koskons Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσους απαντήσουν. Αποφάσισα πριν απο λίγο καιρό να βάλω στο laptop μου(acer aspire 5720-102G16) τα ubuntu 10.10 Απο την πρώτη στιγμή τα μάτια μου εύκολα κουράζοταν και πιστεύω ότι φταίει τα θολά γράμματα που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λειτουργικό. Προσπάθησα να τροποποιήσω λίγο και τις ρυθμίσεις απο το μενού εμφάνιση αλλά πάλι εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η "θολούρα" στις γραμματοσειρές.Πώς μπορώ να κάνω τα γράμματα έτσι ώστε να μη με κουράζουν τα μάτια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δεν έχω πρόσβαση σε ubuntu αυτή τη στιγμή αλλά μήπως έχεις χαμηλή ανάλυση; Δοκίμασε 1280χ800 για 15άρα οθόνη ή 1600χ900 για 17άρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Εφοσον η αναλυση σου ειναι σωστη, εγκατεστησε και χρησιμοποιησε τις γραμματοσειρες της ms (πακετο ttf-mscorefonts-installer). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koskons Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν νομίζω να φταίει η ανάλυση διότι στην ίδια ανάλυση και στα ίδια hertz στα windows δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εγκατέστησα το πακετο ttf-mscorefonts-installer μέσω synaptics, πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω? Να σημειώσω ότι το πρόβλημα είναι κυρίως στα θολά γράμματα που εμφανίζονται και στο menu του browser αλλά και στο περιεχόμενο κατα τη πειήγηση στο internet (χρησιμοποιώ chromium) - όσον αφορά το βασικό menu των ubuntu τα γράμματα δεν είναι θολά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Σύστημα-->Προτιμήσεις--->Οθόνες για να ρυθμίσεις την ανάλυση. εδιτ: δεν είχα δει την απάντηση σου. Τα θολά γράμματα σου εμφανίζονται μόνον στο chromium ή γενικά σε όλες τις εφαρμογές; π.χ. Με το firefox πως φαίνονται; Επίσης αν μετακινήσεις το παράθυρο με τα θολά γράμματα υπάρχει διαφορά; Δηλ. υπάρχουν "θολές περιοχές" στην οθόνη ή παντού το ίδιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koskons Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Στο firefox η κατάσταση είναι καλύτερη, αν και πάλι έρχεται κούραση και ενόχληση στα μάτια μετά απο κάποια ώρα στο internet. Δεν υπάρχει θέμα θολών περιοχών στη οθόνη - παντού είναι το ίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 screenshot please. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koskons Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 παρατήρησε την ανάλυση των γραμμάτων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregmits Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Εμένα μια χαρά ωραιότατα μου φαίνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ice25 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 εγώ γιατί νομίζω ότι έχεις χαμηλή ανάλυση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Σύστημα ---> Προτιμήσεις --> Εμφάνιση ---> Γραμματοσειρές επιλογή: Εξομάλυνση Subpixel κουμπάκι: Λεπτομέρειες... και παίξε με τις ρυθμίσεις μέχρι να σου φαίνεται καλό στο μάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 ασχετο αλλα μηπως η οθονη εχει προβλημα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanzavar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 εγώ γιατί νομίζω ότι έχεις χαμηλή ανάλυση? Ακριβώς αυτό! Έχεις πολύ μικρή ανάλυση. Σύστημα-->Προτιμήσεις--->Οθόνες για να ρυθμίσεις την ανάλυση και θα είσαι στην native. Οι γραμματοσειρές είναι πολύ καθαρές και δεν βλέπω κάπου θολούρες/. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Λοιποοον. - Η 1024*600 ειναι μια κοινη native αναλυση μιας οθονης για netbook. - Απο το μενου "Σύστημα ---> Προτιμήσεις ---> Εμφάνιση ---> Γραμματοσειρές" που προτεινε παραπανω ο twiner θα βαλεις μια γραμματοσειρα της ms, πχ verdana, γιατι οι εναλλακτικες δεν βλεπονται. - Παρα πολλες σελιδες χρησιμοποιουν την tahoma, η οποια δεν περιλαμβανεται στο παραπανω πακετο των γραμματοσειρων της ms. Μπορεις να την βρεις εδω. Αποσυμπιεζεις το cab καπου και πετας ολα τα αρχεια εκτος απο τα 2 .ttf. Αυτα τα μετακινιες στον κρυφο φακελο .fonts που εινια μεσα στο home σου. - Αν εχεις προβλημα με το antialiasing των γραμματοσειρων γενικα, τρεχεις ενα "sudo dpkg-reconfigure fontconfig-config" και απαντας Native ή Autohinter, Always και Yes. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως εγώ τα font τα βλέπω μια χαρά χωρίς να χρειαστώ να χρησιμοποιώ ματσακονίες με copyright font από την microsoft. Τα ubuntu font είναι μια χαρά και για μένα κατά πολύ ανώτερα από αυτά της microsoft. Το μόνο που χρειάζετε να κάνει είναι να βάλει antialiasing από τις ρυθμίσεις στα font. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.