Προς το περιεχόμενο

Intel Core i5 - ASUS P7P55D

ProIcons

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πολυ παραστατικος :-D

πλησιασες τους 90, αλλα ενταξει σε πραγματικη χρηση δε παιζει να πιασεις τετοιες θερμοκρασιες, θα μπορουσες ομως να πας ακομα πιο ψηλα αλλαζοντα τη ψυξη

τα 1.28 volt για vcore, εμενα παντως μου φαινονται παρα πολλα

ΥΓ το 1.80 στο dimm ειναι η ταση των μνημων σου? :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

πολυ παραστατικος :-D

πλησιασες τους 90, αλλα ενταξει σε πραγματικη χρηση δε παιζει να πιασεις τετοιες θερμοκρασιες, θα μπορουσες ομως να πας ακομα πιο ψηλα αλλαζοντα τη ψυξη

τα 1.28 volt για vcore, εμενα παντως μου φαινονται παρα πολλα

ΥΓ το 1.80 στο dimm ειναι η ταση των μνημων σου? :confused:

90 βαθμοι??? :shock:

παιδια ειναι πολυ υψηλη η θερμοκρασια...

θα τους καψετε στο τελος και θα ησυχασετε

εδω λεει μεχρι 73 βαμους ειναι ασφαλη

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42915

ακομη και σε load πανω απο 50-55 βαθμους δεν πρεπει να πηγαινεις

σε νορμαλ χρηση δεν θα εχει τετοιο θεμα, αλλα ναι σιγουρα πρεπει να αλλαξει ψυκτρα

το καλοκαιρι θα εχει σιγουρα θεμα

Ναι :Ρ Πολυ ειναι; :Ρ

για ddr3 , νομιζω οτι ειναι πολυ. το μεγιστο συνηθως ειναι 1.65

και για vcore, εγω εχω τα 3.8 με 1.23 (αν και αυτο δεν ειναι κανονας) , δοκιμασε να τα ριξεις , ειδικα στις μνημες

σε νορμαλ χρηση δεν θα εχει τετοιο θεμα, αλλα ναι σιγουρα πρεπει να αλλαξει ψυκτρα

δεν εχει σημασια

αμα ειναι ετσι δεν θα υπηρχε λογος να κανουμε τα στρες τεστς

το κανουμε για να δουμε στη χειροετερη περιπτωση αν θα ειναι σταθερο το συστημα μας

ακομη και σε στρες τεστ πανω απο 55 βαθμους το θεωρω πολυ μεγαλο νουμερο για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη

Ναι ακομα δεν βρεθηκε ενας καλος ανθρωπος να μου δωσει μερικα Site για Υδροψυξεις, αντε να παω αυριο μεθαυριο να παρω να την στησω :Ρ

ναι το βλεπω...

κριμα παντως γιατι καποια αξιολογα μελη που υπηρχαν, πλεον η απαξιουν να ασχοληθουν η δεν ασχολουνται καθολου γενικοτερα με το φορουμ...

δεν εχει σημασια

αμα ειναι ετσι δεν θα υπηρχε λογος να κανουμε τα στρες τεστς

το κανουμε για να δουμε στη χειροετερη περιπτωση αν θα ειναι σταθερο το συστημα μας

ακομη και σε στρες τεστ πανω απο 55 βαθμους το θεωρω πολυ μεγαλο νουμερο για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη

υπερβαλλεις λιγακι για τους 55 (εκτος αν μιλας για τελειως στοκ με καλη ψυξη, γιατι ακομα και στοκ με στοκ ψυξη αυτους τους βαθμους τους περναει για πλακα, ειδικα αν βαλεις τη ρυθμιση που σου κανει το bclk 160 για να πανε οι μνημες στα 1600 , μιας και αυτο ανεβαζει πολυ τη ταση)

ναι συμφωνω οτι κανουμε τα stress test για να δουμε το χειροτερο σεναριο , το οποιο θα μπορουσε να ειναι ενα ζεστο καλοκαιρι με τιγκα σκονη στο κουτι , παρολα αυτα το intel burn test ειναι πολλους βαθμους παραπανω απο τον πραγματικο κοσμο

υπερβαλλεις λιγακι για τους 55 (εκτος αν μιλας για τελειως στοκ με καλη ψυξη, γιατι ακομα και στοκ με στοκ ψυξη αυτους τους βαθμους τους περναει για πλακα, ειδικα αν βαλεις τη ρυθμιση που σου κανει το bclk 160 για να πανε οι μνημες στα 1600 , μιας και αυτο ανεβαζει πολυ τη ταση)

αναφερομαι σε o/c κατασταση...

οταν ο κατασκευαστης σου δινει tmax 73 βαθμους στους ποσους βαθμους το θεωρεις νορμαλ με o/c?

