Eru Iluvatar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Σύμφωνα με άρθρο στο Fudzilla, η AMD σχεδιάζει να παρουσιάσει την αρχιτεκτονική του νέου της επεξεργαστή στη CeBit σε λιγότερο από ένα μήνα. Σύμφωνα με φήμες ο καινούριος Bulldozer θα έχει τρομακτικά καλύτερες επιδόσεις από τους σημερινούς Phenom, αφού λέγεται ότι θα τους ξεπερνά σε επιδόσεις κατά 50%, πράγμα που τοποθετεί τη νέα πλατφόρμα της AMD κοντά στη ναυαρχίδα της Intel. Δε μένει παρά να δούμε τις επιδόσεις του ΑMD! Ας ελπίσουμε να αποδειχθεί σοβαρός αντίπαλος για την Intel για το καλό όλων μας! Πηγή: Fudzilla
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 "Κοντά" στα κομμάτια της Intel.. Από ότι έχω διαβάσει και εγώ, το μονοπώλιο θα συνεχίσει για τους high end users.
rafail1994 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Άντε να δούμε μακάρι μην τα κάνει όπως η intel
Orifiel Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Κάπου πείρε το μάτι μου εδώ στο φόρουμ ότι θα βγάλει άλλο ένα με κωδικό όνομα «shark» και θα είναι πολύ καλύτερο από το μπουλντοζερ(?).. αλλά και πάλι έγραφε ότι θα είναι κοντά στα ιντελ. Χμμμ.. Αν το μπουλτοζερ είναι κοντά στα καλύτερα τις ΙΝΤΕΛ και το shark κατά πολύ καλύτερο από το μπουλντοζα τα οποίο είναι και πάλι κοντά στα ΙΝΤΕΛ.. τότε το θέμα είναι να ρωτήσουμε… Κατά πόσο κοντά.. στην επόμενη στροφή ? Πάντα τέτοια λέει η amd.. Καλά θα είναι, για να έχουμε και καλύτερες τιμές. Πάντως διάβασα ότι τα νέα amd θα ανταγωνίζονται τα παλιά i5.. (*όχι ο μπουλντόζας θέλω να πιστεύω). Έχει ωραία ονόματα πάντως χαχαχα… καρχαρίες, μπουλντόζες… κάνα τζομαρου θα δούμε?
tmjuju Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Πάντα είναι υπέρ των καταναλωτών να αυξάνεται η τιμή/απόδοση των cpus. Αλλά το 50% που διαφημίζεται … θέλει λίγο προσοχή. IMHO μόνο σε συγκεκριμένα τέστ θα δούμε τέτοιες διαφορές απόδοσης (λ.χ. int) Ευελπιστούμε και αναμένουμε
benign Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Υπαρχουν high end users στην Ελλαδα?Η high end ψωνια? Οχι γιατι εχω φιλους σε οτι εργασιακους τομεις μπορειτε να φανταστειτε και κανεις δεν χρειαζεται την σημερινη υπολογιστικη ισχυ στον υπερτατο βαθμο της.Με ενα decent quad ειναι καλυμμενοι.Θυμιζω οτι εμεις στο insomnia ειμαστε αγοραστικη μειοψηφια και δεν αγοραζουμε με βαση τις αναγκες μας αλλα γιατι μας αρεσει η τεχνολογια και γιατι ισως εχουμε τα χρηματα να την δοκιμασουμε.Ο μεσος καταναλωτης που δεν ειναι γιαπης,πλουσιοπαιδο,εισοδηματιας κ.τ.λ. αλλα εργαζεται σκληρα για να βγαλει περα,δεν ενδιαφερεται τοσο πολυ για το καλυτερο μπεντσοειδες κατασκευασμα αλλα για value for money. Δεν ειναι τυχαιο που επισημα οι i7 1366 ειχαν λιγοτερο απο το 1% της παγκοσμιας αγορας.Τεχνολογικη Πυρειος νικη.Καταναλωτικη αποτυχια.Με βαση τα στατιστικα του Steam για το τι μηχανηματα εχουν οι εκατομμυρια χρηστες gamers που αγοραζουν απο αυτο μολις τωρα οι περισσοτεροι πηγαινουν σε quads και μαλιστα φτηνους,οσο μπορουν.Η οικονομικη κριση,σιγουρα επηρεαζει τις καταναλωτικες προτιμησεις του κοσμου.Οποτε το κυριαρχο ζητουμενο ειναι οτι αν οι AMD ειναι ακομη καλυτεροι απο τους τωρινους Phenom II,ειναι μονοδρομος.Για αυτο γραφουν στο Fusion με τον δρακο ''the smarter choice''. (Ζητω συγνωμη που κανω την Κασσανδρα αλλα για διαβαστε και εδω τι σκεφτεται η Τροικα για μας : http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=110582693 )
ten-ten Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι όταν μιλάει πολύ , η AMD για τα προϊόντα της , πιάνουν πάτο . Δείτε πρόσφατο παράδειγμα για τις 68χχ και 69χχ , κουβέντα δεν μπορούσαν να της πάρουν και όμως όταν βγήκαν τα πήγαν πολύ καλά . Τέλος δεν είναι ότι καλύτερο να λένε ότι είναι 50% γρηγορότεροι από ένα αντίστοιχο της INTEL επεξεργαστή που κυκλοφορεί εδώ και τρία χρόνια . Αυτό που περιμένω πως και πως είναι να δω το efficient που θα έχει ο bulldozer γιατί από επιδόσεις δεν περιμένω και πολλά .
grimpr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι όταν μιλάει πολύ , η AMD για τα προϊόντα της , πιάνουν πάτο . Δείτε πρόσφατο παράδειγμα για τις 68χχ και 69χχ , κουβέντα δεν μπορούσαν να της πάρουν και όμως όταν βγήκαν τα πήγαν πολύ καλά . Τέλος δεν είναι ότι καλύτερο να λένε ότι είναι 50% γρηγορότεροι από ένα αντίστοιχο της INTEL επεξεργαστή που κυκλοφορεί εδώ και τρία χρόνια . Αυτό που περιμένω πως και πως είναι να δω το efficient που θα έχει ο bulldozer γιατί από επιδόσεις δεν περιμένω και πολλά . Έχεις κανένα επίσημο link η και ανακοίνωση της AMD που ισχυρίζεται ότι οι νέοι επεξεργαστές της είναι 50% ποιο γρήγοροι από τους Core i7 της Intel; Εγώ πάντως έψαξα και δεν βρήκα. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί επίσημα από την AMD ειναι 50% παραπάνω επιδόσεις σε σχέση με τους 12πύρινους Magny Cours με 33% παραπάνω πυρήνες και στα ίδια TDPs. Ολα τα υπόλοιπα είναι φήμες του επιπέδου κάποιος/κάπου/κάποτε.
parsifal Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Έχεις κανένα επίσημο link η και ανακοίνωση της AMD που ισχυρίζεται ότι οι νέοι επεξεργαστές της είναι 50% ποιο γρήγοροι από τους Core i7 της Intel; Εγώ πάντως έψαξα και δεν βρήκα. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί επίσημα από την AMD ειναι 50% παραπάνω επιδόσεις σε σχέση με τους 12πύρινους Magny Cours με 33% παραπάνω πυρήνες και στα ίδια TDPs. Ολα τα υπόλοιπα είναι φήμες του επιπέδου κάποιος/κάπου/κάποτε. grimpr, να σου θυμίσω το θέμα με τίτλο 50% ποιό γρήγορος ο 8πύρηνος "Ταυροκαρχαρίας" της AMD απο τους Core i7 και Phenom II που άνοιξες τις προάλλες; Και τώρα ζητάς το λόγο από μέλη που συζητούν τις φήμες επιπέδου «κάποιος/κάπου/κάποτε» που πρώτος εσύ αναπαρήγαγες εδώ μεσα; Χμμμμ... ;
LouCi4er Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Ενταξει,μπορει τον grimpr να τον ειχε συνεπαρει η ιδεα της ειδησης οταν ανοιγε το θεμα.Μεσα στο thread ομως λεει οτι ειναι φημες και να μην τις παιρνουμε και πολυ σοβαρα υποψιν διοτι μπορει και να απογοητευτουμε οταν κυκλοφορησουν.Καθηστε πρωτα να τους δουμε και μετα βγαζουμε συμπερασματα.
grimpr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 grimpr, να σου θυμίσω το θέμα με τίτλο 50% ποιό γρήγορος ο 8πύρηνος "Ταυροκαρχαρίας" της AMD απο τους Core i7 και Phenom II που άνοιξες τις προάλλες; Και τώρα ζητάς το λόγο από μέλη που συζητούν τις φήμες επιπέδου «κάποιος/κάπου/κάποτε» που πρώτος εσύ αναπαρήγαγες εδώ μεσα; Χμμμμ... ; Το μόνο που παραδέχομαι είναι η αμέλεια μου να γράψω ΦΗΜΗ στον τίτλο του θέματος, παρέθεσα όμως τα link στον γνωστό μυθοπλαστη Fudzilla από όπου προέρχεται η φήμη, φήμη που και ο ίδιος πήρε από αλλού, όπως είπα πριν, κάποιος/κάπου/κάποτε/για μια χούφτα δολάρια και 10 χιλιάδες page hits.
