Critter Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Critter, χώρεσέ μου σε μία πρόταση "συναισθηματικής νοημοσύνης" τις ακόλουθες λέξεις: Άνεργος, λογαριασμός 300 ευρώ, πιστωτικές, ΔΕΗ - απατεώνες, τρο-μα-κτι-κό. Αν και νομίζω οτι δεν χρειαζεται να το συνεχίσουμε καθως η τοπικ σταρτερ έλαβε τις απαντήσεις της, θα χώρεσω στη λέξη ΣΝ ακόμα περισσότερα απο αυτα που λες. Έστω ότι κάποιος πάει και παίρνει 2 αμάξια, βγαζει 10 πιστωτικές κάρτες τις οποίες και γεμίζει καθώς και 2 καταναλωτικά δάνεια. Ταυτόχρονα είναι άνεργος και "εκμεταλλεύται" την απλοχεριά των τραπεζων (εστω οτι είμαστε στο 2004) για να τα κάνει όλα αυτά. Αυτος ο άνθρωπος λοιπον είναι ενας πανηλίθιος άνθρωπος, που το πρώτο πράγμα που θα πείς είναι : "καλά να πάθει". Το δευτερο πράγμα που θα πεις βάζοντας μπροστά τη ΣΝ είναι : Τον καημένο, με το μυαλό που είχε, κοιτα που κατάντησε, να έχει τόσα χρέη και να κινδυνεύει να πάθει εγκεφαλικό. Ε!σε αυτον τον ανθρωπο δεν θα του πεις "καλα να παθεις ας μην τα χάλαγες" γιατι τότε θα το παθει το εγκεφαλικο (πες οτι το εγκεφαλικο ειναι μεταφορικο). Ακόμα χειρότερα αν τα πεις σε κάποιος που δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορία. Ασε που απο το internet δεν ξέρεις ούτε τι είναι ο άλλος, ουτε τι οικογενειακά προβλήματα έχει, ούτε αν είναι βλαμμένος ούτε τπτ. Τα λέω αυτα γιατι για παράδειγμα προσφατα έμαθα για 2 αξιοπρεπέστατες οικογένειες του περιβάλλοντος μου, που χωρίς να χρωστανε πουθενά, βρεθηκαν να μην τα βγάζουν πέρα ούτε για το ρευμα. Στη μια οικογένεια ο πατέρας απολύθηκε απο Ιδ.εταιρια (πολιτικός μηχανικός), η γυναικα του αν και είχε τελειωσει νομική είχε ένα μαγαζάκι με χειροποίητα κοσμήματα το οποίο έκλεισε, η κόρη σπουδαζει νομική στην Κομοτηνή και ο γιος δίνει φέτος πανελλήνιες. Σε πληροφορώ οτι η κόρη ξενοικιασε απο κομότηνη και κατεβηκε Αθήνα. Μάλιστα συζήτησαν με τον ιδιοκτητη του φροντιστηρίου να σταματήσουν και τον γιο (ειναι και λιγο περα βρεχει αυτος) και ο άνθρωπος τον κράτησε τσάμπα. Πες οτι τώρα τα έγραφε αυτα για το ρεύμα η μάνα, θα της έλεγες "καλα να παθεις μωρη κουφάλα, μου θελες και πιστωτικές κάρτες?". Λιγο σεβασμό. btw έχω 7 χρόνια πιστωτική και τη χρησιμοποιώ όπου με συμφέρει πληρώνοντας πάντα με την έκδοση του λογαριασμου. Δεν έχω δώσει ούτε 1€ τόκο. Γιατι την κατακρίνεις που έχει κάρτα? Και αυτη έτσι μπορει να ήταν και απλα τώρα που δεν έχει, βρίσκει σαν λύση να χρησιμοποιήσει την κάρτα της. Δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος. Δωσε λύση απλα σε αυτο που ρωταει χωρίς να κρίνεις τη ζωη του εκ του ασφαλούς. Αν δεν μπορεις να βοηθήσεις, μην απαντάς καλύτερα.
