3leven Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Ειδα το manual για την μητρικη σου http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-g31m-s2l%28s2c%29_e.pdf Στα Advanced Bios Features πας στο Onboard VGA και επιλεγεις το Enable If No Ext PEG (αυτο ειναι και το default - δυστυχως δεν εχει επιλογη disable). Μετα πας στο Init Display First και επιλεγεις PEG Να σαι καλα ρε φιλος για το χρονο σου..
duffyduck Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Ανεργια = χρονος = καθολου συνταξη To παρακατω μη το κανεις. Το γραφω απλως για ενημερωση. Ασε πρωτα να δοκιμασουμε τους αλλους τροπους επιλυσης του προβληματος, γιατι το BIOS update ειναι λιγο επικινδυνη διαδικασια. Θα μπορουσε να δοκιμασεις να κανεις update το BIOS της μητρικης Εφοσον εχεις την μητρικη GA-G31M-S2L (το γραφω ξανα για επιβεβαιωση γιατι αν γινει λαθος, πες αντιο στη μητρικη), το τελευταιο bios ειναι: http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/motherboard_bios_ga-g31m-s2l_f10f.exe Φτιαχνεις μια DOS bootable δισκετα και αποσυμπιεζεις τα περιεχομενα του παραπανω αρχειου στο Α:\ Στη συνεχεια bootαρεις απο τη δισκετα. Κατα τη διαρκεια της αναβαθμισης αν κοπει το ρευμαμ πες αντιο στη μητρικη. Εχει αρκετο ρισκο το BIOS update. Βεβαια καποτε η Gigabyte διαφημιζε το Dual BIOS, ωστε αν πηγαινε κατι στραβα, ειχε δευτερο BIOS chipακι για να bootαρει τη μητρικη.
ati8assos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Ναι.. Αλλα αυτο δεν νομιζω να φταιει καθως το προβλημα με τη χαλια εικονα ξεκιναει κατα τη διαρκεια του bootαρισματος... Το πιθανότερο είναι πως, εφόσον βέβαια έχεις κάνει σωστά τις συνδέσεις, η κάρτα σου έχει πρόβλημα DOA. Στο Bootαρισμα η κάρτα δεν δουλεύει καν 3D, και το ρεύμα που τραβά είναι λίγο. (παρεπιπτόντως το τροφοδοτικό σου είναι αναιμικό. 14Α στο 12V1 - και αμφίβολο να τα δίνει πραγματικά- είναι πολύ λίγα ) Θα σου πρότεινα να την επιστρέψεις για έλεγχο / αντικατάσταση από εκεί που την αγόρασες.
3leven Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Το πιθανότερο είναι πως, εφόσον βέβαια έχεις κάνει σωστά τις συνδέσεις, η κάρτα σου έχει πρόβλημα DOA. Στο Bootαρισμα η κάρτα δεν δουλεύει καν 3D, και το ρεύμα που τραβά είναι λίγο. (παρεπιπτόντως το τροφοδοτικό σου είναι αναιμικό. 14Α στο 12V1 - και αμφίβολο να τα δίνει πραγματικά- είναι πολύ λίγα ) Θα σου πρότεινα να την επιστρέψεις για έλεγχο / αντικατάσταση από εκεί που την αγόρασες. Πηγα στα multirama σημερα και μου ειπαν πως ειναι ειτε το τροφοδοτικο , ειτε σκαρτη καρτα (τα ιδια πραγματα δηλαδη πανω κατω) Δοκιμασανε και με ενα 580W αλλα και παλι τα ιδια.. Αυριο θα ξαναπαω και θα δουμε πως θα παει με ενα 800αρι..
ati8assos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Πηγα στα multirama σημερα και μου ειπαν πως ειναι ειτε το τροφοδοτικο , ειτε σκαρτη καρτα (τα ιδια πραγματα δηλαδη πανω κατω) Δοκιμασανε και με ενα 580W αλλα και παλι τα ιδια.. Αυριο θα ξαναπαω και θα δουμε πως θα παει με ενα 800αρι.. Αφού δοκίμασαν με άλλο και κάνει πάλι τα ίδια, είναι πρόβλημα στην κάρτα. Το 800άρι το θέλουν για να διαπιστώσουν τι ? Η κάρτα δεν τραβάει με τίποτα πάνω από 130W max. Ζήτα αντικατάσταση κάρτας, βρε μπας και θέλουν να σου πουλήσουν και 800άρι PSU ?
3leven Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Αφού δοκίμασαν με άλλο και κάνει πάλι τα ίδια, είναι πρόβλημα στην κάρτα. Το 800άρι το θέλουν για να διαπιστώσουν τι ? Η κάρτα δεν τραβάει με τίποτα πάνω από 130W max. Ζήτα αντικατάσταση κάρτας, βρε μπας και θέλουν να σου πουλήσουν και 800άρι PSU ? Οχι δα! To παιδι που κοιταξε το pc μου εξηγηθηκε μια χαρα.. Ετσι κι αλλιως δεν εχω αυτα τα 130-140 ευρω για πεταμα αυτη τη στιγμη Φοιτητης ειμαι οχι επιχειρημαιας.. Ενας φιλος μου που ειχε προβλημα με τη τροφοδοσια δεν ειχε τετοιου ειδους προβληματα.. Απλα η καρτα δεν απεδειδε οσο θα επρεπε με αποτελεσμα και τα λιγοτερο απαιτητικα παιχνιδια να κολλανε.. Aν θα παρω psu θα παρω τιποτα 650-700W.. (για τυχον μελλοντικη αναβαθμιση) Αυτα τα LamTech και τα Chieftech που βλεπω σε Multirama η Πλαισιο , αξιζουν?? Ρωταω γιατι παραειναι φτηνα (σε συγκριση με τα CoolerMaster που λενε με 1000)...
duffyduck Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Τα Chieftech ειναι πολυ καλα. Ειχα για περιπου 5 χρονια ενα 550w Chieftech (ακομη το εχω, αλλα λογω αναβαθμισης πηρα αλλο - βεβαια ειναι και το οτι παλιωσε).
3leven Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 την καρτα δεν την ελενξανε σε αλλο pc? Ναι αλλα τα ιδια.. Αλλα το τροφοδοτικο ηταν αντι για 500 (το δικο μου) , στα 580.. Τα Chieftech ειναι πολυ καλα. Ειχα για περιπου 5 χρονια ενα 550w Chieftech (ακομη το εχω, αλλα λογω αναβαθμισης πηρα αλλο - βεβαια ειναι και το οτι παλιωσε). Πολυ φτηνα ομως.. Θα κοιταξω.. Ευχαριστω..
3leven Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Τελικα ηταν σκαρτη η καρτα.. Μετα απο 4-5 μερες ταλαιπωριας επιτελους ηρθε μια brand new - full working... Η διαφορα αναμεσα στη νυν και στη πρωην καρτα ειναι τεραστια , πιο πολυ απο οτι περιμενα.. Ευχαριστω τα παιδια που μου τη προτειναν...
3leven Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Ποια πήρες; http://www.multirama.gr/products/product?pid=0539014&catid=020300
parispau Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μετά από καιρό ανακάλυψα το threat. Ενδιαφέρομαι και εγώ για αναβάθμιση και μιας και έκανα το λάθος να πάρω έτοιμο multirama pc, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Κατ'αρχάς ενδιαφέρομαι για την HD 6770 ή 6870 ή και μέχρι του παιδιού που δημιούργησε το threat. Το pc μου έχει τα εξής: Motherboard:-G31M-ES2L Gigabyte Processor: -Intel® Core2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz (Quad Core) -Clock Speed: 2666 MHz -Socket & Cache(s): Socket 775, 2.048 KB L2 Cache Memory: -4GB DDRII Τρέχει Windows 7 32bitαρια Πάνω του έχει την Radeon HD4650(ψιλό της πλάκας όπως και η μητρική). Τέλος το τροφοδοτικό είναι το ίδιο ακριβώς των 500W του 3leven. Κατ'αρχάς, η ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1)Η HD6770 είναι καλή(είναι αρκετά φθηνή, γι'αυτό, αλλά από ότι βλέπω χαρακτηρίζετε ως πολύ καλή); 2)@3leven: Τελικά άλλαξες το τροφοδοτικό; 3) Πιστεύετε ότι θα μπορέσω να την αντέξω κανονικά με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή θα χρειαστώ κι άλλη αναβάθμιση; 4)Η μητρική έχει θύρα PCIE X16 και μάλλον είναι η πρώτη έκδοση. Από ότι διάβασα δεν παίζει ρόλο που η κάρτα είναι 2.0. Ισχύει. Δεν γνωρίζω επίσης τη σύνδεση GDDR έχει. Θα μου χρειαστεί;(Υπογραμμίζω ότι είναι η πρώτη μου απόπειρα αλλαγής κάρτας γραφικών και θα το εκτιμούσα αν μου λέγατε τι να προσέξω). 4)Τι μου προτείνετε; Θέλω κάρτα για να παίζω τουλάχιστον στα high και ικανοποιητικά το Battlefield 3. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω με ανυπομονησία την απάντηση σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα