Προς το περιεχόμενο

Intel Core i5 - ASUS P7P55D

ProIcons

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απο οτι ειδα εδω γραφει καποια ωραια πραγματακια σχετικα με Tcase και Tj max

http://www.techsupportforum.com/forums/f15/tcase-max-temp-495150.html

ναι οντως :)

ευτυχως δεν πλησιαζω κατι απο ολα αυτα :-D

το θεμα ειναι και ο φιλος μας ειτε να παρει μια καλη ψυξη αν θελει να συνεχισει τους πειραματισμους, ειτε να τον επαναφερει στοκ

απο τη λιγοστη εμπειρια που εχω , ξερω οτι μια cpu δεν χαλαει αμεσως απο τη ζεστη, αλλα μετα απο καποιο καιρο (χρονια ισως) εχει προβλημα.

και μπορει στο σταθερο μου υπολογιστη να μην εχω θεματα, αλλα στο λαπτοπ μου με c2d, που χτυπαω 60αρια iddle και 80αρια αν βλεπω καμια ματροσκα , το θεωρω θαυμα οτι εχει επιζησει 2.5 χρονια..

το σταθερο μου pc παρα το o/c ξερω οτι θα βγαλει μπολικα χρονια, οπως εχει βγαλει και το προηγουμενο μου που απο το 2006 ζει και βαζιλευει κλοκαρισμενο , το λαπτοπακι ομως θα το θεωρησω θαυμα αμα ξεπερασει τα 3.5-4 χρονια

εχω δει αλλωστε και p4 στους οποιους η παστα ειχε γινει πετρα να καιγονται, εχω δει πιο καινουριους c2d απο τον δικο μου χωρις κανενα ανεμιστηρα για εξαγωγη να καινε καρτες, μητρικες , επεξεργαστες..

ειναι πολυ υπουλα πραγματα η ζεστη και η σκονη, για αυτο και πρεπει να προσεχουμε!

το κακο με τους i5 (750/760) παντως ειναι οτι η στοκ ψυξη ειναι γενικα ανεπαρκης (κατι που δε συνεβαινε στους c2d, ή δεν συμβαινει στους phenom μιας και θυμηθηκα εναν που εστησα για φιλο το καλοκαιρι), δηλαδη ακομα και αν καποιος δεν κλοκαρει κατα την αποψη μου πρεπει να παρει εστω και μια φθηνη aftermarket ψυκτρα και να πεταξει τη στοκ απο το παραθυρο :P

οσοι εχουν ενεργοποιησει το extreme memory profile με στοκ ψυκτρα για να τρεξουν τις μνημες τους στα 1600 (που σε 750 και gigabyte απο οσο θυμαμαι απο συμφουρομιτη πηγαινει τo vcore απο 1.18 max σε 1.24 για να ανεβασει το bclk) , ξερουν πολυ καλα τι εννοω ;)

ενας εστειλε για rma τον επεξεργαστη του και φυσικα μετα ειχε παλι τα ιδια :rolleyes:

Δημοσ.

απο οτι ειδα εδω γραφει καποια ωραια πραγματακια σχετικα με Tcase και Tj max

http://www.techsupportforum.com/forums/f15/tcase-max-temp-495150.html

Έτσι οπως τα βλέπεις είναι τα πράγματα.

Σε i3-i5-i7 ανεξαρτήτος socket με 75 βάθμους λές και πάλι καλά σε overclock καταστάσεις γύρω στα 4.

Και αυτά με aftermarket cooler.

Δημοσ.

φίλε κλόκαρέ τον!είμαι στα 3.8 με ψύκτρα των 25 ευρώ εδώ και ένα χρόνο και οι μέγιστες θερμοκρασίες που έχω δει ποτέ είναι σε render βίντεο hd 67 βαθμοί κ αυτοί καλοκαίρι χειμώνα 60 με το ζόρι.Και εγώ δίνω και αρκετό εώς πάρα πολύ ρεύμα

Δημοσ.

