yiannis_1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Παίζει απλά το κομμάτι σου να ναι ζεστό. Και η ψύκτα σου είναι μεν καλή αλλά παίζει να χρειάζεσαι καλύτερη για βαρβατίλες στον i7. Και εγω υψηλές temps εχω στον i7 αλλά το ξερα απο την στιγμή που του βαζα την TT Big typhoon πάνω πως στα όρια δε θα παιζα με ψύξη πενταετίας. Πάντως οι 80άρες δεν είναι καλές αν και πολλοί που παίζουν με i7 παίζουν σε low 80s και νιώθουν ok. Εγω θα το πάλευα για mid 70s ώστε να εχω λίγο headroom για το καλοκαίρι. Αλλά απο ότι βλέπω δεν μπορείς να κάνεις πολλά ακόμα μια χαρά είναι το setup σου με κουτάρα τακτοποιημένη και ψύκτρα καλά τοποθετημένη. Αν θες το κάτι παραπάνω και καλύτερες temps megahalems με καλό ανεμιστήρα...
Doc1355 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Πρός το παρόν μένει σε στόκ ρεύμα και 3675mhz και αν αποφασίσω να ανεβάσω ή θα πάω σε megahalems ή σε water Με την H50 θα γίνει τίποτα ή μπα?
lionheart75 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Πρός το παρόν μένει σε στόκ ρεύμα και 3675mhz και αν αποφασίσω να ανεβάσω ή θα πάω σε megahalems ή σε water Με την H50 θα γίνει τίποτα ή μπα? H Megahalems (αυτή που έχεις) είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Εκτός και αν διαθέσεις για την γκουμούτσα NOCTUA NH-D14 θα δείς ελαφρώς καλύτερα temps. Aλλά για μένα δεν αξίζει, μείνε όπως είσαι ή βάλε 2 scythe slipstream σε push-pull αν δεν έχεις θέμα με το θόρυβο. Εdit: Με συγχωρείς με μπέρδεψες με τα pm. Νόμιζα ότι είχες την Megahalems. Πάρε την Megahalems λοιπόν ή αυτή: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-CPU-Cooler-Air-Series-A70-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm Η ψύκτρα της asus που έχεις δεν είναι ότι καλύτερο για τον i7.
Doc1355 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δέν την έχω βασικά μάλλον δέν κατάλαβες καλά αλλά σκέφτομαι να την πάρω και επειδή με τα fans η τιμή είναι ίδια σχεδόν με την H50 έτσι έθεσα και το ερώτημα...Αλλα για τώρα μένω όπως είμαι γιατί έχω άλλα έξοδα :P
SOCRATIS1000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 H megahalems σιγουρα θα σου διεξει καλυτερα αποτελεσματα αλλα περιπου 3-4 βαθμους,οχι τιποτα τρομερο,οποτε μεινει ετσι.
yiannis_1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Παραπάνω θα του δώσει. Καμιά δεκαριά με καλά fan σε push pull πάλι. Αλλά μετά θα ανεβάσει και άλλο το ρεύμα και τις συχνότητες και πάλι στα ίδια θα ναι απο temps. Εγω πάντα αυτό παθαίνω. :mrgreen:
Doc1355 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Γελάτε με τόν πόνο μου ρε? :P Αμα βάλω Bclk 180x21 με στόκ ρεύμα θα δώ καμία δαφορά ή μπά?
yiannis_1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Γελάτε με τόν πόνο μου ρε? :P Αμα βάλω Bclk 180x21 με στόκ ρεύμα θα δώ καμία δαφορά ή μπά? Τώρα πως παίζεις, να σου πω. Γενικά όσο αυξάνεις το bclk και κατεβάζεις το multi θες περισσότερο ρεύμα για τα ίδια ghz. Τρελές διαφορές δε θα δείς πάντως άντε να καταφέρεις αν τον βάλεις τέρμα multi και κατεβάσεις bclk να πιάσεις τα ίδια με ενα κλικ ρεύμα κάτω και ενα κλικ vvt κάτω δυο πράγματα που γενικά μειώνουν κάπως τις temps. Μη φανταστείς όμως κάτι το τρελό για κανά 2 βαθμούς μιλάμε.
