Kostaskouk Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Για τον συγχρονισμό των υποτίτλων σε αρχεία AVI (κλπ), χρησιμοποιώ το Subtitle Workshop. Όταν το αρχείο είναι FLV (που δεν αναγνωρίζεται από το Subtitle Workshop), τότε πώς κάνω τον συγχρονισμό;
parsifal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Πρέπει να εγκαταστήσεις έναν codec ή πιο σωστά ένα DirectShow Filter που να προσφέρει στις εφαρμογές video που χρησιμοποιούν το υποσύστημα DirectShow των Windows τη δυνατότητα να ανοίγουν αρχεία τύπου FLV. Ένα τέτοιο φίλτρο προσφέρουν οι προγραμματιστές του player "Media Player Classic Home Cinema", σε αυτό το link. Κατέβασε την πιο πρόσφατη έκδοση του πακέτου με τα "Filters" (αυτήν τη στιγμή είναι η 1.5.0.2827) και μετά: 1. Αποσυμπίεσε το αρχείο που κατέβασες σε έναν προσωρινό φάκελο 2. Αντέγραψε το αρχείο FLVSplitter.ax στον φάκελο C:\Windows\System32 3. Άνοιξε ένα Command Prompt (Γραμμή Εντολών) και δώσε τις 2 ακόλουθες εντολές: >cd C:\Windows\System32 και μετά >regsvr32 FLVSplitter.ax 4. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα κουτάκι διαλόγου που αναφέρει ότι η ενέργεια DllRegisterServer για το φίλτρο FLVSplitter.ax ολοκληρώθηκε επιτυχώς 5. Κάνε επανεκκίνηση του Subtitle Workshop 6. Πήγαινε στο μενού Movie > Open.... Εδώ υπάρχει ένα θεματάκι: Επειδή το Subtitle Workshop κανονικά δεν υποστηρίζει το format FLV, οι προγραμματιστές (κακώς) έχουν ορίσει στο παράθυρο επιλογής αρχείου προς φόρτωση να εμφανίζονται μόνο αρχεία με συγκεκριμένες καταλήξεις και η κατάληξη .flv δεν περιλαμβάνεται σε αυτές. Συνήθως, τα περισσότερα προγράμματα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν και μία επιλογή "All Files (*.*)" ή κάπως έτσι, με την οποία δείχνουν όλα ανεξαιρέτως τα αρχεία κάθε φακέλου, αλλά το Subtitle Workshop δεν έχει δυστυχώς τέτοια επιλογή. Για να δεις και να επιλέξεις κάποιο αρχείο FLV από έναν φάκελο, θα πρέπει πρώτα να εισάγεις τον χαρακτήρα * (αστεράκι) στο πεδίο "File name:" και να πατήσεις Enter
Kostaskouk Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 2. Αντέγραψε το αρχείο FLVSplitter.ax στον φάκελο C:\Windows\System32 3. Άνοιξε ένα Command Prompt (Γραμμή Εντολών) και δώσε τις 2 ακόλουθες εντολές: >cd C:\Windows\System32 και μετά >regsvr32 FLVSplitter.ax 4. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα κουτάκι διαλόγου που αναφέρει ότι η ενέργεια DllRegisterServer για το φίλτρο FLVSplitter.ax ολοκληρώθηκε επιτυχώς Μετά τη αντιγραφή του FLVSplitter.ax στο C:\Windows\System32 και τις εντολές στο Command Prompt (C:\) πήρα (όπως μου είπες) την απάντηση: 5. Κάνε επανεκκίνηση του Subtitle Workshop Για να δεις και να επιλέξεις κάποιο αρχείο FLV από έναν φάκελο, θα πρέπει πρώτα να εισάγεις τον χαρακτήρα * (αστεράκι) στο πεδίο "File name:" και να πατήσεις Enter Ποιό κάτω, φαίνονται "τα παράθυρα" για το "άνοιγμα" του αρχείου Giannis.flv Πριν την εισαγωγή του χαρακτήρα ( *) : Και μετά την εισαγωγή του χαρακτήρα ( *) : (Όπου εμφανίζεται το Αρχείο Giannis.flv) Όμως όταν πάω να το φορτώσω, μου βγάζει το μήνυμα: Σημειωτέο ότι, το αρχείο Giannis.flv είναι πράγματι FLV, απ' ότι δείχνει και το MediaInfo: >>>> Τί άλλο θα μπορούσα να κάνω;
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Πας και το ανοίγεις από το menu->video->open ή θα μας τρελάνεις πάλη;
parsifal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Όμως όταν πάω να το φορτώσω, μου βγάζει το μήνυμα: Σημειωτέο ότι, το αρχείο Giannis.flv είναι πράγματι FLV, απ' ότι δείχνει και το MediaInfo: >>>> Τί άλλο θα μπορούσα να κάνω; Έχεις εγκατεστημένο και κάποιον codec που να μπορεί να αποκωδικοποιήσει το, τύπου AVC, video stream που περιέχεται στο FLV σου; Εγώ γι' αυτήν τη δουλειά χρησιμοποιώ τον codec ffdshow-tryouts.
