Προς το περιεχόμενο

ATI vs nVIDIA

ProIcons

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα :), Αυτη την στιγμη εχω στον υπολογιστη μου

CPU: Intel Core i5 750 2.67 GHz [Overclocked to: 3.32 GHz]

Mobo: ASUS P7P55D

Graphics Card: ATI Radeon 4890 HD [1 GB]

Και θα ηθελα να παρω μια πιο καινουργια καρτα γραφικων.

1) Να παρω νεα καρτα γραφικων η και αυτη καλη ειναι; [αν και δεν με τρελενει η αποδοση της σε διαφορα Heavy Games οπως Split Second]

2) Αν παρω νεα καρτα γραφικων να παρω nVIDIA η παλι ATI.

3) Αν παρω μια καρτα γραφικων ATI, θα μπορεσω να την κανω Crossfire [διαφορετικο μοντελο] με την παλια μου 4890 HD για να μην την αφισω σε ενα ραφι; Και αν παρω ATI ποια να παρω;

4) Αν παρω μια καρτα γραφικων nVIDIA, ποια να παρω;

5) Να διαλεξω, καρτα γραφικων, nVIDIA η ATI με επεξεργαστη Intel καθως εχω ακουσει οτι οι ATI πανε με τους AMD και οι nVIDIA με τους INTEL

Ευχαριστω:) Νικος.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

cf νομιζω θα μπορουσες να κανεις με οποιαδηποτε καρτα σειρας μονο 4χχχ

ποσα φραγκα δινεις για καρτα?

σε τι αναλυση παιζεις?

Δημοσ.

Φραγκα δινω, αλλα οχι υπερβολικα για μια κρατα γραφικων. Αναλυση 1920x1080

Παρολαυτα πες μου ακομα και απο τις ακριβες

Δημοσ.

Το τελευταιο Dedicated Box Που εστησα κοστιζε 4200 Ευρο :Ρ, δεν παιζουν ρολο τα χρηματα προτεινε εσυ κατι και βλεπουμε εγω θετω την μεση τιμη ως 350-400 ευρο συνεπως μεγαλητερη τιμη 700.

Δημοσ.

θα σε ρωτουσα τι τροφοδοτικο εχεις, αλλα αφου εισαι τοσο ανετος φανταζομαι δεν θα αποτελει προβλημα η αγορα ενος καινουριου σε περιπτωση που δεν σε καλυπτει το παρων

για την ιστορια ομως ποιο εχεις?

η καλυτερη μονοπυρηνη καρτουλα που κυλοφορει αυτη τη στιγμη ειναι η gtx580

http://www.mrcheap.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=33042

εχει μια διαφορα γυρω στα 130ε απο την αμεσως επομενη η οποια ειναι η 6970/gtx570 με διαφορες γυρω στο 10-15 % απο την gtx580, το αν αξιζει αυτη η διαφορα θα το αποφασισεις εσυ

παντως και οι 3 παραπανω καρτες σε σχεση με αυτη που εχεις ειναι πολυ μπροστα... :-)

Δημοσ.

Χμ... Ανετος οχι δεν ειμαι αλλα ετυχε να εχω παραπανω χρηματα αυτην την στιγμη για σκωτομα:Ρ, εχω ενα 700αρι τροφοδοτικο με αποσπομενα καλωδια.

Παρολαυτα, θα ηθελα τα λευτα που θα δωσω να πιασουν τοπο. Λεω εγω τωρα αυτη ασ πουμε ειναι η TOP της αγορας, Αν περναμε κατι καλο αλλα οχι τοσο, που παρολαυτα να διαρκουσε για χρονια;

Δημοσ.

Χμ... Ανετος οχι δεν ειμαι αλλα ετυχε να εχω παραπανω χρηματα αυτην την στιγμη για σκωτομα:Ρ, εχω ενα 700αρι τροφοδοτικο με αποσπομενα καλωδια.

Παρολαυτα, θα ηθελα τα λευτα που θα δωσω να πιασουν τοπο. Λεω εγω τωρα αυτη ασ πουμε ειναι η TOP της αγορας, Αν περναμε κατι καλο αλλα οχι τοσο, που παρολαυτα να διαρκουσε για χρονια;

με το τροφοδοτικο φανταζομαι δεν θα εχεις προβλημα...

οπως ειπα και παραπανω

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22262&cat=5

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=20445&catid=106

διαλεγεις και παιρνεις

εχουν ιδιες επιδοσεις, προσωπικα ομως θα διαλεγα την 6970 λογω της μεγαλυτερης μνημης της :-)

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ :))

στα 500 ευρώ της gtx 580 βάζεις 2 * 6950 me 560 και έχεις 70-80% παραπάνω επιδόσεις από μια gtx 580...

6950 είναι το καλ΄τερο value for μονευ της αγοράς.

εγώ έχω 2 6850 τις πλήρωσα 330 ευρώ και είνμαι 10% μπροστά από gtx580 χαλαρα

Αφού έχεις crossfire μητρική χρησιμοποίησέ τη.

παρε μια 4890 με 100 ευρώ και θα είσαι σαν gtx480, 2 * 6850 γρηγορότερος από gtx 580 , 2* 6870 me 420-440 ευρώ και είσαι 30-40 % πιο γρήγορος από gtx 580.

Δημοσ.

στα 500 ευρώ της gtx 580 βάζεις 2 * 6950 me 560 και έχεις 70-80% παραπάνω επιδόσεις από μια gtx 580...

6950 είναι το καλ΄τερο value for μονευ της αγοράς.

εγώ έχω 2 6850 τις πλήρωσα 330 ευρώ και είνμαι 10% μπροστά από gtx580 χαλαρα

Αφού έχεις crossfire μητρική χρησιμοποίησέ τη.

παρε μια 4890 με 100 ευρώ και θα είσαι σαν gtx480, 2 * 6850 γρηγορότερος από gtx 580 , 2* 6870 me 420-440 ευρώ και είσαι 30-40 % πιο γρήγορος από gtx 580.

οι λυσεις cf/sli δεν ειναι παντα οτι καλυτερο... ;)

Δημοσ.

Πάντα υπάρχει ενα θέμα με τις διπλοπύρηνές κάρτες ή crossfire/sli, στα χαρτιά πάντα είναι δυνατότερες αλλά στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι..

Μπορείς να πας αυτη την στιγμή σε μια gtx570 ή σε μια 6970 (υπάρχει και η 6950 οπου γίνεται 6970) θα σε καλύψει στις περισσότερες των περιπτώσεων άνετα..

Την δεύτερη 4890 ξέχασε την, δεν αξίζει απ ολες τις πλευρές..

Γενικώς κάθε χρόνο δεν αξίζει κάποιος να παίρνει τις πιο ακριβές διπλοπύρηνες της κάθε εταιρίας, εχει αποδειχτεί οτι τις παντρεύεσαι και αν τις πουλήσεις τις σκοτώνεις στην τιμή..

*vasilisga γράφαμε το ιδιο πράγμα την ιδια στιγμή !!!!

Δημοσ.

παιδιά το cf 6850 πάντως είναι απροβλημάτιστο τελείως.

και cf 4850 είχα καλή εμπειρία αλλά σε αυτό που έχω τώρα δεν μπορώ να καταλλάβω ότι έχω 2 κάρτες και όχι μία, πρίν είχα 5870 για κάνα χρόνο και δοκίμασα και μια 470 για 1 μήνα και κάτι......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...