Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα,εχεις τετραπυρηνο που απο θεμα επεξεργαστη εισαι οκ.Ισως να τον ανεβαζες κιολας λιγο αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.

Πρεπει να μας πεις ποια ειναι η οθονη σου η τουλαχιστον την μεγιστη αναλυση της και αυτη που θα παιζεις.

Το θεμα με την gddr μην σε απασχολει καθολου.ειναι η μνημη της καρτας.Δεν κανεις τιποτα με αυτο.Δεν μπορεις να κανεις κιολας.

Το θεμα με το οτι η θυρα σου ειναι η πρωτη Pciexpress μην σε απασχολει ουτε αυτο.εκτος και εαν εννοεις οτι ειναι pciexpress X1 που δεν το νομιζω.

Nα ρωτησω κατι σχετικα με αυτο!! ... Εγω εχω ενα pc με i7 920 επανω , motherboard μια της gigabyte η οποια εχει μνημη DDR3 και η RAM που εχω(12GB) ειναι επισης τυπου DDR3.. τωρα το προβλημα μου ειναι το εξης.. εχω μια καρτα γραφικων PNY GTX 295 ( αυτη εδω βασικα http://www3.pny.com/font-color999999GTX-295-1792MB-PCIe-20font-P2745C396.aspx) και η μνημη της ειναι παλι DDR3 .. Το θεμα ειναι πως μου χαλασε και την εχω παει για service τωρα.. επειδη λογικα δεν επισκευαζεται ( μου κολλαγε ολο το pc και μετα επανερχοτανε οταν ημουνα στα windows 7 64 bit , και εβγαζε σφαλμα με την καρτα γραφικων- σταματησε να λειτουργει κλπ κλπ.. και αν ημουν σε απαιτητικη εφαρμογη απλα κολλαγε το pc και επρεπε να κανω reset) Αφου λογικα θα μου την αλλαξουνε κ δεν κυκλοφορει - την εχει το πλαισιο στο καταστημα θα μου δωσουνε το κοστος της να αγορασω καποια αλλη.. Μπορω να βαλω εγω τωρα μια καρτα γραφικων που εχει DDR5 μνημη στο pc? η δεν μπορω? Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Φυσικα και μπορεις να βαλεις καρτα γραφικων με gddr5 μνημη επανω.Η μνημη της καρτας γραφικων δεν εχει να κανει με την μνημη του συστηματος.

Εχεις δει πολλα συστηματα να κυκλοφορουν με ddr5 Mνημες γενικοτερα(οχι για καρτα γραφικων).:P

Αλλα επειδη εχει ενα ενδιαφερον η περιπτωση σου(χαλασμενη καρτα γραφικων απο το πλαισιο που ηταν και ακριβη κιολας) ενημερωσε μας τι εγινε τελικα.τι σου προτειναν και τι δεχτηκες και τετοια.

Δημοσ.

Ναι, μπορείς! Όπως είπε και ο Θάνος δεν έχει σχέση! Έχεις πάρα πολύ καλό υπολογιστή ο θεός ξέρει πόσο κάνει! :P

Θάνο, πώς σου φαίνετε το τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Πολυ καλο τροφοδοτικο οπως λεει και ο arctic.

Να ξερεις οτι το dvd,το floppy και οι σκληροι δεν καινε τιποτα.Ασε που δεν δουλευουν στο full συνεχεια.

Δημοσ.

Φυσικα και μπορεις να βαλεις καρτα γραφικων με gddr5 μνημη επανω.Η μνημη της καρτας γραφικων δεν εχει να κανει με την μνημη του συστηματος.

Εχεις δει πολλα συστηματα να κυκλοφορουν με ddr5 Mνημες γενικοτερα(οχι για καρτα γραφικων).:P

Αλλα επειδη εχει ενα ενδιαφερον η περιπτωση σου(χαλασμενη καρτα γραφικων απο το πλαισιο που ηταν και ακριβη κιολας) ενημερωσε μας τι εγινε τελικα.τι σου προτειναν και τι δεχτηκες και τετοια.

