Προς το περιεχόμενο

Πρωτόκολλο Ν και ασφάλεια?

ZELDA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα , για κάποιο λόγο γύρισα σε πρωτοκολλο Ν για να στριμάρω κάποια αρχεία στο media player μου , το θέμα ειναι οτι ανακάλυψα οτι το Ν δεν δέχεται wpa/wpa2 παρα μονο wep 64-128 χωρις share key Ομως (για το δυκτιο μου μιλαω παντα ) με αποτελεσμα να μην μπορω να συνδεθω ασυρματα με το himedia , θελω να ρωτησω πως μπορω να προστατευτώ σε ενα open δυκτιο χωρις protection (σε dhcp mode αν ειναι δυνατων)

το ρουτερ μου είναι Dgn2200

υ.π επισης πείτε μου αν παιζει ρολο το καναλι που το εχω στο auto ,προτεινετε καποιο καλυτερο πχ Manual 11 κτλ ?

Δημοσ.

Αρχικά δεν έχει νόημα να πας σε 802.11Ν αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις WPA2. To 802.11N έχει μεγαλύτερη ταχύτητα από το 802.11g μόνο όταν χρησιμοποιείται wpa2 + ΑES. Δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πας σε Ν και γιατί δεν σου επιτρέπει wpa/wpa2 (το media player φταίει?) αλλά όπως και να έχει δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να προστατευτείς σε open δίκτυο. Δοκίμασε αυτό που σου πρότεινε ο poulinos καθώς και mac filtering, αν και δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση αποτελεσματικα μέσα προστασίας.

Δημοσ.

καλημερα , για κάποιο λόγο γύρισα σε πρωτοκολλο Ν για να στριμάρω κάποια αρχεία στο media player μου , το θέμα ειναι οτι ανακάλυψα οτι το Ν δεν δέχεται wpa/wpa2 παρα μονο wep 64-128 χωρις share key Ομως (για το δυκτιο μου μιλαω παντα ) με αποτελεσμα να μην μπορω να συνδεθω ασυρματα με το himedia , θελω να ρωτησω πως μπορω να προστατευτώ σε ενα open δυκτιο χωρις protection (σε dhcp mode αν ειναι δυνατων)

το ρουτερ μου είναι Dgn2200

[...]

Μήπως κάπου κάνεις λάθος;

wifin.png

Δημοσ.

Το WPA2/AES δεν είναι το ασφαλέστερο κλείδωμα;

Ναι, και αυτό είναι το default για το 802.11Ν. Για λόγους backward compatibility υποστηρίζει και wpa, wep τα οποία καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται...

Δημοσ.

να ρωτησω κατι γνωριζει κανεις πως θα ενεργοποιησω το mac filtering στο netgeaρ ? και αν καποιος με στικακι b/g μπορει να συνδεθει στο πρωτοκολλο Ν ?

Δημοσ.

να ρωτησω κατι γνωριζει κανεις πως θα ενεργοποιησω το mac filtering στο netgeaρ [...]

Advanced wireless settings -> setup access list

Add τις συσκευές που θες, check στο "Turn Access Control On" και Apply.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι γνωριζει κανεις πως θα ενεργοποιησω το mac filtering στο netgeaρ ? και αν καποιος με στικακι b/g μπορει να συνδεθει στο πρωτοκολλο Ν ?

Πάντως το mac filtering ουσιαστικά δεν προσφέρει καμιά ασφάλεια.Είναιυπόθεση 2 λεπτών να ξεπεραστεί.

Δημοσ.

παρομοιο μυνημα βγαζει και σε oxygen που εχω δει.μονο aes αφηνει σε n

Ευχαριστω για μια ακομη φορα φίλε μου καταφερα να βάλω secure Sold!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...