Kostaskouk Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Έχεις εγκατεστημένο και κάποιον codec που να μπορεί να αποκωδικοποιήσει το, τύπου AVC, video stream που περιέχεται στο FLV σου; Εγώ γι' αυτήν τη δουλειά χρησιμοποιώ τον codec ffdshow-tryouts. Ναι, και εγώ χρησιμοποιώ τον codec ffdshow-tryouts, μετά από δική σου υπόδειξη, σε παλαιότερο ερώτημά μου.
parsifal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Και δε σου το ανοίγει; Μπας κι έχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο FLV που δοκιμάζεις; Πριν σου γράψω τις οδηγίες με το FLVSplitter.ax, τις εφάρμοσα εδώ στο δικό μου σύστημα κι επειδή δεν είχα πρόχειρο κάποιο FLV αρχείο, κατέβασα ένα από το YouTube. Για να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς, άνοιξε σε παρακαλώ αυτήν τη σελίδα και από τα 4 links που έχει, κατέβασε το 3ο. Το αρχείο FLV που θα κατεβεί, μόλις δοκίμασα και ανοίγει κανονικά στο Subtitle Workshop...
Kostaskouk Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Και δε σου το ανοίγει; Μπας κι έχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο FLV που δοκιμάζεις; Πριν σου γράψω τις οδηγίες με το FLVSplitter.ax, τις εφάρμοσα εδώ στο δικό μου σύστημα κι επειδή δεν είχα πρόχειρο κάποιο FLV αρχείο, κατέβασα ένα από το YouTube. Για να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς, άνοιξε σε παρακαλώ αυτήν τη σελίδα και από τα 4 links που έχει, κατέβασε το 3ο. Το αρχείο FLV που θα κατεβεί, μόλις δοκίμασα και ανοίγει κανονικά στο Subtitle Workshop... Η σελίδα που με οδηγείς, δεν έχει 4 links όπως μου γράφεις, και όπως φαίνεται στην μικροφωτό που σου επισυνάπτω: Έτσι, κατέβασα ένα άλλο βίντεο σε μορφή FLV, αυτό εδώ Το S.W. φορτώνει μόνο τη μουσική του βίντεο, και τίποτε άλλο
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Όπως βλέπεις στην εικόνα πατάς πρώτα το I have read and agree to the Terms of Service και επιλέγεις από κάτω που λέει Movies μετά πατάς το Get Files ΤΟ youtube έχει πολλά .flv που εσωτερικά έχουν κωδικοποίηση h.264 που δεν έχει σχέση με το κλασσικό .flv σε αυτήν την περίπτωση ξανά κάνε την διαδικασία αλλά με cd C:\Windows\System32 και μετά regsvr32 MP4Splitter.ax
parsifal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Η σελίδα που με οδηγείς, δεν έχει 4 links όπως μου γράφεις, και όπως φαίνεται στην μικροφωτό που σου επισυνάπτω: Έπρεπε να κάνεις κλικ στο κουμπάκι "Get Files", αλλά τέλος πάντων. Έτσι, κατέβασα ένα άλλο βίντεο σε μορφή FLV, αυτό εδώΤο S.W. φορτώνει μόνο τη μουσική του βίντεο, και τίποτε άλλο Δοκίμασα και με αυτό το video που λες. Ανοίγει κανονικά: Το παραπάνω σε Windows 7 x64, Subtitle Workshop 2.51, FLV Splitter 1.5.0.2827 και το ffdshow-tryouts rev3631 ICL10 build του clsid, ρυθμισμένο να αποκωδικοποιεί video streams τύπου H.264:
Kostaskouk Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Όπως βλέπεις στην εικόνα πατάς πρώτα το I have read and agree to the Terms of Service και επιλέγεις από κάτω που λέει Movies μετά πατάς το Get Files Μετά την επεξήγηση που μου έδωσες, βρήκα το βίντεο που μου πρότεινε να "κατεβάσω" ο Parsifal. Είναι το "Elephants Dream", που όμως δεν μου το "φορτώνει" το S.W. Βγάζει το μήνυμα: Μήπως λοιπόν το S.W. θέλει και κάποια σχετική ρύθμιση; (γιατί κατά τα άλλα, με άλλες μορφές βίντεο, μου δουλεύει "μια χαρά") ΤΟ youtube έχει πολλά .flv που εσωτερικά έχουν κωδικοποίηση h.264 που δεν έχει σχέση με το κλασσικό .flv σε αυτήν την περίπτωση ξανά κάνε την διαδικασία αλλά με cd C:\Windows\System32 και μετά regsvr32 MP4Splitter.ax Έκανα αυτό που μου υποδεικνύεις, αλλά παίρνω την απάντηση: Το παραπάνω σε Windows 7 x64, Subtitle Workshop 2.51, FLV Splitter 1.5.0.2827 και το ffdshow-tryouts rev3631 ICL10 build του clsid, ρυθμισμένο να αποκωδικοποιεί video streams τύπου H.264: Ωραία....... Τώρα συνεννοηθήκαμε. Εγώ έχω παλαιότερη έκδοση του ffdshow-tryout την οποία απεγκατέστησα, και "έβαλα" την έκδοση που έχεις εσύ. Και Ω του Θαύματος!!!! Το S.W. μου παίζει όλα τα FLV που δοκίμασα!!!! Ευχαριστώ πολύ.