liopyr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Κρατώντας από τα παραπάνω αυτό: Ασε που απο το internet δεν ξέρεις ούτε τι είναι ο άλλος, ουτε τι οικογενειακά προβλήματα έχει, ούτε αν είναι βλαμμένος ούτε τπτ. σου δίνω τροφή για σκέψη με αυτό: Τσικουλινα,προσπαθησε να λυσεις τα προβληματα σου οσο πιο νομιμα γινεται και ασε τους εξυπνακηδες που εχουν δουλεια κ νομιζουν οτι εχουν πιασει τον παππα απο τα @@@ να το παιζουν κριτες και δικαστες της φτωχειας του κοσμακη.ντροπη. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, καλώς ή κακώς, διαβάζοντας έβγαλα κάποια συμπεράσματα, τα οποία και φρόντισα να κρατήσω για εμένα. Άλλοι είναι αυτοί που δεν έχασαν την ευκαιρία να αμολήσουν αυθαίρετους χαρακτηρισμούς. Από εκεί και πέρα, μιλώντας γενικότερα, δε ξέρω αν η ΣΝ μου είναι περιορισμένη, αλλά είμαι της άποψης πως ο καθένας οφείλει να έρχεται αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα των επιλογών του. Αν αυτά τον οδηγήσουν στο εγκεφαλικό ή στην φυλακή, tough luck. Συμμερίζομαι και σέβομαι απεριόριστα καταστάσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω επιλογών που δεν έγιναν από τους ίδιους.
LOULATRANS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 τα περι μαγκες του ιντερνετ τα προσπερναω,γιατι οταν επαιζα με μπιμπιες απο αμιγκα1000,οι περισοτεροι εδω μεσα δεν ηταν ουτε ιδεα(δεν ηταν ουτε ιδεα,καλα το εγραψα).αν εχει να κανει καποιος μια προταση,να την κανει,και οχι να το παιζει κριτης(με τα λ7 του μπαμπακα του ισως?????εχουμε τον παγκαλο για αυτα..........) τσικου,το προβλημα σου δεν ειναι το ρευμα αλλα η δουλεια.και κατα δευτερον το σπιτι των 120 τετραγωνικων. η προταση μου ειναι περα απο την δουλεια,και μεχρι να βρεις ενα σπιτι των 60-70 τετραγωνικων(γιατι το σπιτι των 120 τμ εχει δημοτικο φορο και τελη τουλαχιστον 120χ2 240 ευρω τον χρονο,ητοι 40 ευρω κοντα το διμηνο+ερτ,κλπκλπκλπ πιανεις τα 60 ευρω),και οταν με το καλο παρεις ρευμα,δουλευε τα παντα νυχτα ,γιατι το τριφασικο νομιζω εχει και νυχτερινο τιμολογιο(ή κατι αντιστοιχο),που βγαινει πιο οικονομικο.φουλαρε τους θερμοσυσσωρευτες το βραδυ(11 και μετα μεχρι τις 7 πρωινη)αναβε τον θερμοσιφωνα το βραδυ,αεριζε το σπιτι το βραδυ,για να ριξεις λιγο περισοτερο τον λογαριασμο.τον διακανονισμο θα τον κανουν ,αλλα μπορει με την πρωτη ή δευτερη ή τριτη φορα.δεν χανεις και τιποτα αν πας στον εισαγγελεα υπηρεσιας για να κανει ενα τηλεφωνακι(ο εισαγγελεας υπηρεσιας ειναι εκει για τους πολίτες,και τις περισσοτερες φορες βοηθαει).
efo355 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 τα περι μαγκες του ιντερνετ τα προσπερναω,γιατι οταν επαιζα με μπιμπιες απο αμιγκα1000,οι περισοτεροι εδω μεσα δεν ηταν ουτε ιδεα(δεν ηταν ουτε ιδεα,καλα το εγραψα).αν εχει να κανει καποιος μια προταση,να την κανει,και οχι να το παιζει κριτης(με τα λ7 του μπαμπακα του ισως?????εχουμε τον παγκαλο για αυτα..........) τσικου,το προβλημα σου δεν ειναι το ρευμα αλλα η δουλεια.και κατα δευτερον το σπιτι των 120 τετραγωνικων. η προταση μου ειναι περα απο την δουλεια,και μεχρι να βρεις ενα σπιτι των 60-70 τετραγωνικων(γιατι το σπιτι των 120 τμ εχει δημοτικο φορο και τελη τουλαχιστον 120χ2 240 ευρω τον χρονο,ητοι 40 ευρω κοντα το διμηνο+ερτ,κλπκλπκλπ πιανεις τα 60 ευρω),και οταν με το καλο παρεις ρευμα,δουλευε τα παντα νυχτα ,γιατι το τριφασικο νομιζω εχει και νυχτερινο τιμολογιο(ή κατι αντιστοιχο),που βγαινει πιο οικονομικο.φουλαρε τους θερμοσυσσωρευτες το βραδυ(11 και μετα μεχρι τις 7 πρωινη)αναβε τον θερμοσιφωνα το βραδυ,αεριζε το σπιτι το βραδυ,για να ριξεις λιγο περισοτερο τον λογαριασμο.τον διακανονισμο θα τον κανουν ,αλλα μπορει με την πρωτη ή δευτερη ή τριτη φορα.δεν χανεις και τιποτα αν πας στον εισαγγελεα υπηρεσιας για να κανει ενα τηλεφωνακι(ο εισαγγελεας υπηρεσιας ειναι εκει για τους πολίτες,και τις περισσοτερες φορες βοηθαει). Νομίζω πρέπει να ζητήσεις νυχτερινό τιμολόγιο δεν κερδίζεις κάτι απλά κάνοντας αυτά που λές. Μιλάω με επιφύλαξη χωρίς να είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως δεν είναι έτσι απλό.
