Προς το περιεχόμενο

Router που να πιάνει σε 4όροφη μεζονέτα;

katina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο και οικονομικό router που να πιάνει σήμα σε 4όροφη μεζονέτα (και στους 4 ορόφους εννοώ);

Σας ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με ένα ρουτερ μόνο δεν κάνεις δουλειά. Και μάλιστα οικονομικό! Θες και access points, αν είναι να το πας σε ασύρματο, τουλάχιστον 2, ανάλογα με την κάλυψη που θες να έχεις.

Δημοσ.

ουτε με 300 mw access point δεν θα περασεις τοσα πατωματα.το καλυτερο αποτελεσμα θα το δωσει αν στο pc σου εχεις τιποτα καρτες των 500mw Και ενα router που να παιζει στα 300 mw και το ρουτερ μπει ενδιαμεσα στους οροφους πχ 2ο για να καλυψει οτι μπορει(ολα χλωμο εως αδυνατο εκτος αν τα πατωματα ειναι χαρτι).για να τα καλυψεις ολα ειδικα αν λες μαιζονετα μαλλον ειναι καινουρια και τα καινουρια σπιτια ειναι πιτα στο μπετον και το σιδερο δεν παιζει με ενα access point.

Δημοσ.

ουτε με 300 mw access point δεν θα περασεις τοσα πατωματα.το καλυτερο αποτελεσμα θα το δωσει αν στο pc σου εχεις τιποτα καρτες των 500mw Και ενα router που να παιζει στα 300 mw και το ρουτερ μπει ενδιαμεσα στους οροφους πχ 2ο για να καλυψει οτι μπορει(ολα χλωμο εως αδυνατο εκτος αν τα πατωματα ειναι χαρτι).για να τα καλυψεις ολα ειδικα αν λες μαιζονετα μαλλον ειναι καινουρια και τα καινουρια σπιτια ειναι πιτα στο μπετον και το σιδερο δεν παιζει με ενα access point.

Ερώτηση Νο1:

Υπάρχει εμβέλεια ως κριτήριο μεταξύ των routers ή όλα είναι το ίδιο δυνατά;

Ερώτηση Νο2:

Ποιο router προτείνεται για να έχω όσο γίνεται μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ερώτηση Νο3:

Τι εννοείται access points?

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Ερώτηση Νο1:

Συνήθως τα νέα ρουτερ με Ν πρωτόκολλο είναι αυτά με την μεγαλύτερη εμβέλεια, δίχως να σημαίνει ότι δεν θα βρεις και άλλα. Επίσης υπάρχουν και home made κολπάκια για να μεγαλώσεις την εμβέλεια ενός ρουτερ - ασύρματης κάρτας.

Ερώτηση Νο2:

Όποιο και να σου προτείνουμε δεν πρόκειται να καλύψει και τους 4 ορόφους. Διάβασε αυτό που λέει ο poulinos από πάνω. Εκτός κι αν βέβαια θες εσύ ντε και καλά να αλλάξεις όποτε τότε το ξανά λες και σου προτείνουμε μερικά.

Ερώτηση Νο3:

Access point (μην τρέξεις να το πάρεις, παράδειγμα ήταν).

Πάντως ενδεικτικά οι τιμές τους παίζουν από 40€ με 70€ περίπου.

Και πάλι όμως εξαρτάται από τι κάλυψη θες να έχεις και που μπορείς να τοποθετήσεις το ρουτερ σου.

Δημοσ.

σας πληροφορω οτι με ενα ταπεινο sagem 1540 δωρο του connex εχω σημα σε ολο το σπιτι σε 4 οροφη μεζονετα..δεκτος καθε ελεγχος απο κοντα..

Δημοσ.

Ερώτηση Νο1:

Ερώτηση Νο2:

Ερώτηση Νο3:

Ευχαριστώ πολύ.

το N υποτιθεται οτι παιζει καλυτερα απο το g.τα Mw επισης καθοριζουν ποσο καλα πιανεις το σημα και το τι κεραια εχει καποιος.αλλα τα περισσοτερα Home Routers ειναι στα 100.επισης access points η repeaters ειναι ενας τροπος για να επεκτεινεις και με αλλες συσκευες το σημα.το access point παιρνει με καλωδιο δικτυου απο το κεντρικο adsl router σου και μετα δινει ασυρματα το repeater στην ουσια πιανει απο το adsl ρουτερ και αναμεταδιδει ασυρματα.

σας πληροφορω οτι με ενα ταπεινο sagem 1540 δωρο του connex εχω σημα σε ολο το σπιτι σε 4 οροφη μεζονετα..δεκτος καθε ελεγχος απο κοντα..

αν το σπιτι ειναι απο χαρτι μονο ετσι.σε 5 οροφο σπιτι καινουριο οχι δικο μου για να καλυφτει ολος ο χωρος και να πω οτι εχω σημα σωστο και οχι οριακα μια παυλα μπηκαν 3 access points και ενα ρουτερ.

σπιτι εχω ενα thomson δινω αλλα σπιτι πολλων πολλων χρονων που ηταν λιγο χαρτι δινω οριακα στον πρωτο οροφο.καποιες φορες παιζει με 2 παυλες.στην καθε περιπτωση επειδη εξαρτατε το σπιτι τα πατωματα τι τοιχοι υπαρχουν καλο θα ειναι με το υπαρχον ρουτερ να δει ποσο πιανει και που μπορει να πιασει για να ξερει μεχρι που μπορει να φτασει το σημα.πχ καποιος μπορει να εχει 3 οροφους σπιτι να το βαλει ενδιαμεσα και να παιξει απο αντανακλασεις του σηματος και οχι κατευθειαν.εξαρτατε πολλα.μια πορτα πχ ξυλινη ενος παλιου σπιτι θα κοψει ελαχιστο σημα μια πορτα πυρασφαλειας λεμε τωρα το τσακιζει τελειως.

κατα καποιο τροπο πρεπει να δει τι καλυπτει το ηδη υπαρχον ρουτερ.εχω δει και ρουτερακια που δεν παιζουν μετα απο 2 τοιχους.και μετα εξαρτατε και στα Pc τι εχει.απλες καρτες?καρτες alfa Που πχ ειναι 500 mw?(ψηνεις και λιγο αυγουλακι)

.

Δημοσ.

το N υποτιθεται οτι παιζει καλυτερα απο το g.τα Mw επισης καθοριζουν ποσο καλα πιανεις το σημα και το τι κεραια εχει καποιος.αλλα τα περισσοτερα Home Routers ειναι στα 100.επισης access points η repeaters ειναι ενας τροπος για να επεκτεινεις και με αλλες συσκευες το σημα.το access point παιρνει με καλωδιο δικτυου απο το κεντρικο adsl router σου και μετα δινει ασυρματα το repeater στην ουσια πιανει απο το adsl ρουτερ και αναμεταδιδει ασυρματα.

αν το σπιτι ειναι απο χαρτι μονο ετσι.σε 5 οροφο σπιτι καινουριο οχι δικο μου για να καλυφτει ολος ο χωρος και να πω οτι εχω σημα σωστο και οχι οριακα μια παυλα μπηκαν 3 access points και ενα ρουτερ.

σπιτι εχω ενα thomson δινω αλλα σπιτι πολλων πολλων χρονων που ηταν λιγο χαρτι δινω οριακα στον πρωτο οροφο.καποιες φορες παιζει με 2 παυλες.στην καθε περιπτωση επειδη εξαρτατε το σπιτι τα πατωματα τι τοιχοι υπαρχουν καλο θα ειναι με το υπαρχον ρουτερ να δει ποσο πιανει και που μπορει να πιασει για να ξερει μεχρι που μπορει να φτασει το σημα.πχ καποιος μπορει να εχει 3 οροφους σπιτι να το βαλει ενδιαμεσα και να παιξει απο αντανακλασεις του σηματος και οχι κατευθειαν.εξαρτατε πολλα.μια πορτα πχ ξυλινη ενος παλιου σπιτι θα κοψει ελαχιστο σημα μια πορτα πυρασφαλειας λεμε τωρα το τσακιζει τελειως.

κατα καποιο τροπο πρεπει να δει τι καλυπτει το ηδη υπαρχον ρουτερ.εχω δει και ρουτερακια που δεν παιζουν μετα απο 2 τοιχους.και μετα εξαρτατε και στα Pc τι εχει.απλες καρτες?καρτες alfa Που πχ ειναι 500 mw?(ψηνεις και λιγο αυγουλακι)

.

το σπιτι φιλε μου καλε ειναι μεζονετα 5 ετων στο Κρυονερι με διπλα τζαμια, και ενισχυμενη ηχομονωση και θερμομονωση..λες να εχω να κερδισω κατι λεγοντας οτι εχω σημα??

Ο πρωτος που τα χωνει και κατακρινει τον Οτε ειμαι..

εν πασει περιπτωσει δεν γουσταρω να μπαινω σε αστειες αντιπαραθεσεις εγω την προσωπικη μου εμπειρια ειπα κανε οτι σου λενε οι φωστηρες κοπελια..

