Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα,εχεις τετραπυρηνο που απο θεμα επεξεργαστη εισαι οκ.Ισως να τον ανεβαζες κιολας λιγο αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.

Πρεπει να μας πεις ποια ειναι η οθονη σου η τουλαχιστον την μεγιστη αναλυση της και αυτη που θα παιζεις.

Το θεμα με την gddr μην σε απασχολει καθολου.ειναι η μνημη της καρτας.Δεν κανεις τιποτα με αυτο.Δεν μπορεις να κανεις κιολας.

Το θεμα με το οτι η θυρα σου ειναι η πρωτη Pciexpress μην σε απασχολει ουτε αυτο.εκτος και εαν εννοεις οτι ειναι pciexpress X1 που δεν το νομιζω.

Οσον αφορα την αλλαγη της καρτας,κλεινεις τον υπολογιστη,κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου απο πισω,βγαζεις το καλωδιο του ρευματος,πατας 4-5 φορες το κουμπι που ανοιγεις τον υπολογιστη για να ξεφορτισουν οι πυκνωτες του,ανοιγεις το πλαινο του κουτιου,εντοπιζεις την καρτα γραφικων σου,αποσυνδεεις την τροφοδοσια της εαν εχει και οι θυρες Pciexpress εχουν ασφαλειες που ειτε ειτε με κουμπακι ειτε με ενα πραγμα σαν μοχλος που κρατανε την καρτα γραφικων,το κανεις και αυτο και βγαζεις την καρτα,βαζεις την καινουργια επανω,βλεπεις εαν εχει κουμπωσει καλα,την συνδεεις με την τροφοδοσια και εισαι ετοιμος να περασεις drivers.

Προυποθεση ειναι πριν βγαλεις την παλια καρτα,να εχεις κατεβασει τους τελευταιους drivers,να κανεις uninstall τους παλιους και μετα αφου εχεις βαλει την καινουργια καρτα να κανεις Install τους καινουργιους που εχεις κατεβασει.

Επισης πες μας το budget σου και απο που εισαι.

Επισης καλο ειναι να αλλαξεις και τροφοδοτικο.

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα,εχεις τετραπυρηνο που απο θεμα επεξεργαστη εισαι οκ.Ισως να τον ανεβαζες κιολας λιγο αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.

Πρεπει να μας πεις ποια ειναι η οθονη σου η τουλαχιστον την μεγιστη αναλυση της και αυτη που θα παιζεις.

Το θεμα με την gddr μην σε απασχολει καθολου.ειναι η μνημη της καρτας.Δεν κανεις τιποτα με αυτο.Δεν μπορεις να κανεις κιολας.

Το θεμα με το οτι η θυρα σου ειναι η πρωτη Pciexpress μην σε απασχολει ουτε αυτο.εκτος και εαν εννοεις οτι ειναι pciexpress X1 που δεν το νομιζω.

Οσον αφορα την αλλαγη της καρτας,κλεινεις τον υπολογιστη,κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου απο πισω,βγαζεις το καλωδιο του ρευματος,πατας 4-5 φορες το κουμπι που ανοιγεις τον υπολογιστη για να ξεφορτισουν οι πυκνωτες του,ανοιγεις το πλαινο του κουτιου,εντοπιζεις την καρτα γραφικων σου,αποσυνδεεις την τροφοδοσια της εαν εχει και οι θυρες Pciexpress εχουν ασφαλειες που ειτε ειτε με κουμπακι ειτε με ενα πραγμα σαν μοχλος που κρατανε την καρτα γραφικων,το κανεις και αυτο και βγαζεις την καρτα,βαζεις την καινουργια επανω,βλεπεις εαν εχει κουμπωσει καλα,την συνδεεις με την τροφοδοσια και εισαι ετοιμος να περασεις drivers.

Προυποθεση ειναι πριν βγαλεις την παλια καρτα,να εχεις κατεβασει τους τελευταιους drivers,να κανεις uninstall τους παλιους και μετα αφου εχεις βαλει την καινουργια καρτα να κανεις Install τους καινουργιους που εχεις κατεβασει.

Επισης πες μας το budget σου και απο που εισαι.

