cosmos000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Γνώστες του αντικειμένου των modems/routers κτλ κτλ για ρίξτε μια ματιά και δώστε τα φώτα σας και σ αυτό το θέμα. Λοιπόν έχω το Alice gate Pirelli modem εδώ και κάμποσα χρόνια το οποίο ήταν μόνο ενσύρματο και έχω μείνει super ικανοποιημένος.Τελευταία ανακάλυψα πως παίρνει επιπροσθέτως άλλο ένα κομμάτι και γίνεται και wifi.Αγοράζω που λέτε αυτό το κομμάτι του παζλ και το συνδέω.Με ethernet για το desktop εξακολουθώ και μπαίνω μια χαρά και εδώ αρχίζουν τα παρατράγουδα....με wifi στο τηλέφωνο το βρίσκει κανονικά,συνδέεται ,αλλά μόλις πάει να ανοίξει σελίδα μου λέει "διακομιστής δεν βρέθηκε"Γενικά απ το τηλέφωνο με wifi το μόνο που μπορώ να ανοίξω είναι η σελίδα απ το router!!Είναι συνδεδεμενο αλλά δεν πάει ιντερνετ.Το χει ξανασυναντήσει κάποιος αυτό? Να προσθέσω ότι αποπειράθηκα να δοκιμάσω να αλλάξω τα "κανάλια radio" από το αυτόματο που ήταν χειροκίνητα σε 1 έως το 13 και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Απενεργοποίησα τα κλειδώματα wep/wpa/wpa2, πάλι δεν είδα φως. Επίσης ένα που λέει "έλεγχος εισόδου" και αυτό το απενε/ενε-ργοποίησα και αποτέλεσμα μηδέν. Modalità ADSL G.dmt VPI/VCI 8/35 Protocollo-Incapsulamento Bridge LLC/SNAP Stato connessione TG Attivo Υποψιάζομαι ότι ίσως ο ένοχος γι αυτό το χάλι είναι το πρωτόκολλο (μήπως θα έπρεπε να είναι brigde/routed?)αλλά και πάλι αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω..είναι από default.... Αν κάποιος ξέρει στα σίγουρα ότι φταίει αυτό ας μου το επιβεβαιώσει πριν το πετάξω στην θάλασσα. Αν κάποιος ξέρει αν κάνω εγώ κάποιο λάθος και μπορούμε να την φτιάξουμε την κατάσταση ίσως γλυτώσω τα βαψίματα και τα νερά Thank you
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 τι εννοεις με επιπροσθετο κομματι?εβαλες καποιο ρουτερ πανω του και εχεις wi fi?και τα bridge και αυτα που λες?στο adsl router?
cosmos000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Θα στο δείξω με εικόνες έτσι το είχα σκέτο απλό μόνο του έπαιρνε usb και ethernet μόνο. αγόρασα αυτό που έχει το wifi και μπαίνει από κάτω (αυτό είναι το επιπρόσθετο κομμάτι που λέω) και γίνεται ένα σαντουιτς. Αυτα που γράφω τα έχει μέσα στην σελίδα του router.Απλά πριν ήταν απενεργοποιημένο το wifi.
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 περα απο το τηλεφωνο μηπως εχεις κανα λαπτοπ με ασυρματο για δοκιμη να δουμε απο εκει τι γινεται?επισης μπορεις να δοκιμασεις με καρφωτα Ip και dns στο κινητο.συνηθως υποστηριζουν να δωσεις καρφωτα Ip και dns.επισης αντι για να ανοιξεις μια σελιδα δοκιμασε να γραψεις αυτην την Ip στον browser να μου πεις αν θα σου ανοιξει σελιδα 72.163.4.161
cosmos000 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ που ασχολείσαι είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη η βοήθεια σου.Να σου απαντήσω ένα ένα.Δυστυχώς όχι λαπτοπ δεν παίζει για να βλέπαμε τις αντιδράσεις.Έγραψα και την διεύθυνση στον browser και τίποτα...λευκή σελίδα. Αυτό που λες με τα καρφωτά το δοκίμασα χτες αλλά μάλλον κάτι θα έκανα λάθος θα σου περιγράψω τί έβαλα να μου πεις την γνώμη σου. Πρώτα απ όλα δες σε 2 screenshots την σελίδα του router : Γενική σελίδα που μπορώ μόνο να πειράξω το "wifi": Όταν πατήσω "επεξεργασία" στο wifi έχω αυτό: Τώρα στις ρυθμίσεις στο τηλέφωνο για τα καρφωτα ip και dns έβαλα: στην ip τηλεφώνου :192.168.1.3 μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0 router: 192.168.1.1 και dns 192.168.1.1 και πάλι τίποτα...μήπως σ αυτά γίνεται κάποιο λάθος?Δεν μπορώ να πειράξω τίποτα απ ότι είδες μέσα απ την σελίδα για να "αποθηκεύσω" τις ρυθμίσεις .... edit: Το ευλογημένο το ιpconfig δεν άνοιγε χτες...και τώρα που άνοιξε τί να βάλω στο τηλέφωνο??