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Δεν έχω ασύρματο router, τώρα θέλω να πάρω γι'αυτό ρωτάω, τι καλύτερο από επίπεδο σήματος μπορώ να πάρω.

sagem 1540? Καλό είναι αυτό;

Δημοσ.

Κι εγώ σε διώροφο παίζω με ένα repeater για να πιάνω παντού. Αλλά είναι και 10ετίας σπίτι!

Σε τριώροφο ενός φίλου βάλαμε ένα repeater και ένα access point.

Τώρα για πέντε ορόφους με ένα router, δεν έχω πετύχει κανένα.

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router.htm

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?offset=0&category=DSL&filter-758=1

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Antennas-Cables.htm μετα παιζουν και αλλαγες στις κεραιες...

παιρνεις ενα modem router π.χ. εκεινο το netgear με τα 69ε με τις 2 κεραιες και αν δεν φτασει το σημα παιρνεις και ενα a/p-repeater-extender οπως θες πεστο με κανα 50ε.

προσωπικα δεν ξερω να σου κατι συγκεκριμενο μονο με δοκιμες θα πηγαινα...

Δημοσ.

το σπιτι φιλε μου καλε ειναι μεζονετα 5 ετων στο Κρυονερι με διπλα τζαμια, και ενισχυμενη ηχομονωση και θερμομονωση..λες να εχω να κερδισω κατι λεγοντας οτι εχω σημα??

Ο πρωτος που τα χωνει και κατακρινει τον Οτε ειμαι..

εν πασει περιπτωσει δεν γουσταρω να μπαινω σε αστειες αντιπαραθεσεις εγω την προσωπικη μου εμπειρια ειπα κανε οτι σου λενε οι φωστηρες κοπελια..

κανεις δεν ειπε οτι λες ψεματα η κατι αλλο.δεν σε αμφισβητει κανεις.απλα ειναι πολυ παραξενο και σπανιο.μαλλον τοτε παιζεις με αντανακλασεις ισως απο κατι που υπαρχει απεξω.δεν εξηγεται αλλιως .και λογικα ειναι στον δευτερο οροφο το ρουτερ για να πιανεις και πανω και κατω.σε αλλη μια μεζονετα ηταν ισογειο πρωτος δευτερος οροφος.το σημα εφτανε απο το ισογειο στον πρωτο.δευτερο ηταν οριακα του οριακου .μονο για browsing.μπηκε repeater.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Δεν έχω ασύρματο router, τώρα θέλω να πάρω γι'αυτό ρωτάω, τι καλύτερο από επίπεδο σήματος μπορώ να πάρω.

sagem 1540? Καλό είναι αυτό;

το sagem 1540 ειναι ενα απλο ρουτερακι των 100 mw οπως ολα τα αλλα.ο φιλος πιο πανω οτι αλλο ρουτερ και να βαλει θα πιανει λογικα στους ιδιουςοροφους.

τωρα ξαναγυρναμε στο θεμα.katina εχεις καποιο ρουτερ ασυρματο εσυ ηδη η δεν εχεις τιποτα?αν εχεις ηδη ασυρματο ρουτερ βαλτο στον ενδιαμεσο οροφο απο τους συνολικους οροφους και δοκιμασε να δεις μεχρι που πιανεις.εγω στην αλλη μαιζονετα που ειχα δοκιμασει δεν επιανα ουτε εναν οροφο πανω:P

αν δεις οτι σε καλυπτει ενα οκ κρατας αυτο που εχεις.αμα δεν εχεις τιποτα παρε για αρχη ενα ρουτερ και αναλογως ποσο θα πιασεις μετα βαζεις και καποιο repeater.

Δημοσ.

Δεν έχω router. Τώρα θα πάρω. Ωραία, ευχαριστώ πολύ, άρα όλα τα routers έχουν την ίδια ισχύ;

Να κοιτάξω δηλαδή απλά να πάρω το πιο οικονομικό (καθώς μόνο το σήμα με νοιάζει!) :)

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

τα περισσοτερα adsl router εχει την ιδια ισχυ πανω κατω.καποια access points παιζουν πιο δυνατα αλλα καλο ειναι να συνοδευονται και απο αντιστοιχα usb sticks.επισης κατι ρουτερ που παιζουν n πολλες φορες παιζουν καλυτερα απο αυτα που ειναι σε g αλλα προυποθετει να εχεις και καρτες n.

τωρα μην παρεις οτι πιο φτηνο γιατι δεν ειναι μονο το wireless.σκοπος ειναι να παρεις ενα ρουτερ που να ειναι καλο σε ολα αναλογως τα λεφτα που θες να δωσεις.πχ πανω απο 120 πχ μπορεις να πας σε zyxel,vigor,κατω απο80 μπορεις σε netgear.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...