Μαλιστα ευχαριστω πολυ για την πληροφορια! ... βασικα κοιτα .. πηγα χτες την καρτα γραφικων γιατι αφου εκει μου εβγαζε το σφαλμα... την αφησα κ μου ειπανε σε 1-2 μερες θα ξερουνε αν εχει η οχι προβλημα. Παιρνω σημερα το μεσημερι τηλεφωνο (γιατι την ειχα παει μολις ειχε ανοιξει χτες) να δω αν εχουνε κανα νεο.. μου λενε οτι η καρτα δεν εχει κανενα προβλημα μεχρι στιγμης την τεσταρουνε απο χτες.. Λεω αποκλειεται να την εφερα ρε παιδα τσαμπα αφου μου κολλαγε ολο το pc και μετα δεν ετρεχε τιποτα επρεπε να το κανω reset.Τελος παντων τους λεω αμα ειναι να φερω ολο το κουτι να για ελεγχο μηπως και δεν φταιει η καρτα.. και τωρα το εχω παει εκει περα κ περιμενω μεχρι την δευτερα παρολο που λενε το service των turbo-x γινεται μεσα σε 4ς ωρες μου προτεινε αν ειναι να το αφησει να τρεχει μεχρι την δευτερα για να ειναι σιγουροι... Τωρα τι να πω σιγουρα κατι φταει ακομα κ αν δεν το βρουνε την επομενη φορα ειμαι διατεθημενος να τραβηξω video-φωτογραφιες οταν κολλησει :P (hahaha) βασικα επρεπε αφου μου εβγαζε τα σφαλματα να δω το event viewer στα windows αλλα δεν το ηξερα σημερα το εμαθα οτι υπηρχε αυτο το πραμα. Η γκαντεμια ειναι οτι αυτο το προβλημα δεν μου το εκανε παντα.. απλα τωρα οσο πηγαινε χειροτερευε η κατασταση κ τωρα που το εχω παει εκει δεν το εμφανιζει ελεος -.-

off topic

επισης το πλαισιο λεει 18 ευρω κοστος για να το τσεκαρουνε κ 35 αμα εχει προβλημα να σου αλλαξουνε το κομματι που εχει το προβλημα ΕΦΟΣΟΝ εισαι μεσα στην εγγυηση.. εγω το 2ο δεν το καταλαβαινω αφου ειμαι μεσα στην εγγυηση γιατι να πληρωνω? τελος παντων για να παρουνε λεφτα το κανουνε...

500 ευρω εχει-ειχε η καρτα :P

Δημοσ.

Κλασσικο πλαισιο για να τα τσιμπισουνε.ωραια τοτε ασε τους να το τσεκαρουνε,δεν θα πληρωσεις φυσικα 35αρι για να σου το αλλαξουνε απλα οτι κομματι βγει προβληματικο θα τον παρεις πισω,θα παρεις με το πιστωτικο που θα σου δωσουν στην αρχικη τιμη ενα αλλο προιον και οχι οτι σου προτεινουν (καλυτερα ποσταρε εδω) και θα τα κανεις μονος σου.

Δημοσ.

Ναι, είναι πολύ εύκολο. Πάντως για να ξέρεις για άλλη φορά, μακριά από Turbo X. Οι χειρότερη μάρκα σε pc. ΟΛΟΙ βγάζουν πρόβλημα! Αν θες να μάθεις πως να το αλλάξεις, γράψε σε αυτό το ποστ!

Δημοσ.

