Προς το περιεχόμενο

Software-Drivers TV Tuner

nikomas50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα μια πρόσκληση από τον jim_p για να δεχτώ τη βοήθειά του ώστε να λειτουργήσω την κάρτα PCI TV σε Ubuntu. Πρόκειται γι' αυτήν εδώ: http://www.lifeview.com.tw/html/products/internal_tv/flytv_prime30.htm

Λειτουργεί μια χαρά σε Mandriva όχι όμως και σε Ubuntu.

Επίσης το μέλος JohnXarxas ζήτησε αντίστοιχη βοήθεια για την: http://www.cryptoele...?partno=W000258

Αναμένομεν! (και ευχαριστούμε εκ των προτέρων αμφότεροι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Επειδη τα παραπανω λινκς δεν βοηθανε και πολυ (το ενα παει σε 404 και το αλλο στην αρχικη σελιδα της crypto), γραψτε αν μπορειτε και το ακριβες μοντελο, πχ LifeView FlyVIDEO3000.

Επισης, για να ειμαστε 100% σιγουροι οτι εχουν το saa7134 ή καποια παραλλαγη του, ποσταρετε πως σας τις αναγνωριζει το "lspci -nn" ή το lsusb, αναλογα με το τι καρτα ειναι.

Αυτα τα ζηταω γιατι εκτος απο το μοντελο κλπ με ενδιαφερει και το product id, δηλαδη αυτα τα 8 ψηφια που.αντιστοιχουν στον κατασκευαστη και στο μοντελο του hardware.

πχ το ποντικι μου και η καρτα δικτυου

Bus 003 Device 002: ID 045e:0084 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse

00:0c.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit Ethernet [10ec:8169] (rev 10)

Ανοιγεις ενα τερματικο και, επειδη η συσκευη σου ειναι usb, δινεις

>lsusb

L μικρο ειναι αυτο στην αρχη, οχι i κεφαλαιο, ουτε 1 :P

Το id απο μονο του δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, απλα επειδη ειναι crypto και ειναι λιγο απιθανο να υπαρχει στη... "λιστα" η ιδια ακριβως με το ονομα αυτο, ζηταω το id μηπως και εχει το ιδιο τσιπακι με καποια αλλη μεγαλυτερης εταιριας.

τα αποτελέσματα είναι αυτά

>Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 045e:00dd Microsoft Corp. Comfort Curve Keyboard 2000 V1.0
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 045e:0084 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 005: ID 1058:1021 Western Digital Technologies, Inc. 
Bus 001 Device 002: ID eb1a:2860 eMPIA Technology, Inc. 
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

τα τρία ξέρω ποια είναι, είναι το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και ο δίσκος...

ποιο είναι το ID του crypto?

Επειδη τα παραπανω λινκς δεν βοηθανε και πολυ (το ενα παει σε 404 και το αλλο στην αρχικη σελιδα της crypto), γραψτε αν μπορειτε και το ακριβες μοντελο, πχ LifeView FlyVIDEO3000.

Επισης, για να ειμαστε 100% σιγουροι οτι εχουν το saa7134 ή καποια παραλλαγη του, ποσταρετε πως σας τις αναγνωριζει το "lspci -nn" ή το lsusb, αναλογα με το τι καρτα ειναι.

Αυτα τα ζηταω γιατι εκτος απο το μοντελο κλπ με ενδιαφερει και το product id, δηλαδη αυτα τα 8 ψηφια που.αντιστοιχουν στον κατασκευαστη και στο μοντελο του hardware.

πχ το ποντικι μου και η καρτα δικτυου

Bus 003 Device 002: ID 045e:0084 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse

00:0c.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit Ethernet [10ec:8169] (rev 10)

Πρέπει να οφείλεται σε κάποιο bug του software του Insomnia το 404, αν αφαιρέσεις την dot που μπαίνει από μόνη της στο τέλος της URL η ιστοσελιδα ανοίγει κανονικά. The FlyTV Prime 30 / 30FM features a Philips SAA7130 chipset η δική μου κάρτα.

ποιο είναι το ID του crypto?

http://www.google.gr/search?q=2860+eMPIA+Technology%2C+Inc.+Linux&btnG=Search&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&client=firefox-a&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Εδώ μάλλον θα βρεις εσύ drivers του TV tuner για Linux περίμενε όμως την απάντηση του φίλου jim_p

...

http://osdir.com/ml/...2/msg00033.html

Εδώ μάλλον θα βρεις εσύ drivers του TV tuner για Linux περίμενε όμως την απάντηση του φίλου

εεε???

δεν βλέπω πουθενά κανένα κουμπί για download

βοήθα λίγο please!!!

Αυτο ειναι η καρτα της crypto, και αυτο σε bold το id του

Δωσε μου λιγο χρονο να κατεβασω καμια ιδεα. Το μονο πραγμα στο οποιο εχω καταληξει ειναι οτι χρησιμποιει τον em28xx, σε αντιθεση με του nikomas50 που χρησιμοποιει τον saa7134, αρα εχουν διαφορετικο τσιπακι :P

@nikomas50

Δικιο εχεις, επρεπε να βγαλω την τελιτσα! Ποσταρε και συ το "lspci --nn" σου.

σε mandriva λειτουργησε out-of-the-box χωρις extra module?

dont worry εφοσον δουλευει σε μια διανομη , standard θα γινει η δουλεια.

Δωσε μου λιγο χρονο να κατεβασω καμια ιδεα. Το μονο πραγμα στο οποιο εχω καταληξει ειναι οτι χρησιμποιει τον em28xx, σε αντιθεση με του nikomas50 που χρησιμοποιει τον saa7134, αρα εχουν διαφορετικο τσιπακι :P

@nikomas50

To link με την αναζήτηση στο Google που πόσταρα παραπάνω δεν έχει κάτι για την Crypto?

εεε???

δεν βλέπω πουθενά κανένα κουμπί για download

βοήθα λίγο please!!!

Διόρθωσα το link.

To link με την αναζήτηση στο Google που πόσταρα παραπάνω δεν έχει κάτι για την Crypto?

Διόρθωσα το link.

πριν δεν είχες ποστάρει την αναζήτηση

είχες ποστάρει αυτό

http://osdir.com/ml/linux.drivers.uvc.devel/2007-12/msg00033.html

έκανες edit?

@nikomas50

Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή, δουλεύω με XP και έχω αντικαταστήσει το Ubuntu με Mandriva. Πρέπει να ξαναεγκαταστήσω Ubuntu.

πριν δεν είχες ποστάρει την αναζήτηση

είχες ποστάρει αυτό

http://osdir.com/ml/...2/msg00033.html

έκανες edit?

Ναι έκανα edit. Συγγνώμη.

Διόρθωσα το link.

οκ

τι drivers να κατεβάσω τώρα?

τι θα κάνω με αυτά τα αποτελέσματα στο google?

πριν απο 2 - 3 εβδομάδες έβαλα linux πρώτη φορά στη ζωή μου!

απο αυτά με ID , τερματικό κλπ είμαι άσχετος

κατέβασα παρουσίαση PPT για να μάθω τι είναι το τερματικό, πως να το χρησημοποιήσω και να ανεβάσω το αποτέλεσμα...

πιο πολύ ξέρω από εγκαταστάσεις και download προγράμματα και τέτοια σε windows, εδώ τα βρήκα σκούρα

εκμέπω SOS

Και επειδή είμαι νεοφώτιστος στο Linux τί είναι το το "lspci --nn" και πού/πώς το τρέχω; (Όταν μπω στο Mandriva)

οκ

τι drivers να κατεβάσω τώρα?

τι θα κάνω με αυτά τα αποτελέσματα στο google?

πριν απο 2 - 3 εβδομάδες έβαλα linux πρώτη φορά στη ζωή μου!

απο αυτά με ID , τερματικό κλπ είμαι άσχετος

κατέβασα παρουσίαση PPT για να μάθω τι είναι το τερματικό, πως να το χρησημοποιήσω και να ανεβάσω το αποτέλεσμα...

πιο πολύ ξέρω από εγκαταστάσεις και download προγράμματα και τέτοια σε windows, εδώ τα βρήκα σκούρα

εκμέπω SOS

Όπως βλέπεις και εγώ δεν είμαι σχετικός. Περιμένουμε και οι δυο βοήθεια από τον jim_p

Και επειδή είμαι νεοφώτιστος στο Linux τί είναι το το "lspci --nn" και πού/πώς το τρέχω; (Όταν μπω στο Mandriva)

Όπως βλέπεις και εγώ δεν είμαι σχετικός. Περιμένουμε και οι δυο βοήθεια από τον jim_p

ΟΚ...

θσ κάνουμε υπομονή. τόσα χρόνια χρήστης της μικρομαλακήν ενθουσιάστηκα με το linux (ταχύτητα, design, κέντρο λήψης, απλότητα, όχι ιοί, live CD) μέχρι που συνάντησα θέματα συμβατότητας...

ακόμα μου αρέσουν, σε σχέση με τα windows, τα πάω με 1000!

απλά κάποια πράγματα σε αναγκάζουν να τα χρησιμοποιήσεις απο την microsoft

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...