Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Εδώ και καιρό σκέφτομαι να αλλάξω το laptop μου από Windows Vista που έχω σε Linux!!! Εσείς τι λέτε?????
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Εμείς ότι και να λέμε εσύ θα πρέπει να είσαι με τα Linux,όχι ότι είναι άσχημα ίσα-ίσα. Πες μας τουλάχιστον τι θες να κάνεις με το laptop(και τη laptop έχεις) να σου πούμε αν μπορείς.
filip123go Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Πόσο καλά χειρίζεσαι τα παράθυρα..? Να ξέρεις, όσο πιο καλά γνωρίζεις τα windows τόσο πιο δύσκολα θα συνηθίσεις τα linux..! Εγώ είδα κ έπαθα μέχρι να προσαρμοστώ... Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι ένα dual-boot αρχικά με windows και linux..
jim_p Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Εχεις καποιο σοβαροτατο λογο να βαλεις λινουξ? Δεν ειναι μια απλη αλλαγη με περισσοτερα εφε κλπ, πχ απο xp σε 7, ειναι σαν να πρεπει να υπακουσεις σε ενα καινουριο "ευαγγελιο" για το πως θα κανεις ενα σωρο πραγματα στο pc σου και φυσικα δεν υπαρχει αντιστοιχια 1-1 πουθενα, πχ λινουξ χωρις ιντερνετ ειναι κουτσο λειτουργικο. Συμβουλη μου ειναι να βαλεις 7, αφου θες να απαλλαγεις απο τα vista, και το λινουξ σε ενα vpc μεχρι να μαθεις "το δρομο".
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δεν υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο χειρισμού, ξέρω! Μία εναλλακτική είναι να βάλω Haccintosh, αλλά δεν θέλω γιατί θα μπορώ να έχω internet μόνο με Ethernet! Το μοντέλο του laptop είναι Compaq CQ60 Το θέμα είναι ότι έχω δουλέψει τα 7 και δεν μου αρέσουν!
mpekatsoula Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι τίποτα να δοκιμάσεις.. Κατέβασε ένα ubuntu live cd, τρέχτο δούλεψέ το και αμα σου αρέσει κάντο και install σε ένα νέο partition. Άμα δεν σου αρέσει βάλε win πάλι. Όσο για το hackintosh δεν είναι εναλλακτική για σταθερό σύστημα. Αν θες OSX πάρε mac.
filip123go Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Το θέμα είναι ότι έχω δουλέψει τα 7 και δεν μου αρέσουν! Δεν σου αρέσουν....? Τι σε χαλάει...? Άλλωστε τα 7 είναι πλήρως παραμετροποιήσημα..! Όπως θέλεις μπορείς να τα κάνεις..! Και για να καταλάβω. θέλεις να βάλεις linux επειδή είναι πιο εμφανίσιμα...?
popeye68 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Εδώ και καιρό σκέφτομαι να αλλάξω το laptop μου από Windows Vista που έχω σε Linux!!! Εσείς τι λέτε????? Θα σε συμβούλευα για αρχή να μην κάνεις εγκατάσταση το linux, απλά να το δοκιμάσεις και αν σου αρέσει και τα καταφέρνεις τότε κάνε καθαρή εγκατάσταση. Κατέβασέ το από εδώ (διάλεξε 32-bit ή 64-bit). Μόλις boot-άρεις με το live cd στην 2η οθόνη θα σου βγάλει 2 επιλογές ("δοκιμή" και "εγκατάσταση"). Εσύ πάτα "δοκιμή".
filip123go Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Να ξέρεις, η "δοκιμή" απ το cd τρέχει αρκετά αργά....
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Θα το προσπαθήσω να δω τι "λένε" και τα Linux!
JohnXarxas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 φυσικά είναι καλύτερα τα linux, απλά μπορεί να συναντήσεις πρόβλημα με συμβατότητα προγραμμάτων και συσκευών (εγω για παράδειγμα δεν μπορώ να χρησημοποιήσω μια κάρτα τηλεόρασης) αλλά δεν κολλάει ποτέ ιούς μπαίνω κυρίως στα ubuntu, αλλά έχω μέσα και τα XP να βρίσκονται με ένα πειρατικό antivirus (xixixixi) για να κάνω τίποτα άλλες δουλειές η γνώμη μου αυτή, η απόφαση δική σου
nikomas50 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 εγω για παράδειγμα δεν μπορώ να χρησημοποιήσω μια κάρτα τηλεόρασης Off topic Ποια κάρτα τηλεόρασης έχεις γιατί αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα με Ubuntu, ενω με Mandriva λειτουργεί κανονικά. Η δική μου έχει τσιπ Phillips 7134.
jim_p Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Για περαστε μια βολτα απο το linux section και οι 2, μαζι με το lspci σας να δουμε τι μπορουμε να κανουμε
JohnXarxas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Off topic Ποια κάρτα τηλεόρασης έχεις γιατί αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα με Ubuntu, ενω με Mandriva λειτουργεί κανονικά. Η δική μου έχει τσιπ Phillips 7134. για την ακρίβεια λέγεται TV tuner και όχι κάρτα τηλεόρασης (δεν ξέρω αν έχει διαφορά) http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W000258 δεν υπάρχει πουθενά driver και software για linux
nikomas50 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 για την ακρίβεια λέγεται TV tuner και όχι κάρτα τηλεόρασης (δεν ξέρω αν έχει διαφορά) http://www.cryptoele...?partno=W000258 δεν υπάρχει πουθενά driver και software για linux Το Crypto συνδέεται σε USB θύρα και είναι τελείως διαφορετικό από τη δική μου κάρτα TV που είναι PCI. Δες μήπως ο jim_p σου βρει κάποια λύση στο linux section. Η Crypto φυσικά κρατά μυστικό το τσιπ που περιέχει το TV tuner αφ' ενός και δεν βγάζει οδηγούς για Linux αφ' ετέρου. Το WinTVR που χρησιμοποιεί για software πάντως δούλεψε κανονικά και με τη δική μου κάρτα στα XP παρά τις ελλείψεις του (Όχι μόνο δεν έχει την Ελλάδα στις προρρυθμισμένες χώρες αλλά ούτε και το Βέλγιο που έχει ίδιο σύστημα με την Ελλάδα (PAL Β) και αναγκάστηκα να δηλώσω σαν χώρα την Ισπανία για να συντονίσω κανάλια)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.