φίλε κλόκαρέ τον!είμαι στα 3.8 με ψύκτρα των 25 ευρώ εδώ και ένα χρόνο και οι μέγιστες θερμοκρασίες που έχω δει ποτέ είναι σε render βίντεο hd 67 βαθμοί κ αυτοί καλοκαίρι χειμώνα 60 με το ζόρι.Και εγώ δίνω και αρκετό εώς πάρα πολύ ρεύμα

OCCT linpack εχεις τρέξει καθόλου ή μετράς τις max temps σου με games και render βίντεο hd???

Γιατί και εγω έχω 60άρια στα games αλλά στο occt εχω 80άρια και ο επεξεργαστής idleάρει στους 39-40 που σημαίνει καλό πάτημα ψύκτρας.

Βάλτο να τρέξει 1 ώρα αλλά για καλό και για κακό μείνε και απο πάνω να τον προσέχεις γιατί εχουν δει τα ματάκια μου πολλά. :-D

Τα 3.8 - 4.2 τα προτείνω μόνο σε όσους με i5-i7 το έχουν πολύ το θέμα.

Καμένα sockets, καμένα phases όποιος δεν ξέρει μπορεί να εχει πολλές ζημιές.

Γρήγοροι οι i αλλά και ζεστοί.

Δημοσ.

τα χει κανει αυτα ο fastmanakos και εχει τη hyper 212 η οποια ειναι μεν φθηνη, αλλα αρκετα αποδοτικη

οι i5 παντως απο τη στιγμη που δεν εχουν hyperthreading ειναι πολυ πιο κρυοι απο τους i7 ;) και επειδη φιλος μου εχει q9550 με ιδια ψυκτρα με μενα , στα ιδια GHz , η θερμοκρασιες που πιανουμε και οι 2 ειναι παρομοιες B)

οποτε δε θα λεγα οτι υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα σε ο,τι αφορα τις θερμοκρασιες μεταξυ q9xx και τετραπυρηνων i5 , οταν οι συνθηκες ειναι οσο γινεται πιο ιδιες.

και για αλλη μια φορα θα πω οτι με τη στοκ ψυξη που ειναι χειροτερη απο P4 και c2d , ισως δινουν την εντυπωση οτι ειναι ζεστοι , αλλα δεν ειναι ετσι

Δημοσ.

τα χει κανει αυτα ο fastmanakos και εχει τη hyper 212 η οποια ειναι μεν φθηνη, αλλα αρκετα αποδοτικη

οι i5 παντως απο τη στιγμη που δεν εχουν hyperthreading ειναι πολυ πιο κρυοι απο τους i7 ;) και επειδη φιλος μου εχει q9550 με ιδια ψυκτρα με μενα , στα ιδια GHz , η θερμοκρασιες που πιανουμε και οι 2 ειναι παρομοιες B)

οποτε δε θα λεγα οτι υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα σε ο,τι αφορα τις θερμοκρασιες μεταξυ q9xx και τετραπυρηνων i5 , οταν οι συνθηκες ειναι οσο γινεται πιο ιδιες.

και για αλλη μια φορα θα πω οτι με τη στοκ ψυξη που ειναι χειροτερη απο P4 και c2d , ισως δινουν την εντυπωση οτι ειναι ζεστοι , αλλα δεν ειναι ετσι

Καλά όχι πως ο QX είναι πολύ καλύτερος θερμοκρασιακά όταν είναι clocked.

Απλά χτες που δοκίμασα ενα i7 870 μαμά στο HTPC έμεινα μλκς.

76 βαθμούς σε linpack με την μαμά όλα στοκ!!!

Απορώ αν με την V8 θα καταφέρω να πιάσω τα mhz του QX9650 που πρόκειτε να αντικαταστήσει.

Δημοσ.

αυτος ειναι i7, αλλο φρουτο αυτοι..

