Προς το περιεχόμενο

Άνετη θερμοκρασία δωματίου

mitsikas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα το χειμώνα μετά τον τελευταίο λογαριασμό φυσικού αερίου, μου ήρθε ένα σύγκρυο από το ποσό που πρέπει να πληρώσω και αποφάσισα να δω μέχρι πόσο μπορώ να χαμηλώσω το θερμοστάτη, ώστε και να μην κρυώνω, αλλά και να μην ξαναπάθω κάποιο σοκ με τον επόμενο λογαριασμό.

Από 'κει λοιπόν που είχα συνήθως 20,5-21,5°C (μετρημένο με ψηφιακό θερμόμετρο στο δωμάτιο που κάθομαι) το κατέβασα στους 20°C και είδα ότι αντέχω για παρακάτω. Το κατέβασα στο 19,5°C, μετά στο 19°C και τώρα είμαι στους 18,5°C και με μια φούτερ και μια ζακέτα, δεν θα έλεγα ότι είναι ζέστη ή κρύο, αλλά είναι πολύ ανεκτή θερμοκρασία και αντέχεται κανονικά. Στους 18°C δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα άνετα στο σπίτι. Οπότε θα το αφήσω πλέον στους 18,5°C και με τους 2-3°C χαμηλώτερα απ' ότι πριν, εύχομαι ο επόμενος λογαριασμός να καίει λιγότερο από το καλοριφέρ.

Το καλοκαίρι αντέχω μέχρι και 30°C στο σπίτι πριν ανάψω το αρκουδίσιον.

Εσείς στους πόσους βαθμούς νιώθετε άνετα στο σπίτι σας; (χειμώνα και καλοκαίρι)

Δημοσ.

αφηνετε αναμενη την θερμανση οσο κοιμαστε;

Εγω που μενω σε μονοκατοικια, με πετρελαιολεβητα, συμφερει να ειναι μονιμα αναμμενος εστω και σε χαμηλοτερη θερμοκρασια, απο το να σβησει τελειως και να παγωσουν και τα σωματα και ο λεβητας. Θα καψει περισσοτερο μετα προσπαθωντας να ανεβασει παλι τη θερμοκρασια στους 20.

Δημοσ.

Εγω που μενω σε μονοκατοικια, με πετρελαιολεβητα, συμφερει να ειναι μονιμα αναμμενος εστω και σε χαμηλοτερη θερμοκρασια, απο το να σβησει τελειως και να παγωσουν και τα σωματα και ο λεβητας. Θα καψει περισσοτερο μετα προσπαθωντας να ανεβασει παλι τη θερμοκρασια στους 20.

Αυτό. Και 'γω έτσι ξέρω από τον γκαλοριφεραντζζή μου. Γι' αυτό και οι πειραματιζμοί μου για ντη μπγιο χαμηλή δυνατή θερμοκρασία δωματίου που να είναι ανεχτή.

Δημοσ.

χειμώνα, 21 την ημέρα, κλειστό την νυχτα. Εκτός από το παιδικό που θερμαίνεται αυτόνομα, και έχει 20.2 μέρα-νύχτα.

Καλοκαίρι, μέρα για να ανάψω ερκοντίσιο πρέπει έξω να χτυπήσει 40άρα. Την νύχτα για τον ύπνο το ανάβω αν μέσα στο σπίτι πιάσει 29-30 βαθμούς.

Είναι και ολίγον σχετικό το "άνετη". Εγώ με 21 ζεσταίνομαι, η γνιέκαμ γκρινιάζει ότι κρυώνει.

Δημοσ.
Εγώ με 21 ζεσταίνομαι, η γνιέκαμ γκρινιάζει ότι κρυώνει.
Αυτό το έχω παρατηρήσει με όλους τους άνδρες και όλες τις γυναίκες. Οι άνδρες πάντα αισθάνονται άνετα σε χαμηλότερη θερμοκράσια και οι γυναίκες πάντα γκρινιάζουν ότι κρυώνουν.

Και το ανάποδο το καλοκαίρι. Οι άνδρες αντέχουν περισσότερο τη ζέστη και οι γυναίκες λίγο να ανέβει το θερμόμετρο, αμέσως βγάζουν βεντάλιες, αρχίζουν τα ουφ μουφ μπουφ γκουφ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα θηλυκά από κατασκευής έχουν περισσότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους. Άρα και καλύτερη θερμομόνωση. (Όχι κυρίες μου δεν σας αποκαλώ ούτε φώκιες, ούτε φάλαίνες. Απλά για το ποσοστό λίπους επί του βάρους σας μιλάω :P )

Αυτό γιατί γίνεται άραγε;

Δημοσ.

Ισχύει αυτό. Αντέχουμε σε πιο υψηλες/χαμηλες χωρις να δυσφορουμε.

Σκέφτομαι οτι αυτές με το που τις πιανουν τα pms αμεσως ζεσταινονται κρυωνουν και καθε τι μη φυσιολογικό.

• Moderators
Δημοσ.

19,2-19,8 εδω, χειμωνα, στο πιο κρυο μερος του σπιτιου.

Υπολογιζω +1 βαθμο εκει που ειμαι εγω.

Γενικα δεν εχω θεμα, μεχρι και 17,5 το ειχα αφησει να παει, με μακρυμανικο και ζακετα μια χαρα ηταν, αν εξαιρεσω τα ξυλιασμενα δακτυλα λογω πληκτρολογησης στο PC ομως :P

Εως 30 το καλοκαιρι, μετα μπαινει αρκουδισιον, το οποιο μονο σε πολυ μεγαλες ζεστες μενει ανοιχτο και το βραδυ. Ειδαλλως μια στοιχειωδης τεχνητη ροη αερα ειναι ικανοποιητικη για τα ζεστα βραδια του καλοκαιριου.

Ο λεβητας ειναι ρυθμισμενος 24/7 on απο τη στιγμη που θα αναψει για πρωτη φορα, στα πρωτα κρυα.

Βεβαια φετος αναψε πρωτη φορα τελη νοεμβρη :P

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι νιώθουν κάτι διαφορετικό. Από τη φύση τους απλά δεν ανέχονται πράγματα. Οι άντρες μπορεί να νιώθουν λίγο κρύο ή ζέστη αλλά δεν έγινε και τίποτα. Επίσης δες και τα ποσοστά αυτοκτονιών, άλλοι γκρινιάζουν και άλλα τα τινάζουν :)

Δημοσ.

Στους 18-19 εγώ είμαι μια χαρά. Και τόσο είναι το σπίτι απο φυσικού με κλειστά παράθυρα και ανοιχτή tv/pc (ναι έχει σημασία) χωρίς να χρειαστεί να ανάψω θέρμανση (Σπάνια μόνο όταν έξω έχει -)

Καλοκαίρι μαζοχίζομαι απο την άλλη. Δεν παλεύω την πολλή ζέστη για να κοιμηθώ οπότε το σπίτι το κάνω κατάψυξη.

Πολλή ζέστη =32++ To a/c το ρυθμίζω στους 24.

Uber = Ζεστό μεσημέρι(όχι καύσωνας) με μόνιμο αεράκι απο ανοιχτό παράθυρο.. Παράδεισος ας πούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...