JohnXarxas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 καλησπέρα φόρουμ δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία αλλά εδώ μου ταίριαζε πιο πολύ το θέμα τόσο καιρό ακούω για οπτικές ίνες, για φοβερές ταχύτητες μεταφοράς, για δευτερόλεπτα downloading σε αρχεία GB, για απίστευτη λεπτότητα κλπ κλπ... πότε όμως θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε οπτικές ίνες? πότε θα συνδέουμε ένα μόντεμ με οπτική ίνα στον υπολογιστή μας? πότε θα μειωθούν σε όγκο όλα αυτά τα καλώδια πίσω από τον υπολογιστή γιατί μου σπάνε τα νεύρα? πότε θα φτάσουμε να πηγαίνουμε στο κατάστημα και να λέμε "θέλω οπτική ίνα 2μέτρα", όπως λέμε θέλω καλώδιο τροφοδοσίας"? απέχω πολύ από την πραγματικότητα?
isay Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 πότε θα φτάσουμε να πηγαίνουμε στο κατάστημα και να λέμε "θέλω οπτική ίνα 2μέτρα", όπως λέμε θέλω καλώδιο τροφοδοσίας"? Οι οπτικές ίνες και η τεχνολογία τους δεν είναι φέτα να λες βάλε μου δυο κιλά. Επίσης οπτική ίνα δεν θα έχεις μέχρι το δωμάτιο σου. Τέλος η οπτική ίνα προαπαιτεί και μια μονάδα ΣΑΝ modem. πότε θα μειωθούν σε όγκο όλα αυτά τα καλώδια πίσω από τον υπολογιστή γιατί μου σπάνε τα νεύρα? Τι σχέση έχει αυτό με την τεχνολογία οπτικών ινών; Εννοείς να ΒΓΑΛΕΙΣ καλώδιο δικτυου, οθόνης, ηχείων, πληκτρολογίου και να τα αντικαταστήσεις με ΕΝΑ καλώδιο οπτικής ίνας; Προφανώς δεν γίνεται. Περίμενε να γίνει διαθέσιμη η τεχνολογία και θα δεις την τελική εφαρμογή
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 καλησπέρα φόρουμ δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία αλλά εδώ μου ταίριαζε πιο πολύ το θέμα τόσο καιρό ακούω για οπτικές ίνες, για φοβερές ταχύτητες μεταφοράς, για δευτερόλεπτα downloading σε αρχεία GB, για απίστευτη λεπτότητα κλπ κλπ... πότε όμως θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε οπτικές ίνες? πότε θα συνδέουμε ένα μόντεμ με οπτική ίνα στον υπολογιστή μας? πότε θα μειωθούν σε όγκο όλα αυτά τα καλώδια πίσω από τον υπολογιστή γιατί μου σπάνε τα νεύρα? πότε θα φτάσουμε να πηγαίνουμε στο κατάστημα και να λέμε "θέλω οπτική ίνα 2μέτρα", όπως λέμε θέλω καλώδιο τροφοδοσίας"? απέχω πολύ από την πραγματικότητα? τόσο καιρό ακούω για οπτικές ίνες, για φοβερές ταχύτητες μεταφοράς, για δευτερόλεπτα downloading σε αρχεία GB, για απίστευτη λεπτότητα κλπ κλπ... πότε όμως θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε οπτικές ίνες? Ο όρος ISDN σου λέει τίποτα θυμάσαι πόσα χρόνια πριν παιζόταν;Το ISDN ήταν καθαρά με οπτικές ίνες (νομίζω τουλάχιστον) από τον O.T.E. μέχρι και το modem. Το σταματήσαν επειδή το DSL είναι ποιο προσβάσιμη τεχνολογία. πότε θα μειωθούν σε όγκο όλα αυτά τα καλώδια πίσω από τον υπολογιστή γιατί μου σπάνε τα νεύρα? Άσχετο εντελώς. πότε θα φτάσουμε να πηγαίνουμε στο κατάστημα και να λέμε "θέλω οπτική ίνα 2μέτρα", όπως λέμε θέλω καλώδιο τροφοδοσίας"? Μπορείς εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει καμία σχέση με τροφοδοσία,αλλά με ήχο. απέχω πολύ από την πραγματικότητα? Εξαρτάτε πως το βλέπει κανείς.
isay Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Ο όρος ISDN σου λέει τίποτα θυμάσαι πόσα χρόνια πριν παιζόταν;Το ISDN ήταν καθαρά με οπτικές ίνες (νομίζω τουλάχιστον) από τον O.T.E. μέχρι και το modem. Ποιος ήρθε; ELF ρίξε μια καλύτερη ματιά στο wikipedia για την τεχνολογία του ISDN.