Επισης καλο ειναι να αλλαξεις και τροφοδοτικο.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Η οθόνη είναι παλιά και πάει και αυτή για αλλαγή λίαν συντόμως.

ViewSonic VP181b

Ανάλυση: 1280Χ1024

Σύνδεση(όπως μάλλον φαντάζεσαι): VGA

Όχι, εννοώ PCI Express X16 όχι X1 απλά είναι η 1.0 έκδοση.

Από ότι βλέπω η κάρτα είναι συνδεδεμένη μόνο με την PCIE. Δεν βλέπω σύνδεση που να καταλήγει στην κάρτα.

Το Budget μου είναι έως 160 και λίγο δύσκολα λίγο παραπάνω. Είμαι από Χανιά.

Καλό είναι να αλλάξω όλο το μηχάνημα αλλά no money no honey, οπότε άλλο ένα από τα βασικά μου ερωτήματα είναι εάν θα την αντέξει αυτή η τροφοδοσία.

Δημοσ.

Το έψαξα: Το 6 pin power connector που χρειάζετε για την τροφοδοσία της κάρτας είναι αυτό;(Η εικόνα είναι από το pc μου, sorry για τη θολούρα);

http://imageshack.us/photo/my-images/153/raj0063.jpg/

Επίσης, η PCiE είναι δίπλα από τις PCI για τον Σκληρό και αναρωτιέμε αν σίγουρα χωράει στο κενό να περάσει η δεύτερη θύρα

http://imageshack.us/photo/my-images/403/raj0061.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/511/raj0062.jpg/

Δημοσ.

θα την αντέξει αυτή η τροφοδοσία.

αν πας στην 6850 που για μένα σε αυτά τα χρήματα σε αύτη πρέπει , θα χρειαστείς αλλαγή τροφοδοτικού.

αν πας στην 6770 που λες ,με αυτό που έχεις θα είσαι οκ.

η διαφορά όμως ανάμεσα στην 6850 με την 6770(σε απόδοση) είναι "τεράστια".

>6850 + Corsair Power Supply 600W =210(με τα μεταφορικά).

είναι αρκετά πάνω από το budjet που έθεσες αλλά αξίζει.

ναι το 6 pin αυτό είναι.

Επίσης, η PCiE είναι δίπλα από τις PCI για τον Σκληρό και αναρωτιέμε αν σίγουρα χωράει στο κενό να περάσει η δεύτερη θύρα

http://imageshack.us/photo/my-images/403/raj0061.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/511/raj0062.jpg/

το εξηγείς λίγο γτ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ?

Δημοσ.

Κοιτα αφου βολευεσαι με αυτη την οθονη προς το παρον οκ.

Η 6850 που ειπαμε,δεν χρειάζεται 600αρι ποιοτικο τροφοδοτικο.καλο ειναι βεβαια να υπαρχει αλλα απο την στιγμη που το budget ειναι περιορισμενο μπορεις να πας σε αυτα και να γλυτωσεις μεταφορικα

Asus EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 151,98 €

Corsair Builder Series CX430 V2 44,9 €

Εαν θελεις παρε μονο την καρτα αλλα εκει θα παιζεις με την τυχη σου και με την πρωτη ευκαιρια αλλαζεις και το τροφοδοτικο.

Παντως μην περιμενεις να παιξεις στο High το battlefield 3 αλλα καμια σχεση με αυτο που εχεις τωρα.

Καποιο μελος ειχε ποσταρει εδω ενα μαγαζι που βρισκεται κρητη και εχει καλες τιμες αλλα δεν ξερω ποιο ειναι.

Δημοσ.

Ναι(Ευχαριστώ και για την απάντηση). Μπορεί η ερώτηση να είναι ψιλοχαζομάρα(που μάλλον είναι), αλλά, να η 6850 για παράδειγμα, έχει 2 θύρες DVI για ταυτόχρονη σύνδεση 2 οθονών. Το κενό ανάμεσα στις PCIE και PCI είναι που με φοβίζει μήπως δεν είναι αρκετό για να χωρέσει η κάρτα. Μάλλον είναι εντελώς χαζό αυτό που είπα αλλά ζει κανείς για να μαθαίνει.

Όσο για το τροφοδοτικό μακάρι το μόνο πρόβλημα να ήταν η τιμή. Το κύριο είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τη σύνδεση του η οποία φαίνετε περίπλοκη.

