ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Εχω μνημη DDR2 4GB αυτες εδω ή εδω με cas4. Eπειδη παρομοιες δεν βλεπω να υπαρχουν πλεον, ποιες μου προτεινετε(2x2GB) να προσθεσω ωστε να παω στα 8GB? Iσχυει οτι αν οι καινουργιες εχουν χειροτερο cas, σε αυτο θα ακολουθησουν και οι παλιες?
Liakos10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 δε νομιζω οτι εχεις και πολλες επιλογες... δες αυτα: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr2-4Gb-Kit-6400C5-TWIN2X4096-6400C5.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr2-4Gb-Kit-TWIN2X4096-6400C5DHX.htm
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Το ξερω οτι δεν εχω πολλες επιλογες γιατι οι μνημες μου ειναι διαμαντακι Αυτες που μου προτεινες εχουν cas 5... θα μπορεσω λες να το αλλαξω στο bios σε 4?
Liakos10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 ναι τσεκαρα το κας ταιμ αλλα διστυχως δε ξερω κατα ποσο μπορεις να βρεις στο ταιμ που θες...και δε ξερω πως και αν γινεται να το αλλαξεις στο bios...το θεμα ειναι αξιζει να δωσεις λεφτα για 4αρα ραμ ddr2? η μηπως μεσα στον χρονο θα αποφασισεις να αλλαξεις pc?
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δηλαδη θεωρεις οτι αξιζει καλυτερα να διωξω το διαμαντακι μου και να ξηλωθω για DDR3 8GB(συν mobo)?
Liakos10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 αυτο ειναι στη κριση σου...σκεψου οτι πρεπει να αλλαξεις μητρικη και επεξεργαστη για να χωσεις ddr3 μνημες...
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Αυτο ακριβως ειπα... δε συμφερει να διωξω τις πολυ καλες ddr2 4GB και να παω σε αγορα ddr3 8GB και mobo(ο επεξστης δε χρειαζεται αλλαγη). Αυτο που με συμφερει ειναι η αγορα ddr2 4GB. Aλλα ποιες?
nemesiskp Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Αν και ολιγον offtopic. Σε περιπτωση που βαλουμε αλλη μαρκα μνημης αλλα με ιδια συχνοτητα και καταφερουμε να βαλουμε τα ιδια timmings μεσω του bios χανουμε το dual channel ή μπαρουφα ειπα;
ColdFusion Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Αν και ολιγον offtopic. Σε περιπτωση που βαλουμε αλλη μαρκα μνημης αλλα με ιδια συχνοτητα και καταφερουμε να βαλουμε τα ιδια timmings μεσω του bios χανουμε το dual channel ή μπαρουφα ειπα; οχι δεν χανεις το dual channel αρκει να βαλεις αλλα 4 Gb!
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 οχι δεν χανεις το dual channel αρκει να βαλεις αλλα 4 Gb! Σε ίδια modules,δηλαδή όπως αυτά που έχει 2x2GB,αν π.χ. βάλει μία τον 4GB πάπαλα.
ioannnis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 H δυνατοτητα υπερχρονισμου της ram(πχ. απο cas 5 να παει 4) εξαρταται απο την mobo?
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Ναι,και συγκεκριμένα από το Bios,αν δεν έχει ρύθμιση την έκατσες.
ioannnis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μα νομιζω οτι ολες οι μητρικες εχουν τετοιες επιλογες στο bios. To θεμα ειναι ποια τις υλοποιει επιτυχως, σωστα? Φανταζομαι το ιδιο συμβαινει και με τον υπερχρονισμο του επεξστη? Εχω μια mobo μπουζουκι... Μπορω να υπερχρονισω τον επεξστη μου(black edition) μονο κατα +400ΜΗz, απο κει και περα εχω μπλε οθονη. Με μια καλυτερη mobo θα μπορουσα αραγε να παω παραπανω?
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μα νομιζω οτι ολες οι μητρικες εχουν τετοιες επιλογες στο bios. To θεμα ειναι ποια τις υλοποιει επιτυχως, σωστα? Όχι όλες,αλλά οι περισσότερες. Φανταζομαι το ιδιο συμβαινει και με τον υπερχρονισμο του επεξστη?Εχω μια mobo μπουζουκι... Μπορω να υπερχρονισω τον επεξστη μου(black edition) μονο κατα +400ΜΗz, απο κει και περα εχω μπλε οθονη. Με μια καλυτερη mobo θα μπορουσα αραγε να παω παραπανω? Το πρόβλημα είναι ότι ο επεξεργαστής δεν δουλεύει ανεξάρτητα,δεν μπορείς να τον ανεβάσεις παραπάνω επειδή πλέων δεν θα είναι συγχρονισμένος με την μητρική ή την μνήμη,πρέπει να ανεβάζεις και αυτήν παράλληλα με την cpu,,έχει κάποιες μητρικές που άσχετα με αυτό μπορείς να ανεβάζεις ο,τι θες αλλά είναι και λίγο επικίνδυνο για να κάψεις κάτι ή στην καλλίτερη να είναι ασταθή το pc σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.