Doc1355 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Αi Overclock Tuner - Manual CPU Ratio Setting - 21 Intel ® SpeedStep ™ Tech - Disabled Intel ® Turbo Mode Tech - Disabled BCLK Frequency - 175 PCIE Fequency - 100 DRAM Frequency - 1403mhz CPU Voltage 1.2v CPU PLL Voltage - Auto QPI/DRAM Voltage - 1.2v ΙOH Voltage - 1.2v ΙOH PCIE Voltage - Auto ΙCH Voltage - Auto ΙCH Voltage - Autο Αυτά έχω για δές και πές μου...
yiannis_1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 cpu pll 1.81-1.82 να δεις πως θα αντιδράσει. Το cpu vtt που είναι? Δεν εχει memory controler onchip αυτός??? Αν είναι το qpi/dram δοκίμασε 1,17. Αν και ήδη είσαι με χαμηλά ρεύματα. Τα 3,8 με λιγότερο απο 1,25 real δύσκολα θα τα δείς. Απλά πρόσεχε λίγο τα auto γιατί καμιά φορά δίνουν απο λίγο εως πολύ παραπάνω!!! SOS Στην ram θα της δίνεις ρεύμα εως 0,5 πάνω απο το vtt σου οπότε αν το qpi/dram κάνει σε σένα ότι το cpu vtt σε μένα στην ram δινεις ρεύμα το πολύ 1,67!!! (τα auto ή τα xtreme memory profile ξέχνα τα) Αν σου δίνει δυνατότητα επίσης να ρυθμίσεις πιο κάτω το qpi frequency δοκίμασε το, δίνει stability και δεν κόβει... Επίσης ενα τελευταίο. ΝΑ ξέρεις πως σε μεγάλα κουτιά το airflow είναι δύσκολο να δημιουργηθεί. Η κλασσική διάταξη με 1 εισόδου μπρος και εξόδου πίσω δε θα σε καλύψουν ειδικά αν πρόκειτε για αργόστροφα fans. Εν ολίγης θες ή γρηγορότερα ή περισσότερα fans σε μεγάλο case. Κάτω απο 75C για i7 θεωρείτε δροσιά οπότε δεν είσαι τόσο άσχημα όσο νομίζεις. Η υδρόψυξη της corsair ειδικά η μικρή, καλή είναι για ετοιματζίδικη άλλα όχι καλύτερη απο τις top αερόψυκτρες. Σε idle θα εχεις σίγουρα χειρότερες temps και γενικά μόνο το καλοκαίρι παίζει να δεις την πλάστιγα να γέρνει προς το μέρος των hydro kits. Ακριβώς δεν ξέρω να σου πω ρυθμίσεις γιατί είμαι σε 1156 και ούτος ή άλλος ποτέ δε δουλεύουν σωστά οι ρυθμίσεις του ενος σε μηχάνημα άλλου ακόμα και θεωρητικά ίδια να ναι. Φαντάζομαι όμως ότι θα εχω πέσει κοντά σε αυτά που θες.
Doc1355 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 To qpi/dram είναι το cpu vtt. Στις μνήμες δηλαδή τί να βάλω? εχω 1,64 Το κουτί μου έχει 8 fans και όχι 2 και έχω ξανα πεί ότι το airflow είναι πολύ καλό τώρα για τίς θερμοκρασίες ξέρω ότι τόσο παίζουν οι i7 για αυτό και δέν έχω και τρελές απαιτήσεις με την ψύκτρα που έχω τώρα, ούτως η άλλως το thread ξεκίνησε με την προυπόθεση να μείνω σε στόκ ρεύματα απλά κάνω μερικές δοκιμές να δώ που θα πάει... Σε ευχαριστώ πολύ για τις ρυθμίσεις σου θα τις δοκιμάσω και θα σας πώ αποτελέσματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.