Finalizator Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Είχα μια κάρτα 4870χ2 η οποία ξαφνικά άρχισε να βγάζει corrupted τα γραφικά στην επιφάνεια εργασίας με αποτέλεσμα να κολλάει το pc στο τέλος. Αγόρασα μια 4650 να αντικαταστήσω την παλιά μου κάρτα και δουλεύει μια χαρά μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια αφαίρεσα την 4650 και έβαλα πάλι την 4870χ2 η οποία είχε χειροτερέψει (έβγαζε κάθετες γραμμές από την εκκίνηση του υπολογιστή ενώ παλιά μόνο μέσα στα windows). Πείστηκα και εγώ ότι τελικά έχει πρόβλημα η 4870χ2 και αγόρασα μια 6870. Το περίεργο είναι ότι η 6870 κάνει ακριβώς ότι έκανε η πρώτη μου κάρτα (corrupted γραφικά στα windows). Τελικά έβαλα πάλι την 4650 γιατί μόνο έτσι δεν έχω προβλήματα.Εκανα update το BIOS, άλλαξα τα καλώδια τροφοδοσίας στις κάρτες, ξανατοποθέτησα τις μνήμες RAM αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έχει συμβεί σε κανέναν από εσάς κάτι παρόμοιο; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Το pc είναι: CPU Intel Quad 9550, 2x2GB RAM Corsair 800Mhz, Mobo Asus P5Q, Coolermaster 850 Watt τροφοδοτικό
venumis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Σε τι λειτουργικό ολα αυτα? Επίσης θυμάσαι οταν στο παρουσίασε το πρόβλημα αν είχες κάνει κάποιο update σε drivers ? Αν είχες τρέξει κανα περίεργο πρόγραμμα ? Επειδη η ολη δουλεια μου βρωμάει κάτι με οδηγους δεν είναι κακό να κάνεις ενα format.. Ελπίζω οταν εβαζες και εβγαζες κάρτες να έκανες ολοκληρωτικη απεγκατάσταση οδηγών με την βοήθεια του driver sweeper σε SafeMode ! *Δοκίμασες τις κάρτες σε άλλο μηχάνημα?
Finalizator Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Σε τι λειτουργικό ολα αυτα? Επίσης θυμάσαι οταν στο παρουσίασε το πρόβλημα αν είχες κάνει κάποιο update σε drivers ? Αν είχες τρέξει κανα περίεργο πρόγραμμα ? Επειδη η ολη δουλεια μου βρωμάει κάτι με οδηγους δεν είναι κακό να κάνεις ενα format.. Ελπίζω οταν εβαζες και εβγαζες κάρτες να έκανες ολοκληρωτικη απεγκατάσταση οδηγών με την βοήθεια του driver sweeper σε SafeMode ! *Δοκίμασες τις κάρτες σε άλλο μηχάνημα? Στην αρχή το έκανε σε Vista. Έκανα format, πέρασα windows 7 αλλά πάλι τα ίδια. Δοκίμασα διαφορετικές εκδόσεις των catalyst, από 10,8 έως και την τελευταία αλλά χωρίς επιτυχία. Ούτε έχω κάποιο περίεργο πρόγραμμα εγκατεστημένο. Το μόνο που δεν έκανα ήταν η χρήση του driver sweeper και δυστυχώς δεν μπορώ να τις δοκίμασω τις κάρτες σε άλλον υπολογιστή. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Αν βγάζει "περίεργα" ακόμα και στο postάρισμα δεν είναι OS/driver related... Πάντως αν κάνεις το 2 στα 2 είσαι λιγάκι άτυχος. Βέβαια ο κοινός παρανομαστής στις δύο ενεργοβόρες κάρτες σου είναι το τροφοδοτικό σου... οπότε μήπως να δοκίμαζες την 6870 σε ένα άλλο psu/rig ;
Finalizator Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Αν βγάζει "περίεργα" ακόμα και στο postάρισμα δεν είναι OS/driver related... Πάντως αν κάνεις το 2 στα 2 είσαι λιγάκι άτυχος. Βέβαια ο κοινός παρανομαστής στις δύο ενεργοβόρες κάρτες σου είναι το τροφοδοτικό σου... οπότε μήπως να δοκίμαζες την 6870 σε ένα άλλο psu/rig ; Και εγώ για το τροφοδοτικό σκεφτόμουν αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω σε άλλον υπολογιστή δοκιμές. Υπάρχει κάποιος τρόπος/πρόγραμμα που να ελέγχει αν το τροφοδοτικό έχει πρόβλημα; Ευχαριστώ και πάλι
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε να τρέξεις το occt σε stress psu mode, και δες αν σβήνει/τρώει restart. Αν έχεις και πολύμετρο μπορείς να δεις και καμιά τάση
The__Blade Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 είναι ή τροφοδοτικό ή έισαι άτυχος 2 φορές σερί, δεν είναι τόσο τραγικά απίθανο όσο νομίζεις, οι vga χαλάνε πιο έυκολα από οποιοδήποτε κομμάτι του pc
Finalizator Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 είναι ή τροφοδοτικό ή έισαι άτυχος 2 φορές σερί, δεν είναι τόσο τραγικά απίθανο όσο νομίζεις, οι vga χαλάνε πιο έυκολα από οποιοδήποτε κομμάτι του pc Τι να πω, σίγουρα υπάρχει πιθανότητα για κάτι τέτοιο αλλά τα συμπτώματα είναι ακριβώς τα ίδια, γιαυτό προβληματίζομαι...