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 αν κανεις Ipconfig /all Μπορεις να βαλεις τα ιδια με το Pc εκτος απο το Ip που αμα το Pc εχει 192.168.1.30 εσυ θα βαλεις 1.31 πχ η κατι αλλο εκτος απο 30. δυο πραγματα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι και ιταλικα.το 192.168.1.3 που βλεπω στο wifi ειναι η Ip του κινητου που συνδεθηκε πανω? επισης το controllo accesso Που ειναι disable αν καταλαβα σωστα τι εννοει με το Controllo accesso.δοκιμασες και χωρις να ειναι κλειδωμενο το δικτυο και παλι το ιδιο? subnet βαλε αυτο που σου δινει αλλα χλωμο να φταιει αυτο και μια τελευταια βασικη ερωτηση που ισως ειναι θεμα.για ναμπεις στο ιντερνετ στο κανονικο Pc εισαι με ethernet σωστα?κανεις κλικ στον Internet explorer και μπαινεις η κανεις κλικ σε καποιο εικονιδιο για να κανει dial να το πω ετσι και μετα μπαινεις?γιατι βλεπω ενα δευτερο ppp στο Ipconfig που συνηθως το βλεπω οταν καποιος κανει κληση pppoe και το ρουτερ ειναι σε bridged.
cosmos000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 το 192.168.1.3 που βλεπω στο wifi ειναι η Ip του κινητου που συνδεθηκε πανω? Ναι έτσι είναι το κινητό είναι ,συνδέεται αλλά δεν μπορεί να μπεί στο ίντερνετ όπως έχω πει απ την αρχή. το controllo accesso Που ειναι disable αν καταλαβα σωστα τι εννοει με το Controllo accesso.δοκιμασες και χωρις να ειναι κλειδωμενο το δικτυο και παλι το ιδιο? Ναι ναι enable το έχω τώρα,απ ότι λέει είναι για να μην αφήνεις συσκευές που έχουν ξανασυνδεθεί να ξανασυνδεθούν.Το δοκίμασα και ανοιχτό και κλειστό κ αυτό. και μια τελευταια βασικη ερωτηση που ισως ειναι θεμα.για ναμπεις στο ιντερνετ στο κανονικο Pc εισαι με ethernet σωστα?κανεις κλικ στον Internet explorer και μπαινεις η κανεις κλικ σε καποιο εικονιδιο για να κανει dial να το πω ετσι και μετα μπαινεις?γιατι βλεπω ενα δευτερο ppp στο Ipconfig που συνηθως το βλεπω οταν καποιος κανει κληση pppoe και το ρουτερ ειναι σε bridged. Ναι στην δεύτερη περίπτωση είμαι, με κλήση pppoe όπως λες με εικονιδιάκι και σύνδεση.Μπορεί να μας κάνει αυτό την ζημιά?Πώς θα μπορούσα να το κάνω αλλιώς? Το καταλαβαίνω ότι κάτι έχεις υπ όψιν σου να δοκιμάσουμε!!Άντε μπας και το βρούμε..... Α ,βλέπω αν σε βοηθήσει κάπως κ αυτό ότι το πρωτόκολλο είναι: Bridge LLC/SNAP
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 το βρηκαμε το θεμα.αφου κανεις απο το Pc σου κληση Pppoe στον ρουτερ που ειναι bridge llc/snap τοτε την ip αντι να την παρει το ρουτερ την παιρνει το pc.οποτε λογικο ειναι να μην μπορει να παιξει το κινητο που μπαινει ασυρματα.την ip πρεπει να την παρει το ρουτερ ωστε να δινει παντου.κοινος το ρουτερ πρεπει να γυρισει σε Pppoe/llc η pppoa/vcmux.στην ελλαδα αμα εισαι τοτε pppoe/llc θα βαλεις ωστε την Ip να την παρει το ρουτερ κα να μην υπαρχει καθολου εικονιδιο συνδεσης.μετα το κινητο θα παιξει μια χαρα.ελπιζω αυτο το router γιατι πρωτα φορα το βλεπω να υποστηριζει pppoe/llc.απλα αμα το γυρισεις Pppoe/llc τοτε τα στοιχεια συνδεσης θα μπουν μεσα στον ρουτερ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙς ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ.
cosmos000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Τελικά δεν ξέρω τί του φταίει απ όλα.....δεν γίνεται να συνδεθώ απ το wifi με το τηλέφωνο.Φίλος μου με ίδια σύνδεση άλλο μοντέλο ρούτερ έχουμε τις ίδιες ρυθμίσεις (pppoE κτλ)το μοναδικό που αλλάζει είναι το πρωτόκολλο Brigde/routed σ'αυτόν(και μπαίνει κανονικά από τηλ) ,Bridge LLC/SNAP σε μένα.Το αρνητικό είναι ότι αυτήν τη ρύθμιση δεν μπορώ να την αλλάξω(είναι από την εταιρία κλειδωμένο σε default)...οπότε δεν γίνεται τίποτα .Να σαι καλά πάντως pouline ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα μου.
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 αν δεν γυρισει το ρουτερ σου σε routed αντι για bridge Που ειναι τωρα δεν θα δεις ποτε wi fi.η μαλλον για να δεις θα πρεπει να μοιρασεις το ιντερνετ απο το pc σου οχι απο το ρουτερ.το κινητο δεν γινεται να κανει κληση pppoe οποτε το ρουτερ πρεπει να ειναι routed οχι bridge.δεν πρεπει να εχεις εικονιδιο.αν το εχουν κλειδωσει ζητα απο την εταιρεια να στο γυρισει σε routed και εξηγησε τους τον λογο. με τα ιδια λεφτα που πηρες το ασυρματο κομματι επαιρνες νεο ρουτερ. αφου ο φιλος σου παιζει Pppoe/llc routed μπορεις και εσυ δεν σε κοβει η εταιρεια.μιλα μαζι τους.
cosmos000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Tους πήρα κ αυτούς τους έρμους τηλέφωνο και οι δύο τηλεφωνήτριες...ούτε καν είχαν ιδέα τί πράγμα είναι αυτο!!!Πρέπει να πέσω σε παιδί τζιμάνι για να κάνει κάτι σαν update software και να μου αλλάξει το bridge,θα ξαναγίνει προσπάθεια μόλις βρεθεί χρόνος σε νορμάλ ωράριο.
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 στειλε email.ετσι θα βρουν απαντηση .και πεστους οτι γνωστος σου με αλλο ρουτερ παιζει σε routed οχι bridge.ποσοτο πληρωσες το wireless?
cosmos000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μπα...δεν χαμπαριάζουν από emails αυτοί....θέλει τηλέφωνο να το κάνει κάποιος μπαμ μπαμ....με mail θα περάσει κανάς αιώνας!! Το wireless δεν είναι ακριβό 9 ευρώ έκανε,οπότε δεν χαλάω και την ζαχαρένια μου.Εν τέλη αμα δεν βγει άκρη κ απ αυτούς θα αγοράσω κανά ξεκλείδωτο να βρω την ησυχία μου
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 απλα το email μερικες φορες ειναι πιο σιγουρο να το πω ετσι.θα κανει παραπανω αλλα θα το κανουν λογικα.αν ειναι 9 ευρω οκ τοτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.