katina Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 ok ευχαριστώ, θα πάω στο πλαίσιο να ρωτήσω και θα σας πω τι μου πρότειναν. Ευχαριστώ πολύ.
jim_p Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Γνωμη μου ειναι να δανειστεις ενα ασυρματο ρουτερ απο καποιο φιλο και να το δοκιμασεις στο δικο σου σπιτι. Πολλες φορες τυχαινει η πριζα του τηλεφωνου να μην "τοποθετει" στο ιδανικο σημειο το ρουτερ ωστε να εχεις επαρκη καλυψη παντου, οποτε απο εκει και μετα βλεπεις και κρινεις αναλογα.
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 ok ευχαριστώ, θα πάω στο πλαίσιο να ρωτήσω και θα σας πω τι μου πρότειναν. Ευχαριστώ πολύ. αν πας στο πλαισιο παιζει και να ακουσεις οτι με ενα ρουτερ το ταδε θα πιανει ολο το σπιτι και οι 4 οροφοι.εχουν πει κατι τετοιες βλακειες απλα για να αγορασει ο κοσμος.το να καλυψεις ενα τετοιο σπιτι ολο με ενα ρουτερ ειναι 1 τις 100 μην πω τις 1000.και δευτερον δεν μπορεις να πεις τιποτα σιγουρο που στο πλαισιο και στο καθε πλαισιο πολλες φορες το λενε και με σιγουρια ,αν δεν κανεις πρωτα test η αλλιως οπως λεμε site survey. οποτε παρε απο κανα φιλο να δοκιμασεις για αρχη πριν δωσεις λεφτα σε οτιδηποτε η παρε καποιο adsl router με βαση τα οικονομικα που θες να δωσεις και αμα δεν εχεις full καλυψη μετα παιρνεις κατι ακομα υποχρεωτικα.
lexmark Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 +1 στον poulino! Αν είναι να πας από το ακατανόμαστο... άστα να πάνε!! Αν έχεις φίλο με laptopi κέρνα τον μια μέρα καφεδάκι να δείτε μέχρι που πιάνεις με το ρουτερ που έχεις τώρα. Αν είναι πάρε και ένα repeater να το συνδέσεις, κάντε και μερικά πειραματάκια με τις τοποθεσίες που βάζεις τον εξοπλισμό και από εκεί και μετά βλέπεις και κάνεις.
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 αν θες κανε δοκιμη.πηγαινε σε διαφορετικα καταστηματα πλαισιο και ρωτα τους για εμβελεια και ο καθενας θα σου πει τα δικα του
greekparot Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Ενημερωτικά, εγω μένω σε 3οροφη μεζονετα. Στο υπνοδωμάτιο μου στο τελευταιο οροφο υπάρχει το us robotics 9107 κ´ έχω σήμα φουλ μέχρι κ έξω στο πεζοδρόμιο. Δεν ξέρω ποσα db είναι η κεραία, κ αν αυτο παίζει ρολο.
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 to usr κανονικη κεραια εχει οπως ολα τα αλλα .απο εκει και περα για εξω στο πεζοδρομιο πολλες φορες αν ειναι ειδικα κοντα σε παραθυρο ειναι πιο ευκολο απο οτι αμα βρισκεσαι ακριβως αποκατω σε καθε οροφο.μετα εξαρτατε ποσο κοντα ειναι η σκαλα πως ενωνονται οι 2 οροφοι.τι εμποδια υπαρχουν.ξυλινο πατωμα η μαρμαρο.επισης στον πρωτο οροφο ποσο σημα πιανεις?
greekparot Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ολοι οι οροφοι εχουν μαρμαρο στο πατωμα. Στον 1ο οροφο εχω 3/5 σημα.
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 τι να πω.σπιτι μου φαντασου δινω στον γειτονα οριακα στον πρωτο οροφο αναλογως σε ποιο σημειο του σπιτιου ειναι και στον αδερφο μου που μας χωριζουν 2 τοιχοι δινω πανω κατω το ιδιο.αστα να πανε.και εχω δει βεβαια να μην πιανει σημα σε αλλους ουτε στα 10 μετρα.greek parot σου κατσε μια χαρα.με Linksys και 7 db κεραια σε καινουριο σπιτι στον αποπανω οροφο εχανα ηδη σημα.βεβαια το Linksys ηταν σε λιγο παραξενο σημειο.