αμα δοκιμαστικα (γιατι απο τη στιγμη που το πληρωσες δε λεει να το κανεις μονιμα) του κλεισεις το ΗΤ θα δεις οτι δε θα διαφερει ιδιαιτερα απο τον τωρινο σου, οι i5 δεν εχουμε για να κλεισουμε ετσι κι αλλιως :mrgreen:

απο την αλλη και ο 860 απο οσο θυμαμαι εχει επισης αστεια ψυκτρα, δε μπορω να καταλαβω γιατι η intel τσιγκουνευεται το λιγο παραπανω αλουμινιο..

οι θερμοκρασιες μου παντως ειναι στο ποστ #12 για να μη νομιζεις οτι τα φανταζομαι ολα αυτα :-)

Δημοσ.

αυτος ειναι i7, αλλο φρουτο αυτοι..

αμα δοκιμαστικα (γιατι απο τη στιγμη που το πληρωσες δε λεει να το κανεις μονιμα) του κλεισεις το ΗΤ θα δεις οτι δε θα διαφερει ιδιαιτερα απο τον τωρινο σου, οι i5 δεν εχουμε για να κλεισουμε ετσι κι αλλιως :mrgreen:

απο την αλλη και ο 860 απο οσο θυμαμαι εχει επισης αστεια ψυκτρα, δε μπορω να καταλαβω γιατι η intel τσιγκουνευεται το λιγο παραπανω αλουμινιο..

οι θερμοκρασιες μου παντως ειναι στο ποστ #12 για να μη νομιζεις οτι τα φανταζομαι ολα αυτα :-)

To ΗΤ δεν είναι για να κλείσει.

Ήδη δίνει αέρα και πιστεύω πως σε κανά χρόνο θα είναι αδιανόητο να εχεις HT και να το κλείνεις.

H ψύκτρα είναι όντως αστεία (αλουμίνιο - χάλκινο base στην περίπτωση των i7 και όχι σκέτο αλουμίνιο οπως στους i3) αλλά ούτος ή άλλος κανείς δε την χρησιμοποιεί.

Καλά τα πας απο temps.

Αν είχε HT η cpu θα ήσουν με +5 C και θα χρειαζόσουν και 0,05-0,065 παραπάνω ρεύμα οπότε άλλο κανά πεντάρι απο εκεί καταλαβαίνεις πως με CM 212 και λίγο πάνω λίγο κάτω ψύκτρες θα εχεις ~70-75 στα 3.8 και 80+ αν πας για τα 4000-4100-4200

Και θα λες οπως είπα και πιο πάνω πάλι καλά...

Δημοσ.

φυσικα και δε λεω να το κλεισεις, απλα ηθελα να σου τονισω (το ξερεις αλλωστε) οτι αυτο ανεβαζει πολυ τη ζεστη. ενσυνειδητα δεν επελεξα μοντελο με ΗΤ , κυριως γιατι δεν ηθελα να πληρωσω μια τεχνολογια που εμενα προσωπικα θα μου ηταν αχρηστη (μιας και το pc μου ως πιο βαρια εργασια εχει το gaming, δεν επεξεργαζομαι video)

απο την αλλη προερχομενος απο c2d , το να παρω ενα σχετικα φθηνο 4πυρηνο συστημα (το οποιο θα ηταν απολυτα ανταγωνιστικο με τις μεχρι τοτε ακριβες ναυαρχιδες q9xx,) μου ηταν υπεραρκετο

εσυ προερχομενος απο q θελεις το κατι παραπανω, αν και στη θεση σου θα προτιμουσα sandybridge + βαλε

μια χαρα στεκονται ακομα οι q B)

οπως και να χει αυτο που θελω να πω ειναι οτι χωρις το ht οι i δεν εχουν καποιοι ιδιαιτερο προβλημα

ΥΓ ο i7 παντως ισως και να θελει μια καλυτερη ψυξη imho, γιατι η V8 ειναι μεν καλη, αλλα υπαρχουν σαφως πιο αποδοτικες ψυξεις εκει εξω.