venumis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Με εχει προβληματίσει το θέμα σου και αυτο γιατί : α)Απο την στιγμή που στο εχει κάνει σε 2 διαφορετικά λειτουργικά δεν τίθεται θέμα οδηγών ! β)Αν υποθέσουμε οτι φταιει το τροφοδοτικό με την 6870 σε idle κατάσταση πραγματικά η κάρτα δεν τραβάει ρευμα,περίπου 30watt περισότερο απο μια onboard.. γ) Με την 4650 δεν ειχες/εχεις πρόβλημα που πράγματι δεν είναι ενεργοβόρα!!! Μπορείς να πας την 6870 στο κατάστημα που την αγόρασες και να ζητήσεις να σου κάνουν εναν έλεγχο.. *Με το πολύμετρο δεν μπορείς να βγάλεις κάποια άκρη αφου η τάση στα άκρα των καλωδίων δεν αλλάζει, θα πρέπει να μετρήσεις σε σειρά την ένταση που δεν είναι κάτι ευκολο αμα δεν εχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο.. Δοκίμασε να τρέξεις ενα furmark με την 4650 ώστε να την πουσάρεις και αν δεις κανα περίεργο (restart κτλ) τότε κοιτάμε το τροφοδοτικό!
Finalizator Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Με εχει προβληματίσει το θέμα σου και αυτο γιατί : α)Απο την στιγμή που στο εχει κάνει σε 2 διαφορετικά λειτουργικά δεν τίθεται θέμα οδηγών ! β)Αν υποθέσουμε οτι φταιει το τροφοδοτικό με την 6870 σε idle κατάσταση πραγματικά η κάρτα δεν τραβάει ρευμα,περίπου 30watt περισότερο απο μια onboard.. γ) Με την 4650 δεν ειχες/εχεις πρόβλημα που πράγματι δεν είναι ενεργοβόρα!!! Μπορείς να πας την 6870 στο κατάστημα που την αγόρασες και να ζητήσεις να σου κάνουν εναν έλεγχο.. *Με το πολύμετρο δεν μπορείς να βγάλεις κάποια άκρη αφου η τάση στα άκρα των καλωδίων δεν αλλάζει, θα πρέπει να μετρήσεις σε σειρά την ένταση που δεν είναι κάτι ευκολο αμα δεν εχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο.. Δοκίμασε να τρέξεις ενα furmark με την 4650 ώστε να την πουσάρεις και αν δεις κανα περίεργο (restart κτλ) τότε κοιτάμε το τροφοδοτικό! Τελικά δοκίμασα την κάρτα σε άλλο pc με windows 7 και δουλεύει κανονικά. Με την 4650 εξακολουθώ να μην έχω πρόβλημα και έτρεξα με αυτήν το power supply test του occt αλλά και το furmark. Όλα καλά με την 4650, αρχίζω να πιστεύω ότι φταίει το pci express slot της motherboard.
antonl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Κατά τη γνώμη μου, μην αποκλείεις το τροφοδοτικό ακόμα. Η 4650 σε full load τραβάει καμιά 50αριά Watts. Η 4870x2 καμιά 300αριά κι η 6870 κάπου 150+.
Finalizator Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Κατά τη γνώμη μου, μην αποκλείεις το τροφοδοτικό ακόμα. Η 4650 σε full load τραβάει καμιά 50αριά Watts. Η 4870x2 καμιά 300αριά κι η 6870 κάπου 150+. Σε full load ναι, αυτό όμως γίνεται αμέσως μόλις ανοίξουν τα windows...
antonl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Οι δυο άλλες κάρτες παίρνουν ρεύμα κι από extra καλώδιο ενώ η 4650 όχι, σωστά (δεν το χω ψάξει); Απλά μια σκέψη, δεν είμαι βέβαιος πως είναι το PSU.
Finalizator Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Οι δυο άλλες κάρτες παίρνουν ρεύμα κι από extra καλώδιο ενώ η 4650 όχι, σωστά (δεν το χω ψάξει); Απλά μια σκέψη, δεν είμαι βέβαιος πως είναι το PSU. Σωστά, από 2 καλώδια μάλιστα.
Ailuros Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Οι δυο άλλες κάρτες παίρνουν ρεύμα κι από extra καλώδιο ενώ η 4650 όχι, σωστά (δεν το χω ψάξει); Απλά μια σκέψη, δεν είμαι βέβαιος πως είναι το PSU. Ενδέχεται όντως ή το τροφοδοτικό να έχει πρόβλημα ή ακόμα πιο απλά το καλώδιο για το συγκεκριμένο rail. Σίγουρο δεν είναι βέβαια αλλά αν ευθύνεται τελικά κατά κάποιον τρόπο το τροφοδοτικό τότε φοβάμαι ότι και η 4870Χ2 και η 6870 ίσως να μην έχουν κανένα πρόβλημα τελικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.