Προς το περιεχόμενο

δεν έχω λόγια να το εξηγήσω

apaxis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρά σε όλη την παρέα.Το θέμα μου είναι το εξής: Ένας φίλος και γείτονας μου έχει δώσει τον κωδικό του δικτύου του (αποκλείεται να τον έχει σπάσει κάποιος) και το χρησιμοποιώ 2 σχεδόν χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.Τώρα τελευταία όμως έχω τσεκάρει έναν άλλο που σίγουρα μπαίνει από εμένα και δεν ξέρω άμα κάνει κατάχρηση, αλλά ρίχνει πολύ την ταχύτητα.Υπάρχει τρόπος να κλειδώσω και εγώ το δίκτυο μου?

Έχω sweex lan card αν βοηθάει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Τώρα τελευταία όμως έχω τσεκάρει έναν άλλο που σίγουρα μπαίνει από εμένα

Πως ακριβώς το τσέκαρες αν επιτρέπεται;

Εσύ δεν έχεις δίκτυο να κλειδώσεις,μπαίνεις σε δίκτυο.

Δημοσ.

Γεια και χαρά σε όλη την παρέα.Το θέμα μου είναι το εξής: Ένας φίλος και γείτονας μου έχει δώσει τον κωδικό του δικτύου του (αποκλείεται να τον έχει σπάσει κάποιος) και το χρησιμοποιώ 2 σχεδόν χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.Τώρα τελευταία όμως έχω τσεκάρει έναν άλλο που σίγουρα μπαίνει από εμένα και δεν ξέρω άμα κάνει κατάχρηση, αλλά ρίχνει πολύ την ταχύτητα.Υπάρχει τρόπος να κλειδώσω και εγώ το δίκτυο μου?

Έχω sweex lan card αν βοηθάει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τι εννοείς «έναν άλλο που σίγουρα μπαίνει από εμένα»; Εννοείς μπαίνει στο ίδιο δίκτυο απο τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ υπολογιστή ή μπαίνει και κάποιος άλλος στο δίκτυο του φίλου σου; Αν εννοείς το δεύτερο, μήπως τον κωδικό τον έχει δώσει ο φίλος σου; (όπως έκανε και σε σένα).

Επίσης τι εννοείς «Υπάρχει τρόπος να κλειδώσω και εγώ το δίκτυο μου?»; Να μην μπορεί να μπει στον υπολογιστή σου ή να μην μπορεί ο τρίτος να μπει στο δίκτυο του φίλου σου;

Δημοσ.

Από το fire wall ανάβει μια λάμπα και άμα κλείσω εγώ το internet και αυτομάτως ξανά μπω αυτός εξαφανίζεται.Αυτός θα μπαίνει όποτε θέλει?

Μπαίνει στο δίκτυο του φίλου μου ανιχνεύοντας το δικό μου σήμα.Ο φίλος μου σίγουρα δεν έχει δώσει τον κωδικό αλλού , είναι σίγουρο.

Δημοσ.

apaxi πες μας

-τι ασύρματο κλείδωμα έχεις (WEP, WPA ή WPΑ2)

-Αν ο κωδικός ειναι ΠΕΡΙΠΟΥ της μορφής 123456 κλπ

-Αν ο ρουτερ/δίκτυο έχει όνομα της μορφής ThomsonXXXXX

Δημοσ.

Για να καταλάβεις πως είναι τα πράγματα.

Εσύ έχεις στο pc σου μια ασύρματη κάρτα με την οποία συνδέεσαι στο ασύρματο ρούτερ του φίλου σου.

Εσύ είσαι ο client και ο φίλος σου έχει το σημείο πρόσβασης (access point, a.p. για συντόμευση).

Όποιος θέλει να συνδεθεί στο Internet πρέπει να το κάνει μέσω του a.p. και αν το κάνει εσύ δεν θα έχεις καμιά ένδειξη για το τι γίνεται, μόνο στο log του router θα μπορείς να το δεις.

Ίσως και να μπορούσε να συνδεθεί μέσω του δικού σου υπολογιστή χρησιμοποιώντας την επιλογή για κοινόχρηστο Internet αλλά είναι πολύ εχtreme κατάσταση και θα έπρεπε να είχε φυσική πρόσβαση στο pc σου κάποια στιγμή για να το κάνει.

Το firewall Που αναφέρεις είναι των windows ή έχεις κάποιο πρόγραμμα ή σουίτα προστασίας (και αν ναι, ποιά; ).

Αυτό με την λάμπα δεν το κατάλαβα. Σου βγάζει κάποια ένδειξη; Όλα τα firewalls συνήθως κρατάνε log από τις ειδοποιήσεις που εμφανίζουν κατά καιρούς.

Δημοσ.