Xvipes Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 με repeater έχεις μεγαλύτερο ping προς το router?
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 θυμαμαι οτι ειχα μια μικρη καθυστερηση καποιες φορες.αλλαπαλι εξαρτατε ποσο κοντα κτλ ειναι.εχω δει και με αρκετα repeater στην σειρα να παιζει μια χαρα το Ping.
Herculess Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Πέρα από τις λύσεις που σου πρότειναν, μπορείς να πάρεις ένα καλό modem/router με WIFI και να αλλάξεις την κεραία με μία μεγαλύτερης εμβέλειας. Το καλύτερο βέβαια είναι να παρεις 3-4 access point ενα σε κάθε όροφο και να τα συνδέσεις με το modem/router σου μέσω καλωδίου ethernet. έτσι θα έχεις φουλ σήμα σε κάθε όροφο.
SV1EOD Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Πέρα από τις λύσεις που σου πρότειναν, μπορείς να πάρεις ένα καλό modem/router με WIFI και να αλλάξεις την κεραία με μία μεγαλύτερης εμβέλειας. Το καλύτερο βέβαια είναι να παρεις 3-4 access point ενα σε κάθε όροφο και να τα συνδέσεις με το modem/router σου μέσω καλωδίου ethernet. έτσι θα έχεις φουλ σήμα σε κάθε όροφο. Αυτό είναι λίγο σχετικό γιατί οι κεραία αυτό που κάνει είναι την (δεδομένη) ισχύ εκπομπής να την διανέμει με διαφορετικό τρόπο στον χώρο. Οι κεραίες "μεγαλύτερης εμβέλειας" φυσιολογικά εκπέμπουν πιο δυνατά στον ίδιο όροφο και λιγότερο δυνατά στους άλλους. Βέβαια αν η κεραία είναι στην μία άκρη του σπιτιού και ο πελάτης στην άλλη σε άλλον όροφο επειδή η γωνία που τους ενώνει σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο μπορεί να είναι μικρή είναι πολύ πιθανό να δεις περισσότερο σήμα. Αλλά αν είναι ακριβώς από επάνω ή από κάτω το φυσιολογικό είναι να δεις λιγότερο. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν σήμα από ανακλάσεις που είναι απρόβλεπτος παράγοντας.
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 οπως επισης ενα ρουτερ πχ 300 mw Με νορμαλ κεραια ισως παιξει καλυτερα απο οτι ενα των 100 Mw με μεγαλυτερη κεραια. αυτο με το καλωδιο ειναι το καλυτερο αλλα το βασικο ειναι οτι συνηθως δεν εχεις καλωδια δικτυου σε καθε οροφο.
SV1EOD Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Η πιο καλή λύση σε αυτές τις περιπτώσεις(με υψηλότερο κόστος βέβαια) είναι να να βάλεις access points όπου χρειάζεται για να έχεις καλό σήμα εκεί που σε ενδιαφέρει και τα access points να παίρνουν δίκτυο από τον adsl router μέσω homeplug bridges. Προφανώς μιλάω για την περίπτωση που δεν μπορείς να βάλεις καλώδιο ethernet για την σύνδεση των access points με τον router. Tο καλώδιο είναι η καλύτερη λύση όπως είπε και ο Herculess αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να χρησιμοποιηθεί. Αν το μόνο που ενδιαφέρει είναι μοίρασμα ιντερνετ και όχι HD streaming ή downloads από κλειδωμένη 24άρα adsl επαρκούν τα πιο φθηνά homeplugs που μπορείς να βρεις για να πέσει το κόστος όσο γινεται. Εννοείται πως αν η διαφορά στο κόστος με τα πιο γρήγορα είναι μικρή συνίσταται να πας στα πιο γρήγορα. Χωρίς να είναι κάτι δύσκολο το setup που περιγράφω αν είναι κάποιος εντελώς αρχάριος θα χρειαστεί να ψαχτεί/διαβάσει λίγο. Το έχω κάνει στο σπίτι μου και δουλεύει πολύ ικανοποιητικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.