Δυστηχως μεχρι στιγμης εχω ασχοληθει με κανονικο στησιμο Computer και στησιμο δυκτιων, δεν ειχα ασχολιθει παλιοτερα με OverClocking και WaterCooling, δεν προλαβα γιατι εχω πλακωθει και με τον προγραματισμο και οσο νανε δεν προλαβαινω τα παντα :Ρ

αναφερομαι σε o/c κατασταση...

οταν ο κατασκευαστης σου δινει tmax 73 βαθμους στους ποσους βαθμους το θεωρεις νορμαλ με o/c?

εγω το χω φροντισει ωστε να μην περναω τους 70 , τωρα αν η intel δινει 73 μεγιστο ασφαλες, μαλλον θα αναγκαστει να αντικαταστησει αρκετους με εγγυηση , το καλοκαιρι ξαναριξε μια ματια σε threads ατομων με στοκ cooler που τους σβηνει το pc ή πιανει 80αρια για πλακα..

ειχα παντως την εντυπωση οτι η μεγιστη επιτρεπτη θερμοκρασια του 750 ειναι οι 99 βαθμοι, εκει πρεπει να σβηνει οπως και οι περισσοτεροι επεξεργαστες των 45nm

εγω το χω φροντισει ωστε να μην περναω τους 70 , τωρα αν η intel δινει 73 μεγιστο ασφαλες, μαλλον θα αναγκαστει να αντικαταστησει αρκετους με εγγυηση , το καλοκαιρι ξαναριξε μια ματια σε threads ατομων με στοκ cooler που τους σβηνει το pc ή πιανει 80αρια για πλακα..

και το θεωρεις φυσιολογικο να κλεινει το pc?

80αρια με η χωρις κλοκαρισμα?

οχι βεβαια, ισα ισα οποτε βρισκω ευκαιρια κριτικαρω την intel που εβαλε αυτη την αστεια ψυκτρα στη συγκεκριμενη cpu

και ουτε φυσικα θεωρω οτι η cpu του ts δεν εχει θεμα , φυσικα κατι πρεπει να κανει για τη ψυξη του, αυτη τη στιγμη ειναι οριακα.

αμα πιασει λιγη ζεστη θα εχει προβλημα

στο μονο που διαφωνησα μαζι σου ειναι στο οτι ακομα και σε full load οι 50-55 βαθμοι ειναι πολλοι, αυτο βρηκα υπερβολικο

και μια ερωτηση, στο site της intel λεει Tcase 73 βαθμοι

σε πολλα προγραμματα που μετρανε θερμοκρασιες, εχουμε τις θερμοκρασιες των πυρηνων (τα 4 νουμερα) και μια θερμοκρασια για τη cpu

αν δεις ξανα το βιντεο του φιλου, θα δεις οτι με το ζορι αυτη η θερμοκρασια περναει τους 74, μηπως το νουμερο στο site της intel αναφερεται σε αυτο?

στον 750 παντως η θερμοκρασια της cpu ειναι στανταρ 10 βαθμους κατω απο τη θερμοκρασια των πυρηνων , ειδικα σε full stress (το χω παρατηρησει και στο δικο μου pc με everest και σε pc γνωστου)

γιατι 73 μολις βαθμοι για τους πυρηνες στη πραξη ειναι πολλοι λιγοι

οι "αδερφοι" i7 δηλαδη, θα πρεπε να ειχαν καει ολοι

δεν ξερω φιλε τι να σου πω, φανταζομαι επειδη τον εχεις τον επεξεργαστη θα εχεις ψαξει και περισσοτερο και θα γνωριζεις 5 πραγματα παραναπω :-)

βασικα σε ρωταω γιατι αυτο το tcase δε καταλαβαινω τι ακριβως ειναι , το μονο που ξερω ειναι οτι η θερμοκρασια της cpu ειναι χοντρικα 10 βαθμους κατω απο τους πυρηνες

(στη συγκεκριμενη cpu, γιατι σε καποιες amd εχω παρατηρησει το αντιθετο - οι πυρηνες να ειναι πιο κρυοι απο τη cpu - )

βεβαια τωρα που προσεχω ξανα το βιντεο, μολις οι πυρηνες πανε 90 , αυτο παει 80.. :fear:

οποτε αν αυτη η θερμοκρασια ανεφερεται στη cpu, εχει θεμα ακομα κι ετσι

το tj max παντως ξερω σαν ασφαλη μεγιστη θερμοκρασια, το οποιο το coretemp και realtemp μου το δινουν 99 βαθμους :)

για αυτο και του ειπα αρχικα οτι δεν εχει προς το παρον θεμα, αλλα καλο ειναι φυσικα να μη συνεχισει ετσι , ειδικα αν θελει να ασχοληθει λιγακι με το o/c

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...