τη ψυκτρα σου την εχω δοκιμασει σε i7 920 φιλου , σε οχι και τοσο καλα αεριζομενο κουτι βεβαια και με ενα χαλαρο o/c ανεβαζε θερμοκρασιες..

αν ηταν για i7 εγω προσωπικα θα κοιτουσα κατι καλυτερο

YΓ 2 αληθεια χωραει το γομαρι σε 1156 μητρικη? , εγω παντως που εχω ψηλες μνημες πραγματικα τα χω στριμωξει ολα εκει μεσα :P

Δημοσ.

ΥΓ ο i7 παντως ισως και να θελει μια καλυτερη ψυξη imho, γιατι η V8 ειναι μεν καλη, αλλα υπαρχουν σαφως πιο αποδοτικες ψυξεις εκει εξω.

τη ψυκτρα σου την εχω δοκιμασει σε i7 920 φιλου , σε οχι και τοσο καλα αεριζομενο κουτι βεβαια και με ενα χαλαρο o/c ανεβαζε θερμοκρασιες..

αν ηταν για i7 εγω προσωπικα θα κοιτουσα κατι καλυτερο

We ll see.

Ελπίζω να μην χρειαστεί και σε άλλα μηχ/τα υπάρχει μια xigi s1283 και μια TT Big Typhoon λαπαρισμένη και μονταρισμένη.

Ολο και κάποια θα κάνει τη δουλειά στον 870.

Δημοσ.

Sorry που ενοχλω και ολας :Ρ αλλα μια που μαζευτικαμε πολοι εδω, εχει κανεις να προτινει κανα μαγαζι που να χει ΠΟΛΛΑ αντικειμενα για υδροψυξεις εκτος του Plaisio και του E-SHOP?

Δημοσ.

Sorry που ενοχλω και ολας :Ρ αλλα μια που μαζευτικαμε πολοι εδω, εχει κανεις να προτινει κανα μαγαζι που να χει ΠΟΛΛΑ αντικειμενα για υδροψυξεις εκτος του Plaisio και του E-SHOP?

Η υδρόψυξη αν δεν φτιάξεις κάτι custom είναι στην καλύτερη περίπτωση (corsair H70) λίγο κάτω απο τις κορυφαίες αερόψυκτρες.

Γιατί δεν παίρνεις μια megahalems με 2 scythe slipstream να τελειώνεις.

Άλλαξε και του κουτιού με πιο μεγάλους και εύστροφους και τελείωσες.

Θέλει πολύ ψάξιμο και τρελά γκαφρά το πράγμα για να πας σε νερά.

Εγω προσωπικά εχω μαύρα μεσάνυχτα.

Δημοσ.

αν εχει καλο κουτι, μπορει να βαλει πιο ησυχους ανεμιστηρες, δε χρειαζεται να εχει τοσο θορυβο (αν τον ενδιαφερει κατι τετοιο βεβαια)

επισης αν ειναι πολυ ευαισθητος στο θορυβο ακομα και το push pull ειναι περιττο μιας και στη καλυτερη να του μειωσει 3-4 βαθμους τη θερμοκρασια

εγω εχω παλιο κουτι του 2006 και στην ουσια με 2 ανεμιστηρες τη παλευω (και εναν exhaust στις 1800rpm) για αυτο χρησιμοποιω δυνατους

αλλα αν το κουτι ειναι καλο (πχ κανα haf ) μπορει να εχει και την ησυχια του ;)

επισης βλεποντας ξανα το βιντεο, βλεπω μονο 2 ανεμιστηρες (cpu/gpu)

δεν εχει αλλους επανω το κουτι?

θεωρω αυτοκτονια να μην υπαρχει τουλαχιστον ενας 12αρης exhaust για ο,τι υπολογιστη κι αν μιλαμε

γνωστος μου που δεν ειχε τιποτα πανω στη διετια αρχισε να καιει μητρικη και καρτα γραφικων

(στοκ τελειως το pc)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...