Bigdog Δημοσ. 5 Απριλίου 2003 Δημοσ. 5 Απριλίου 2003 Αγαπητοί Φίλοι Γεια σας. Θέλω και πάλι να μου δώσετε τα φώτα σας-εννοείτε από εκείνους που ξέρουν-λύνοντας μου το πρόβλημά μου.Η μητρική του υπολογιστή μου είναι μια QDI KInetiz 7A και ο επεξεργαστής ATHLON 1500+.Κάποια στιγμή χρειάστηκα μεγαλύτερη ταχύτητα και ανέβαζα σταδιακά το FSB ελέγχοντας και τη σταθερότητα του συστήματος.Αφού πραγματοποίησα την εργασία μου επανέφερα το σύστημα στη default κατάσταση από το menu του BIOS και μετά_SAVE AND EXIT_ χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά η ανάγκη της μεγαλύτερης ταχύτητας ξαναπαρουσιάστηκε και ακολούθησα τα ίδια ακριβώς βήματα όπως παραπάνω. Αλλά κατά την επαναφορά του συστήματος στη default κατάσταση αντί για SAVE AND EXIT στο BIOS πάτησα F10 και ξαφνικά μαύρισαν όλα χωρίς καμιά αντίδραση ούτε της οθόνης ούτε της κεντρικής μονάδας.Δεν ξέρω αν το F10 ήταν η αιτία ή αυτό που συνέβη θα γινόταν ούτως η άλλως αλλά η ερώτησή μου είναι αν πρόκειται για μόνιμη βλάβη της μητρικής η του επεξεργαστή. Βέβαια το πρόβλημα το έλυσα-να ξανατρέξει ο υπολογιστής τα windows 98-έβγαλα τη μπαταρία και επανήλθε στη default κατάσταση.Σε κάθε προσπάθειά μου όμως για overclockig ξανασυνέβαιναν όλα τα παραπάνω.Και συμπληρώνοντας την παραπάνω ερώτηση:Τι κατά τη γνώμη σας συνέβη;
xsterg Δημοσ. 5 Απριλίου 2003 Δημοσ. 5 Απριλίου 2003 e kala. xorio pou fainetai.... ola ta pragmata exoyn kai ta oria toys file. ti theleis? na pareis ena aytokinhto poy bgazei 100HP kai na soy bgazei me thn idia ajiopistia kia katanalosi 150HP? pali kala pou den ekapses kai tipota. ena overcloking ths tajis toy 10-20% einai logiko. poso parapano theleis? an thes parapano pare allo epejergasti.
DimitrisKTM Δημοσ. 5 Απριλίου 2003 Δημοσ. 5 Απριλίου 2003 prepei na mas peis ti ekanes me to overclocking, poso FSB,reumata,mnimes,pci deviders,klp.
Gabriel Δημοσ. 6 Απριλίου 2003 Δημοσ. 6 Απριλίου 2003 Δοκιμάζεις ανεβάζοντας κάθε φορά λίγο λίγο,π.χ από 100 σε 105 MHz όχι σε 120. Παρατηρείς σταθερότητα και εφόσον δείς ότι όλα δουλέυουν σωστά,ανεβάζεις άλλο λίγο,αν δείς ενδείξεις αστάθειας,ανέβασε λίγο την τάση που παρέχεται στο πυρήνα του επεξεργαστή (Vcore) αν και έχω την εντύπωση ότι το Kinetiz δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.