Το fire wall είναι online armor. Το δίκτυο είναι speed touch και φανερό.Το κλειδί έχει αλλαχθει 2 φορές και δεν βρίσκεται με τίποτα .Είναι σίγουρο ότι ανιχνεύει το δικό μου σήμα για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.Η ένδειξη του fire wall ειναι firewall setings,rules,computers και από κάτω δείχνει ποία και πόσα pc είναι συνδεδεμένα σε αυτό το δίκτυο.

Η λυχνία που προανέφερα είναι η ένδειξη ότι για τα pc που είναι συνδεδεμένα σε αυτό το δίκτυο από ότι έχω καταλάβει.

Δημοσ.

Το fire wall είναι online armor. Το δίκτυο είναι speed touch και φανερό.Το κλειδί έχει αλλαχθει 2 φορές και δεν βρίσκεται με τίποτα .Είναι σίγουρο ότι ανιχνεύει το δικό μου σήμα για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.Η ένδειξη του fire wall ειναι firewall setings,rules,computers και από κάτω δείχνει ποία και πόσα pc είναι συνδεδεμένα σε αυτό το δίκτυο.

Η λυχνία που προανέφερα είναι η ένδειξη ότι για τα pc που είναι συνδεδεμένα σε αυτό το δίκτυο από ότι έχω καταλάβει.

Δεν καταλαβαίνω τίποτα ώστε να σε βοηθήσω..... Τι κλείδωμα χρησιμοποιείς (wpa, wpa2, wep, η κανένα); Ο "άλλος" δεν συνδέεται μέσω εσένα στο δίκτυο, αλλά μέσω του router του φίλου σου. Για να δείς αν πράγματι κάποιος τρίτος συνδέεται άσε το firewall ήσυχο και δες απο το web interface του router (αν έχεις τον κωδικό admin, αλλιώς πρέπει να το κάνει ο φίλος σου) ποιοι συνδέονται... Βοήθησε μας με τις βασικές πληροφορίες ώστε να σε βοηθήσουμε και εμείς....

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τη δικιά σου ασύρματη κάρτα για να "κλέψει" Internet.

Τώρα, το αν κάποιος συνδέεται στο Pc σου απομακρυσμένα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει σκοπό να κλέψει σύνδεση αλλά είναι κακόβουλη επίθεση.

Μήπως έχεις κανένα torrent ανοιχτό όταν σου χτυπάει το firewall;

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τη δικιά σου ασύρματη κάρτα για να "κλέψει" Internet.

Τώρα, το αν κάποιος συνδέεται στο Pc σου απομακρυσμένα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει σκοπό να κλέψει σύνδεση αλλά είναι κακόβουλη επίθεση.

Μήπως έχεις κανένα torrent ανοιχτό όταν σου χτυπάει το firewall;

Συμφωνώ απόλυτα με τον micos000.

Η ασύρματη κάρτα δικτύου σου ΔΕΝ μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα για να μπεις στο δίκτυο και να δώσεις internet σε κάποιο τρίτο. Στην καλύτερη περίπτωση απλά μπερδεύεσαι και νομίζεις κάτι διαφορετικό (δηλαδή όλα φυσιολογικά) και στην χειρότερη κάποιος έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σου.

Μήπως τρέχεις κάποιο torrent ή κάποιο πρόγραμμα server;

Δημοσ.

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι κάποιος έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή και αν ναι τι μπορώ να κάνω;Δεν έχω ανοιχτό torrent ούτε server.

Δημοσ.

Για να γίνει κάτι τέτοιο ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να εγκατασταθεί στο pc σου ένα πρόγραμμα server και μέσω αυτού θα συνδέεται ο hacker. Είναι η πιο απλή λύση και η εγκατάσταση του server μπορεί να γίνει μέσω ενός μολυσμένου αρχείου.

Θα πρέπει να υπάρχει όμως αναφορά στο firewall του Armor για το πια προγράμματα συνδέονται στο internet και γενικά για όλες τις συνδέσεις.

Επίσης θα πρέπει να σου βγάλει κάποια στιγμή μήνυμα ότι το "τάδε" πρόγραμμα προσπαθεί να συνδεθεί στο ιντερνετ και ότι θα ανοίξει σύνδεση για αποδοχή συνδέσεων. Εσύ θα πρέπει να συμφωνήσεις και να το αποδεχτείς.

Εκεί είναι και η ουσία ενός firewall. Αν όμως συμφωνείς και αποδέχεσαι τα πάντα χωρίς να τα ελέγχεις, τότε το firewall είναι άχρηστο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κάθε φορά που μπαίνω στο ίντερνετ μετά από λίγο μπαίνει και αυτός ,ότι ώρα της ημέρας και αν είναι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...