Προς το περιεχόμενο

Intel Core i5 - ASUS P7P55D

ProIcons

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Πριν λιγη ωρα εκανα τον επεξεργαστη μου OverClock απο τα 2.67 GHz στα 3.32 GHz, που κατα την γνωμη μου ειναι το πιο Stable για Overclocking με Air Cooling. Παρολαυτα δεν ξερω ειμαι καπως επιφυλακτικος, νομιζω οτι κατι δεν

λειτουργει σωστα και θα ηθελα την αποψη σας.

http://cm-project.gr/cpu/cpu.html

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τι νομιζεις οτι δεν λειτουργει σωστα?

εχεις βαλει καποια aftermarket ψυκτρα?

ειμαι σιγουρος μπορεις να τον φτασεις και πανω απο τα 3.3 που τον εχεις... :-)

Δημοσ.

Εχεις να προτινεις καμια καλη ψυκτρα, και βασικα, αν ηθελες να μπεις στον κοπο να μου δειξεις για Υδρόψυξη κατι καλο...

Δημοσ.

Εχεις να προτινεις καμια καλη ψυκτρα, και βασικα, αν ηθελες να μπεις στον κοπο να μου δειξεις για Υδρόψυξη κατι καλο...

απο υδροψυξη αυτη ειναι μια αρκετα καλη λυση ισως λιγο ακριβη και σε βαζει ευκολα στον κοσμο της υδροψυξης :-)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H70-CPU-Cooler-s775-s1156-s1366-sAM2-sAM3-CWCH70.htm

Δημοσ.

Πλακα κανεις; :Ρ, αν αυτα ειναι τα λιγο ακριβα για υδροψυξη δεν μου διχνεις και τα λιγο ακριβοτερα; :Ρ I Can Handle it i guesS :P και το αγγλικο :Ρ

Βασικα θα ηθελα αν μπορουσες να κανεις καμια λιστα με Sites που θα μπορουσα να βρω τα υλικα οπως, resevoir,ψυγειο,αντλια,waterblocks και τα διαφορα Connectors... στο e-shop και στο Plaisio, δεν εχει αρκετα ... Ψυγεια.. ελαχιστα..

Δημοσ.

Πλακα κανεις; :Ρ, αν αυτα ειναι τα λιγο ακριβα για υδροψυξη δεν μου διχνεις και τα λιγο ακριβοτερα; :Ρ I Can Handle it i guesS :P και το αγγλικο :Ρ

Βασικα θα ηθελα αν μπορουσες να κανεις καμια λιστα με Sites που θα μπορουσα να βρω τα υλικα οπως, resevoir,ψυγειο,αντλια,waterblocks και τα διαφορα Connectors... στο e-shop και στο Plaisio, δεν εχει αρκετα ... Ψυγεια.. ελαχιστα..

δυστυχως απο υδροψηξη δεν γνωριζω πολλα και δεν μπορω να σε βοηθησω, οποτε ας σου πουν οι guru του ειδους :-)

Δημοσ.

Με τη ψυκτρα μου δε ξεπερναω τους 70 βαθμους (με linpack, διαφορετικα ουτε τους 60), σηκωνει πολυ κλοκαρισμα αυτος ο επεξεργαστης ( εγω το εχω μολις στα 3.8 γιατι να εχω χαμηλα τα ρευματα μου) και ειναι σχετικα κρυος συγκριτικα με τους i7

Μονη παραφωνια η αθλια στοκ ψυξη που ακομα και σε στοκ ρυθμισεις τα καλοκαιρια δημιουργει προβληματα σε πολλους

Οποτε καλο θα ηταν να την αντικαταστησεις γιατι αμα ζεστανει ο καιρος θα εχεις θεματα στα 3.3

Δημοσ.

Σε δωματιο στατθερα με 25°

Sensor Type Winbond W83667HG (ISA 290h)

GPU Sensor Type Diode (ATI-Diode)

Motherboard Name Asus P7F7-E WS / P7H57D-V Evo / P7P55 / Sabertooth 55i Series

Chassis Intrusion Detected Yes

Temperatures

Motherboard 44 °C (111 °F)

CPU 38 °C (100 °F)

CPU #1 / Core #1 46 °C (115 °F)

CPU #1 / Core #2 45 °C (113 °F)

CPU #1 / Core #3 49 °C (120 °F)

CPU #1 / Core #4 43 °C (109 °F)

GPU Diode (DispIO) 61 °C (142 °F)

GPU Diode (MemIO) 70 °C (158 °F)

GPU Diode (Shader) 60 °C (140 °F)

WDC WD10EADS-65M2B0 32 °C (90 °F)

WDC WD10EADS-65M2B0 32 °C (90 °F)

Seagate ST3500630A 43 °C (109 °F)

Cooling Fans

CPU 1795 RPM

GPU 1760 RPM (43%)

Voltage Values

CPU Core 1.040 V

+3.3 V 3.360 V

+5 V 5.136 V

+12 V 12.152 V

+5 V Standby 5.188 V

CPU PLL 1.819 V

South Bridge Core 1.056 V

IMC 1.119 V

DIMM 1.819 V

Η ψυκτρα που εχω πιστευω μπορει να το αντεξει... παρολαυτα δεν θα ηθελα να αγορασω νεα ψυκτρα αλλα υδροψυξη που ετσι θα μπορω να βαλω Waterblocks και σε αλλα εξαρτηματα οπως , Καρτα Γραφικων, Σκληρους Δισκους κλπ...

Δημοσ.

σε full stress τι κανεις εχει σημασια, τρεξε ενα intel burn test

αν εχεις ψηθει για υδροψυξη δε σε κοβω να αλλαζεις γνωμη, αν και εγω τη θεωρω περιττη και υπερβολικα ακριβη για αυτα που προσφερει

το μονο πραγμα που ενδεχομενως θα θελει καλυτερη ψυξη ειναι η καρτα γραφικων, παρολα αυτα μπορεις να αγορασεις εξ'αρχης μια καρτα με καλη ψυξη

οι σκληροι δεν εχουν αναγκη

οριστε παντως και οι δικες μου "χειμερινες" θερμοκρασιες τωρα που καθαρισα επιτελους τη ψυκτρα μου :-D

(γιατι ειχε μπουκωσει στη σκονη :rolleyes: )

ουτε τους 60 δεν περναω, δε χρειαζεται να σκασεις περιουσιες για να χεις καλα αποτελεσματα ;)

clean2.png

ΥΓ το καλοκαιρι παντως αρκετος κοσμος ειχε προβληματα ζεστης και παραπονιοταν εδω στο φορουμ για τους i5 , εβλεπα τραγικες θερμοκρασιες (και μιλαω για στοκ μηχανηματα) , οποτε εχε το νου σου

Δημοσ.

Ετρεξα οταν το εκανα, το Turbo-V της ASUS που Clockarei αυτοματα το CPU φυσικα οπως ηταν σιγουρο ο υπολογιστης στα 3.9 GHz εκλεισε. Στο Reboot επειδη πειραζει BIOS αυτο, ηταν στα επιπεδα που το ειχα βαλει εγω... οποτε κρατισε το Clockarisma μου..

Δημοσ.

εγω απλα σε ρωτησα τι θερμοκρασιες ειχες οταν στρεσσαρες

τρεξε αυτο εχοντας ανοικτο καποιο προβλημα να ελεγχει τις θερμοκρασιες σου, για να δεις κατα ποσο εισαι σταθερος και ποια ειναι η μεγιστη θερμοκρασια που μπορει να φτασεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...