ΠάρηςΓ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπον ,ηρθε η ώρα να κανω την πτυχιακή μου. Η σχολή μου ΑΕΙ σχετιζεται με τηλεπικοινωνίες (σηματα κτλ) αλλα και με προγραμματισμό και λιγο με επιστημη πληροφορικής(θεωρίες ασφαλειας,τεχνολογια λογισμικου κτλ,αναλυτης λογισμικου) Πολλοι πανε σε τηλεπικοινωνιες που κυριως παιζει MATLAB κανεις αρκετη ερευνα και βρισκεις τα αποτελεσματα.. Υπαρχουν και προγραμματιστικες οι περισσοτεροι περνουν java,php κτλ... Δυστυχως δεν εχω περασει ακομα τα μαθηματα τηλεπικοινωνιων και δεν ξερω πολλα απο αυτά.Οχι πως δεν μου αρεσουν αλλα δεν εχω ασχοληθει.. Με τι να πρωτοασχοληθεις άλλωστε ειναι απειρα! Με αυτο που εχω ασχοληθει περισσότερο ειναι προγραμματισμός και λογισμικο γενικότερα. Εχω εμπειρια με visual basic 6,windows api, c++,opengl,directx, html ,javascript,ajax, php (zend..),java (spring,struts) , asp.net , .net (ολες τις γλωσσες τις στανταρ που δινει η ms),assembly,mysql,mssql.... Εχω ψαξει πολυ design patterns, εχω χρησιμοποιησει πολυαριθμες βιβλιοθηκες κ τεχνολογιες. Και πολλα αλλα που δεν εχει σημασια να αναφερω. Εχω φτιαξει εφαρμογές και εφαρμογες ιντερνετ + ιστοσελιδες σε επαγγελματικό επιπεδο. Τα παραπανω δεν τα εγραψα για αλλο λογο απλα για να μπορουσατε να μου προτεινεται καποιο θεμα εργασίας σε καποιο τομεα. Εχω σκεφτει οτι ισως θα μπορουσα να κανω καποια τεχνολογια συνθεσης φωνης φτιαχνοντας και μια ελληνική φωνή ,βασιζομενος σε κωδικα ελευθερο αλλα το θεωρω πολυπλοκο και δεν ξερω αν θα εχει επιτυχια.. Παλαιοτερα μου ειχε προτεινει καθηγητρια να κανω καποια ερευνα για εξυπνο σπιτι κτλ κ να κανω καποιο προγραμμα προσωμοιωτη μετά. Αλλα δεν με εντυπωσιαζει τοσο αυτη η ιδέα (μου τη δινουν οι αυτοματισμοι τυπου το ψυγειο γκαριζει επειδη λειπει κατι)... Θελω κατι δυσκολο αλλα οχι να θελει απειρη δουλεια να τελειωσουμε σε κανα 8 μηνο μαξ . Ξερω οτι υπαρχουν απειρα πραγματα αλλα θελω ιδέες!Δεν με ενδιαφερει να ειναι πρακτικής φυσης δλδ κώδικας καθαρα ,αλλα να εχει και θεωρία καποιου ειδους ερευνα.
paul986 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δε ξερω αν σε ενδιαφέρει κατι σε ρομποτική αλλα αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο www.mechatronics.gr και www.grobot.gr μήπως βρεις κάτι που σου κάνει.. Προσωπικά εαν σήμερα έπρεπε να επιλέξω να κάνω πτυχιακή θα ήταν κάτι που θα χρησιμοποιούσα το kinect (kinecthacks.net) γενικά τα interactive project "πουλάνε" ωραία στον κόσμο (αναφέρομαι σε εκθέσεις που κατά καιρούς έχω συμμετάσχει). Το kinect ειναι μια καταπληκτική συσκευή που μάλλον ουτε η ιδια η ms δεν καταλάβαινε τη σημασία του να δίνεις ενα 3d sensor με 130€ στο λαο και το τη μπορεί να προκύψει απο αυτό!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.