JohnXarxas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Άσχετο εντελώς. δηλαδή η οπτική ίνα δεν είναι όπως τα καλώδια σύνδεσης (σε χρηστικότητα)? δεν θα μπορούμε για παράδειγμα να συνδέουμε τα ηχεία με οπτική ίνα , το καλώδιο του πληκτρολόγιου να είναι οπτική ίνα ή κάτι τέτοιο? με αυτό το σκεπτικό έγραψα ότι θα μειωθεί ο όγκος, μιας και απο ότι μου έχουν πει, είναι πολύ λεπτά και διάφανα, και αν μπαίνουν σε πολλά μέρη... Μπορείς εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει καμία σχέση με τροφοδοσία,αλλά με ήχο. την τροφοδοσία την έφερα ως παράδειγμα μόνο με ήχο? Εξαρτάτε πως το βλέπει κανείς. χαχχαχαχαχαχαχαχα Οι οπτικές ίνες και η τεχνολογία τους δεν είναι φέτα να λες βάλε μου δυο κιλά. Επίσης οπτική ίνα δεν θα έχεις μέχρι το δωμάτιο σου. Τέλος η οπτική ίνα προαπαιτεί και μια μονάδα ΣΑΝ modem. ούτε τα καλώδια είναι φέτα αλλά μπορείς να τα αγοράσεις από ένα μαγαζί λέγοντας ότι θες 2μέτρα, και αν έχει σου δίνει... Τι σχέση έχει αυτό με την τεχνολογία οπτικών ινών; Εννοείς να ΒΓΑΛΕΙΣ καλώδιο δικτυου, οθόνης, ηχείων, πληκτρολογίου και να τα αντικαταστήσεις με ΕΝΑ καλώδιο οπτικής ίνας; Προφανώς δεν γίνεται. εξηγώ παραπάνω το σκεπτικό μου Περίμενε να γίνει διαθέσιμη η τεχνολογία και θα δεις την τελική εφαρμογή εκεί αποσκοπεί η αντωνυμία "πότε"... περιμένω μήπως ξέρει κανείς
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Ποιος ήρθε; ELF ρίξε μια καλύτερη ματιά στο wikipedia για την τεχνολογία του ISDN. Από άλλη άποψη το λέω,θυμάμαι πολύ καλά ότι εκείνη την εποχή περνούσαν οπτικές ίνες σαν τρελή και ότι τα κάνανε για το ISDN τώρα αν δεν το κατάλαβα καλά πάω πάσο.
