Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μητρική Asrock890GX Extreme4

Pakos80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κάποιος έχει την συγκεκριμμένη μητρική ή γνωρίζει θα ήθελα πολύ να με βοηθήσει.

Αγόρασα την συγκεκριμένη μητρική μαζί με AMD PHENOM II 955, μνήμη DDR3 KINGSTON τροφοδοτικό CORSAIR και σκληρό δίσκο WD. Δεν μπόρεσα να εγκαταστήσω windows, κόλλαγε και το debug κολλούσε στο (D5: bootblock code is copied from ROM to lower system memory and control is given to it.BIOS now executes out of RAM). Με τα πολλά το στέλνω πακέτω πίσω στο μαγαζί και μου λένε δεν ήταν συμβατή η μνήμη και έτσι μου βάλανε CORSAIR και εγκαταστήσανε τα windows.

Δεν κράτησε πολύ η χαρά γιατί πέταγε μπλέ οθόνη και ξανά D5. Πάλι πίσω στο μαγαζί, έλεγχος και πάλι, συμπέρασμα του μαγαζιού όλα δουλέυουν μια χαρά μόνο που η συγκεκριμένη μητρική της asrock έχει πρόβλημα και αναμένουμε σε 1 βδομάδα με 1 μήνα να βγάλουν νέο BIOS για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η λύση στο πρόβλημά σου μέχρι τότε είναι να κάνεις CLRCMOS-RESET-να βγάζεις τις μνήμες από την μητρική και να τις τοποθετείς πάλι κάνωντας βέβαια μετά στο ΒIOS load defaults (Πράγμα που σε εμένα δέν πετυχαίνει πάντα).

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, ευχαριστώ

Δημοσ.

Μάλλον έχεις πέσει σε ξινή μητρική που θα σου κάνει την ζωή δύσκολη. Ζήτα επίμονα αντικατάσταση της μητρικής με προϊόν άλλου κατασκευαστή, προτίμησε κάτι σε ASUS και Gigabyte.

Δημοσ.

Μπορούν να μου την αλλάξουν? Απο την στιγμή που το service τους μου λέει ότι δουλεύει αλλά είναι θέμα της asrock να βγάλει καινούργιο update (αυτό με το bios και ότι πολλοί έχουν παράπονα μου το είπανε την δεύτερη φορά)

Έχει κάποιος την ίδια μητρική που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα?

Δημοσ.

Μπορούν να μου την αλλάξουν? Απο την στιγμή που το service τους μου λέει ότι δουλεύει αλλά είναι θέμα της asrock να βγάλει καινούργιο update (αυτό με το bios και ότι πολλοί έχουν παράπονα μου το είπανε την δεύτερη φορά)

Έχει κάποιος την ίδια μητρική που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα?

Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα μητρικης,hardware δλδ και οχι θεμα bios.Και αν η ASRock κανει κανα χρονο να βγαλει αλλο Bios εγω τι θα κανω πες τους?Ζητα να στην αλλαξουν,πες οτι το χρειαζομαι το μηχανημα για την δουλεια,λιγη κλαψα και τετοια,κατι μπορει να γινει.

Δημοσ.

BIOS-update my ass!...

Τι θα πει αυτό? Δλδ άμα βγάλει σε 2-3 μήνες άλλο BIOS, εσυ μέχρι τότε θα κάνεις αλχημίες για να δουλέψει το μηχανάκι σου? Ή αν το νέο BIOS που θα βγει είναι και αυτό μάπα? Και σε τελική ανάλυση, xestikes για το αν και πότε θα καταφέρουν να το φτιάξουν, η ουσία είναι ότι η μητρική είναι μάπα τώρα, η ζωή είναι τώρα και για αυτό το λόγο ζητάς αντικατάσταση με άλλη μητρική (άλλης εταιρίας αν είναι δυνατόν) τώρα!

Κανονικά, δε θα έπρεπε καν να σου πουν τέτοιες ιστορίες, άσε που έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη και στην αλλάξουν με τη μία χωρίς πολλά πολλά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...