Όπως εξήγησα παραπάνω το πρόβλημα μου είναι στο τροφοδοτικό(και κυρίως στη σύνδεση του όπου και έχω πλήρη άγνοια). Το να παίξεις με την τύχη σε τέτοια θέματα δεν είναι και ότι καλύτερο...

@Thanos1972:

Το τροφοδοτικό που μου πρότεινες παρέχει λιγότερα Watt ή είναι ιδέα μου από το δικό μου;

Δημοσ.

Μπα,δεν θα παιξεις με την τυχη.απλα παιρνεις το καινουργιο τροφοδοτικο,εχεις διπλα το παλιο και οτι καλωδια βγαζεις απο το ενα ταυτοχρονα συνδεεις απο το αλλο.

Υπαρχει και ενας οδηγος μεσα στο φορουμ να διαβασεις.Δεν ειναι τιποτα.

Θα συνδεσεις το 24πινο της μητρικης,την τροφοδοσια της καρτας(6πινο) την τροφοδοσια του επεξεργαστη(4πινο λογικα ειναι εσενα στην μητρικη γιατι υπαρχουν και 2Χ4 = 1 8πινο) καθως και την τροφοδοσια του σκληρου και του dvd recorder και οτι αλλο ανεμιστηρα εχει το κουτι σου μεσα.Δεν ειναι τιποτα.

Η καρτα χωραει ανετα στην ερωτηση σου.

Το corsair παρεχει λιγοτερα watt απο το δικο σου αλλα τουλαχιστον οτι λεει τα παρεχει.σε αντιθεση με αυτο που εχεις που οκ,δουλευει τωρα αλλα δεν ξερουμε για ποσο ακομα.

Επισης το corsair εχει καλυτερο efficiency δηλαδη το ρευμα που χρειαζεται ο υπολογιστης σου ας πουμε ειναι 300watt?με το δικο σου θα τραβαει απο την πριζα 400 watt πχ για να δωσει τα 300 στον υπολογιστη.το corsair θα τραβαει πχ 350.καταλαβες την διαφορα?

Εχει φυσικα και ποιο πολλες προστασιες για τον υπολογιστη απο αυτο που εχεις εσυ γιατι με το ρευμα της ΔΕΗ..

Δημοσ.

430 όσο και ποιοτικό να ναι το Corsair είναι πολύ μικρο. και αν θελήσει αργότερα να ανεβάσει τον επεξεργαστή ,τότε δεν θα φτάνει σίγουρα. είναι 20e η διαφορά ανάμεσα στο 430 και στο 600. νομίζω ότι το παιδί μπορεί να ζοριστεί για να δώσει τα παραπάνω χρήματα ,αλλα θα είναι πιο σίγουρος.

Δημοσ.

Αχα! Μου προτείνετε, λοιπόν να μην πάω για αγορά κάρτας προτού πάρω καινούριο τροφοδοτικό, ε;

@georger_volos Μπορείς να μου δώσεις link για το τροφοδοτικό στο οποίο αναφέρεσαι;

Δημοσ.

Ρε συ γιωργο δεν διαφωνουμε αλλα οχι οτι δεν θα του φτασει το 430 για την 6850.Ειπαμε.

6850 Power consumption 1

6850 Power consymption 2

Υποψην οτι τα νουμερα που λενε ειναι για ολο το συστημα.

Το θεμα δεν ειναι τα 430 με τα 600 watt διαφορα αλλα το να καταφερει να χωρεσει στο budget του να αλλαξει το τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Αχα! Μου προτείνετε, λοιπόν να μην πάω για αγορά κάρτας προτού πάρω καινούριο τροφοδοτικό, ε;

ναι για να δουλέβει σωστά η κάρτα και να είσαι κ σίγουρος ότι δεν θα καεί και θα πάρει μαζί του κ τπτ άλλο..,αφού πας για αναβάθμιιση ,κάντο σωστα..

@georger_volos Μπορείς να μου δώσεις link για το τροφοδοτικό στο οποίο αναφέρεσαι;

το τροφοδοτικό είναι αυτό στο link που σου έδωσα και πιο πάνω.Link

Δημοσ.