jakegate7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 όχι ρε συ , σιγά μην είχε έρθει οπτική στο σπίτι μας. λογικά τις οπτικές που θυμάσαι είναι για να συνδεθούν τα κέντρα του ΟΤΕ. (δε ξέρω απλά υποθέτω) τώρα με το vdsl (όταν με το καλό ολοκληρωθεί) θα έχουμε οπτική μέχρι το ΚΑΦΑΟ και μετά κλασικά με χαλκό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Από άλλη άποψη το λέω,θυμάμαι πολύ καλά ότι εκείνη την εποχή περνούσαν οπτικές ίνες σαν τρελή και ότι τα κάνανε για το ISDN τώρα αν δεν το κατάλαβα καλά πάω πάσο. καμία σχέση, το isdn βασίζεται στο χαλκό...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 ΤΟ isdn στο χαλκο βασιζεται απλα κλέβει λιγο παραπανω bandwidth. Το dsl ακόμα περισσότερο. Υπάρχει ομως καποιο όριο στις συχνότητες στο χαλκο και ετσι ο περιορισμός στο bitrate. Και επειδη ο χαλκος εχει αντισταση οσο μεγαλωνει η αποσταση τοσο πιο πολυ οι ψηλες συχνότητες αρχιζουν να εξαφανιζονται Συνδεση συκευων με οπτική μπορει να γινει αλλα δεν μπορει να μεταφερθει ηλεκτρικο ρευμα μεσα απο τις οπτικές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 οπτικη ινα μεχρι το σπιτακι σου υπαρχει εννοειται και στην ελλαδα.το βασικο θεμα ειναι ενα.εχεις λεφτα να βαλεις?οτι θες γινεται.το βασικο ειναι το οικονομικο.ως τωρα οπτικες ινες κτλ σε μεγαλες εταιρειες κτλ. το Isdn παιζει πανω σε χαλκο.για την ωρα οι οπτικες ινες ειναι για να ενωσεις αστικα κεντρα κτλ κτλ. το vdsl θα παιζει με οπτικη ινα μεχρι ζωγραφου.πιλοτικα απο οτε και για την ωρα μονο στο α/κ αμπελοκηπων.οπως σωστα ειπαν δεν μεταφερει ρευμα μονο data να το πεις ετσι και αυτο φως ειναι.επισης δεν μπορει να παρει μεγαλη κλιση αν την ζορισεις δηλαδη απλα game over.και δευτερον ακομα και με το vdsl μην περιμενεις ξαφνικα οτι ολα θα γινουν τελεια.αμα η απεναντι πλευρα δεν εχει bandwidth και ταχυτητα να σου δωσει δεν θα κατεβαζεις γρηγορα.σκεψου το σαν P2p .πχ καποτε Που το site tis asus ηταν μια ζωη πιτα μεγιστο download δεν μπας να ειχες και 100 Mbit γραμμη ηταν 10-20 Kilobytes/sec.οποτε ξαφνικα δεν θα κανεις κλικ και θα κατεβαινουν τα ατελειωτα giga.οπως και σε torrents.σε private trackers που μοιραζουν πολυ εκει κατεβαζεις γρηγορα.σε Public τα ζωα μου αργα.βεβαια μεχρι να καθιερωθει στην ελλαδα το vdsl δεν βλεπω να εχει μεινει tracker ανοιχτος και μετα θα παιρνουμε adsl για να καθεται.
green_beret Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Οπτικες ινες μεχρι το σπιτι δεν παιζει με τιποτα την σημερον ημερα... Οι οπτικες ινες, που εχουν ηδη αρχισει να ενεργοποιουνται σε περιοχες, φτανουν ως το καφαο και απο εκει και περα η γραμμη συνεχιζει ως τα σπιτια μας ως εχει... Απλα αντι να φευγει το σημα απο το DSLAM με 24 ας πουμε και να φτανει σε μας εξασθενημενο λογω της αποστασης πλεον θα φευγει απο το καφαο αρα θα εχουμε λιγοτερες απωλειες και αρα μεγαλυτερες ταχυτητες. Κατα προτερεοτητα ο ΟΤΕ ενεργοποιει οπτικες ινες σε προβληματικες περιοχες που το ιντερνετ παιζει χαλια με το υπαρχον δικτυο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Οπτικες ινες μεχρι το σπιτι δεν παιζει με τιποτα την σημερον ημερα... μια χαρά παίζει, αλλά αυτός που τη θέλει εκτός από το εξωφρενικό πάγιο κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώσει και το σκάψιμο για να του την φέρουν μέχρι το σπίτι
Jason13 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 μια χαρά παίζει, αλλά αυτός που τη θέλει εκτός από το εξωφρενικό πάγιο κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώσει και το σκάψιμο για να του την φέρουν μέχρι το σπίτι Δηλαδη αν πεις στον ΟΤΕ οτι θα πληρωσεις τα εξοδα για να ερθει η οπτικη ινα σπιτι σου, θα σε αφησουν ;
anta_n Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 με τον ίδιο τρόπο που πάνε σε εταιρείες. απλά αν έχω καταλάβει καλά, θέλει και εξοπλισμό, θέλει και μανούρα σκαψίματα κλπ και πρακτικά δεν το κάνει κάποιος για το σπίτι, εκτός κι αν έχει το γκαράζ από όπου ξεκίνησε η google και μεγάλα σχέδια για το μέλλον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα