αυτό σημαίνει πως η διάρκεια ζωής της plasma, είναι μικρότερη από αυτή των LCD?

2)Εννοείς ότι είναι μειονέκτημα για τις plasma, ο φωτισμός τύπου "ambilight" της philips ?

(δυστυχώς, το σύνθετό μου διαθέτει τέτοιου τύπου φωτισμό περιμετρικά της οθόνης....οπότε πρέπει να το έχω συνεχώς σβηστό?)

Νόμιζα πως θα ήταν νωρίτερα διαθέσιμες οι νέας γενιάς τηλεοράσεις ώστε να χτυπήσω μία από αυτές,

αλλά το να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι, δύσκολα...

Σε ένα link που παρέθεσες πρίν (καθώς και σε διάφορα άλλα), διάβασα τα περί σωστής διάστασης για κάθε απόσταση και ομολογώ ότι ψιλομπερδεύτηκα.

Κάποιοι αναφέρουν πως η σωστή απόσταση εξαρτάται από το άν προορίζεται για τηλεόραση, DVD ή παιχνίδια, άλλοι το αντιμετωπίζουν πιο απλοϊκά και λένε ότι είναι ένα γινόμενο του ύψους της οθόνης επί 4 ή 6 και διάφορα άλλα, ανάλογα με τη σελίδα που διαβάζεις....

3) Τελικά τί ισχύει και εσύ τί προτείνεις σχετικά με τη διαγώνιο, βάσει της χρήσης και της απόστασης ?

1)H θεωρητικη διαρκεια ζωης του πανελ μιας πλασμα ειναι 100.000 ωρες και μιας lcd 60.000 χιλ ωρες.Πρακτικα και οι δυο θα χαλασουν πολυ πιο μπροστα απο διαφορα αλλα προβληματα που δεν θα αφορουν το πανελ τους.

2) Μαλλον το εγραψα λαθος.Εννοω οτι δεν θα πρεπει να πεφτει δυνατο φως πανω της απο αυτα που εχουμε συνηθως κρεμασμενα στο ταβανι στο κεντρο του σαλονιου.

Ενα απαλο φως περιμετρικα στο πλαι ή απο πισω της σιγουρα την κολακευει.

3)Για μενα το μεγεθος μετραει.Εγω βλεπω απο 42αρα πλασμα της panasonic τετραετιας στα 2,5-3 μετρα και πλεον μου φαινεται πολυ μικρη.Ειναι απιστευτο το πως συνηθιζει το ματι στο μεγεθος.

Βρηκα κι ενα πιο κατανοητο σαιτ για την σωστη αποσταση θεασης Link

Καλημέρα!

Λόγω προβλημάτων διαθεσιμότητας με την Samsung (έρχεται η ίδια στην Ελλάδα και ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση) και αν δεν θέλουμε LG, τί θα προτείνατε στις 42" και με κόστος μεταξύ 600-850 ευρώ;

Ευχαριστώ

Aπ' οτι καταλαβα θελεις μονο lcd και μονο μεχρι 42 ιντσες.Αν κανω λαθος μπορεις να με διορθωσεις.

Link. Αρκετα ισσοροπημενη τηλεοραση με τα στανταρ της samsung.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...