superrambo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπον εχω ενα παλιο συστηματακι Με Pentium 4 στα 3Ghz με μια ψυκτρα απλη και εχω το εξης προβλημα.Στα καλα καθουμενα και μιλαω οτι μπορει να συμβει και ενω χαζευω στο internet ο υπολογιστης ξαφνικα σβηνει.Ουτε μπλε οθονη ουτε τιποτα.Τσεκαρα λιγο θερμοκρασιες απο το bios και ειδα οτι ο επεξεργαστης ειναι στα 65-70 (ισως πηγαινει και παραπανω κατα την χρηση) και της motherboard περιπου στα 39.Επειδη δεν εχω ιδεα ποσο πρεπει να δουλευει ο συγκεκριμενος ειναι φυσιολογικη η θερμοκρασια αυτη η εχουμε θεμα και γι αυτο μας σβηνει?Ευχαριστω.
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Ριξε μια ματια στην σελιδα της intel για τα specifications του επεξεργαστη σου. Αν ειναι πχ αυτος, στους 73 βαθμους εχεις προβλημα,οποτε γι αυτο κ κλεινει αυτοματα ο υπολογιστης σου.
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 τρέξε το CPU-Z να μάθουμε το μοντέλο του επεξεργαστή. Σε τόσο παλιά συστήματα ίσως θα ήταν καλή ιδέα να τον έλυνες εντελώς τον υπολογιστή να τον ξεσκόνιζες/καθάριζες να μετά πάλη συναρμολόγηση ελέγχοντας παράλληλα και όλα τα καλώδια. Αφού το ξαφνικό σβήσιμο μπορεί να προέρχεται από κάποια κακή επαφή άλλος γνωστός άγνωστος είναι το τροφοδοτικό που μπορεί μεν να δουλεύει αλλά να έχει κάποιο πρόβλημα. Ριξε μια ματια στην σελιδα της intel για τα specifications του επεξεργαστη σου. Αν ειναι πχ αυτος, στους 73 βαθμους εχεις προβλημα,οποτε γι αυτο κ κλεινει αυτοματα ο υπολογιστης σου. Αναλόγως από πού διάβασε την θερμοκρασία το Tcase που δίνει η microsoft είναι αρκετά ποιο χαμηλά από το TJmax που είναι το πραγματικό όριο.
simon23196 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 ξεσκόνισμα αλλαγή ψήκτρας και μετά όλα τα άλλα..
filipp16 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 1.βγαλε την ψυκτρα και το ανεμιστιρακι απο επανω 2.πανε σε μια βρυση και κανονισε να την πληνεις καλα 3.τοποθετισε τα ξανα οπως ηταν και περασε την ψυκτρα
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 1.βγαλε την ψυκτρα και το ανεμιστιρακι απο επανω 2.πανε σε μια βρυση και κανονισε να την πληνεις καλα 3.τοποθετισε τα ξανα οπως ηταν και περασε την ψυκτρα Γκουχ Γκουχ ΠΕΡΊΜΕΝΕ ΝΑ ΣΤΈΓΝΩΣΗ ΠΡΏΤΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ η ψήκτρα και μετά ξανά βάλε την είναι αυτονόητο αλλά πολλά είδανε τα ματάκια μας.
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Αναλόγως από πού διάβασε την θερμοκρασία το Tcase που δίνει η microsoft είναι αρκετά ποιο χαμηλά από το TJmax που είναι το πραγματικό όριο. Σ εχασα,η microsoft που αναφερθηκε?
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Σ εχασα,η microsoft που αναφερθηκε? τι Intel τι microsoft,γράψε λάθος.
ati8assos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Το πιο πιθανό είναι η πάστα μεταξύ CPU και ψήκτρας να έχει γίνει «μπισκότο» και ο επεξεργαστής να ανεβάζει πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Κάνε αυτό που λένε τα παιδιά πιο πάνω. Πολύ καλό καθάρισμα της ψήκτρας. Φύσημα ή πλύσιμο (εννοείται την πλένεις δίχως τον ανεμιστήρα επάνω) αφαίρεση με καθαρό οινόπνευμα της παλιάς πάστας, και πέρασμα ενός πολύ λεπτού φιλμ με νέα. Αν δεν γνωρίζεις πως απλώνουν την πάστα οδηγίες εδώ Αν εξακολουθήσει να σβήνει, ίσως να είναι το τροφοδοτικό σου.
superrambo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Ο ανεμιστηρας και η ψηκτρα μου φαινονται μια χαρα και καθαρα.Βεβαια λιγο οι στροφες του ανεμιστηρα μου φαινονται σαν να ειναι λιγο χαμηλες αλλα δεν ξερω ισως μου φαινεται.Θα αλλαξω αυριο την παστα και θα τα καθαρισω και ενημερωνω παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.