Προς το περιεχόμενο

Disable HT no BIOS

Giorgos09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ιντελ ατομ 550 και θελω να απενεργοποιησω το ΗΤ αλλα στο ΒΙΟΣ δεν υπαρχει επιλογη. Πως αλλιως μπορω να το κανω? Ενα προγραμμα που χρησιμοποιω χρησιμοποιει μονο ενα θρεντ ενω οταν εχω δυο πηρυνες στο λαπτοπ χρησιμοποιει 2. Please help!

Δημοσ.

Δε νομίζω πως η απενεργοποίηση του HT θα σου προσφέρει καλύτερες για το πρόγραμμα που λες...

Μα χρησιμοποιει μονο ενα θρεντ τωρα δηλαδη ουτε ενα πηρυνα

Δημοσ.

Το πρόγραμμα πες ότι χρησιμοποιει μονο ενα thread, τα windows που τρέχουν ή γενικότερα το os σου το antivirus σου κτλ πόσα νήματα είναι. Το σκέφτηκες καθόλου αυτό.

Γιατί εχω δεί σχετικά γυμνά μηχ/τα με xp χωρίς antivirus και με ελάχιστα πράγματα εγκατεστημένα να ξεκινάνε με 20-24 process ανοιχτά που αντιστοιχούν σε ακόμα περισσότερα threads.

Δημοσ.

Εγω βλεπω τον επεξεργαστη να ειναι στο 30 με 32% ενω στο λαπτοπ με ισχυροτερο επεξεργαστη ξεπερναει το 60. Δε ειναι λογικο αυτο.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής του λαπτοπ είναι μονοπύρινος???

Άνοιξε το taskmanager πήγαινε στο process της εφαρμογής και βάλε high priority ή δώστου affinity να τρέχει μόνο στον ενα πυρήνα.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης στο λαπτοπ ειναι διπυρηνος χωρις ΗΤ.

Τα καρε λιγοστευουν αν το εχω στον ενα πυρηνα και οχι και στους 2.

Αν στο νετμπουκ απενεργοποιησω μεσω msconfig τους τρεις πυρηνες θα τρεχει με ενα φυσικο η με ενα θρεντ ενος φυσικου?

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης στο λαπτοπ ειναι διπυρηνος χωρις ΗΤ.

Τα καρε λιγοστευουν αν το εχω στον ενα πυρηνα και οχι και στους 2.

Αν στο νετμπουκ απενεργοποιησω μεσω msconfig τους τρεις πυρηνες θα τρεχει με ενα φυσικο η με ενα θρεντ ενος φυσικου?

Δεν είμαι σίγουρος.

Καλύτερα να μην αλλάξεις τπτ, δε θα δεις βελτίωση κατά 99%.

Σε κάτι παιχνιδια είχαν δεί διαφορές με κλείσιμο του HT σε fps και σε θερμοκρασίες.

Αλλά αυτά σε επξεργαστές με περισσότερους απο 2 φυσικούς πυρήνες.

ΠΧ στον i7 9χχ και στο i7 8xx.

Εχει κάποιο νόημα το ψάξιμο που κάνεις αλλά γενικά δε πιστεύω πως θα απογειωθεί το netbook με disabled το HT.

Πιθανός να κερδίζει σε κάποια tasks αλλά στα περισσότερα θα χάσει...

Δημοσ.

Εγω βλεπω τον επεξεργαστη να ειναι στο 30 με 32% ενω στο λαπτοπ με ισχυροτερο επεξεργαστη ξεπερναει το 60. Δε ειναι λογικο αυτο.

Στο netbook το OS βλέπει 4 cores. Όταν η μία δουλεύει στο full και οι άλλες κάθονται, ο task manager θα δείχνει usage 25%. Αν με κάποιον τρόπο απενεργοποιούσες τους άλλους 3, θα δειχνε 100% αλλά αυτό δε θα σήμαινε πως θα γινόταν ταχύτερα η εκτέλεση του προγράμματος.

Στο laptop το OS βλέπει 2 cores. Οπότε χρησιμοποιεί στο full πάλι τον έναν και ο task manager δείχνει 50%.

Και στις 2 περιπτώσεις τρέχουν παράλληλα κι άλλες διεργασίες γι αυτό βλέπεις λίγο μεγαλύτερο cpu usage (32% & 60%).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...