Α μαλιστα αμα γινεται αυτο ελπιζω να το αποδεχτουνε γιατι ειναι κ περιεργο(εγω απλα οταν μου πουνε οτι εχει αυτο το προβλημα θα τους πω οκ παρτε τα 18ευρω για τον ελεγχο.. δωστε μου το πιστωτικο για να αλλαξω το κομματι και την τοποθετηση θα την κανω μονος μου? γιατι αμα το αλλαξω εγω το κομματι δεν παιζει να χαθει η εγγυηση ? )! Αμα το αποδεχτουνε παντως ξερω γενικα να στηνω κομπιουτερ ειχα ασχοληθει κ παλαιοτερα οποτε εχω μια ιδεα! Γιατι λεφτα στους απατεωνες δεν εχω καμια ορεξη να δωσω ! Τελεια ευχαριστω παρα πολυ παιδια θα σας ενημερωσω αν ειναι για το τι εγινε την δευτερα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα δεν βρηκανε κατι στο Pc, Εγω τωρα βεβαια του εκανα ενα format μηπως εφταιγε κανα προγραμμα -driver γιατι ηθελε ενα καθαρισμα και μεχρι στιγμης απο χτες δεν εχω προβλημα..Εχω να κανω και μια παρατηρηση. Οταν το πηρα πισω ελλειπε ενα πλαστικο προστατευτικο βιδας απο το κουτι(Cooler Master HAF full tower) και τους εκανα καβγα γιατι αντι να μου πουνε δεν ξερουμε τι εγινε και θα το παραγγειλουμε .. μου λεγανε σιγα το πραγμα και δεν ειναι τοσο σημαντικο και δεν υπηρχε στην αρχη και δεν το θυμομαστε και και και.. Τελος παντων θα το παραγγειλουν μου ειπανε κ θα με παρουνε τηλεφωνο αφου με ειρωνευτικε κιολας στο τελος ο υπαλληλος οτι στην αρχη παντως σιγουρα θα ητανε μεσα.. για τωρα δεν θυμαμαι κατι.. ΠΟΛΥ σοβαρη αντιμετωπιση τεχνικων-αντιπροσωπων του ΠΛΑΙΣΙΟ σερβις.

Επεξ/σία από Razor911
Δημοσ.

Ε, καλά... Πλαίσιο είναι αυτό...

Να ρωτήσω κάτι; Μου είπαν ότι η cpu ίσως να μην αντέξει την 6850 και να βγάζει bottleneck. Κατ' αράς μπορείτε με απλά λόγια να μου εξηγήσετε τι είναι; Εσείς πιστεύετε ότι θα την αντέχει;

Δημοσ.

Ε, καλά... Πλαίσιο είναι αυτό...

Να ρωτήσω κάτι; Μου είπαν ότι η cpu ίσως να μην αντέξει την 6850 και να βγάζει bottleneck. Κατ' αράς μπορείτε με απλά λόγια να μου εξηγήσετε τι είναι; Εσείς πιστεύετε ότι θα την αντέχει;

bottleneck: έχουμε όταν ο επεξεργαστής είναι αργός για τη κάρτα γραφικών που έχουμε βάλει, κ η gpu δεν αποδίδει το μέγιστο που θα μπορούσε γτ κόβεται απο τη cpu.

cpu: Intel Dual Core E5200 2.5GHz μας είπες ότι έχεις.., ή αλήθεια είναι ότι είναι οριακά για να έχεις bottleneck.Αν το ανεβάσεις στα 3,1 πάνε άνετα όλοι οι E5200 , δεν θα έχεις σίγουρα.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω έναν Ε5200 με 4GB και μια 4850.

Σκοπεύω να το δώσω σε ένα θείο που κάνει πολύ απλές δουλειές (μιλάω μόνο για μητρική/μνήμη/cpu), οπότε με αυτή την 3άδα θα πηγαίνει ΑΕΡΑ και να πάρω εγώ άλλη.

Κάρτα γραφικών δε σκοπεύω να αλλάξω, σκοπεύω όμως να πάρω μητρική με έξτρα pci-e ώστε τσιμπάω πιο μετά άλλη μια 4850 και κάνω crossfire (οπότε έχω καλύτερες επιδόσεις με λίγα λεφτά, ναι;) - επειδή κιόλας δε σκοπεύω την 4850 να τη σπρώξω γιαυτό.

Οπότε λέω.

Με 200-250 ευρώ ΜΑΞ και δεδομένα τα 4GB μνήμης, έχετε να μου προτείνετε κάποια σύνθεση (μητρική-επεξεργαστής);

Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-970A-G45-sAM3-DDR3-AMD970-970A-G45.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-FX-4100-AM3-3-6-GHz-12-MB-FD4100WMGUSBX.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-4GB-DDR3-1333-Ram-Kit%C2%A0.htm

Με τέτοια σύνθεση, θεωρητικά, και με άλλη μία 4850 σε crossfire, δε θα πηγαίνω όσο-να-ναι αέρα; Η τουλάχιστον, δε θα έχω διαφορά μέρα/νύχτα με το τωρινό σύστημα; (e5200,μία 4850) ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...