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Αν και αυτό το τελευταίο το λέω "στην τύχη" δεν ξέρω αν έχει καμιά σχέση το μήνυμα που παίρνεις είναι μάλλον επειδή δεν βρίσκει κάποιο αρχείο το αντέγραψες το MP4Splitter.ax στο C:\Windows\System32; Αυτό που είπε ο parsifal το έκανες δεν έπιασε;
Kostaskouk Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Αν και αυτό το τελευταίο το λέω "στην τύχη" δεν ξέρω αν έχει καμιά σχέση το μήνυμα που παίρνεις είναι μάλλον επειδή δεν βρίσκει κάποιο αρχείο το αντέγραψες το MP4Splitter.ax στο C:\Windows\System32; Όχι. Δεν το αντέγραψα, γιατί (στην προηγούμενη υπόδειξή σου) δεν μου είπες κάτι τέτοιο. Τώρα που το έκανα, πήρα την απάντηση:
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Νόμιζα ότι ήταν προφανές μετά από τόσο λεπτομερή εξήγηση του pasifal,αλλά από την στιγμή που φορτώνουν πλέων δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.
Kostaskouk Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Πρέπει να εγκαταστήσεις έναν codec ή πιο σωστά ένα DirectShow Filter που να προσφέρει στις εφαρμογές video που χρησιμοποιούν το υποσύστημα DirectShow των Windows τη δυνατότητα να ανοίγουν αρχεία τύπου FLV. Ένα τέτοιο φίλτρο προσφέρουν οι προγραμματιστές του player "Media Player Classic Home Cinema", σε αυτό το link. Κατέβασε την πιο πρόσφατη έκδοση του πακέτου με τα "Filters" (αυτήν τη στιγμή είναι η 1.5.0.2827) και μετά: 1. Αποσυμπίεσε το αρχείο που κατέβασες σε έναν προσωρινό φάκελο 2. Αντέγραψε το αρχείο FLVSplitter.ax στον φάκελο C:\Windows\System32 3. Άνοιξε ένα Command Prompt (Γραμμή Εντολών) και δώσε τις 2 ακόλουθες εντολές: >cd C:\Windows\System32 και μετά >regsvr32 FLVSplitter.ax 4. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα κουτάκι διαλόγου που αναφέρει ότι η ενέργεια DllRegisterServer για το φίλτρο FLVSplitter.ax ολοκληρώθηκε επιτυχώς 5. Κάνε επανεκκίνηση του Subtitle Workshop 6. Πήγαινε στο μενού Movie > Open.... Εδώ υπάρχει ένα θεματάκι: Επειδή το Subtitle Workshop κανονικά δεν υποστηρίζει το format FLV, οι προγραμματιστές (κακώς) έχουν ορίσει στο παράθυρο επιλογής αρχείου προς φόρτωση να εμφανίζονται μόνο αρχεία με συγκεκριμένες καταλήξεις και η κατάληξη .flv δεν περιλαμβάνεται σε αυτές. Συνήθως, τα περισσότερα προγράμματα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν και μία επιλογή "All Files (*.*)" ή κάπως έτσι, με την οποία δείχνουν όλα ανεξαιρέτως τα αρχεία κάθε φακέλου, αλλά το Subtitle Workshop δεν έχει δυστυχώς τέτοια επιλογή. Για να δεις και να επιλέξεις κάποιο αρχείο FLV από έναν φάκελο, θα πρέπει πρώτα να εισάγεις τον χαρακτήρα * (αστεράκι) στο πεδίο "File name:" και να πατήσεις Enter Έχω πάλι ένα πρόβλημα, αυτή τη φορά με μία ταινία .avi (επισυνάπτω σε φωτό τα στοιχεία που δίνει γι' αυτήν, το MediaInfo) Και ενώ το S.W. "βλέπει" την ταινία, όμως δεν την "φορτώνει", αλλά δίνει την απάντηση ότι η ταινία .avi is not a valid video file Έκανα μία ανάλογη -με αυτά που μου υπέδειξες- ενέργεια (αντιγράφοντας το AviSplitter.ax στον φάκελο C:\Windows\System32), αλλά το S.W. εξακολουθεί να μην φορτώνει την ταινία. Μήπως χρειάζεται κάτι άλλο;;; Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα