Προς το περιεχόμενο

Ti κανω?δεν κανει εκκινηση

@Betty@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

μεγαλο το προβλημα μου..λοιπον εχω ενα λαπτοπ hp 2133,χθες το βραδυ κατεβαζα την βοηθεια για το hp απο το site τους και αυτο το λεω γιατι δεν κεκανα κατι αλλο για να μην ανοιγει σημερα ο υπολογιστης..και επιδη ειμαι λιγο αχριστη ξερω τουλαχιστον να τον ανοιγο σε ασφαλη λειτουργεια πραγμα που δεν εγινε.ΑΠΛΑ δεν Ανοιγει!!!!!!!

τι λετε να κανο??τι boot ειναι αυτα που διαβαζω??

να σημειωσω εδω οτι χω windows xp home edition

Δημοσ.

δεν μπαινει ουτε στα bios?

ααα θες να μου πεις πως μπαινει να σου πω??

δεν μου βγαζει ποιο σφαλμα ειναι..απλα λεει πωςδεν ξεκινησαν επιτυχημενα και οτι οφειλετε σε μια προσφατη αλλαγη υλικου η λογισμικου..και μου δινει επιλογες ασφαλους λιτουργειας..

και αφου δεν μπορει να φορτοσουν μετα μου λεει αν ειναι να πατησω για τις πιο προσφατες ρυθμισεις που ειχα πριν..το παταω αλλα και παλι μαυρη η οθονιτσα μου...

δεν θελω και να τον χαλασω(αποτελειωσω εννοω)που τον ανοιγοκλεινω ετσι αποτα κουμπια,αλλα δενμε χω και αλλη επιλογη πως αλλιως να τον κλεισω?

αχ χιλια ευχαριστωωωωωωωωωωωωω

Δημοσ.

Λογικά στην αρχή θα σου λέει, press (ενα κουμπί) to enter setup.!

Θα το πατήσεις και θα μπεις στο bios.

Το ότι τον ανοιγοκλείνεις απ το κουμπι, δεν πειράζει κ τόσο στην κατάσταση που είναι.

Από εδώ και πέρα τωρα τι μπορείς να κάνεις.

Κατεβάζεις το ubuntu live cd από εδώ (είναι free), το καις σε ένα cd και ξεκινάς με αυτό τον υπολογιστή σου, σώζεις αρχεία και κάνεις format.

Εναλλακτικά (το οποίο δεν ξέρω αν θα δουλέψει)

μπαινεις στην κονσόλα αποκατάστασης των windows (βάζεις το cd των windows και πατάς R οταν σου πει αν θυμάμαι καλά) και τρέχεις την εντολή fixmbr...

Όπου κολλήσεις, εδώ είμαστε..!!!

Δημοσ.

fixmbr?? για ποιο λόγο? καλύτερα να κάνει repair των win απο την στιγμή που φτάνει ως την οθόνη να επιλέξει αν θα μπει σε ασφαλή λειτουργία

το mbr μια χαρά είναι...μαλών κάποιος driver χτύπησε

ουτε bios πρέπει να πειράξει.

Δημοσ.

fixmbr?? για ποιο λόγο? καλύτερα να κάνει repair των win απο την στιγμή που φτάνει ως την οθόνη να επιλέξει αν θα μπει σε ασφαλή λειτουργία

το mbr μια χαρά είναι...μαλών κάποιος driver χτύπησε

ουτε bios πρέπει να πειράξει.

Διάβασε λίγο καλύτερα..!

δεν μπορεί να μπεί ούτε σε ασφαλή λειτουργία..!

Τρώει μαύρη οθόνη..!

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι το format έτσι όπως το λέω παραπάνω.

Και όταν λες "repair" στα win xp τι ακριβώς εννοείς..?

Να τα ξαναπεράσει από πάνω, αν ναι, κ αυτό γίνεται,αλλά μετά θα θέλει στανταρ format, οπότε καλύτερα να σώσει τα αρχεία με το ubuntu.

Δημοσ.

Λογικά στην αρχή θα σου λέει, press (ενα κουμπί) to enter setup.!

Θα το πατήσεις και θα μπεις στο bios.

Το ότι τον ανοιγοκλείνεις απ το κουμπι, δεν πειράζει κ τόσο στην κατάσταση που είναι.

Από εδώ και πέρα τωρα τι μπορείς να κάνεις.

Κατεβάζεις το ubuntu live cd από εδώ (είναι free), το καις σε ένα cd και ξεκινάς με αυτό τον υπολογιστή σου, σώζεις αρχεία και κάνεις format.

Εναλλακτικά (το οποίο δεν ξέρω αν θα δουλέψει)

μπαινεις στην κονσόλα αποκατάστασης των windows (βάζεις το cd των windows και πατάς R οταν σου πει αν θυμάμαι καλά) και τρέχεις την εντολή fixmbr...

Όπου κολλήσεις, εδώ είμαστε..!!!

Λοιπον τον ανοιγω και λεει F9 boot device menu

μου δινει να διαλεξω notebook hard drive kai notebook ethernet

διαλεγω hard drive και μου λεει οτι τα windows δεν ξεκινησαν επιτυχημενα γιατι πιθανον υπαρχει μια αλλαγη στο υλικο η στο λογισμικο σας και μετα μου δινει επιλογη για να ανοιξω παλι με αφλαη συνδεση..αλλα δεν ανοιγει..

μετα εχει

F10 rom base set up

το πατω και αυτο και μου εχει file,security,sustem configurations

εκει στο sustem configurations εχει boot options to patav kai ayto kai leei

Βοοτ pop up delay

PXE internal NIC boot

και Boot ordes:1st boot divice

2nd boot divice...???

Δημοσ.

Μόλις ανάψεις τον υπολογιστή πάτα πολλές φορές και συνεχόμενα το πλήκτρο "DEL" (delete). Αυτό για να μπεις στο BIOS.

Μόλις μπεις στο BIOS ψάξε για μια ρύθμιση "Advanced bios features". Πάτα "Enter" να μπεις στο μενού της ρύθμισης. Μόλις μπεις ψάξε για "first boot device" και γύρνα την σε "dvd-cd". Και το "second boot device" γύρνα το σε "hard disk".

(Με τα βελάκια (πάνω-κάτω) ψάχνουμε μια ρύθμιση και με το "Enter" την επιλέγουμε. Με το "Esc" πάμε ενα βήμα πίσω.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...