Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή λειτουργικού συστήματος

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να αλλάξω το laptop μου από Windows Vista που έχω σε Linux!!! Εσείς τι λέτε?????

Δημοσ.

Εμείς ότι και να λέμε εσύ θα πρέπει να είσαι με τα Linux,όχι ότι είναι άσχημα ίσα-ίσα.

Πες μας τουλάχιστον τι θες να κάνεις με το laptop(και τη laptop έχεις) να σου πούμε αν μπορείς.

Δημοσ.

Πόσο καλά χειρίζεσαι τα παράθυρα..?

Να ξέρεις, όσο πιο καλά γνωρίζεις τα windows τόσο πιο δύσκολα θα συνηθίσεις τα linux..!

Εγώ είδα κ έπαθα μέχρι να προσαρμοστώ...

Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι ένα dual-boot αρχικά με windows και linux..

Δημοσ.

Εχεις καποιο σοβαροτατο λογο να βαλεις λινουξ?

Δεν ειναι μια απλη αλλαγη με περισσοτερα εφε κλπ, πχ απο xp σε 7, ειναι σαν να πρεπει να υπακουσεις σε ενα καινουριο "ευαγγελιο" για το πως θα κανεις ενα σωρο πραγματα στο pc σου και φυσικα δεν υπαρχει αντιστοιχια 1-1 πουθενα, πχ λινουξ χωρις ιντερνετ ειναι κουτσο λειτουργικο.

Συμβουλη μου ειναι να βαλεις 7, αφου θες να απαλλαγεις απο τα vista, και το λινουξ σε ενα vpc μεχρι να μαθεις "το δρομο".

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο χειρισμού, ξέρω! Μία εναλλακτική είναι να βάλω Haccintosh, αλλά δεν θέλω γιατί θα μπορώ να έχω internet μόνο με Ethernet! Το μοντέλο του laptop είναι Compaq CQ60

Το θέμα είναι ότι έχω δουλέψει τα 7 και δεν μου αρέσουν!

Δημοσ.

Δεν είναι τίποτα να δοκιμάσεις.. Κατέβασε ένα ubuntu live cd, τρέχτο δούλεψέ το και αμα σου αρέσει κάντο και install σε ένα νέο partition. Άμα δεν σου αρέσει βάλε win πάλι. Όσο για το hackintosh δεν είναι εναλλακτική για σταθερό σύστημα. Αν θες OSX πάρε mac.

Δημοσ.
Το θέμα είναι ότι έχω δουλέψει τα 7 και δεν μου αρέσουν!

Δεν σου αρέσουν....?

Τι σε χαλάει...?

Άλλωστε τα 7 είναι πλήρως παραμετροποιήσημα..!

Όπως θέλεις μπορείς να τα κάνεις..!

Και για να καταλάβω. θέλεις να βάλεις linux επειδή είναι πιο εμφανίσιμα...?

Δημοσ.

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να αλλάξω το laptop μου από Windows Vista που έχω σε Linux!!! Εσείς τι λέτε?????

Θα σε συμβούλευα για αρχή να μην κάνεις εγκατάσταση το linux, απλά να το δοκιμάσεις και αν σου αρέσει και τα καταφέρνεις τότε κάνε καθαρή εγκατάσταση.

Κατέβασέ το από εδώ (διάλεξε 32-bit ή 64-bit). Μόλις boot-άρεις με το live cd στην 2η οθόνη θα σου βγάλει 2 επιλογές ("δοκιμή" και "εγκατάσταση"). Εσύ πάτα "δοκιμή".

Δημοσ.

Θα το προσπαθήσω να δω τι "λένε" και τα Linux!

Δημοσ.

φυσικά είναι καλύτερα τα linux, απλά μπορεί να συναντήσεις πρόβλημα με συμβατότητα προγραμμάτων και συσκευών (εγω για παράδειγμα δεν μπορώ να χρησημοποιήσω μια κάρτα τηλεόρασης)

αλλά δεν κολλάει ποτέ ιούς

μπαίνω κυρίως στα ubuntu, αλλά έχω μέσα και τα XP να βρίσκονται με ένα πειρατικό antivirus (xixixixi) για να κάνω τίποτα άλλες δουλειές

η γνώμη μου αυτή, η απόφαση δική σου

Δημοσ.

εγω για παράδειγμα δεν μπορώ να χρησημοποιήσω μια κάρτα τηλεόρασης

Off topic

Ποια κάρτα τηλεόρασης έχεις γιατί αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα με Ubuntu, ενω με Mandriva λειτουργεί κανονικά. Η δική μου έχει τσιπ Phillips 7134.

Δημοσ.

Off topic

Ποια κάρτα τηλεόρασης έχεις γιατί αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα με Ubuntu, ενω με Mandriva λειτουργεί κανονικά. Η δική μου έχει τσιπ Phillips 7134.

για την ακρίβεια λέγεται TV tuner και όχι κάρτα τηλεόρασης (δεν ξέρω αν έχει διαφορά)

http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W000258

δεν υπάρχει πουθενά driver και software για linux

Δημοσ.

για την ακρίβεια λέγεται TV tuner και όχι κάρτα τηλεόρασης (δεν ξέρω αν έχει διαφορά)

http://www.cryptoele...?partno=W000258

δεν υπάρχει πουθενά driver και software για linux

Το Crypto συνδέεται σε USB θύρα και είναι τελείως διαφορετικό από τη δική μου κάρτα TV που είναι PCI. Δες μήπως ο jim_p σου βρει κάποια λύση στο linux section. Η Crypto φυσικά κρατά μυστικό το τσιπ που περιέχει το TV tuner αφ' ενός και δεν βγάζει οδηγούς για Linux αφ' ετέρου. Το WinTVR που χρησιμοποιεί για software πάντως δούλεψε κανονικά και με τη δική μου κάρτα στα XP παρά τις ελλείψεις του (Όχι μόνο δεν έχει την Ελλάδα στις προρρυθμισμένες χώρες αλλά ούτε και το Βέλγιο που έχει ίδιο σύστημα με την Ελλάδα (PAL Β) και αναγκάστηκα να δηλώσω σαν χώρα την Ισπανία για να συντονίσω κανάλια)..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...