Και κάτι άλλο που πιστεύω ότι έχει σχέση άμεσα με το τροφοδοτικό. Τελευταία, όταν ανοίγω το pc κάνει ένα θόρυβο σαν κάπου να χτυπάει, σαν να ζορίζετε, δεν ξέρω κι εγώ τι. Έτσι, καθάρισα όλα τα fans και μειώθηκε ο θόρυβος, όμως δεν σταμάτησε. Ο θόρυβος συνεχίζει και σταματάει μετά από ώρα ή αφότου το χτυπήσω απαλά. Επίσης εάν κάνω το pc restart. Πολλοί γνωστοί μου μου είπαν ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα και έχω μπει σε σκέψεις μήπως ευθύνεται αυτό.

Δημοσ.

Ρε συ γιωργο δεν διαφωνουμε αλλα οχι οτι δεν θα του φτασει το 430 για την 6850.Ειπαμε.

6850 Power consumption 1

6850 Power consymption 2

Υποψην οτι τα νουμερα που λενε ειναι για ολο το συστημα.

Το θεμα δεν ειναι τα 430 με τα 600 watt διαφορα αλλα το να καταφερει να χωρεσει στο budget του να αλλαξει το τροφοδοτικο.

το ότι τη σηκώνει, τη σηκώνει.

>το θέμα είναι ότι κάθε χρόνο λειτουργίας ένα psu χάνει γύρο στο 2-3% της αποδοτικότητας του, οπότε καλύτερα να καθυστερήσει λίγο παραπάνω την αναβάθμιση κ να τν κάνει σωστά.

Και κάτι άλλο που πιστεύω ότι έχει σχέση άμεσα με το τροφοδοτικό. Τελευταία, όταν ανοίγω το pc κάνει ένα θόρυβο σαν κάπου να χτυπάει, σαν να ζορίζετε, δεν ξέρω κι εγώ τι. Έτσι, καθάρισα όλα τα fans και μειώθηκε ο θόρυβος, όμως δεν σταμάτησε. Ο θόρυβος συνεχίζει και σταματάει μετά από ώρα ή αφότου το χτυπήσω απαλά. Επίσης εάν κάνω το pc restart. Πολλοί γνωστοί μου μου είπαν ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα και έχω μπει σε σκέψεις μήπως ευθύνεται αυτό.

εξαρτάται από τον ήχο.

αν σου έιναι εύκολο τράβηξε ένα βίντεο που να ακούγεται ο ήχος για να καταλάβουμε.(μπορεί να είναι από το τροφοδοτικο, μπορεί να είναι από το σκληρό δίσκο, ή μπορει να συντοονίζει κάποιο ανεμηστηράκι)

Δημοσ.

Παιζει να ειναι ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου αυτο που λες.που μετα απο λιγο σταματαει.Μου εχει τυχει πολλες φορες,ναι.

το ότι τη σηκώνει, τη σηκώνει.

>το θέμα είναι ότι κάθε χρόνο λειτουργίας ένα psu χάνει γύρο στο 2-3% της αποδοτικότητας του, οπότε καλύτερα να καθυστερήσει λίγο παραπάνω την αναβάθμιση κ να τν κάνει σωστά.

Τεσπα δεν θα διαφωνισουμε αλλο.εαν μπορεσει να χωρεσει στο budget το 600αρι οκ.

Εαν οχι,και με το 430 θα κανει την δουλεια του ανετα και ας κρατησει το τροφοδοτικο και μια τετραετια και ας χασει οσο θελει.6850 ειναι οχι 6950.Τεσπα.

Δημοσ.

Σίγουρα ο ήχος δεν είναι από τον σκληρό δίσκο. Ακούγετε καθαρά από το τροφοδοτικό. Εάν προλάβω αύριο, θα ανεβάσω ένα βίντεο. Σκέφτομαι να πάω τώρα(εννοώ σε κοντινό διάστημα) να πάρω το τροφοδοτικό και να αφήσω την κάρτα γραφικών για αργότερα. Νομίζω πως το τροφοδοτικό που λες Γιώργο το πουλάνε και στα multirama αλλά δεν μπορώ να δω γιατί έχει πέσει η σελίδα τους. Τι θα λέγατε για το ενδιάμεσο, το 500αρι της Corsair;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...