Alchemist` Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Critter, χώρεσέ μου σε μία πρόταση "συναισθηματικής νοημοσύνης" τις ακόλουθες λέξεις: Άνεργος, λογαριασμός 300 ευρώ, πιστωτικές, ΔΕΗ - απατεώνες, τρο-μα-κτι-κό. Θα συμφωνίσω απόλυτα με τον liopyr... Παράλληλα όμως θέλω να εκφράσω τον εντυπωσιασμό μου για την πεποίθηση μερικών ανθρώπων πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να λαμβάνουν αγαθά χωρίς να πληρώνουν... Παίδες έχει ξεφύγει η κουβέντα.Δεν το συνεχίζω άλλο.Ευχαριστώ όσους προσπάθησαν να με βοηθήσουν.Όσο για τους κακοπροαίρετους remember:Carma's a bitch!!It will bite you in the ass!! Μακάρι να τα καταφέρεις και να βγείς από την όποια θέση βρίσκεσαι, αλλά το να εκφράζει κανείς το αυτονόητο δεν νομίζω πως αποτελεί στοιχείο "κακοπροαίρεσης"... Ξέρω κόσμο που πήρε δάνειο για να αγοράσει τηλεόραση LCD 40 ινστών, άλλος πούλησε ένα χωραφάκι για να πάρει ένα μηχανάκι και κινητά αυτός και τα παιδιά του και πολλές άλλες περιπτώσεις... Όταν τους λέγαμε ότι λαλακίζονται, γινόμασταν όλοι κακοπροαίρετοι...
Critter Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Στον liopyr απάντησα και η απάντηση μου υπερκαλύπτει την νεότερη απάντηση του. Το πρόβλημα του ειναι η μηδενικη ΣΝ οπότε δεν βγάζει κάπου η αντιπαράθεση. Παράλληλα όμως θέλω να εκφράσω τον εντυπωσιασμό μου για την πεποίθηση μερικών ανθρώπων πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να λαμβάνουν αγαθά χωρίς να πληρώνουν... Άμα κάτσω και γράψω για πόσα ΣΧΕΤΙΚΑ πραγματα εντυπωσιάζομαι απο αυτόν τον τόπο και απο τις παρτάκηκες απόψεις πολλών συνανθρώπων μου, θα καταρρεύσουν οι servers του insomnia. Η λήψη αγαθων έχει να κάνει με την τιμή τους, την κατηγορια του αγαθου (π.χ πρώτης ανάγκης,κοινωνικα κτλ), τις ανάγκες και πολλά άλλα. Προφανως υπάρχει νομοθεσια σχετικα με το τι πληρώνεις, πως το πληρώνεις και πότε το πληρώνεις αλλα απο τη στιγμή που η νομοθεσία είναι υπεράνω κάποιων (αρχης γενομένης απο τους βουλευτες και κατα δεύτερο λόγο αυτους που εξυπηρετουν), είναι λογικο να δημιουργουνται αντιδράσεις απο τον κόσμο ώστε να φτάνουν να δημιουργουν κινήματα του στυλ "δεν πληρώνω". Ας μην ανακυκλώσουμε λοιπον θέματα που είναι υπεραναλυμένα και απο τις 2 πλευρές στο τοπικ των διοδίων και απλα ας δουμε οτι η κοπέλα δεν είπε πουθενά οτι θεωρει πως δεν πρέπει να πληρώνει το ρεύμα. Ειπε απλα οτι δεν έχει να το πληρωσει και προσπαθουσε να βρεί τρόπο να πληρώσει με πίστωση. Το μόνο εύκολο είναι να λέμε οτι αν ξεμείνουμε απο λεφτά, αφου δεν θα έχουμε να πληρώσουμε, θα ζούμε με κεριά, χωρίς θέρμανση, θα τρώμε στα συσιτια κτλ. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Ας μεινει κάποιος απο εσάς εστω και απο δικά του λάθη ταπι και θα δουμε αν δεν θα σκεφτει 10000 τρόπους να εξοικονομήσει πλαγίως τα βασικά. Μακάρι πάντως να εντυπωσιαζόσουνα το ίδιο και απο αυτους που έχουν καταληστέψει τα κρατικά ταμεία και δίνουν πάτημα στους "δεν πληρώνω" να δράσουν. Σέβομαι το pm που μου έστειλε η κοπέλα να μην ασχολουμαι μάζι σας και αυτό ειναι το τελευταιο μου ποστ στο τοπικ. Βρίστε με άφοβα και παίξτε με τα +-.
Chicoulina Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Θα συμφωνίσω απόλυτα με τον liopyr... Παράλληλα όμως θέλω να εκφράσω τον εντυπωσιασμό μου για την πεποίθηση μερικών ανθρώπων πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να λαμβάνουν αγαθά χωρίς να πληρώνουν... Επειδή η υπομονή και η ανοχή έχουν τα όρια τους θα απαντήσω για τελευταία φορά αν και είμαι σίγουρη ότι θα το μετανιώσω μετά.. Όλοι οι άσχετοι εδώ μέσα μαζεύτηκαν.Για να μην χάσετε τον ύπνο σας κακόψυχα άτομα σας πληροφορώ ότι δεν θα γλιτώσω ούτε ένα ευρώ,στον επόμενο λογαριασμό θα χρεωθεί η διαφορά! Το έμαθα άπο έγκυρη πηγή.Θα τα πληρώσω και θα πω και ένα τραγούδι. Πώπω η κακία των ανθρώπων πάντα με εντυπωσίαζε.Μην δείτε έναν άνθρωπο πεσμένο,να τρέξετε να τον πατήστε κι άλλο κάτω.Το ευχαριστηθήκατε τουλάχιστον; Έκανα τη βλακεία να μπω σ'αυτό το site να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες για το θέμα μου.Δεν ζήτησα ούτε την γνώμη σας ούτε να μου κάνετε τον ψυχολόγο.Φυσικά εδώ κολλάει η παροιμία δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου βγάλει το μάτι!! Ο κάθε βολεμένος του μπαμπάκα και της μαμάκας που δεν ξέρει ούτε κατά που πέφτει το κτίριο της ΔΕΗ βγήκε εδώ ανώνυμα να με κρίνει.Συγχαρητήρια ρε!!!Η βλακεία των ανθρώπων δεν αντέχεται με τίποτα.Κρίμα τόσο ωραίο site να το χαλάνε κάποιοι εξυπνάκιδες... Στη ζωή ότι δίνεις παίρνεις.Εύχομαι ολόψυχα να σας γυρίσει boomerang αυτό που κάνετε στους άλλους. Αναφέρομαι σε σας:liopyr,dimpa16,nicoc89,stormrain,Tenshi,Alchemist Λίγη ανθρωπία δεν βλάπτει,αυτό μας ξεχωρίζει άπο τα ζώα! P.s.Γράψτε ότι θέλετε,δεν πρόκειται να τα διαβάσω! Ευχαριστώ για την συμπαράσταση στους:Critter,LOULATRANS,ChrisRX-8,pournaras,Crizzt,kage,efo355,firewalker,vicky5,De@th L0rd. Μιά καλή κουβέντα δεν ξέρετε καμιά φορά πόσο μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό...Να'στε καλά!
Lucifer Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Πώπω η κακία των ανθρώπων πάντα με εντυπωσίαζε. Υπάρχουν και χειρότερα, τουλάχιστον η αξιοπρεπής κακία προϋποθέτει νοημοσύνη για να είναι αποτελεσματική. Κατά τα άλλα δε σας είπα, το θρεντ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.