Προς το περιεχόμενο

Τη βρήκα την (homebrew) λύση! =3

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν καμιά ~20ριά μέρες είχα ανοίξει τόπικ με μεγάλο πρόβλημα θερμοκρασιών του CPU. Είχα τον CPU μου στο 2.7 και είχα 70C με ένα XigmateK CPU cooler των 5€.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως εκτός του ότι ήταν των 5€, μου είχε σπάσει και το ένα από τα 4 pinάκια της βάσης του, γι'αυτό και είχαν ανυψωθεί στους 70 και 80 βαθμούς (διαφορετικά με ολοκαίνουριο, καλή θερμαγώγιμη, και καλή τοποθέτηση πρέπει να έπιανα κάνα 30ρι).

Μου έσκασε μια ιδέα, που eventually βγήκε χρυσή. ^_^ Δείτε με τα εμπειρικά μάτια σας..

imag0062gu.jpg

imag0063r.jpg

imag0064sr.jpg

imag0065o.jpg

imag0066r.jpg

..ίσως δε φαίνεται πατέντα που θα μπει σε βιβλίο, αλλά από την απόγνωση που είχα με τον uncklockable q6600 και τον χρήστη Lucidream να μου προτείνει να δώσω 75€ για να πάρω την Mega Shadow ώστε να πιάσω καλό clock (έπιασε τα 3,6Ghz αυτός) κατέληξα σε:

Q6600@3,4Ghz

Με τις παρακάτω Idle (μετά από πολύωρη χρήση του PC, με random εργασίες και εφαρμογές) και Stress (Linx 2min) temperatures:

idletempsc.pngstresstemps.png

Όχι μόνο γλύτωσα 75€, αλλά το κυριότερο είναι πως θα τα έσκαγα σε παλιό socket (σε κάνα 3μηνο θα πάω σε sandy, και άντε ψάχνε bracket για τη prolimantech mega shadow lucid :P ). Επίσης, τα temps είναι καλά! Έτσι δεν είναι; :lol:

Ντάξ, ίσως η πατέντα είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά την έχω 2 εβδομάδες τώρα και υπερήφανα χαζεύω το Realtemp κάθε μέρα με την ιδέα μου και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. ;)

Δημοσ.

niceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Κ εγω τετοιες θερμοκρασιες εχω στον σταθερο μου 16-18 idle 30-31 full

Τα temps καλα ειναι;;;;

χαχα τρι-καλα ειναι !!!

btw, τρομερη πατεντια...

λαστιχακια ειναι;

Δημοσ.

Για να καταλάβω: οι πετονιές (whatever) παίζουν το ρόλο τεντωτήρων που πιέζουν την ψήκτρα πάνω στο σόκετ, έτσι ώστε να κάνει το δυνατόν καλύτερη επαφή?

Καραμπινάτο ghetto mod! Άριστα, 10!

Βέβαια, χέρι μέσα στο rig δε βάζει, αλλιώς θα πιαστείς στον ιστό του Spiderman. :rolleyes:

Δημοσ.

hahahahha

Ναι Navu, ακριβώς αυτό. Μέγιστη επαφή που μπορούσε να έχει με τα χάλκινα μέρη της ψύκτρας.

Όσο για το web, έβαλα ένα PSU και μια καινούρια GPU (άλλαξα από Sapphire 6870, σε ASUS 6870.. μη ρωτήσετε γιατί) και δεν κουνήθηκε κουνούπι απ'τη πατέντα. ^_^

Δημοσ.

Έχει υπόψη σου ότι αν είναι λαστιχάκια με την πάροδο του χρόνου παίζει να κοπούν / λιώσουν από τις θερμοκρασίες μέσα στο κουτί, μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Καλύτερα να κοιτάξεις για άλλη πατέντα λοιπόν :)

Δημοσ.

Τα ελέγχω από το παραθυράκι του Haf. Τα άλλαξα μια φορά προαιρετικά, αλλά δεν σπάνε ούτε στα χέρια μου.

Έχω ασφάλεια που αν κάτι δεν πάει καλά, θα κλείσει το PC στην ώρα του. Έχω και φάτσα κάρτα στο Tray την θερμοκρασία του κάθε πυρήνα... So..

Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως... για να έχει ο επεξεργαστης 15 βαθμούς την χαμηλότερη θερμοκρασία... πόσους έχεις στο δωμάτιο σου?? 10 - 11???? και αν ναι πως στο καλό ζεις εκει μέσα...

Εκτός και αν μιλάμε βέβαια για περίπτωση προβληmaτικων sensors!

Δημοσ.

Τα ελέγχω από το παραθυράκι του Haf. Τα άλλαξα μια φορά προαιρετικά, αλλά δεν σπάνε ούτε στα χέρια μου.

Έχω ασφάλεια που αν κάτι δεν πάει καλά, θα κλείσει το PC στην ώρα του. Έχω και φάτσα κάρτα στο Tray την θερμοκρασία του κάθε πυρήνα... So..

:-D

Νομιζω διεκδικει επαξια μια θεση στην... ^_^

http://www.cepro.com/slideshow/image/7316/

Μονο μην κοπουν , σπασει και κανα πινακι ακομα και γινει το σωσε.. :-D

Δημοσ.

καλη πατεντα αλλα νομιζω οτι οι θερμοκρασιες ειναι λιγο ψευτικες..ειδικα αν τρεχεις με 3.4 24/7 :P

δοκιμασε με κανενα αλλο προγραμματακι για θερμοκρασιες οπως το core temp ;)

Δημοσ.

ωραία μόντα,οι θερμοκρασίες ψεύτικες ή όχι δείχνουν πως πατάει σωστά η ψύκτρα αφού όλα τα cores είναι κοντά!

μία ερώτηση πρός πιό γνώστες,βασανιστές μητρικών....μήπως τέτοιου είδους ανισόροπες πιέσεις (γιατί ουσιαστικά πιέζονται μόνο τα 2 pins του cooler)αποδειχθούν καταστροφικές για την μητρική σε βάθος χρόνου?κ καταλήξει με μητρική rufless style κ κανένα crack στο pcb?

Δημοσ.

Βλέπω 3-4 βαθμούς διαφορά, σταθερά από το RealTemp που τα έχω δίπλα-δίπλα.

Με CoreTemp λοιπόν, το άφησα διπλάσια ώρα στο Linx μπας και..

idlestresstempscoretemp.png

Καλά είναι;

(Να το βγάλω το RealTemp; Ποιο λέει την αλήθεια; Ακόμα και αυτοί οι 3 βαθμοί μου κάνουν εντύπωση, νόμιζα ότι αυτά τα νούμερα τα έπαιρνε το έκαστο πρόγραμμα από το πρόγραμμα της μητρικής (Bios). Πως είναι δυνατόν να διαφέρουν; )

Edit:

ωραία μόντα,οι θερμοκρασίες ψεύτικες ή όχι δείχνουν πως πατάει σωστά η ψύκτρα αφού όλα τα cores είναι κοντά!

μία ερώτηση πρός πιό γνώστες,βασανιστές μητρικών....μήπως τέτοιου είδους ανισόροπες πιέσεις (γιατί ουσιαστικά πιέζονται μόνο τα 2 pins του cooler)αποδειχθούν καταστροφικές για την μητρική σε βάθος χρόνου?κ καταλήξει με μητρική rufless style κ κανένα crack στο pcb?

Profi, δεν είμαι χαζή.. ούτε άσχετη να στραβώσω την πλακέτα μου. Σαφώς και δεν το έχω τραβήξει τόσο.. Fact.

Δημοσ.

Ποιο λέει την αλήθεια;

θα μπορουσε και καποιος αλλος με intel cpu να τρεξει και τα 2 και να δει αν οντως εχουν διαφορα... θα σε βοηθουσα αλλα δεν εχω intel.

Δημοσ.

koritsi_gia_pc το real temp αμα πασ settings και δεις πανω πανω λεει idle calibration και διπλα στα κουτακια λεει 0.0..νομιζω κατι απο κει πειραζεις για να σου βγαλει την αληθινη θερμοκρασια αλλα δεν θυμαμαι ποσο πρεπει να τα πας..:)

Δημοσ.

Profi, δεν είμαι χαζή.. ούτε άσχετη να στραβώσω την πλακέτα μου.

δεκτόν απόλυτα...απλά έθεσα έναν προβληματισμό!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...