Προς το περιεχόμενο

Router που να πιάνει σε 4όροφη μεζονέτα;

katina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και αυτο πολυ καλη λυση απλα ανεβαζεις το κοστος και για access points και για Homeplugs

kai na μην εχει κανα θεμα με τριφασικα ρευματα κτλ.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και αυτο πολυ καλη λυση απλα ανεβαζεις το κοστος και για access points και για Homeplugs

kai na μην εχει κανα θεμα με τριφασικα ρευματα κτλ.

Ναι, πολύ σωστά. Δεν ανέφερα το θέμα με τα τριφασικά. Αυτό λύνεται με το να βάλεις τα Homeplugs στην ίδια φάση ή τοποθετώντας έναν coupler(ειδικό εξάρτημα που να εξασφαλίζει επικοινωνία των Homeplugs από φάση σε φάση) στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Προσωπικά αν δεν είναι στην ίδια φάση θα προτιμούσα να αλλάξω μπρίζα στο access point ή να αλλάξω την φάση της μπρίζας στον πίνακα.

Έχω την εντύπωση πάντως ότι με τα καινούργια που πετυχαίνουν "θεωρητική" διαμεταγωγή στα 500 Mbps δεν χρειάζεται ούτε ο coupler. Αυτή η γενιά των homeplugs δουλεύουν σε τόσο υψηλές συχνότητες που η χωρητική(capacitive) σύζευξη που υπάρχει μεταξύ των καλωδίων(που είναι κοντά) επαρκεί. Για το τελευταίο έχω μία μικρή επιφύλαξη, νομίζω το διάβασα πρόσφατα. Δεν ξέρω αν έχουν έρθει τα 500άρια Ελλάδα ακόμα.

Δημοσ.

αν και δεν εχω χρησιμοποιησει πραγματι λενε οτι τα τελευταια παιζουν και σε διαφορετικες φασεις.δεν το εχω δοκιμασει για να πω ειναι τι εχω ακουσει.τωρα ποια εννοουν τελευταια δεν ξερω.το ειχα διαβασει νομιζω πριν κανα χρονο αυτο οποτε δεν νομιζω να ειναι μονο τα 500.καποιος που εχει δοκιμασει ας μας πει αν παιζει σε αλλη φαση.

το να αλλαξεις πριζα ειναι εφικτο αλλα αμα ολες ειναι σε αλλη φαση?

β.το να επεμβεις μετα σε πινακα ειτε φαση ειτε το coupler Που λες παει μακρια αν δεν πιανουν τα χερια σου.που αμα πιανουν περνας νεα καλωδια τοτε στο σπιτι utp

Δημοσ.

Αν πιάνουν τα χέρια σου είναι λίγο σχετικό. Πιάνουν σε ηλεκτρολογικά ή και σε σοβαντίσματα/βαψίματα; Γιατί π.χ. εγώ είμαι στην πρώτη περίπτωση(αν και ελπίζω σύντομα να καταπιαστώ και με τα υπόλοιπα). Αν πιάνουν μόνο σε ηλεκτρολογικά και δεν θες στο σπίτι να περνάνε καλώδια έστω και διακριτικά μπορείς να τα βγάλεις πέρα χωρίς σκαψίματα-σοβατίσματα με την λύση που είπαμε πριν. 'Η μπορείς να αφήσεις τα σκαψίματα για όταν κάνεις προγραμματισμένα το φρεσκάρισμα στους τοίχους και στο μεταξύ να βολευτεί η κατάσταση με τα homeplugs.

Δημοσ.

ναι σωστα.απλα πολλες φορες αυτο που πιανουν τα χερια του λιγακι θα βρει την ακρη εστω και με βοηθεια ενος φιλου να περασει καλωδια.αν και το μπογιατισμα ειναι κατι αλλο εν τουτοις οι αντρες εχουμε μια μανια να μαθαινουμε λιγο απο ολα.:P kai σιγουρα ειναι ποιο ευκολο ενα αγορι να εχει ενα φιλο ηλεκτρολογο παρα μια κοπελα να εχει μια φιλη της ηλεκτρολογο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον topic starter

με τη μόνη διαφορά ότι έχω 2 routerakia τα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω ως access points

το θέμα μου είναι το εξής

να πάρω ένα δυνατό Ν modem/router και homeplugs??

τι παίζει με τα homeplugs?? υπάρχει πρόβλημα που κάθε όροφος του σπιτιού έχει ξεχωριστό πίνακα?? Θα βλέπει το ένα το άλλο??

Δημοσ.

αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον topic starter

με τη μόνη διαφορά ότι έχω 2 routerakia τα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω ως access points

το θέμα μου είναι το εξής

να πάρω ένα δυνατό Ν modem/router και homeplugs??

τι παίζει με τα homeplugs?? υπάρχει πρόβλημα που κάθε όροφος του σπιτιού έχει ξεχωριστό πίνακα?? Θα βλέπει το ένα το άλλο??

αν ενωσεις τα ρουτερακια με καλωδιο με το κεντρικο ρουτερ εισαι οκ.αλλιως Homeplug για να τα ενωσεις και μετα να παιζεις wireless.με n παλι δεν θα φτασεις σε τοσους οροφους.οποτε να πληρωνεις N και να πληρωνεις και stick n.καλυτερα να παιρνες κανα access point 300mw πιο καλα θα παιζε απο n.Με τα αντιστοιχα stick παντα.

τωρα για το θεμα που λες υποτιθεται οτι καποια Home plug παιζουν και σε διαφορετικο πινακα.ετσι εχουν πει.δεν το εχω δοκιμασει.ας μας πει καποιος που το εχει κανει.

Δημοσ.

και απο το Homeplug θα πρεπει να εχεις καλωδιο μεχρι το access point.απλα αν μπορουσες να παιξεις με καλωδιο μεχρι τα access points χωρις homeplugs θα γλιτωνες τα λεφτα για αυτα.κατα τα αλλα για την διαφορετικη φαση(τριφασικο) δες ποιο πανω τι εχουν γραψει.5-6 posts Πιο πανω.τωρα να αλλαξεις φαση ενα δωματιο θελει ηλεκτρολογο και ειναι λιγο ιστορια.εκτος αν πιανει αυτο που γραφει ο φιλος πιο πανω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...