geioannou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 καλησπερα, εχω μια μητρικη η οποια δεν ειχε sata. θα ηθελα να μου δωσετε μια προταση για PCI καρτα που να μου δινει sata. επισης θα ηθελα ενα σχολιο για το εαν αξιζε να του βαλω sata δισκο η να του βαλω IDE.
Liakos10 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 εγω θα σου προτεινα να παρεις μια πιο καινουρια μητρικη που να εχει σατα....εκτος αν το συγκεκριμενο μηχανακι το θες μονο για δουλειες γραφειου... edit: διστυχως ομως αν αλλαξεις μητρικη μαλλον θα πρεπει να αλλαξεις επεξεργαστη ισως και μνημες..
geioannou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 το εχω σκεφτει και ετσι, αλλα επειδη δεν θελω να μπλεξω με ολα αυτα μιας και το pc ειναι μιας φιλης.... οποτε η IDE η PCI to SATA
antonl Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μιας κι οι IDE είναι πλεον δυσεύρετοι ή δυσανάλογα ακριβοί, θα λεγα SATA. Δεν ξέρω αν σ ενδιαφέρει αλλά δε νομίζω πως όλες οι pci-sata κάρτες υποστηρίζουν δυνατότητα boot από κάποιον δίσκο συνδεδεμένο πάνω τους, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει και IDE στο σύστημα.
geioannou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μιας κι οι IDE είναι πλεον δυσεύρετοι ή δυσανάλογα ακριβοί, θα λεγα SATA. Δεν ξέρω αν σ ενδιαφέρει αλλά δε νομίζω πως όλες οι pci-sata κάρτες υποστηρίζουν δυνατότητα boot από κάποιον δίσκο συνδεδεμένο πάνω τους, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει και IDE στο σύστημα. δηλαδη, εαν ισχυει αυτο που λες τοτε ο sata θα πρεπει να ειναι 2ος δισκος στο συστημα ! γιατι κατι τετοιο δεν θα με βολευε μιας και θελω να εχω 1 δισκο και αυτος βεβαια να εχει και το λειτουργικο επανω.
antonl Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Τότε υποθέτω πως θα πρέπει να κάνεις λίγο googling για να δεις αν η κάρτα που σ ενδιαφέρει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για boot ή να περιμένεις να σου προτείνει κάποιος μια τέτοια κάρτα που γνωρίζει.
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Βέβαια πρέπει και το bios η μητρική δηλαδή να υποστηρίζει κάτι τέτοιο οπότε πρέπει να ψάξεις και αυτό. Ότι αξίζει πάντως αξίζει,εκτός και αν μιλάμε για αρχαίο μηχάνημα που δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ της ταχύτητες του SATA.
Waldo_Vrs Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Είχα θέμα επέκτασεις των θέσεων μου SATA στο pc μου. 4 σκληροί και 2 DVD R/W Με την εγκατάσταση μιας κάρτας γραφικών μου έκλεισε τις 2 οπότε έχω πάρει και έχω συνδέση τα 2 μου DVD R/W σε αυτό επάνω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803125 Το έχω κανά 2 μηνο μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα...ούτε κολάει στην εκκίνηση σαν μια της Acard που είχα παλιά ούτε τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.