ten-ten Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Από το άρθρο όπως σωστά επισύναψε ο Parsifal και όχι μόνο , αν το κατάλαβα σωστά , λέει ότι ένα "άγνωστης ταυτότητας" μοντέλο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής BULLDOZER (8cores ,16mb cache), ως προς τα τεχνικά στοιχεία γιατί το τελικό μοντέλο θα παρασκευαστεί τον Φεβρουάριο , έκανε τις τάδε επιδόσεις …τα γνωστά 50% μπλα μπλα , η αύξηση αυτή μπορεί να βγήκε και με την μέθοδο των τριών αν και όπως πιστεύω ΔΕΝ βγήκε έτσι. Και τώρα πάμε στο ρεζουμέ τις υπόθεσης . Πόσο πιστεύεις ότι μπορούν να ανέβουν οι επιδόσεις σε ένα καινούριο revision ? Συνήθως πέφτουν οι συχνότητες λειτουργίας του , μικραίνει η κατανάλωση και γενικά γίνεται μια stabilized έκδοση του αρχικού (από πρωτότυπο στην παραγωγή μιλάμε πάντα ) .Αυτά ως προς τις επιδόσεις . Πάμε τώρα για τις φήμες περί χαρακτηριστικών . Τι επιδώσεις είχαν οι 68χχ 4 μήνες πριν την παραγωγή τους , χαρακτηριστικά ? Ούτε στο περίπου δεν ξέραμε, τίποτα δεν κυκλοφορούσε , όλοι περιμέναμε ότι θα είναι αντικαταστάτες των 57χχ και στο τέλος άλλοι «κλαίγανε» και άλλοι «γελάγανε» .Πιθανότητες να γίνει το ίδιο με τον BULLDOZER μικρές , πολύ μικρές . Το κλίμα που παίρνω διαβάζοντας διάφορα site είναι ότι ναι είναι καλοί σαν επεξεργαστές , καινοτομία και άλλα τέτοια , αλλά χαλαρώστε , επανάσταση δεν θα φέρει. * *Με μια μικρή επιφύλαξη (2%) ΑΝ θεωρήσω ότι το λάθος των SB έγινε από βιασύνη για να προλάβει η INTEL ……… Τώρα όσο αφορά το θέμα του benign . Αν εξαιρέσουμε τις καινούργιες «καινοτομίες» των καρτών γραφικών (του στυλ για να δεις τις τρίχες στο δεξί ρουθούνι χρειάζεσαι DX 11) οι απαιτήσεις των παιχνιδιών για CPU μόνο ανεβαίνουν με ένα ρυθμό 5 % (ίσως λίγο παραπάνω ίσως λιγότερο ) . Και τι σημαίνει αυτό ? Πριν πάμε εκεί όμως , ας θέσουμε τα όρια του «επιτρεπτού» , για παιχνίδια , ρυθμού εναλλαγής καρέ , μα φυσικά 30-60 fps είναι υπέρ αρκετά για το μέσω χρήστη . Άρα σε “υπολογιστική δύναμη” (την ορίζω CPU) είμαι καλυμμένος και με ένα επεξεργαστή 4ετίας (ίσως υπερβάλλω λίγο) ανεξαρτήτως του bottleneck που θα έχω από την κάρτα γραφικών. Και ποία είναι τα κριτήρια επιλογής του ? Οι πραγματικές σου ανάγκες τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο . Το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα αλλά αντί για FPS βάλτε δευτερόλεπτα. AMD T1xxx(six core) και INTEL extreme series οι μεγαλύτερες πατάτες που κυκλοφορούν, καθαρά μαρκετίστικα τρικς , το απόλυτο μηδέν . AMD Τ1χχ = δουλεία του ποδαριού με χάλια κατανάλωση ως προς τις επιδώσεις που προσφέρει . INTEL extreme series ότι και από πάνω συν ότι είναι απλά για epenis των εταιριών μεταξύ τους και όχι μόνο (σου την είπα μου την είπες ένα πράγμα) . Value for money για καινούριο PC… 2500k από INTEL μακράν , με την έννοια ότι είναι efficient για τις επιδώσεις του (το πληρώνω το ρεύμα που χρησιμοποιεί) (wait for new mb) . Από κάρτα γραφικών 6850 μακράν . Οι άλλοι μένετε όπως είστε δύσκολοι καιροί για epenis . Παρατηρήσεις Όλα αυτά αναφέρονται για τον μέσω χρήστη (λίγο απ’όλα ένα πράγμα) Εξαιρούνται παιχνίδια τύπου Crysis και GTA Τα νούμερα βγήκαν από την δικιά μου εμπειρία ( δεν έχω αρκετό χρόνο να συλλέξω δεδομένα και να σας τα παρουσιάσω). Συγνώμη αν το θεωρήσετε τρολάρισμα Συγνώμη αν τα θεωρήσετε αερολογίες αλλά έχω ακόμα το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και εσείς να μην με ακούσετε Ο φανατισμός «κρύβει» τη γνώση Κάπου κουράστηκα και έχασα τον ειρμό μου Ναι μπορεί να βγώ λάθος και εδώ θα είμαι να το παραδεχτώ
thefirestarta Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=KRo4FNWMdNg Μέχρι να δούμε benchmarks, το αποπάνω κολλάει μόνο...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Συμφωνω, απλα όπου 6850, βαλε 2x 6850 CF
Mallibu Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως διάβασα ότι τα νέα amd θα ανταγωνίζονται τα παλιά i5.. (*όχι ο μπουλντόζας θέλω να πιστεύω). Έχει ωραία ονόματα πάντως χαχαχα… καρχαρίες, μπουλντόζες… κάνα τζομαρου θα δούμε? Εϊ παιδιά,δεν έχω τι να γράψω γι'αυτό αφού πω μια μπούρδα που μου κατέβηκε θα κοροιδέψω το codename...χαχα NOT
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.